Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• tak jak pisałem wcześniej x1,x5 to odpowiednia konfiguracja na dość szybką budowę i na danie szansy na zorganizowanie obrony co nie wyeliminuje górników jak przy prędkościach floty .
      Co przyciąga graczy i daje im chęć do siedzenia nad czymś ? Proste jak ktoś jest ogarnięty w innych grach to istnieją nagrody /fanty przykładowo za jakąś ilość godzin zalogowanych na grze można je wymienić na nagrody realne małej wartości ale zawsze to coś a dla nolife i setki h są nawet ifony raz w miesiącu ale cóż wszystko zależy od wydawcy czy to jest nabywanie kabzy po niskiej linii oporu czy sprzedawanie dobrej zabawy w rozwijającym się tempie dla graczy
    • farcik napisał(a):

5 układów daje max 75 planet...to dopiero byłoby mało graczy.
      Pewnie chodziło o 5 galaktyk.

Ty nie grales przypadkiem na 54? W TLoL czy jakoś tak.
      Wyższa prędkość eko ma sens. Nowy gracz chcący dogonić stawkę może dużo szybciej się rozwinąć farmiac idle, którym surki przybywa w zastraszającym tempie.
      Wyższa prędkość flot, tu się zgodzę, sensu nie ma żadnego. Choć są tacy, którzy chcą jeszcze szubciej, ale to już pajace, którzy jak ktoś im w 10 minut wyfarmi cały dobytek, pierwsi będą krzyczeć, że za szybkie to uni :)
      I na pewno nie dotrwaja do tak szybkich lotów przy choćby 15 lvl ndps.
      Zgadza się, chodziło mi o 5 galaktyk, a nie układów oczywiście. Dziękuje za zwrócenie uwagi :)
      Tak, grałem na uni 54 w TL.o.L. dobrze pamiętasz, a nawet prowadziłem ten soj przez pewien czas (a skąd Ty to pamiętasz?).

Co do eko, to wydobycie jest wydobyciem. Przy szybkim eko, jak po dwóch trzech miesiącach ktoś wejdzie na uni, to nie dogoni ekowca tak samo jak przy eko x1. Chodzi bardziej o aspekt psychologiczny. Nowi i zazwyczaj mało doświadczeni gracze, bo tacy przeważnie wchodzą na nowe uni, po dłuższym czasie od jego uruchomienia, widzą ogromną różnicę punktową (a taką można zrobić przy szybkim eko). Już na starcie tracą więc chęci do gry. A chodzi nam przecież o to, by nie zniechęcać nowych do starych uni. Dogonić czołówkę i tak nie dogonią (chociaż zdarzają się asy, ale to wyłącznie dobrzy gracze), ale nie róbmy na starcie przepaści między starymi a nowymi graczami.
    • Tori Black napisał(a):

A może by tak team dodał jakiś post/temat w widocznym dla wszystkich miejscu odnośnie tego że powstaje nowe uni, chyba że już z góry zakładacie że nikt tam grać nie będzie ;)

Powinni przyjąć takie założenia :D Inaczej mocno się rozczarują.

//Skasowany offtop i niepotrzebne entery.
      //ciap
      [OFF] Libra - TOP6
      [OFF] Polaris - TOP5

[OFF] Rhea - TOP1
      [OFF] Uriel - TOP40

Kiedyś: min.: U1, U4, Rigiel, Deimos, Merkur i kilka innych.

FILU lubi to.

• Chętnie bym wystartował na tym unii, ale zastanawiam się czy ma to sens w tym okresie. Praca, treningi, a do tego ładna pogoda.. i nowa karta graficzna w PC :-E Gdzie tu czas i chęci znaleźć.
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Tori Black napisał(a):

A może by tak team dodał jakiś post/temat w widocznym dla wszystkich miejscu odnośnie tego że powstaje nowe uni, chyba że już z góry zakładacie że nikt tam grać nie będzie ;)
      Już wczoraj został założony stosowny temat dotyczący nowego uniwersum: Universum Uriel (30.05.2017)
      Dodatkowo na górze forum w ramce z ogłoszeniami znajduję się także informacja o nowym uniwersum.
      Jestem i mnie nie ma ^^
    • LIVE, grałem na tym uni. A każde uni, na którym gram, czy grałem, znałem jak własną kieszeń. No i mam dobrą pamięć :)
      Pamiętam nawet jaki miales avatar na starym forum, heh.
      Pamiętam też, że byłem na czarnej liście Twojego sojuszu.

Nadal uważam, że podkrecone eko to jednak dobra opcja dla gracza, który startuje na uni z pewną strata. Szybciej zdobywa surowce, zdobywa ich więcej farmiac idle, szybciej bada, buduje, szybciej widzi postępy jego wysiłku.
      17.08.2005r - ...
      Zawsze z fartem 8-)

atuliti_pl i Truck driver lubią to.

• kasai napisał(a):

Tori Black napisał(a):

Już wczoraj został założony stosowny temat dotyczący nowego uniwersum: Universum Uriel (30.05.2017)Dodatkowo na górze forum w ramce z ogłoszeniami znajduję się także informacja o nowym uniwersum.
      Nie napisałem że temat nie został założony, tylko że nikt nie dodał tej informacji w jakimś widocznym miejscu tak jak ta ramka u góry forum ;)
      Ale już to zrobiliście więc wszystko okej

EDT: no tak dodaliście temat w ramce u góry forum że jak się w niego klika to odpala się regulamin forum :thumbup:
      Kupie Deuter
    • Gratuluję pomysłowości oraz ogarnięcia ekipy GF... Gdy zaczynałem się w to bawić jeszcze na modemie 56k speed flot x1 dawało radę. Obecnie gdy gra zmieniła się ze strategicznej w jak się okazuje "ekonomiczną" znów x1 flot? Panowie i Panie mamy XXI wiek a ja zupełnie przypadkiem posiadam "srajtfona" w którym mam a raczej miałem bo właśnie skasowałem konto ciągle zminimalizowane okno w przeglądarce ze swoim kontem na Łogej... Wystarczy odświeżyć. Przy x1 pod warunkiem że siedzę na koncie nawet nikt nie zdoła zeskanować mojej floty bo zdążę ją podnieść zanim SS wykona swoją robotę a gdy nie siedzę to co SS ma skanować po za surką... ŻENADA . Najwyraźniej znów strzał w stopę bo nawet największy "anciarz" OG PL przy takiej konfiguracji uni nie da rady grać i jednocześnie "płakać" że on może budować konto za AM ale inni powinni mieć zabronioną możliwość budowy ANTYrecy gdy ten "jegomość" ich atakuje... Pod warunkiem że mu "wejdzie" ;) Nawet największa "anciara" tu dzież multi Bad_PL1_Whysky nie dała rady mi na Spic-y i to nie dla tego że jestem bystry i nieomylny... Po prostu mam kalkulator i wiem na jakim uni się rejestruję. Ktoś kto wyznaje zasadę że za AM można wszystko jest w błędzie i nawet jego karta kredytowa nie wie w jak głębokim. Zostało tu jeszcze kilku którzy umieją liczyć i właśnie przed takimi osobnikami po 2-3-4 tygodniach "TOP" 1 "oddaje" konto ;) "Rzycie"...

Zla Kobieta, Ver223 i Spawciu251 lubią to.

• pamiętajcie że każdy znajdzie coś dla siebie przy konfiguracji i każdy też znajdzie nieudogodnienia, piszecie że tylko "no life" nie da się zezłomować lub wyskanować ale różnie bywa w życiu i nie dopilnuje się np: rozładowana bateria itp...
      Na każdej uni są ci trudniejsi i prawie nie możliwi do zezłomowania ale też ci co są zezłomowani . Czasami z takiego trudnego przeciwnika robi się priorytet w grzę i jedyny cel gry dalszej zabawy na uni :D
    • Akurat x1 podczas robienia wieczornych ognisk nad Wisla to bardzo porzadana konfiguracja :D
      Fs jest dla lam.
      Gram na x4/x1 i dzial st na forum calkiem dobrze zyje.

PROSIMY O ODOWIEDZIALNYCH,UCZCIWYCH,RZETELNYCH I BEZSTRONNYCH GO ORAZ SGO.

---
      Old:GF zrobilo jak chcial lud,aby przy slowach krytyki odniesc sie do aniiet.Czy to ma sens? Kto ja uwaza.
      [OFF] Libra - TOP6
      [OFF] Polaris - TOP5

[OFF] Rhea - TOP1
      [OFF] Uriel - TOP40

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Poka Bydlaka ().

• Także gram na x4/x1 i jako flociarz, nie narzekam na tą predkość. Bardzo mnie się podoba, a to dlatego że zeby zaistnieć w ST trzeba czegoś więcej niż zwykłego lotu w 15 min XD Dla każdego coś dobrego, + 70% złomu to pięknie dla złomiarzy, jeszcze jakby dali % z obrony to już kosmos

kmlody84 lubi to.

• john malkowitz007 napisał(a):

Poka Bydlaka
      Zamiast krytykowac i wymadrzac sie, zostan GO lub SGO
      Zaprowadzisz idealny porzadek i wszyscy beda zadowoleni
      Probowalem.Po tym co sie dzieje na Rhea chcialem zostac jedynym bialym rycerzem w Teamie.Niestety...nie majac znajomosci nie dostalem sie... podanie odrzucono.
      [OFF] Libra - TOP6
      [OFF] Polaris - TOP5

[OFF] Rhea - TOP1
      [OFF] Uriel - TOP40

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Poka Bydlaka ().