Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• @Reko to po co było się chwalić "wywalczonymi" relokacjami dla gospodarzy? Osobiście i tak twierdzę że przy tej fuzji było coś przymachlojone, stąd taki burdel.. :quasi:

Jestem tylko ciekaw czy GF wie co tu się dzieje i czy ma świadomość jaki jest stan faktyczny całego projektu.
      Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę
      Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę
    • Jak miał zaczekać, jak z każdej strony był bombardowany pytaniami o wynik negocjacji? Gdyby nie odzywał się do dnia wprowadzenia skryptu to dopieto byłaby tutaj burza... Nie rozumiem tego hejtu na Arta, wywalczył to przekazał dobre nowiny. Za bałagan odpowiedzialny jest programista, który skrócił sobie pracę upraszczając procedurę przydzielania relokacji... I ciężko jest też obwinić go o złe intencje... Nie łatwo było przewidzieć fakt pozostawienia sobie przez co niektórych przenosin z poprzedniej fuzji... Jak już to z założenia mieli skorzystać również ci co w ogóle nie załapali się na prezenty w wyniku idealnego odwzorowania ich planet po przenosinach.
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • Zauważcie, że ludzie nie wieszają psów na teamie za to, co obiecał i wywalczył, a za to, że gdy znowu się coś papra, to oni znowu umywają ręce. Gospodarze, co mieli wcześniej darmowe relokacje, teraz nie dostali żadnych, za to przyjezdni, prócz relokacji za zmianę pozycji planet, dostali jeszcze po 2 ekstra, które miały być tylko dla gospodarzy. Dalej się dziwicie tym wszystkim negatywnym postom w stronę teamu? To cyrk po prostu jest i tak jak w cyrku należy z tych państwa się śmiać i klaskać im, jak zrobią jakąś popisową sztuczkę niczym tresowane zwierzęta, a nie brać na poważnie :)
    • Wieszanie psów na temie jest zawsze jak coś źle pójdzie. Nie ważne że team nie ma żadnego relatywnego wpływu. Trzeba na kims wyładowąć swoją frustracjie.
      Trudno zrozumieć że, team przekazuję tylko informacjie pomiędzy GF a graczami. (Tylko). Przenosini dostali gracze ktorzy nie mieli żadnych. Zamiat przyjąc do wiadomości mamy naracje ze team umywa rece. Tylko dlatego że, "wiedzą" jaki wgrali skrypt, mogli inaczej itd.
    • Ponawiam pytanie ; czy temat darmowych przenosin dla graczy którzy zostali pokrzywdzeni jest już zamknięty? Czy trwają jakieś działania mające na celu naprawę tego BLEDU? Jest to zwykle oszustwo które trzeba nam zrekompensować! Nie może być rownych i rowniejszych! Tak jak pisał ktoś wyżej - umowa ustna - a taka została zawarta jest wiążąca i MUSI być wykonana! Art????

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Romano_ ().

• Reko napisał(a):

Wieszanie psów na temie jest zawsze jak coś źle pójdzie. Nie ważne że team nie ma żadnego relatywnego wpływu. Trzeba na kims wyładowąć swoją frustracjie.
      Trudno zrozumieć że, team przekazuję tylko informacjie pomiędzy GF a graczami. (Tylko). Przenosini dostali gracze ktorzy nie mieli żadnych. Zamiat przyjąc do wiadomości mamy naracje ze team umywa rece. Tylko dlatego że, "wiedzą" jaki wgrali skrypt, mogli inaczej itd.
      przeważnie ludziom chodzi o sposób tej komunikacji. ty jako członek teamu wiesz, że teamy poszczególnych krajów mają związane ręce. sporo graczy tego nie wie.

oliwy do ognia dolewa zauważona przez kogoś wyżej arogancja przebijająca przez niektóre wypowiedzi i w połączeniu z (nieważne że wyimaginowaną) "bezczynnością" teamu masz przepis na frustracje ludzi.

jak zawsze wszystko rozbija się nie o to, co powiesz ale o to, jak ;) gracze mają wrażenie, że są pozostawieni sami sobie. nawet, jeśli to prawda to nie powinni tak tego odczuwać a to już zadanie teamu.
    • @dorsz
      Jakiś argumet do sposobu komunikacji?
      Wystarczy interesować sie. (Nie jestem pierwsza osobą ktora napisała "co może team"). Jeżeli wyimaginowany powód plus brak zainteresowania, a jak już to chce odpowiedzi najlepiej na wczoraj i nie mam zamiaru niczego szukać jest powodem frustracji to: :thumbsup:
      ?Zauważyleś arogeckie wypowiedzi ze strony teamu. (ja to nie team)
      Probujesz przemycić twierdzenie ze gracze sa pozostawieni sami sobie? (niezła proba)
      PS.
      "Przestraszone krowy przestaną jeść trawę i dawać mleko, kury nie będą znosić jaj, a dym z lokomotyw potruje ptaki." ;)
    • Nie tylko z relokacjami był błąd. Do dwóch darmowych relokacji dla gospodarzy dodawali 5 dni sztabu specjalistów. Na Xanthusie dostałem sztab na 5 dni, zaś na Quantumie nie, bo miałem włączony sztab za własną wypracowaną i uciułaną z ekspedycji antymaterię. Skrypt nie tylko nie uwzględnił relokacji pozostawionych przez graczy, ale także włączonego sztabu. Ogólnie do luftu był ten skrypt :(
      Śmierć to tylko początek :D
    • Art napisał(a):

Rozwiązaniem problemów z nieaktywnymi jest funkcja znana z projektu Ikariam, którą poprosiłem aby przeanalizować i przenieść na teren OGame.
      Na Ikariamie, konto nieaktywne jest 'pakowane' i znika z mapy. Gdy nieaktywny gracz wróciłby po czasie, konto jest rozpakowywane na możliwie podobne koordynaty i może grać dalej.
      Oszczędziłoby to miejsca ale też zmniejszyłoby dostęp do nieaktywnych farm. Zobaczymy czy ten pomysł ma szansę na implementację u nas.

Jeśli chodzi o konta idlerów na urlopie, ich statusy są właśnie wycofywane. Zatem jeśli konto przed przeniesieniem było bez urlopu i było idlerem, teraz utraci ponownie status urlopu.
      Witam
      Art przemyśl to ,nie popadajcie z jednej głupoty w drugą cyt:Oszczędziłoby to miejsca ale też zmniejszyłoby dostęp do nieaktywnych farm.
      Wielokrotnie piszemy ,że problemem nie są konta idlaków tylko setki nieaktywnych urlopowiczów.Zlikwidujecie cele dla farmerów to zniechęcicie ich do gry ,taki jest Wasz cel.
      Pozdrawiam ja:)
    • Bo widzisz przy "wiecznych" urlopowiczach to mają jeszcze nikłą nadzieję że wrócą i kupią antymaterię, a co do nieaktywnych idlaków to nie przynoszą zysku. Jest to sprzeczne z ich interesami, a gracze woleli by odwrotnie bo na nieaktywnych idlakach można pofarmić w celu pozyskania surowców :|
      Śmierć to tylko początek :D
    • Tak samo jak urlopowicz ,może wrócić i idlak,widziałem już takie cuda. Znikną idlaki znikną farmerzy,znikną farmerzy znikną złomiarze i mogą sobie tą anty wsadzić w ....i tu małe niedopowiedzenie.
      Problem jest w tym ,ze leniwcom łatwo jest napisać program który będzie przenosił hurtem wszystkie nieaktywne konta,to że przeniosą w niebyt wnerwionych graczy dojdzie do nich tradycyjnie po fakcie.
      :)
    • Art napisał(a):

Rozwiązaniem problemów z nieaktywnymi jest funkcja znana z projektu Ikariam, którą poprosiłem aby przeanalizować i przenieść na teren OGame.
      Na Ikariamie, konto nieaktywne jest 'pakowane' i znika z mapy. Gdy nieaktywny gracz wróciłby po czasie, konto jest rozpakowywane na możliwie podobne koordynaty i może grać dalej.
      Oszczędziłoby to miejsca ale też zmniejszyłoby dostęp do nieaktywnych farm. Zobaczymy czy ten pomysł ma szansę na implementację u nas.

Jeśli chodzi o konta idlerów na urlopie, ich statusy są właśnie wycofywane. Zatem jeśli konto przed przeniesieniem było bez urlopu i było idlerem, teraz utraci ponownie status urlopu.
      Art czy ten projekt na ikarian był wdrożony już przez GF? czy to pomysł był z zewnątrz i zaakceptowany przez GF ? oraz czy taki pomysł na Ogame to wdrożony był by indywidualnie dzięki prośbie twoją / naszej dla społeczności ogame.pl czy GF musiał by cały projekt zmieniać dla wszystkich serwerów zagranicznych
      (zakładając że projekt "pakowania" odnosi się do kont nieaktywnych powiedzmy do top 1000 -niech wyżej zostaną dla tych co farmią i wiecznych urlopy po upływie pół roku też do pakowania )
    • Puck napisał(a):

Interceptor napisał(a):

Przeboleje wszystko ale nie wydłużenie badania z 5 do 39 tygodni na Nekkar.
      To czemu nie wybrałeś U68 z x7? :p
      dobre :D grał na x7 miał do wyboru x7 i x1 poszedł na x1 a teraz zaskoczony XD chciałeś pozostać przy badaniach 5 tygodni trzeba było iść na u68 jak ci Puck napisał nie chować się na słabszym uni teraz czegoś żądać .Prawo do żądań mają prawowici Nekkarczycy bo oni nie mieli wyboru a wy !!! mieliście wybór a mimo to ze świadomością wybraliście x1 a teraz Żądacie !!! Obciach i tyle :D
    • Tronar napisał(a):

Na Xanthusie dostałem sztab na 5 dni, zaś na Quantumie nie, bo miałem włączony sztab za własną wypracowaną i uciułaną z ekspedycji antymaterię.
      Z tego co widziałem na własne oczy, konto które miało aktywnych oficerów miało ich przedłużonych - więc tutaj nie było żadnego rozróżnienia.
      Jeśli było inaczej, zgłoś na Support sprawdzimy.

Mirmir napisał(a):

Zlikwidujecie cele dla farmerów to zniechęcicie ich do gry ,taki jest Wasz cel.
      Pozdrawiam ja:)
      Rozumiem to, dlatego też wspomniałem o tym problemie. Wiem też, że były jakieś pomysły związane z samym statusem urlopu, aby ograniczyć jego używanie - coś wisiało na Origin o tym.

FILU napisał(a):

Art czy ten projekt na ikarian był wdrożony już przez GF? czy to pomysł był z zewnątrz i zaakceptowany przez GF ? oraz czy taki pomysł na Ogame to wdrożony był by indywidualnie dzięki prośbie twoją / naszej dla społeczności ogame.pl czy GF musiał by cały projekt zmieniać dla wszystkich serwerów zagranicznych
      To pomysł firmy, w końcu Ikariam to własna gra. Jeśli już miałoby coś być wprowadzone, to trafiłoby to do gry wszędzie - nie prowadzimy różnych wersji gry w zależności od kraju. To tak jakby chcieć starego wyglądu tylko w PL :p

Co do tych nieszczęsnych przenosin. Taka komunikacja była zaplanowana i taką też wdrożyłem. Proszę zauważyć, że identyczne informacje są publikowane na forach w innych krajach i tutaj staramy się być spójni w tym zakresie.
      Darmowe relokacje z tego co wiem były doręczane wyłącznie gospodarzom, a nie przybyszom. Jeśli było inaczej, prosiłbym o przykład.
      Wiem też, że sam skrypt owszem sprawdzał występowanie zaległych przenosin z poprzednich fuzji i pomijał takie konta. Zakładam, że ideą było faktycznie nagrodzenie tych graczy, którzy nie mieli możliwości rozlokowania się w nowej sytuacji i to oni dostali taką możliwość. A kto chomikował sobie zaległe przenosiny ich nie otrzymał.
    • Art napisał(a):

Wiem też, że były jakieś pomysły związane z samym statusem urlopu, aby ograniczyć jego używanie - coś wisiało na Origin o tym.
      Czyżby idiotyczne pomysły z ilością dni urlopu możliwego do wykorzystania? Po to jest urlop, by móc go włączyć w DOWOLNYM momencie i na tak długo, jak się chce. Ustalając limit urlopu wyeliminujecie kolejną część graczy a GF zarobku ...
      Widziałam kilka takich pomysłów i stwierdzam, że ci którzy wymyślają takie pomysły to najzwyklejsi "nołjalfy"

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • Avinashi napisał(a):

Po to jest urlop, by móc go włączyć w DOWOLNYM momencie i na tak długo, jak się chce. Ustalając limit urlopu wyeliminujecie kolejną część graczy a GF zarobku ...
      Dlatego nie jest to sprawa łatwa. Nie można mieć ciastka i zjeść ciastka. Z jednej strony są narzekania na idlerów na urlopach, z drugiej foch jeśli przywilej urlopu byłby ograniczony.
      Na chwilę obecną nie widać idealnego rozwiązania tejże sytuacji.
    • Dlatego najlepszym rozwiązaniem będzie w pierwszej kolejności wyczyścić banowiczów. Ktoś po 20 latach wróci do gry? :>
      A idlakom na urlopach wysłać mail przypominający o koncie. Dać im na to miesiąc czasu. A jeśli się nie zaloguje to albo skasować konto, albo zdjąć im urlopy. Jeśli się taki gracz zaloguje, wiadomo, konto zostaje.

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • Art napisał(a):

Avinashi napisał(a):

Po to jest urlop, by móc go włączyć w DOWOLNYM momencie i na tak długo, jak się chce. Ustalając limit urlopu wyeliminujecie kolejną część graczy a GF zarobku ...
      Dlatego nie jest to sprawa łatwa. Nie można mieć ciastka i zjeść ciastka. Z jednej strony są narzekania na idlerów na urlopach, z drugiej foch jeśli przywilej urlopu byłby ograniczony.Na chwilę obecną nie widać idealnego rozwiązania tejże sytuacji.
      Owszem jest, wprowadzenie płatnego urlopu za anty XD :E :E
    • Art napisał(a):

Darmowe relokacje z tego co wiem były doręczane wyłącznie gospodarzom, a nie przybyszom. Jeśli było inaczej, prosiłbym o przykład.

Wiem też, że sam skrypt owszem sprawdzał występowanie zaległych przenosin z poprzednich fuzji i pomijał takie konta. Zakładam, że ideą było faktycznie nagrodzenie tych graczy, którzy nie mieli możliwości rozlokowania się w nowej sytuacji i to oni dostali taką możliwość. A kto chomikował sobie zaległe przenosiny ich nie otrzymał.
      Szanowny Panie @Art , dlaczego nie zostaliśmy poinformowani o wspomnianych obostrzeniach PRZED wdrożeniem przyznawania darmowych relokacji?
      Czy był Pan informowany wcześniej o ewentualnych obostrzeniach? Zwracam się z uprzejmą prośbą o udostępnienie publiczne, w miarę możliwości, korespondencji w tej sprawie.
      Już dwie osoby oświadczyły, że otrzymały przedmiotowe darmowe relokacje, mimo, że pochodziły z Uniwersów Exodus (vide Tomeo 222 - dawny Tomeo205, oraz LoleXXX), to można z dużą dozą pewności zakładać, że było ich znacznie więcej. Jak zamierzacie wyjaśnić tę sprawę?
      Czy doczekamy się oficjalnych przeprosin od Pana za jego fatalne błędy, a przede wszystkim wprowadzanie w błąd graczy przez swoją niekompetencję w sprawie polityki informacyjnej? Czy takie przeprosiny padną również z ust innych członków polskiego "teamu" np.@'smoki' ? Sam list Martina Liedtke to tylko próba wyjaśnienia serii ogólnych błędów w trakcie fuzji, oczekuję nadal wyjaśnienia ze strony polskiej.
      I ostatnie, czy nie jest Panu zwyczajnie wstyd za swoją postawę?
    • Avinashi napisał(a):

Czyżby idiotyczne pomysły z ilością dni urlopu możliwego do wykorzystania? Po to jest urlop, by móc go włączyć w DOWOLNYM momencie i na tak długo, jak się chce. Ustalając limit urlopu wyeliminujecie kolejną część graczy a GF zarobku ...
      Widziałam kilka takich pomysłów i stwierdzam, że ci którzy wymyślają takie pomysły to najzwyklejsi "nołjalfy"
      Jak robiłam statystyki to na niektórych serwerach było 1000 kont które nie logowały się dłużej niż 5 lat.

U mnie na BF konta kasują się po 100 dniach, bezpowrotnie. Można by zwiększyć czas np.
      + konta bez antymaterii kasują się po 35 dniach
      + konta z antymaterią zostają na uni. Po 150 dniach tracą kordy, czyli zwalniają miejsca w galaktykach. Pierwsze logowanie właściciela przywraca konto z losowymi koloniami (losowanie jak w przypadku fuzji) bez opcji darmowych przenosin.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik