Tyle, że okresowe eventy mają chyba to do siebie że właśnie maja zmienić styl rozgrywki na pewien okres czasu. Nie gram na cyferkowym uni wiec nie bede sie wtracal, ale zmiana eko niczego nie zmieni wiec po co sie w ogole za to zabierac Co 2 miechy obecnie wychodza nowe uni, gdzie wszystkie prawie sa speed uni jak ktos by chcial event to moze sobie pograc pare miechow na speed uni
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Chodzi o ożywieni, impuls do gry.
To co piszą ci bardziej mądrzy "nikt ci nie kazał.., graj na szybkim" radzę zastanowić się od kiedy mam możliwość gry na szybkim uni; 7 lat! i 49 polskich uniwersów przeminęło zanim ktoś na to wpadł! W fazie łączenia też nie było opcji (nawet dobrowolnej) przenosin na szybsze uniwersum.
Ktoś po osiągnięciu wszystkiego gdy ma konto ustawione pod siebie ma zaurlopować i zacząć od satelity i małego trampka na jakimś szybkim uniwersum gdzie całe top wydaje kasę na surowce i próby moonowe
@ciap
Podniesienie tylko wydobycia to żadna "odczuwalna" zmiana, przy podniesieniu prędkości całego uni zyskujesz choćby skrócenie czasu badań, czy budowy kopalń, a to że flota lata szybciej, to coś za coś, niektórym kopalnie nie wydobywają milionów na godzinne i zarabiają w inny sposób
Wydaje mi się, że strach przed utratą moona/ złomowaniem jest nie uzasadniony. Ktoś z dużą flotą latający na pz tez będzie miał tylko 3h przerwy- wytrzyma tak choćby dwie doby?
Puszczasz flote z moona na moona przed ewentem i leci w us 2d- wszytko jest po staremu, a kopalnie pracują.
Co do zmartwień o przeoczenie informacji... aktualnie trwa Happy Hour cały prawy blok jest zawalony reklamą, nie da sie tego nie zauważyć, przy zamieszeniu w takim sposób wcześniej informacji w grze, czy chociażby informacje na skrzynce jest czas na przygotowanie.
Wg mnie sama idea takich zmian jest dobra a ankieta pokazałaby nastroje na dinozaurowych uniwersach -
lesnik
"Wydaje mi się, że strach przed utratą moona/ złomowaniem jest nie uzasadniony."
Ty tak serio?
"Puszczasz flote z moona na moona przed ewentem i leci w us 2d- wszytko jest po staremu, a kopalnie pracują."
Widzę że jednak serio.
Nie jest po staremu ponieważ polecisz na niszcz i po wspaniałym FS będzie lipa.
Nieuzasadniony? Jakoś nie wierze że nie wykorzystałbyś 2-3 razy krótszego lotu.
"aktualnie trwa Happy Hour cały prawy blok jest zawalony reklamą, nie da sie tego nie zauważyć,"
Niekoniecznie. Na moim monitorze tego bloku nie widać. -
Konfiguracja ciekawa jakby nie patrzeć.
Oczywiście wchodzi kwestia tych co będą kupować na początku surowce itp.
Moim zdaniem nie ma co się martwić bo 50% z tych osób zapewne zostanie zjechanych w ACSie.
Piszę 50% bo mam też świadomość, że są i mądrzy gracze którzy rozsądnie wydadzą tą surkę i będą chować flotęNie wiem czym jest ta moc, ale wiem, że ona istnieje...
KENOJ -
leśnik ale ja przykładowo nie chce zmieniać szybkości gry, tzn. można by było jeszcze coś takiego zrobić, że zmieniamy prędkość na uni na x2 a reszta, która nie chce mogłaby np. przenieść konta na inne uni x1, to byłoby sprawiedliwe, to tak samo jakby na speed uni zmienić prędkość na zwykłe uni, podejrzewam, że większość byłaby przeciwna. Wiem, że mówisz o tymczasowym evencie, ale logika jest podobna, żaden człowiek przyzwyczajony do swojej prędkości nie będzie chciał jej zmienić, nawet na chwilę.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mari ().
-
Czy wiadomo o ktorej dokladnie wystartuje nowe U ?? 14 15 16 ??
-
-
Art napisał(a):
@PainBringer, konfiguracja smaczna bo i okazja wyjątkowa. Nasza okazja nadarzy się w styczniu
tylko pewnie w tym czasie nie bedzie nowego Uni, wychodza one srednio co 2 miesiace. Chyba ze szefostwo postara sie o cos fajnego, jakas unikatowa nazwa + opcje ,aby wielu userow skusilo i w jakis je sposob wyroznilo.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez =ReeX= ().
-
-
Jest mały progress , 3k ludzi jak na jeden dzień to dobry wynik . Top 1 ponad 1k , top 1 na org ponad 4k Za małe stawki providentów
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez LepszegoZyciaDiler ().
-
kiedy nowe uni?
-
-
Witam,
moja propozycja nowego uni, coś innego. Myślę ze byłoby ciekawie
Universum posiadałoby następujące parametry:
- prędkość ekonomii 3x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)
- prędkość flot 0,75x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
- 40% złomu ze zniszczonych statków oraz obrony trafi na pole zniszczeń
- 6 galaktyk
- MAX 2 KOLONIE
- dodatkowe pola na planetach
- % złomu z obrony zniszczonych rakietą międzyplanetarną -
Konfiguracja universum Cygnus to skrajna glupota GF. Idealny pokaz jak uwalic Antares'a. (nie, nie gram na antares).
Skrajna glupota, nic ponadto. Juz pomijam fakt, ze w tematach o konfiguracji nowych uni wypowiada sie 2/3 graczy, ktorzy dolaczaja na kazde uni i z kazdego zawijaja sie po max miesiacu. Sugerowanie sie takimi wypowiedziami jest malo rozsadne. Ciagle te same nicki, ciagle placz, ciagle cos nie pasuje. Prawdziwe ankiety musza i powinny odbywac sie w GRZE.
tyle ode mnie,
gracz Betelgeuse, ktory nie zamierza zmieniac uni "bo lepsza konfiguracja" czy tez "moze tym razem, na 50 uni z rzedu sie uda byc topem". -
gracz Betelgeuse, ktory nie zamierza zmieniac uni "bo lepsza konfiguracja" czy tez "moze tym razem, na 50 uni z rzedu sie uda byc topem"
Jaka hipokryzja
Osobiście wolałbym uni x1 wsio i ze starą dobrą ekipą, tylko to niewykonalne -
Spokojnie, Art czegoś się dowie, to na pewno z nami się podzieli
Najlepszym pomysłem byłaby ankieta wysyłana do wszystkich graczy, na wszystkich serwerach, żeby wybrali sobie tak chociaż orientacyjne na co jest największe zainteresowanie -
Mind_war napisał(a):
Ja Ci nie wystarczam? :p
Za żadne skarby nie mogę przypomnieć sobie gdzie my razem graliśmy, obstawiałbym draco, bo później był już tylko fornax na poważnie, a reszta na totalnym lajcie
Co nie zmienia faktu, że chociażby ze starymi znajomymi z capelli na speed x5 bym nie zagrał, bo po prostu nie ten klimat. Nawet nie orientuje się czy od czasu hydry (chyba) jakieś normalne uni wyszło czy tylko takie porażki jak cygnus. Do tego ta antymateria... tragedia jakaś, więc dali by jakieś uni bez tego syfu plus wszystko x1 i można by grać, jeśli za dużo wymagam to chociaż x2 jak draco
Może jakby otworzyli jedno na xx uni bez anty to by nie zbiedniała firma -
juventinio89 napisał(a):
tyle ode mnie,
gracz Betelgeuse, ktory nie zamierza zmieniac uni "bo lepsza konfiguracja" czy tez "moze tym razem, na 50 uni z rzedu sie uda byc topem".
juventinio89 napisał(a):
Pokaż spoiler Konto top7 ogolnie, TOP3 EKO!
Cytat
Liczba punktów: 304.469 (Miejsce 7 z 3.473)
Miejsce w statystykach punktowych: 7
Miejsce w statystykach flot: 250
Miejsce w statystykach badań: 23
Miejsce w statystykach eko: 3
Ilość planet: 7
Ilość księżyców: 0
Poziom kopalń metalu: 28x6 +27
Poziom kopalń kryształu: 25x2 24x4 i 23
Poziom ekstraktorów deuteru: 6x23 +1x22
Informacje dodatkowe: nanity all lvl 2.
Sposób kontaktu:
Właśnie widzimy jak bardzoHYPERION OFF
LIBRA OFF -
Co do nowych uni to możecie się nie zgodzić, ale nowe uni są coraz bardziej wymagające.
Może i to ostatnie uni jest speed, ale faktycznie trzeba się bardzo pilnować, nawet bardziej niż w poprzednich czasach. Myślę, że miało na to wpływ także wprowadzenie kupowania surowców, ale jest też dużo dodatków, bardziej od surowców opłaca się sobie kupić booster do wydobycia.
To tyle w kwestii "poziomu" nowych uni.
Co do nowego uni to na speed uni się nie odnajduje kompletnie więc moje wymarzone uni na teraz to zwykłe bez żadnych udziwnień, najlepiej bez kupowania surki, ale to tylko marzenia, które rzekomo mogą się spełnić, trzeba być dobrej myśli. -
Moze na nowy rok jakas niespodzianka bedzie i takie uni powstanie ;D
Uni 34 - Top 150 off
Uni Rigel -Top 40 off ----> UF = Uni Taurus -Top 400 on
-
Jakieś wieści na temat nowego uni?
-
No to start pewnie 5 grudnia. Dozobaczenia
http://board.en.ogame.gameforge.com/board1-news/board2-game/788114-new-universe-cygnus/#post9575997 -
-
No to raj dla ekonomów będzie rozumiem, że ACS jest i standardowe 30% z pz?
-
-
Orłoś napisał(a):
No to raj dla ekonomów będzie rozumiem, że ACS jest i standardowe 30% z pz?
Jeżeli uniwersum jest bez ACS lub ma zwiększony % złomu, to zaznaczamy to w ogłoszeniu. -
Ja mam pytanie deko odmienne od tematu, czemu tak późno informuje się o nowych uniach ? teraz chcąc zebrać ekipę trzeba by robić to na wariata...
Ps. konfiguracja fajna -
-
Czy jest jeszcze kiedys szansa na x5 ?Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Munio_Uni 1 napisał(a):
Czy jest jeszcze kiedys szansa na x5 ?
Community Manager
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 19