Porozmawiajmy na temat UniFusion

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

• maximus1234 wrote:

powyginany drucik wrote:

art Dziś o 15:54
      proponuje zalaczyc urlop
      aby nie stracic niczego z tych ksiezycy

:P
      Ja proponuje Artowi zainteresowanie się sprawą bo zaczyna nie być śmieszne, zajmują się pierdołami, wprowadzają przymusowe przenoszenie na inne serwery, zabierając ludziom zasady na jakie się zgodzili przy zakładaniu kont (mówię tutaj o ładowności sond) A teraz taki numer ....
      Art wie o sprawie i na pewno powiadomił już kogo trzeba w tej sprawie. :fsmile:

Naprawienie tego już nie zależy od CoMa
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • powyginany drucik wrote:

maximus1234 wrote:

powyginany drucik wrote:

art Dziś o 15:54
      proponuje zalaczyc urlop
      aby nie stracic niczego z tych ksiezycy

:P
      Ja proponuje Artowi zainteresowanie się sprawą bo zaczyna nie być śmieszne, zajmują się pierdołami, wprowadzają przymusowe przenoszenie na inne serwery, zabierając ludziom zasady na jakie się zgodzili przy zakładaniu kont (mówię tutaj o ładowności sond) A teraz taki numer ....
      Art wie o sprawie i na pewno powiadomił już kogo trzeba w tej sprawie. :fsmile:
      Naprawienie tego już nie zależy od CoMa
      Skoro wie o sprawie powinien zamieścić stosowna informacje na forum o tym i spróbować zablokować unifusion do momentu naprawy błędu
    • Starrk wrote:

a czemu Art proponuje włączyć urlop zamiast proponować blokadę ataku na uni do naprawienia kardynalnych błędów? Trochę to takie śmieszne...
      - Panie Art, mam problem z grą!
      - To nie graj.
      kurtyna.
      Po pierwsze, urlop jest szybki i skuteczny - uniemożliwia jakikolwiek atak na gracza i można go nałożyć od razu po zauważeniu nieprawidłowości,
      Po drugie, zgoda na blokadę ataków musi być odgórna i wykonana przez pracownika technicznego - nie mam pstryczka o nazwie "misja atakuj on/off".

Każda z obecnych fuzji jest dokonywana ręcznie przez każdego z graczy, więc problemy są dostrzegane od razu. Gdyby to był koniec okresu fuzji, gdzie przymusowo są migrowani wszyscy pozostali gracze, wtedy potrzebne byłyby inne działania.
      Ale, do wyciągnięcia takich wniosków wymagana jest dłuższa chwila refleksji, prawda?
    • czy zeby sie dostac na cmentarszysko musze miec "kupione" anty na kuncie ??
      Buc - inaczej cham, prostak, burak - może służyć też jako zamiennik dla slow: wafel, popapraniec, palant

pis Pierd Oli My [SZAMBO] - Uni 18 :bicz:

NOOB level PRO - jestem jak świeże gówno na Twoich białych sandałach ]:-D

stary oGame ;(
      nowy game <X
    • mea culpa ;)
      chodzilo mi o zaurlopowane kunto, czy na nim tez poczBa kupnych wspomagaczy ?(
      Buc - inaczej cham, prostak, burak - może służyć też jako zamiennik dla slow: wafel, popapraniec, palant

stary oGame ;(
      nowy game <X
    • no to ide wysepic drobniaki od matki, klikam urlop i czekam 60 dni...
      uni 68 hir aj kom albo do zobaczenia miedzy blokami... tak czy siak zwysiestwo :top1:

stary oGame ;(
      nowy game <X
    • Art wrote:

Ale, do wyciągnięcia takich wniosków wymagana jest dłuższa chwila refleksji, prawda?
      Jak zawsze starałem się dostrzec logikę w działaniach Teamu, tak tutaj mój wniosek nasunął się właśnie po tej dłuższej chwili refleksji - fuzja jest problematyczna. Do tego za każdym razem mechanizm fuzji jest inny i za każdym razem robi nowe kwiatki. Było klonowanie, było rozmnażanie, było zabieranie, teraz jest mieszanie. To nie jest niespodzianka, to wiedział każdy, że podczas fuzji będą się odprawiały cuda na kiju. Po dłuższej chwili refleksji zastanawia mnie, dlaczego odgórnie nie została nałożona blokada ataków na czas całej fuzji plus nawet dzień ekstra, aby się upewnić, że nic się nie spindrzyło po drodze. Natomiast patrząc ze strony usera odpowiedz jest co najmniej śmieszna - gdzie u @buleona można było różne aspekty tych pakietów surowców za przymusowy urlop na dodatkowych kontach rozpatrywać, tak tutaj jawnie przez standardową już nieudolność Gameforge cierpi zwykły, szary użytkownik. "Wrzuć urlop", ale nikt za wydobycie lub stracony czas nic nie wyrówna, prawda?
    • Starrk wrote:

Art wrote:

Jak zawsze starałem się dostrzec logikę w działaniach Teamu, tak tutaj mój wniosek nasunął się właśnie po tej dłuższej chwili refleksji - fuzja jest problematyczna. Do tego za każdym razem mechanizm fuzji jest inny i za każdym razem robi nowe kwiatki. Było klonowanie, było rozmnażanie, było zabieranie, teraz jest mieszanie. To nie jest niespodzianka, to wiedział każdy, że podczas fuzji będą się odprawiały cuda na kiju. Po dłuższej chwili refleksji zastanawia mnie, dlaczego odgórnie nie została nałożona blokada ataków na czas całej fuzji plus nawet dzień ekstra, aby się upewnić, że nic się nie spindrzyło po drodze. Natomiast patrząc ze strony usera odpowiedz jest co najmniej śmieszna - gdzie u @buleona można było różne aspekty tych pakietów surowców za przymusowy urlop na dodatkowych kontach rozpatrywać, tak tutaj jawnie przez standardową już nieudolność Gameforge cierpi zwykły, szary użytkownik. "Wrzuć urlop", ale nikt za wydobycie lub stracony czas nic nie wyrówna, prawda?
      Jak sie nie myle, to przy poprzedniej fuzji byl okres przejsciowy z blokada atakow.
    • Art wrote:

Starrk wrote:

a czemu Art proponuje włączyć urlop zamiast proponować blokadę ataku na uni do naprawienia kardynalnych błędów? Trochę to takie śmieszne...
      - Panie Art, mam problem z grą!
      - To nie graj.
      kurtyna.
      Po pierwsze, urlop jest szybki i skuteczny - uniemożliwia jakikolwiek atak na gracza i można go nałożyć od razu po zauważeniu nieprawidłowości,Po drugie, zgoda na blokadę ataków musi być odgórna i wykonana przez pracownika technicznego - nie mam pstryczka o nazwie "misja atakuj on/off".

Każda z obecnych fuzji jest dokonywana ręcznie przez każdego z graczy, więc problemy są dostrzegane od razu. Gdyby to był koniec okresu fuzji, gdzie przymusowo są migrowani wszyscy pozostali gracze, wtedy potrzebne byłyby inne działania.
      Dokładnie. Są procedury. To nie jest tak, ze mozna komuś wysłać maila "te patrz jaki pierdolnik po fuzji, typ nie ma moona lol, trzeba to szybko ogarnąć. Poki co daj blokadę ataków". Nie, nie. Najpierw musi być ticket. Ticket to podstawa. Każdą sprawę trzeba rozpatrzyć indywidualnie. Potem dwa tematy na forum i mozna, na spokojnie, bez emocji, rozważyć danie info wyżej. Doskonale zadziałało to w przypadku błędów wersji 7.0.
    • Bunny wrote:

Jak sie nie myle, to przy poprzedniej fuzji byl okres przejsciowy z blokada atakow.
      Nie, nie było.
      Była reakcja, kiedy się okazało, że wszystkim idlakom zdjęło urlopy.
      Fuzja nie jest 5 minutową akcją, a procesem, który trwa tydzień. Nie można na taki czas wprowadzić blokady ataków.
      No chyba, że wprowadziliby rekompensatę, za brak możliwości lotów :) Jak @Starrk , czy @buleon chcą żeby im oddali, to ja też poproszę :D Ale nie żadne marne wydobycie, tylko równowartość zysku z top 1 ACS :D

"Enemies to the east. Enemies to the west. Enemies to the south. Enemies to the north"

WINTER
    • Przy kazdej fuzji nie moze sie obejsc bez komplikacji? Tylko w PL takie problemy wychodza czy w innych spolecznosciach sa podobne problemy?

AmstelL wrote:

Jak @Starrk , czy @buleon chcą żeby im oddali, to ja też poproszę Ale nie żadne marne wydobycie, tylko równowartość zysku z top 1 ACS
      Dokladnie :D ja tez poprosze nie tylko wydobycie ale tez to, co teoretycznie bym mial mozliwosc wyfarmic z idlakow :P o wiekszych zyskach nie wspominajac, te z rw to se sam znajde jak mnie najdzie ochota :)
    • I am back wrote:

Przy kazdej fuzji nie moze sie obejsc bez komplikacji? Tylko w PL takie problemy wychodza czy w innych spolecznosciach sa podobne problemy?
      W innych krajach biorących udział w tej fuzji także stwierdzono ten błąd. Było to powiązane ze zmianą wersji gry. Z tego co mi się wydaje to fuzja która odbyła się jesienią odbyła się bez błędów.
      Jestem i mnie nie ma ^^
    • I am back wrote:

kasai wrote:

Z tego co mi się wydaje to fuzja która odbyła się jesienią odbyła się bez błędów.
      Niekoniecznie z tego co pamietam poprzednia fuzje. Okolo tygodnia chyba trzeba bylo czekac az naprawia wszystkie bledy. Nawet po idlakach ciezko bylo latac a co dopiero zwyczajny atak puscic.
      Mówię o fuzji w innych krajach. Ta, która nas ominęła z powodu braku miejsca i powolny cmentarz ;) Mam za słabą pamięć, aby pamięać co było wcześniej. Ale zapewne były jakieś błędy :P
      Jestem i mnie nie ma ^^
    • Apeironvi wrote:

Ciekawostka w podglądzie imperium, tu widzi planety na 15 pozycji a moony na 14 pozycji :)

A teraz kolejna "nowość" -> miałem jeszcze w dzień moona na 1;359:14, co widać powyżej.
      Teraz wygląda to tak:

Ciekawe kto mi zniszczył księżyc, skoro dalej nie miałem do niego dostępu? Z widoku imperium również zniknął:

Jak rozumiem GO odda mi ten księżyc wraz z zawartością, który mi usunęli? :)

A może powinienem iść na urlop, jak mi łaskawie Art doradził w odpowiedzi na ticketa? :)
    • Ogólnie tak sobie myślę, że każdej z większej aktualizacji, czy przedsięwzięciu typu unifusion powinien towarzyszyć event integracyjny podobny trochę do tego adwentowego. Zamiast tylko odpowiadać na pytania ludzie obstawialiby błędy, jakie pojawią się z okazji wydarzenia. Nagrody za podium w konkursie również można by zmodyfikować... zamiast anty np. można pozwolić zachować graczowi zdublowaną flotę, czy coś w ten deseń.
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°