Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
chemikos napisał(a):
Najwidoczniej w bazie danych mail nadal jest przypisany do danego serwera i stąd to powiadomienie u Ciebie o Izar. Miałaś tam kiedyś konto? I tak, to jest błąd.
'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...
S. King -
Avinashi napisał(a):
Nigdy nie miałam konta na Izar
Skoro tak piszesz, to ok. Chociaż uważam, że bardziej prawdopodobne jest, że zapomniałaś o tym, że kiedyś tam konto miałaś niż to, że znikąd Twój mail pojawił się przy Izar.
Sam kilka razy zakładałem konto na nowych serwerach, ale potem kasowałem. Powiadomienie dostałem tylko do dwóch aktywnych kont. Może zbieg okoliczności sprawił, że pozostałe (ale już skasowane konta) zakładałem na obecnych serwerach docelowych, dlatego nie mam powiadomienia o nich. -
No muszę Cię rozczarować, ale nie zakładałam tam konta, więc i kasować nie miałabym co.
Druga sprawa to taka, że gdyby tak było to dostałabym jakieś powiadomienie z unią betel, bo tam konto miałam, a nic nie dostałam
Także moim zdaniem błąd ze strony komputera, który wysyłał te wiadomości, a Twoja teoria jest o kant stołu rozbić ;p
'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...
S. King -
Zgadza się, to tylko teoria.
Sprawdziłem i okazało się, że kiedyś grałem na serwerach, które są teraz Exodusowe, a powiadomienia o nich nie dostałem. Moja teoria miałby sens gdybyś jednak miała teraz konto na Izar, hehe
Sądzę, że temat już się wyczerpał i zaraz będzie kasacja postów.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez chemikos ().
-
-
-
Załączyłem na tamtym koncie kasacje i chce se upewnić czy nie będzie problemow z jego usunięciem bo biorę możliwość że jeszcze usunie mi to konto główne z rhea co sobie idzie na xanthusa i czy wrazie takiej wpadki gdybym posiadał dane z imperium przez komandora plus screeny floty i badań bedzie możliwośc o ubieganie sie o odtworzenie konta ? i czy wiadomo cos o rozdzielu kont z lobby ?
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez krzych129 ().
-
@Art @smoki Ktokolwiek?:P Ustosunkujecie sie jakos do tego co pisałem? Będziemy ostatni nie z naszej winy tylko złego rozwiązania UF i braku wcześniejszego rozwiazanie problemu oddzielania kont od lobby, tracimy czas, wydobycie, dodatki w postaci geologów itd o tym ze poprzenosi nam pewnie planety na inne koordy bo będziemy jako ostatni jak rozumiem tez macie w nosie?:)
-
Bora 3d napisał(a):
Będziemy ostatni nie z naszej winy tylko złego rozwiązania UF
Bora 3d napisał(a):
Ktokolwiek?:P Ustosunkujecie sie jakos do tego co pisałem?
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ackra ().
-
ackra napisał(a):
Tylko i wylacznie z wlasnej winy. Zalozyliscie konta na kilku uniach to teraz macie.
Meczycie ten temat i meczycie nie znudzilo sie jeszcze? -
Truck driver napisał(a):
Napisal ktos kto gral na wielu uniach
-
ackra napisał(a):
Bora 3d napisał(a):
Będziemy ostatni nie z naszej winy tylko złego rozwiązania UF
Bora 3d napisał(a):
Ktokolwiek?:P Ustosunkujecie sie jakos do tego co pisałem?
-
ackra napisał(a):
Zawsze wiedziałem kiedy się pozbyć i nigdy nie miałem takich dylematów jak powyżej. mimo ze biore udzial juz trzeci raz w UF gdzie moje uni nie jest docelowym. Wiec oszczędź sobie tych uszczypliwości
-
Bora 3d napisał(a):
Z całym szacunkiem widzisz sie gdzies oznaczonego w poscie:>?
Bora 3d napisał(a):
Opinie randomowego osobnika w tej sprawie starajacego sie byc zabawnym raczej nie są tu potrzebne bo dla niektórych grających mniej lub bardziej intensywnie to co napisałem stanowi pewnego rodzaju problem
Truck driver napisał(a):
Ktos juz mnie uprzedzil wiec masz odpowiedz w poscie wyzej
-
ackra napisał(a):
A Ty już się lepiej nie udzielaj bo mało wiesz o poprzednich UF skoro tak piszesz.
-
ackra napisał(a):
Bora 3d napisał(a):
Z całym szacunkiem widzisz sie gdzies oznaczonego w poscie:>?
Bora 3d napisał(a):
Opinie randomowego osobnika w tej sprawie starajacego sie byc zabawnym raczej nie są tu potrzebne bo dla niektórych grających mniej lub bardziej intensywnie to co napisałem stanowi pewnego rodzaju problem
Truck driver napisał(a):
Ktos juz mnie uprzedzil wiec masz odpowiedz w poscie wyzej
-
Truck driver napisał(a):
Oczywiscie bo nie gralem na wielu uniach tylko gram na jednym i jedynym uni
Bora 3d napisał(a):
Skoro juz sie udzielasz to przynajmniej zastanów się co piszesz.... Miales opcje zmiany maila i miales problem z glowy konto sie przenosilo oddawales je robiles co chciales bez dyskusji cała akcja zajmowała Ci 2 min jak musiales zalozyc nowego maila...
-
@ackra
Doprawdy fascynująca opowieść, a teraz pozwól, że poczekamy na odpowiedź od @Art @smoki, bo tylko oficjalne, a nie personalne stanowisko nas interesuje.
@Bora 3d
Milczenie teamu w tej kwestii wydaje się wskazywać na jedno - nic z tym raczej nie zostanie zrobione - za dużo z tym roboty a nasz lokalny team mimo dobrych chęci pewnie nie ma siły przebicia, żeby wywrzeć jakikolwiek nacisk na GF.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Xadib ().
-
Generalnie dyskusja bez sensu bo póki ktos z teamu sie nie odniesie ostatecznie nic to nie zmienia:) ja akurat problemu kasy nie mam bo nie wydalem nawet grosika mówię czysto hipotetycznie o ludziach których konta kosztowały XXX Kasy ale to ich sprawa ile kto wsadził w portfele nie zaglądam uważam tylko że te problemy które poruszyłem powinny zostać rozwiązane w taki lub inny sposób bo po prostu w mojej opini się to należy;) I blagam skoncz mi pisac o tych kontach na kilku uni bo jak powstawalo Quant na ktorym mam konto nikt nie wiedzial ze ta gra dotrzyma do uni cygnus 4 lata pozniej wiec biadolenie w koło o tym ,,nikt nie kazal" ,,sam chciales" ,,nie musiales" po prostu nic nie wnosi do tematu:) nie masz takiego problemu to po co starasz się wmówić wszystkim że oni też go nie mają i powinni jak ty kasowac konta czy tam chować je sobie w buty :o?
Ps. Skoro juz takie gadanie o serwerach itd czytales kiedys regulamin świadczenia usług GF:)? to co piszesz odnośnie tego ze zabiorą i czesc - jest takie samo jak bym Ci powiedział ze jak kupisz samochód w leasing podpiszesz umowe ale bank sie rozmysli to przyjda i Ci go wezma ale kasy nie odzyskasz bo przecież to tylko regulamin lesingu nie?zawsze mogles kupic za gotówke i auto od reki było by Twoje?;) (przykład wyolbrzymiony kwotowo ale jednak) -
Xadib napisał(a):
Doprawdy fascynująca opowieść
Oficjalne stanowisko będzie takie że dublujace sie konta beda prznoszone na koncu i to się nie zmieni bo nie na na to czasu żeby zmienić Po co Ci potrzebne multi skoro za to są bany?Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ackra ().
-
ackra napisał(a):
Oficjalne stanowisko będzie takie że dublujace sie konta beda prznoszone na koncu i to się nie zmieni bo nie a na to czasu żeby zmienić Po co Ci potrzebne multi skoro za to są bany?
-
Truck driver napisał(a):
Zawsze wiesz wszystko lepiej co ktos mial na mysli, nigdy sie nie mylisz i zawsze jestes i wypowiadasz sie tam gdzie trzeba dlatego tak trudno z Toba zyc bo nie widzisz w wielu przypadkach dalej niz poza czubkiem wlasnego nosa
Widzę masz tą samą śpiewkę na każdego kto ma odmienne od Ciebie zdanie "wiesz lepiej i nigdy się nie mylisz".
Bora 3d napisał(a):
Generalnie dyskusja bez sensu bo póki ktos z teamu sie nie odniesie ostatecznie nic to nie zmienia:)
Session Start: Mon Oct 15
Session Ident: #ogame.pl
Pokaż spoiler [22:47] <@kasai`off> no ale kto zdecydowal ze bedzie jaks grupa reprezentatywna?
[22:47] <@kasai`off> kazdy pisze to co mu pasuje
[22:47] <@kasai`off> ktore uni mu sie najbardziej oplaca
[22:47] <Bora> wiesz o co chodzi?:P ktos uznał ze to jest jedna jedyna słuszna droga co nei wszystim musi sie podobac nie?:P
[22:47] <@kasai`off> i nie mowimy tu o demokracji
[22:47] <Bora> Kasai a byla prośba o stworzenie czegos takiego?
[22:47] <@kasai`off> tylko o zyczeniach jednostek
[22:47] <Bora> jakakolwiek chec negocjacji?
[22:47] <@kasai`off> tzn czego?
[22:47] <Bora> czy wy cos ustaliliscie i koniec?:)
[22:47] <@kasai`off> bedzie jak przy prosbach o nowe uni
[22:48] <Bora> Ma sie to prawo nie podobac komukolwiek?
[22:48] <@kasai`off> kazdy chce inne uni
[22:48] <@kasai`off> i kogo ma sie team posluchac?
[22:48] <@kasai`off> 1-2 osob co tak chca?
[22:48] <Bora> np mam konto na quantum i cygnie dlaczego zmuszacie mnei do oddania 1:)
[22:48] <@kasai`off> problem multi jest
[22:48] <@kasai`off> i nie da sie go ominac
[22:48] <Bora> powiedmzy zainwestowałem w to konto
[22:48] <Bora> 50 tys zł:)
[22:48] <@kasai`off> rownie dobrze ktos moze powiedziec
[22:48] <@kasai`off> ze ma 4 konta
[22:48] <@kasai`off> i co ma teraz zrobic?
[22:48] <@kasai`off> z jego powodu mamy nie robic uf?
[22:48] <Bora> nie nie
[22:48] <@kasai`off> czy dawac 5 alternatyw?
[22:48] <Bora> dajcie alternatywe:)
[22:48] <@kasai`off> tyle serverow nie ma co niektorzy maja kont
[22:49] <Bora> u niemców sie dało czy nie?:)
[22:49] <Bora> Dostali alternatywe czy nie?
[22:49] <@kasai`off> a myslisz ze u nich wszyscy sa zadowoleni?
[22:49] <Bora> ehhh
[22:49] <@kasai`off> skoro maja wiecej alternatyw?
[22:49] <Bora> i widzisz:)
[22:49] * dorsz kasai`off
[22:49] <dorsz> AFERAAAAAAA
[22:49] <Bora> Ja ci daje argument a ty mnei zbywasz tekstem a bo oni mają
[22:49] * @kasai`off pac dorsz
[22:49] <Bora> no a my mamy co mamy
[22:49] <@kasai`off> no a jaki argument ty dajesz?
[22:49] <@kasai`off> niemcy maja to dlaczego my nie
[22:49] <@kasai`off> to jest dla ciebie argument
[22:50] <@kasai`off> ktory u mnie wytykasz
[22:50] <Bora> Ze skoro dało się to zrobic (wy daliscie argument ze sie nei da) to po co robicie z nas debili :P?
[22:50] <@kasai`off> nikt nie dal argumentu ze sie nie da
[22:50] <@kasai`off> kto tak napisal?
[22:50] <Bora> powiedzcie sie sie nei da bo wy tak chcecie
[22:50] <Bora> i zamknijcie nam usta:D
[22:50] <@kasai`off> czytam temat o uf na biezaco
[22:50] <Bora> Art napisal ze sie nie da bo juz jest za późno
[22:50] <@kasai`off> i nikt nie powiedzial ze sie nie da
[22:50] <@kasai`off> no tak
[22:50] <Bora> no?
[22:50] <@kasai`off> wtedy bylo za pozno bo plany byly juz ustalone
[22:50] <Bora> to u niemców sie dało od początku u nas było za późno od pocztku?:)
[22:51] <@kasai`off> i wiem tez ze po tym dniu co byly ostateczne terminy
[22:51] <@kasai`off> jednej kraj chcial cos zmienic
[22:51] <@kasai`off> i sie nie dalo
[22:51] <Bora> i było za późno a dzis:
[22:51] <@kasai`off> i uwierz ze jak sie nei dalo to sie nei dalo
[22:51] <dorsz> ide [ciach]
[22:51] <@kasai`off> a nie ze sobie to wymyslilismy
[22:51] <dorsz> a wy tu grzeczniej moze
[22:51] <dorsz> szanujmy sie
[22:51] <Bora> Szanowni Gracze, w ostatnim momencie nastąpiła ważna zmiana w planie fuzji obejmującym grupę 5. Z racji faktu, że po połączeniu Uni68 byłoby przepełnione i nie pomieściłoby wszystkich graczy (nieaktywnych i zbanowanych także), dlatego postanowiono o dołączeniu drugiego Universum docelowego, jakim będzie Universum Nekkar.
[22:51] <dorsz> halo
[22:51] <@kasai`off> po prostu te sprawy nie byly brane pod uwage
[22:51] <Bora> Wiec nie dało się ale nagle sie udalo jednak dołożyć 1 uni docelowe:D
[22:52] <@kasai`off> alternatywa bylo u68
[22:52] <@kasai`off> z 13 galami
[22:52] <Bora> Bo ktos cos zle policzył:) to skoro byliscie w stanei na dizen przed wprowadzic taka zmiane
[22:52] <Bora> to nei dalo sie jej wprowadzic tydzien przed?
[22:52] <+Razr>
[22:52] <@kasai`off> a co by ona zmienila?
[22:52] <@kasai`off> ten tydzien wczesniej
[22:52] <@kasai`off> jest -zle
[22:52] <@kasai`off> nie ma- tez zle
[22:52] <+Razr> co nie wolacie na drame
[22:52] <@kasai`off> no nie dogodzisz nikomu
[22:52] <Bora> kasai pije do całości
[22:52] <Bora> i mowie jestem pełnym moim brzydkim ryjem za UF
[22:52] <@kasai`off> wez pod uwage to ze bedziemy mieli kilka aktywnych uni
[22:53] <@kasai`off> a nie dwa razy wiecej uni
[22:53] <Bora> ale musisz przyznac ze jego forma mogla by byc troszeczke bardziej dopracowana
[22:53] <@kasai`off> malo aktywnych
[22:53] <Bora> rozumiesz o co mi chodzi?
[22:53] <@kasai`off> jaky dac do kazdego po 2 alternatywy
[22:53] <Bora> bądź chociaż odrobinke skonsultowana z graczami:)
[22:53] <@kasai`off> no sie pytam z kim konsultowac?
[22:53] <@kasai`off> ile osob tyle opini
[22:53] <@kasai`off> kazdemu nie dogodzisz
[22:54] <@kasai`off> tak bylo i byc bedzie
[22:54] <Bora> Tylko forma ankiety kasai nic wiecej:) dajacej jasny komunikat czy gracze chca dzielic sie pod dyktando speed uniwersó czy ilosci pkt:)
[22:54] <Bora> i tyle:)
[22:54] * Linda_Lw6 (Mibbit@ev73hvyw1ilpn9438ait353om.guest.OnlineGamesNet) has joined #ogame.pl
[22:54] <Bora> Ale ja wiem i nie licze na to ze komukolwiek kiedykolwiek ktokolwiek dogodzi w 100% halo jestesmy w polsce:P
[22:54] <@kasai`off> by bylo jak z brexit
[22:54] <@kasai`off> co polowa ludzi nie ogarniala ocb
[22:54] <Bora> hehehe:D
[22:55] <@kasai`off> a chciala decydowac
[22:55] <Bora> no dobra:D tu mnie masz 0 kontargumentu trzeba by to wszystkim wyjasnic
[22:55] <Linda_Lw6> I'm here
[22:55] <Bora> Ale rozumiesz o co mi chodzi?:P
[22:55] <Bora> tak chociaż odrobinke:D?
[22:56] <@kasai`off> czy jak powiem ze tak to zakonczymy ten temat?:D
[22:56] <@kasai`off> jest UF
[22:56] <@kasai`off> cieszmy sie!
[22:56] <Bora> ehhh ten team:D
[22:56] <Bora> ja tam lubie podyskutowac:P
Takie są założenia fuzji. Tak to działa.
Przy 1 fuzji miałam konta na 4 serwerach i 2 musiałam oddać. Mój kolega teraz ma 5 kont i musi 4 oddać. Fuzja niesie za sobą ofiary. Jeden musi oddać 4 konta a Ty jedno + urlop. Bez ofiar nie da się tego zrobić. -
co do tej całej fuzji i tego że ciągle nie można rozdzielić kont z lobby obstawiam ze dla ciecia kosztów przy Ogame siedzi jeden programista do tego Full stack dev i masz tu rób chłopie albo co gorsza przy Og jest tylko z doskoku i siedzi przy innych projekcie jeszcze wiec co tu się dziwić ze tak wszystko idzie jak nóż w kłodę
-
Moze juz ktos pytal moze nie.
Jutro wlaczaja urlopy i jak dlugo te urlopy beda trwac ? Czy odraz ubedzie mozna sciagnac urlop i juz pykac ?
No i jak z tymi lokalizacjami. Kto pierwszy kliknie tez bedzie mial planety tam gdzie mial ? -
zwierzak napisał(a):
Moze juz ktos pytal moze nie.
Jutro wlaczaja urlopy i jak dlugo te urlopy beda trwac ? Czy odraz ubedzie mozna sciagnac urlop i juz pykac ?
No i jak z tymi lokalizacjami. Kto pierwszy kliknie tez bedzie mial planety tam gdzie mial ?
Urlop włączają przed samym przenoszeniem czyli podejrzewam że ok 10 we wtorek.
Na przenoszonym urlopu nie ściągniesz, na docelowym możesz zaraz ściągnąć urlop.
W czasie urlopu załączonego przez system czas budowy leciał dalej.
Kto pierwszy wybrał serwer docelowy ma większą szansę na te same kordy. -
Dlaczego u68 dostaje x7 predkosc? (nie gram na nim), przeciez na x1 konta zbierane z u1-66 do fuzjii sa budowane lata na x1 predkosci, a teraz nagle dostaja x7 automatycznie?
-
Niemamnicku napisał(a):
Dlaczego u68 dostaje x7 predkosc? (nie gram na nim), przeciez na x1 konta zbierane z u1-66 do fuzjii sa budowane lata na x1 predkosci, a teraz nagle dostaja x7 automatycznie?
Tam są stare konta i zmiana speed ożywiła serwer - ludzie mają co robić. -
Niemamniku
u68 juz dostalo eko x7 , to unii docelowe
Wszyscy ktorych przeniosa na to unii dostana eko x7
Predkosc flot pozostaje tak jak byla czyli x1"KOCHAM ŻYCIE KTÓREGO NIE NAWIDZE, NIENAWIDZE ŻYCIA KTÓRE KOCHAM" -
widze ze Fuzja to wciaz GORĄCY temat
po tych wszystkich komentarzach czekam z utesknieniem na kolejne odcinki "NA WSPÓLNEJ" , "NA DOBRE I NA ZŁE" oraz moja ulubiona "UKRYTA PRAWDA "BRUNCIA IS MAJ NEJM
uni Quantum
sojusz Zły Sen & IRA
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 4
4 gości