No przypuszczam , że będzie wolniejsze uni bo ono generuje na starcie więcej kupionej anty .
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
@xaero32
Logiczne jest, że mniejszy speed generuje większe zapotrzebowanie na anty. Problem w tym, że mniejszy speed generuje mniejsze zainteresowanie graczów, a co za tym idzie mniej chętnych na zakup tej anty. Poza tym, czy ja wiem, czy więcej anty wydaje się na początku, niż na przykład na przeklikanie wyższych levelów astro?
@Art
Czy można się w ogóle spodziewać jakiegokolwiek odzewu w sprawie uni x4 lub wyższej, na której nieaktywna byłaby misja niszcz? Od razu ze swojej strony jak i wielu moich znajomych powiem, że universum x1,x2 mnie zupełnie nie interesują i nie założę konta już nigdy na tego typu konfiguracji. Play hard or not play at all.Moja Duma i Chwała
TOP2 OGame.pl
Uni23 TOP1, Uni36 TOP2, Uni39 TOP1, Uni Fornax TOP2, Uni Quantum TOP2 -
Sitr Falki napisał(a):
Czy można się w ogóle spodziewać jakiegokolwiek odzewu w sprawie uni x4 lub wyższej, na której nieaktywna byłaby misja niszcz?
[...]
Play hard or not play at all.
Hipokryta.solo: 11'254%
acs: 53'196%
102 ST: 351'984,54% -
raczej nie będzie speedów x4 i wyżej
-
Mari napisał(a):
Sam zastanawiam się nad grą na jakimś nowym speed uni, na yakini raczej nie ale może na Zagadrze bym sobie pograł.
A skąd wiesz, że będzie takie uni? -
-
Nowe uni za pasem.
Tym razem standardowa konfiguracja chyba, że są masochiści, którzy chcieliby spróbować prędkości 0,5x (mogę o nią zapytać).
Community Manager -
Lepiej standardową, dawno takiego uni nie było także jestem za.
-
Jestem jak najbardziej za standardową prędkością x1, ale mimo wszystko przydałby się jeszcze minimalny boost eko - x2.
Łącznie 176 ST -
Zgubiłem rachubę czy nowe uni są otwierane teraz co miesiąc czy dwa?
Jeżeli co miesiąc to już powoli trzeba by było otwierać. -
Mari napisał(a):
Zgubiłem rachubę czy nowe uni są otwierane teraz co miesiąc czy dwa?
Jeżeli co miesiąc to już powoli trzeba by było otwierać. -
Zagadra jest ostatnim uni literkowym, ciekaw jestem w jaki sposób będą tworzone kolejne uni, czy powrót do cyferek czy może jakiś inny system.
-
-
zróbcie reklamę!
Maila przed otwarciem uni do każdego, że takie coś będzie miało miejsce!
No i na stronie ogame.pl niech będzie wzmianka, że nowe uni.
A nie kurde mało osób... -
Co chwila nowe uni dla ekonomów, Quantum musi przynosić strasznie mało wpływów z anty bo wszystkie uni po nim mają prędkość flot nie większą niż x2...
-
Wielka szkoda, że jednak nie będzie 0,5x bo w sumie jedyne uni na jakim chciałoby się jeszcze pograć.
Jako bonus mała ciekawostka - czas oczekiwania na otwarcie danego uni od powstania poprzedniego, coś skraca się ten interwał.
-
cezar popieram
na połóweczce z chęcia bym się zarejestrował -
Art i jak postępy w powstawaniu nowego uni?
-
Wolf89 napisał(a):
Co chwila nowe uni dla ekonomów, Quantum musi przynosić strasznie mało wpływów z anty bo wszystkie uni po nim mają prędkość flot nie większą niż x2... -
Ja byłbym za flota x1 a pozostałe 3-4x ponieważ jak idzie zauważyć ostatnio większość to już gracze eco. Logujemy się, klikamy kolejny budyneczek i spokój na 3 dni.. na tym polega gra z tego co widzę. a reszta? urlopy, bo boją się farmienia.
Gdyby eco było jeszcze szybsze, kupowane byłby boostery na wydobycie chociażby. Może to przynosi Gameforge zyski? O.o -
Mnie najbardziej ciekawi czemu nie ma zadnego uni z obrona na PZ.
Logon napisał(a):
Co ćpasz? A Yakini to co? 70% złomu to dla ekonomów?
Co ma piernik do wiatraka? Chocby bylo nawet 100% to na zlomowaniu bunkrow gornikow flociarz nie zarobi. To 70% powoduje jedynie ze flociarze poluja na siebie nawzajem. -
To, że bardziej opłaca ci się wlecieć w bunkier, gdy u kogoś wisi sporo surowców. Poza tym, gościu mówił o uni dla floty. Nie mów mi, że to jest dla ekonomów, a nie flociarzy oO Poza tym, chyba o to chodzi w lataniu flotą? By rozwalać inne?
Przy 100% złomu z floty, by całkowicie byłby na plus (pod warunkiem, że gościu nie uciekłby z surowcami), bo padnięte okręty by zebrał i surowce z planety.
Grałeś kiedyś w ogame? Tak się patrze i nie wydaje mi się.
Wydaje mi się, że jest uni z procentem z obrony. -
Witam
czy ktos potrafi podać przybliżoną datę startu nowego uni bo planuje kupić laptopa i nie wiem czy trzymać kasę czy może mam jeszcze poczekać?? zakup ten jest specjalnie pod ogame planowany i jeśli ktoś kompetentny byłby mi wstanie udzielić takiej informacji byłbym bardzo wdzięczny
POzdrawiam Lao -
procent z obrony.. :3
brzmi nieźle pobobałoby mi się to na starszych uni. gdzie bunkry już są. wtedy: albo
GS x 50 i farmimy bunkry
albo bombki
zdaje sie być gs lepszy.. bo zysk będzie bez strat własnych.
może wprowadzą to na uni1 :3 -
Procent z obrony ma sens i dziwię się, że jeszcze nie został wprowadzony a jeśli jest już uni z procentem z obrony to mnie poprawcie.
Generalnie takie uni z procentem z obrony świetnie nadaje się dla flociarzy, najepiej jeszcze z normalnym speedem i procentem, cud miód i orzeszki. -
Sens (choc dla mnie nie ma sensu, no ale bez hipokryzji) zlomu z obrony ma wtedy jezeli predkosc flot jest bardzo niska, przynajmniej x1 a najlepiej x0,5 a skoro na poloweczke nie ma opcji, to i jedynka wydaje sie za szybka. Czemu? Ekowiec nie ma mozliwosci odstraszenia(bo zniszczyc i tak mozna) potecjalnego agresora od ataku. Nie dosc ze moze zrabowac ogromna ilosc surowca to jeszcze odzyska straty swojej floty z debrisu z obrony. W tym momencie pozbawiamy gry balansu. Obrona dla ekonoma-nie kazdy ja robi jezeli pilnuje swojej planety jak piasku we wlasnym odbycie, ale wielu buduje nawet minimalna ilosc tylko po to aby agresor mial wieksze straty lub minimalny plus niz same zyski. Zlom z obrony to glupota, nawet w sensie logicznym...jak cos co lezy plackiem na ziemi moze wzbic sie na orbite? Grawitacja pada? Zamiast myslec o takich rzeczach, mozna wymyslac innowacje do gry jak np. rakieta dezgrawitacyjna ktora umozliwia na krotki moment zniwelowac grawitacje na planecie i pozyskac zlom z obrony, czy cos w tym stylu, a nie isc na latwizne.
-
Złom z obrony przecież był bodajże na u39 bądź u40... skończyło się tak że było bodajże ok 80 osób na całe uni co miało jakikolwiek przyrost... nawet +1 pkt.
Tak więc jak widać z doświadczenia, większość nie chce grać - gdyż niektórzy w pracy nie mają możliwości ciągłego pilnowania dobytku.
A czemu speed x0,5 nie da rady wejść? -
Lannister przyznaje Ci racje! z całym szacunkiem. baaardzo poważne myślenie i do tego odpowiednie
-
Dobra z tym złomem z obrony to może i macie racje, ale zróbcie jedno uni x1 w końcu będzie można pograć, dawno nie było takiego uni.
-
Tak jak już pisałem wcześniej, uni z prędkością lotów x 1 to to, na co w tej chwili liczę. Ale niestety, żeby przyciągnąć graczy potrzebne jest jeszcze coś "ekstra". Po tych wszystkich uniwersach a'la cud, miód, lasery i orzeszki zwykłe wydaje się w tym momencie liche. A chyba nikt nie chce, aby skończyło ono jak np pegazus gdzie po 1,5 roku jest 2k kont, z czego może z kilkaset osób ma jeszcze jakiś przyrost.
Dlatego optuję za dołączeniem do potencjalnej ankiety opcji z eko boostem x 2 bądź x1,5 (skoro połówki są możliwe), w ramach niewielkiego magnesu dla tych, którym całkowicie zwykłe unwiersum wydaje się nudne. W wyższych wartościach, jak na Ursie, tenże eko boost niestety strasznie zaburza rozgrywkę a taki nieduży byłby miłym dodatkiem.
Łącznie 176 ST
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 31
31 gości