Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Blackbird71 napisał(a):

A tak się zastanawiam czy nie było by logicznym zrobienie drugiej dodatkowej re-ankiety, w której zostały by 2 najlepsze wybory które osiągnęły poniżej 50% sumy wszystkich głosów.
      Przykładem jest prędkość flot*. Niby prędkość x1 wygrywa. Ale tylko 34% ankieterów ją wybrało.

*Stan na teraz.

Edit:
      Proponował bym zrobienie tego samego przy łączeniu elki z forkiem gdzie (chyba) największym zainteresowaniem cieszył się % złomu 30 i 70 ale żaden nie zwyciężył realnie większością głosów

Pomysł może i dobry, jednak jest zbyt mało czasu na realizację :|

Co do E i F myślę, że da się zrobić.

Community Manager
    • Uni cyfrowe mają się o wiele lepiej, niż x5. Własne obserwacje z u69 i uQ. X5 to za szybko na flotę. Wchodząc w top 100 flot grasz już tylko i wyłącznie uFSem, bo wysłanie całej floty na te minimum 8 godzin kosztuje cię 20kk paliwa. Znajomi tracą chęci do gry właśnie przez coś takiego.

haha co za brednia : ) ogarnij sie troche - raczej nie chcesz zebym rozwijal moja wypowiedz
      a co do paliwa to pale sporo wiecej i nie placze : ) deuterowe zydki
      Proponował bym zrobienie tego samego przy łączeniu elki z forkiem gdzie (chyba) największym zainteresowaniem cieszył się % złomu 30 i 70 ale żaden nie zwyciężył realnie większością głosów
      a ja bym proponowal zebys swoich super pomyslow nie przedstawial wiecej , a jak nie masz dokladnych danych to sie nie wypowiadaj albo popros o wstawienie tutaj jak sie rozkladaly glosy.

byla ankieta byla , wygralo 70 wygralo - jaka re ankieta
      bo eko nooby chca niski % z niewiadomych powodow? nie umiecie pojac ze wyzszy % lepsza grywalnosc i lepiej i przyjemniej sie gra - i tak nie gracie flota co was to obchodzi zajmijcie sie waszym nudnym wlanczaniem kopaln i [ciachu] . ludzie chca tego % , tylko nieliczne jednostki cos tam placza.
      jak reankieta to dlaczego jedna a nie naprzykald 100 ankiet ?
      jakie 30% tego nawet w glosowaniu nie bylo - bylo od 40 do 70.
      jakie nie wygralo realnie - co znaczy nie wygralo realnie?
      albo wygralo albo nie wygralo - proste .

INFORMACJA :E slow na was juz mi brakuje .
      kazdego pyskatego gornika ktory bedzie chcial mniej niz 70% bedziemy orac dzien i noc i latac bedziemy po 1k metalu i orac def 6x dziennie na wszystkich planetach do konca swiata + 1 dzien dluzej i nie damy wam pograc , wiec swoje mistrzowskie pomysly zachowajcie dla siebie .teraz mozecie sie na forum posmiac pozacieszac , ale jak przyjdzie co do czego to bedzie placz i zgrzytanie zebow , wiec naprawde ekonooby powinniscie zadbac zeby nam sie chcialo zajmowac ufsami z elektry a nie wlasnie wami tlusciutkimi gorniczkami wypelnionymi dexikiem : )
      tak wiec TNT szykuj defens haha : ) juz na liscie jestes jako pierwszy kandydat lucki zlecenie dostal , sam specjalnie wroce z quantuma dla Ciebie + reszte ZSu przytargam .

Super Moderator Madzia:
      Bez brzydkich określeń mi tutaj proszę, bo będziemy się gniewać :P Przy okazji spokojniej, każdy ma prawo do swojej opinii Adasiu, dystansu troszkę! Dystansu.
    • @ .pl1

"jakie nie wygralo realnie - co znaczy nie wygralo realnie?"

Napisałem wyraźnie, że realnie to więcej niż 50% głosujących

"bo eko nooby chca niski % z niewiadomych powodow?"

bo floto nooby chcą wysoki % by móc latać na remis bez skilla..

"sam specjalnie wroce z quantuma dla Ciebie"

Ciekawe dokąd? ?(

Interesowało mnie tylko jedno skoro są demokratyczne wybory to niech wygra większość a nie kilka-dziesiąt (>50) % ankieterów.
      Równie dobrze można by więcej pod punktów ankiety dodać i okazało by się, że głosy się jeszcze bardziej rozłożą i wygra opcja którą popiera kilkanaście % ankieterów- a to nie o to chodzi.
    • tak niby taniej jest wysłać na x1 fs ale patrzyliście na wydobycie na zwykłym x1 jest 5x mniejsze !!!!!!!!
      pl1 ma racje co pisze nie zawsze ma rację ale w tym wypadku go popieram w 100% bo ja górnik z elci np przy 70% naspawam niewielką ilość ciężkiej floty górniczej (czyt. pc ;d ) i farmingi będą ładniejsze
      ale więszkość noobekowców się pruje będą latać mi po satkach itd itd.......
      Ircowy spamer

Emeryt

<`marcik> `kwachu chyba ci sie oswiadcze ;p
      Mister Publiczności - Ogame 2015
    • @Blackbird71

jak to dokad na moje konto na fornaxie - i nie do Ciebie to bylo tylko do TNT gornika z elektry podobno .

zrobisz ponowna ankiete i myslisz ze zaglosuje wiecej osob? niby dlaczego? zalozmy ze zaglosuje jeszce mniej niz poprzednio co wtedy?
      chociaz wyniki dajcie na stronce zeby bylo widac czarno na bialym jak sie glosy rozkladaly , a nie pod linkami ktorych juz nikt nie ma .

edit:
      tak wlasnie my chcemy latac na remis bez skila - hahaha : ) - tego to nawet nie da sie skomentowac bo czegos tak glupiego dawno nie slyszalem

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez .pl1 ().

• Zrobiliscie ankiete , bo chcieliscie wiedziec jaka opcje wybralaby wiekszosc. Wynik jest wyrazny a liczba glosow nie powinna miec znaczenia - polowa uni swieci na niebiesko , sa rowniez tacy co bez urlopu wchodza na konta raz na 2-3 tyg :E
      PZ 70 % to byloby cos co ruszyloby zarowno E jak i F , wystarczy popatrzec na Q ktore jest obecnie chyba najprezniej rozwijajacym sie uni.
      Co do ekonoobow , nie latamy wam wam po planetach dla satek tylko dla siury na planetach - wiec nie ma dla nas znaczenia czy na pz bedzie 1 kk krysi czy 1,5 kk przeciez czesto bywa ze nawet nam sie tego nie chce zbierac. Ale jezeli chodzi o zlomowanie flot to ma juz to bardzo duze znaczenie bo roznica jest tu o wiele wieksza .
      Wiec moim zdaniem debris powinien byc jak najwyzszy - wtedy flotowi gracze beda polowac na siebie wzajemnie a nie latac po planetkach . Przy 30 % pz bardziej oplacalne stanie sie raczej to drugie :D
      homo sum, humani nihil a me alienum puto...

:evil: Payback :evil:
    • Widzę po ankiecie że niektórzy mają problemy ze zrozumieniem tekstu ankiety ponieważ głosują na złom z obrony a dodatkowo głosują na większy niż 30% złom ze statków ! Panie i Panowie nie kompromitujcie się już wiele razy Art pisał że złom z obrony możliwy jest tylko z 30% złomem ze statków. Ale trudno wymagać od dzieci którym tylko zależy na szybkości aby umiały czytać ze zrozumieniem!

Do ARTa ?
      Widząc wyniki ankiety powstanie kolejna SPEED UNI - KOSZMAR!
      ***Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje***

TOP1 UNI47

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez JOKER7 ().

• Proszę oddawać swój głos najpóźniej do czwartku, 13 lutego 11:00.

z tego co widzę wygrała opcja 4x flot, eko, 6 gal i 70% złomu

chociaż głosowałem na x2 flot, podoba mi się ta konfiguracja, sądzę że przyciągnie sporo osób

dobra robota Art! oby tak dalej!
    • Ciekaw jestem, czy wszyscy którzy głosują w ankiecie będą grać.
      Coś mi się wydaje, że połowa to nooby którzy klikną jak największy speed, dostaną złoma podczas kratówki z przyrody i potem idler...
      Wydaje mi się, że kolejny mega speed jest niepotrzebny... ale skoro lud tak chce... Poczekam na wyniki frekwencji po 3 miesiącach i zacytuje tego posta
      "Nigdy nie poznacie bohatera, którym było pisane Nam się stać"
      u50 - OFF
      uDraco - ON
      Chatek_emeryt

• jakie zyski?
      1kk sury na 1x kosztuje tyle co 1kk sury na x4 (mowa o anty) a na x4 dużo szybciej to wydobędziesz i różnica przewagi antymaterii spadnie.

a co niespania to raczej na x1 żeby akcje skołować to trzeba nie spać XD na x4 to w dzień można tyle nafarmić że nie trzeba nocek zawalać

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Fear ().

• Fear napisał(a):

jakie zyski?
      1kk sury na 1x kosztuje tyle co 1kk sury na x4 (mowa o anty) a na x4 dużo szybciej to wydobędziesz i różnica przewagi antymaterii spadnie.

Ktoś tu zapomniał, że też duuuużo szybciej to wydasz ;)
      u50 - OFF
      uDraco - ON
      Chatek_emeryt

• wydasz i co nie kupisz więcej bo są ograniczone środki, i to chodzi, przecież kurna nie grają tu arabusy ze złożami ropy, a wydać szybciej można na x1, klikając za anty i robienie astro na x1 też ludzie będą anty wydawać
    • Fear napisał(a):

wydasz i co nie kupisz więcej bo są ograniczone środki

yyy? Jeżeli ktoś raz wydał, to potem idzie już tylko z górki ;)
      Zaważ fakt, że później jeszcze bardziej się to opłaca (np. większe lvl magazynów)
      Dyskusja o antymaterii nie ma większego sensu, bo to sprawa indywidualna każdego gracza i nie powinno się z tego ludzi rozliczać. Jak ktoś ma skilla i czas to i bez anty daleko zajdzie.
      Bardziej chodzi o prędkości, które odstraszą 'weekendowych' graczy. Po pewnym czasie na UNI zostaną zwolennicy takich prędkości... nie będzie ich wielu.
      u50 - OFF
      uDraco - ON
      Chatek_emeryt

• Fear napisał(a):

statystyki jakiś uni sobie zobacz czy na x5 jest więcej osób czy na x1 :P
      ta dyskusja nie ma sensu

no masz rację, cieszy się popularnością jak żadne inne

przykładowy Fornax - 626 osób których gra reszta to sztuczny tłum
      a tutaj do porównania masz Electre - 894 osoby grają aktualnie i jak wyżej reszta to dożywotni urlopowicze

A potem właśnie są problemy przy UniFusion bo każde uni ma inną konfigurację- zamiast od początku dopasowywać coś co potem da się połączyć to są ankiety i płacze bo ten chce tak, a ten znów tak

a jak widać największym trafieniem to jest chyba prędkość flot 1/2x a nie teraz tworzy się uni x4 i potem je połączymy z x1 albo x2 i zrobimy z tego x5
      # u68 - top16

# uQuasar - top5

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Devuriel ().

• Patrzyłeś na ich wiek devuriel ? zobacz na uni o mniejszych prędkościach o tym samym wieku ? iii ?

Unifusion to, unifusion tamto... kiedyś tego nie było i jakoś nikt nie płakał o róże konfiguracje....
      Im więcej różnorodności tym więcej graczy.
      Ircowy spamer

Emeryt

<`marcik> `kwachu chyba ci sie oswiadcze ;p
      Mister Publiczności - Ogame 2015

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez kwachu007 ().

• kwachu007 napisał(a):

Patrzyłeś na ich wiek devuriel ? zobacz na uni o mniejszych prędkościach o tym samym wieku ? iii ?

Unifusion to, unifusion tamto... kiedyś tego nie było i jakoś nikt nie płakał o róże konfiguracje....
      Im więcej różnorodności tym więcej graczy.

tak ale możesz połączyć bynajmniej z 3 uniwersa w jedno bez żadnego płaczu bo są te same konfiguracje, a potem ankiety, każdy chce coś innego - temu się to nie podoba, a tamtemu tamto i tak w kółko.

Róbta co chceta, i tak ogame upada niedługo to z tych wszytkich uni zostaną tylko 2-3 po 1000 osób grających na każdym z nich ;)
      # u68 - top16

# uQuasar - top5
    • Jestem jak najbardziej za deuterem we złomie na nowym uni :) i zwiększoną szybkością badać!! :D :D

Da rade te nowe uni Y być takie cudne jak ta ankieta + deuter we złomie?? :) :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Fear ().

• Mari to poczekaj sobie aż będzie x1 i sobie tam graj, a przy okazji tyle uni x1 to czemu tam nie grasz?

Można ankiete zrobić do tego wszystkiego ale sądzę że będzie więcej osób chętnych na dex na złomie niż przeciwko :P
    • Art napisał(a):

Do nowych możliwości dorzuciliśmy:
      - deuter w złomie ze statków
      - zwiekszona szybkosc badan
      - oraz opcja zglaszana takze u nas: wolna predkosc (0,5x)

ciekawa opcja z tym deuterem ? na jakim ta opcja bedzie na tym nowym yakini czy jak mu tam proszę o odpoiwedz chętnie bym zobaczył to cudo :E
      Uni Draco] [/color] off :)

Uni orion on :)
      Uni 66 on :) top354

speedtest.net/my-result/3485047818 Typ Mobilny :)

Orion Best ACS 385% + 371% + 492%=1248% ;) Solo 200% +345 % + 195% +305%+116% +256% + 266%+ 259%+265+280% +395%+522% łącznie =3404% solo jak na ten czas :E
    • Teraz będą powstawać w większości speed uni szybsza prędkość więcej akcji zarówno w ataku jak i obronie a co za tym idzie .... ANTYMATERIA . Reszty już chyba nie trzeba tłumaczyć .
    • Dla wszystkich co twierdzą, że chcą "trudniejszej" gry dlatego głosują za x1. Co za głupoty. Poziom trudności się nie zmienia, tylko czas osiągania danych rzeczy. A może nawet, przy x5 jest trudniej ze względu, że trzeba się pilnować bardziej. Jak chcecie trudnej gry, to dołączcie do już istniejącej. Z pewnością będzie wam ciężko dojść do czegokolwiek.
      Do ekowców co płaczą z powodu 70% złomu z statków, bo żeby nie nazwać ich głupimi, powiem że nie przemyśleli tego argumentu. To nie ma znaczenia, czy na uni jest 30%, czy 70% złomu. Nikt normalny nie będzie leciał by złomować satelity, albo kilka dt czy mt. Wiem o czym mówię, bo sam gram na Io (jako górnik!) gdzie występuje te 70% złomu i nikt mi po ponad 600 satelitach+50DT i trochę ss, lm nie lata. A mam minimalna obronę. Średnio 3k WR, 1k LL, 100 gausa, 20 plazmy i obie powłoki.
      Nie oszukujmy się, po ostatnich poprawkach ze strony GF, nie ma zbytnio znaczenia jakie będzie uni. Powstanie zwykły wyścig antymaterii jak to mieliśmy okazję widzieć na poprzednim uni. Więc po prostu bawmy się najszybciej jak możemy, póki możemy. A do tego uni x5 czy x4 jest świetne. Z grą x4-5, deksem po złomie i szybszymi badaniami, nawet ja się pokuszę o granie na tym unii jako flociarz. A jako flociarz gra nudzi mi się strasznie szybko :p Więc to będzie szybka gra :D
      Co do tego, że będzie się więcej deuteru spalać. Przecież, też będzie się go więcej produkować.
      Serwery x4-5 mają jak najbardziej sens, bo dojście do lepszej floty nadal coś zajmuje i nie pojawiają się tak prędko niewygodne liczby jak na serwerach z prędkością x1000.

Podążanie za blogiem, pozwoli ci znacznie szybciej dowiadywać się o nowych opowiadaniach!