Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Oj ciap... ;)

zielonyjakhulk napisał(a):

-i to wszystko jako oficjalne uni miedzynarodowe rozreklamowane np. czymś w stylu "Wojna Państw" (bo ilu Polaków zapłaci te 5dyszek? może 500-1000. No chyba, że jestem człowiek malej wiary)

Ale ogólnie mi się Twój pomysł hulk nie podoba. Wprowadzasz abonament a jedyne co wycofujesz z obecnego ogame to kupno surki. Jak już dawać abonament to żadnego skracania za kasę, żadnych dodatkowych slotów za kasę itd. Anty zostawić ale tylko z możliwością znalezienia na ekspach. Do tego 50zl miesięcznie za grę przeglądarkową wydaje mi się sporo.

EDIT: nie zauwazylem 2 postow nade mna... :roll:

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Dholas ().

• Dholas
      Przyłapana XD
      zielonyjakhulk napisał jak to widzi. Ostatnim punktem było "4) parametry uni:". Ponieważ mało mnie obchodzą paramtery uni (speed, złom, ACS) to ominęłam ten podpunkt. ;)

"Do tego 50zl miesięcznie za grę przeglądarkową wydaje mi się sporo."
      600 zł na rok to mało?

Jeżeli uni będzie międzynarodowe to cena będzie duża dla polski (zamiast 4h pracujemy 14h).
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().

• Dholas napisał(a):

Oj ciap... ;)

zielonyjakhulk napisał(a):

-i to wszystko jako oficjalne uni miedzynarodowe rozreklamowane np. czymś w stylu "Wojna Państw" (bo ilu Polaków zapłaci te 5dyszek? może 500-1000. No chyba, że jestem człowiek malej wiary)

Ale ogólnie mi się Twój pomysł hulk nie podoba. Wprowadzasz abonament a jedyne co wycofujesz z obecnego ogame to kupno surki. Jak już dawać abonament to żadnego skracania za kasę, żadnych dodatkowych slotów za kasę itd. Anty zostawić ale tylko z możliwością znalezienia na ekspach. Do tego 50zl miesięcznie za grę przeglądarkową wydaje mi się sporo.

EDIT: nie zauwazylem 2 postow nade mna... :roll:

Moim zdaniem to złe rozwiązanie, które prowadzi do powstania uni, które nazwał bym "ortodoksyjnym" lub "uni dla ortodoksów". Na dodatki premium najbardziej narzekają zawsze flociarze, więc to oni stanowili by podstawową część społeczności takiego serwera.Po co ekonom ma grać na uni abonamentowym? Dla komandora? (często pojawiał się pomysł, aby komandor był wliczony w abonament) Poza kilkoma górnikami, którzy korzystają z komandora przede wszystkim ze względu na możliwość wysyłania większej liczby wiadomości w celu zakupu dexu, jest on w zasadzie nieprzydatny dla górników. Na takim uni jakie Ty proponujesz nie można skracać badań, co także godzi przede wszystkim w górników, ponieważ będą mieli oni ogromne problemy ze badaniem wyższych poziomów astro, które badają się wieki. O ile level 21 da się jeszcze ogarnąć, o tyle level 23 jest prawie nieosiągalny (chyba tylko Ciap zrobiła go bez anty). Nie mówię nawet o osobach, które poszły przede wszystkim w rozwój badań. Może w takim razie uni bez komandora? Jakoś nie wyobrażam sobie aby osoby płacące co miesiąc te kilkanaście zloty były zadowolone z faktu, że muszą ręcznie skanować każdy księżyc :P.

Uni bez opcji premium zaludnią przede wszystkim flociarze, co znacznie zaburzy samą mechanikę gry, bo kto im będzie sprzedawał dex? Flociarze szybko się wybiją, cześć stwierdzi, że nie ma co wydawać kasy co miesiąc, skoro nie ma szans na topke i uni szybko opustoszeje. Aby uni było pełne graczy i trzymało się przez kolejne lata, musi stanowić ciekawą alternatywę dla wszystkich, a możliwość taką daje właśnie limitowany dostęp do antymaterii. Dzięki limitacji każdy jest równy, a jednocześnie nadal istnieje mnogość wyboru strategii gry. To właśnie wielość dróg rozwoju oraz brak czegoś na kształt typowych klas postaci rodem z gier RPG, jest jedną z głównych zalet tej gry. Nie ma co ukrywać, ze antymateria jest jedną z takich dróg, na takim uni zostałaby ona jednak okiełznana i stałaby się dostępna dla "mas" urozmaicając całą rozgrywkę.
    • Ja na przykład gram tylko od niechcenia na Betelgeuse. Żeby nie zapomnieć co to Ogame. Wcześniej było u41, potem u50, wkońcu Electra i Fornax. Nadeszło Quantum i grałem z wielkim zapałem od początku Uni zachodząc daleko. Niestety z braku czasu musiałem oddać konto. Wchodziłem regularne na forum obserwować co się dzieje i co? Czekam i czekam na to Uni x5 eko i nie mogę się doczekać. Po przyzwyczajeniu się do x5 nie da się grać i czerpać przyjemności na x1-2. Osób takich jak ja jest mnóstwo. Znajomi grają od tak z sentymentu ale nie z żadnym zapałem. Mam wielką nadzieję że kolejne Uni będzie miało prędkość co najmniej x4. Od pewnego czasu wychodzą najróżniejsze eksperymenty i zwykłe uni. Czas na speed. Na pewno warto się nad tym zastanowić.

ps. Ludzie od dawna czekający na nowe speed Uni też mają portfele ;>

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez kokoko6 ().

• Lepiej bez ankiety bo jak zwykle większość da x6 100% złomu złom z obrony +100pól 30k anty na start i wszystko byle jak najwięcej, GF jak zwykle powie NIE i wlepi uni x2 i reszta standard...niech zrobią powtórkę z Xalynth, Vega czy Ursa aby EWENTUALNIE było potem z czym łączyć. Osobiście stawiam na powtórkę z Xalynth gdyż zadowoli to i ekonomów (x4 eko) jak i flociarzy (x2 flota + 60% złomu) i błagam bez debrisu z obrony...dajcie pospać ekonomowi :)
      Hear Me Roar!
    • Lannister napisał(a):

Lepiej bez ankiety bo jak zwykle większość da x6 100% złomu złom z obrony +100pól 30k anty na start i wszystko byle jak najwięcej, GF jak zwykle powie NIE i wlepi uni x2 i reszta standard...niech zrobią powtórkę z Xalynth, Vega czy Ursa aby EWENTUALNIE było potem z czym łączyć. Osobiście stawiam na powtórkę z Xalynth gdyż zadowoli to i ekonomów (x4 eko) jak i flociarzy (x2 flota + 60% złomu) i błagam bez debrisu z obrony...dajcie pospać ekonomowi :)

przy ankiecie pewnie każdy rzuciłby się na wszystko byle jak najwięcej tak jak piszesz

- niech dadzą prędkość flot x3 (nie za szybko nie za wolno - optymalnie ) i eko x 5 + PZ
    • Mari napisał(a):

Art można prosić o więcej info, wiem, że masz dużo na głowie, ale chciałbym znać termin powstania nowego uni, konfiguracje bo zamierzam pograć sobie na tym uni, tak się śmiejecie z tej nazwy tego uni a nazwa to tak naprawdę jest najmniej ważna.
      Info przekażę, jak tylko będę je miał i mógł przekazać Wam :) Na razie propozycje zostały przekazane wyżej.
      Otwarcie zapewne w październiku.

Community Manager