Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• wujek Art .

Ankieta się kończy , uni będzie takie jak w ankiecie ? i jakiś mniej więcej czasu startu . :>

dobre uni będzie jeśli tak , 4x EKO/FLOTA 70 % zniszczonych i 6 galaktyk - Universum dla złomiarzy :) !

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Zgubiłem Mamusie ().

• Skoro deuter jest używany jako paliwo, to musi ono być gdzieś przechowywany. To jest kwestia pierwsza - paliwo.
      Kwestia druga jest taka, że skoro deuter jest używany do budowy okrętów, to musi on się w nich znajdować. Nawet jeśli jest on wkomponowany w strukturę stałą, to nadal tam jest. Więc można go wydobyć. Chociaż, prędzej by można uznać, że to składowa silnika, czy reaktora.

Wiesz co robią zepsute komputery w Azji? Są rozbierane. Chińczycy (i inni biedni Azjaci) wyciągają z nich metale szlachetne takie jak złoto, platyna, srebro. A nie są to duże ilości znajdujące się w komponentach. Pomijam kwestie niewolnicze.

Tak więc, jak najbardziej da się uzasadnić pozostałości deuteru po zniszczeniu okrętu.

Podążanie za blogiem, pozwoli ci znacznie szybciej dowiadywać się o nowych opowiadaniach!
    • Jakbyś trochę poczytał o podróżach kosmicznych, to wiedziałbyś, że jakieś 99% paliwa spalane jest przy starcie, potem to już czysta inercja. A co do poprzedniego przykładu - deuter jest wybuchowy, trafienie i bum, nie ma. Poza tym wtopienie izotopu w stałą strukturę praktycznie sensu nie ma z punktu technologicznego, a nawet jeśli, to na logikę powinieneś odzyskiwać z PZta mniej niż 1% wydanego dexu, a na pewno nie 30-70%. EOT
    • jestem fanem speedu ale zagralbym na klasyku z 70% złomu (jak jupiter). Tak jak Pan wyżej pisał wypadałoby reklamować nowe uni żeby lipy nie było jak na wasat bo takie otwieranie trochę sensu nie ma gdy po 24h jest 1,5k graczy gdzie 200kont to sprawdzenie która gala a 600 z pozostałych to killomoonowki
    • Po pierwsze grając na x5 masz wszystko 5 razy szybciej, można zatem szybciej dojść do czegokolwiek, co ułatwia rozgrywkę.
      Zaczynanie gry na uni gdzie przewaga punktowa jest znaczna wcale nie utrudnia gry tylko sprawia, że jest mały chaos bo po osiągnięciu pułapu punktowego każdy może nas atakować nawet ktoś z 10 mln pkt a wiadomo, że szybko się wtedy można zniechęcić.
      Gra na nowym uni jest chyba najlepszym rozwiązaniem bo powiedzmy, że i tak nie ma równego startu bo anty idzie w ruch ale przynajmniej nie ma takiej różnicy punktowej.
    • Fenrir napisał(a):

Jakbyś trochę poczytał o podróżach kosmicznych, to wiedziałbyś, że jakieś 99% paliwa spalane jest przy starcie, potem to już czysta inercja.
      To tyczy się paliwa rakietowego. Ale nie napędu impulsowego, czy nadprzestrzennego.
      Na razie nie ma. Kto wie co będzie w przyszłości. Poza tym to tylko taki przykład. To jest GRA, w dodatku SCI-FI. Więc można powiedzieć, że deuter został wykorzystany w strukturze, czy cokolwiek.

Podążanie za blogiem, pozwoli ci znacznie szybciej dowiadywać się o nowych opowiadaniach!
    • niestety brak opcji niszcz nie przejdzie - wykluczyłoby to gwiazdki z obiegu

sądzę że spowolnienie też jednej opcji też nie da rady, lecz sam bym był za tym, ale pytanie czy da się całkiem spowolnić gs do x1, ale to "wykluczy" gs z farmingu, lecz da dodatkową opcje fsa na pzta 6h, bo wykluczanie całkiem gs to bezsens bo nie było by jak fsów robić, czy też dużo byny by zeszło i zostałby ufs

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Fear ().

• wiem że moja propozycja już trochę spóźniona, ale się wpiszę...

szczerze mówiąc zamiast tych wszystkich speedów, przyspieszania wydobycia itd. ja najchętniej zagrałbym na nowym uni z jedną opcją: wyłączoną astrofizyką.
      Zwiększamy speeda wydobycia, bo gracze chcą szybciej do czegoś dojść. Zwiększamy prędkość flot, % z floty, aby zadowolić flociarzy... A tak naprawdę brak astro rozwiązałby te wszystkie problemy - rozwój szedłby szybciej, każdy postawiłby sobie na początek te 9 planet i mógł je rozbudowywać, surowce by rosły, można by było sobie przesyłać, robić jakąś strategie rozbudowy i nie trzeba by było wchodzić co chwila, bo przy 25 lvl kopalni w 5 godzin (Xalnyth) ukopie się ponad 150k surowca i ktoś może już się pokusić o atak.
      Druga sprawa - uniwersum zapełniłoby się planetami, od 1 do 9 gali wszędzie byłoby gdzie latać gdyby każdy z tych powiedzmy 10k graczy postawił 9 planet. Nic tylko wybierać gdzie lecieć :) tutaj dochodzi też czynnik utrzymania graczy - skoro rozbudowali już swoje imperium z 9ma planetami, dzięki temu mają już niezłe eko, trochę punktów, to może nie odpuszczą gry, bo ktoś przyfarmił im jedną z nich czy strącił część floty.

opcje do realizacji są dwie:
      - ustawić max. ilość planet na 9 i brak astro
      - ustawić cene 1 lvl'a astrofizyki na taką jaka obecnie jest za 16lvl i po zbadaniu kolejnych 2 umożliwić kolonizację następnej planety

Prawdziwą zabawę w latanie, złomowanie, które jest solą tej gry można by zacząć praktycznie od samego początku, a nie ciągle celów jak na lekarstwo (na początku mało planet, później mało graczy).
    • Niestety nie zgadzam się Fernandez, po pierwsze astrofizyka została wprowadzona bo bez sensu jest ograniczać ilość możliwych do skolonizowania planet skoro można będzie mieć tyle na ile pozwolą surowce, a po drugie, ogranicza to nieco zajmowanie najlepszych miejsc, bo jak taki przyszły idlerek sobie zrobi 9 planet od razu a potem przestanie grać to tylko zajmuje miejsce a jak ma anty to jego konto rzekomo "nigdy" nie zostanie skasowane. To tyle ode mnie.
    • miałem odpuścić i poczekać aż więcej osób się odniesie, ale skoro już się zalogowałem to Ci odpiszę.
      co do po pierwsze: chyba nie czytałeś posta do końca
      co do po drugie: wolę wszystkie galaktyki (1-9) zapełnione planetami (choćby idlerków) niż "życie" istniejące jedynie w galaktykach 1-3 i pustkę w kolejnych. poza tym jest blisko 70k miejsc na kolonizację, na moje oko to nawet dobrze że brak miejsca niejako 'wymuszałby' na graczach umieszczanie planet na przestrzeni całego uniwersum, a nie tylko na 'początku'.
      wracając jeszcze do "idlerków z anty" - ja tam ich lubię, zawsze to jakieś mniejsze lub większe źródło surowca, właściciel gry też ich lubi, bo dokonali wpłaty na jego konto, a jeśli to miałby być tak wielki problem (bo niby są nieprzydatni) to niech programiści ustalą początkową pojemność magazynów na 50k (taka zmiana to raczej nie problem) i wtedy nawet idlera z minimalnym poziomem kopalń raz na jakiś czas będzie się opłacało odwiedzić.

pozdrawiam
    • Astrofizyka powstała po to, ze ci co nie grają flota a kopią i może są bardziej ambitni w innej sferze niż tylko złomowań i steków , chcą się wykazać na polu badań i ilości planet z mega wydobyciem. A co za tym idzie ten aspekt gry daje duże zastrzyki kasy dla firmy w postaci aktualnych dopalaczy i innych "pierdół" za anty.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez xaero32 ().

• dobry pomysł z tym wyłączeniem astro a jak już nie da rady wyłaczyć ja całkowicie to chcoiaz zrobic coś takiego 5 pierwszych leweli to 5 planet a 6 to 7 poziom, 7 to 9 poziom, 8 to 11 poziom 9 to 14 poziom i max 9 planet albo 10:)
      >< X >< TECHNO POWER >< X ><

Użytkownik od 14 Lip 2006

• Zawsze istnieje opcja przenosin planety np. z pozycji 6,7,8 na 1,2,3 lub 13,14,15 tylko , ile osób znajdzie się żeby tracić dość sporo antymaterii lub ją kupić na takie przenosiny ?
    • Planety można przenosić
      1 na 2/3
      2 na 1/3
      3 na 1/2
      4 ma 5/6/7/8/9/10/11/12
      5 na 4/6/7/8/9/10/11/12
      6 na 4/5/7/8/9/10/11/12
      7 na 4/5/6/8/9/10/11/12
      8 na 4/5/6/7/9/10/11/12
      9 na 4/5/6/7/8/10/11/12
      10 na 4/5/6/7/8/9/11/12
      11 na 4/5/6/7/8/9/10/12