Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ależ mnie bawi płacz co niektórych po informacji że Nekkar jednak nie przechodzi ;) Sie dwoja i troją :) Qnick dla TWojej wiadomosci Nekkar moze dostać speed Uni szybciej niż brzydkie buty Ci piszą, nie sądze zeby team w jakikolwiek sposob deprecjonował (obniżał wartość nekkar - to dla fila) uni Nekkar.

Będe absoultnie szczery teraz, wydaje mi się że ta cała burza wynika trochę z faktu że jednak sytuacja na 68 już się wykreowała i o ile kilka osób nie wyjdzie ze spiączki jak Ridz w 8 sezonie Mody na Suknie, lub też najlepszy sojusz na Polskim ogame sie na u68 nie pojawi, to przy kolejnym Unifusion będzie tylko PN + płocie.

Dlatego teraz Pan Filu wypisuje głupoty o 6 miesiecznej karencji zanim sie pojawi głosowanie na temat zasad nowego UNI i niby próboje naciskać na team w ten sposób. Jeżeli już checie byc fair w stosunku do graczy, dajcie drugiemu serwerowi (czyli Nekkarowi) te same warunki co 68 i utnijcie te spekulacje że za jakis czas spotkaja sie z nami majac x ktotnie mniejsze eko.

Wszystkim pozostałym aktywnym w tym temacie, 68 jest ciekawsza, a ja po pijaku pisze calkiem zabawne wiadomosci ;) Jeżeli podchodzicie do gry na zasadzie wyzwania wybierajcie 68, jeżeli natomiast wolicie święty spokój idźcie na Nekkar :)

“Beware the quiet man...
      For while others speak, he watched. And while others act, he plans.
      And when they finally rest… he strikes.”

W jedności siła PN :>

• No dobrze , spróbujmy jeszcze raz. @Art , pada info o fuzji, okazuje się, że GF przyjmuje politykę ujednolicenia prędkości na uniach. Ja to wszystko rozumiem . Pomysł nie najgorszy , ułatwia sprawę tej i przyszłych fuzji . To , że mi się akurat wybrany speed eko nie podoba jest mało istotne, ale jasnym staje się, że prędkość x 1 jest nie do utrzymania bo zostawianie jednego takiego uni mija się z celem. Zaciskam więc zęby, godzę się ze zmianami i zaczynam przygotowania do fuzji.
      I nagle łup. Można by powiedzieć, że fuzja odwołana. Prosimy tylko o jedno. Żebyś zadeklarował czy jest możliwość zrobienia ankiety na Nekkarze zaraz po fuzji, żeby i starzy i nowi gracze na uni mieli możliwość głosowania. Aczkolwiek to i tak już będzie za późno. To widać po ilości osób wybierających Nekkar.
      THEY WILL BE NO MATCH FOR YOU. - Darth Sidious

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Lord Maul ().

• priesten napisał(a):

Ależ mnie bawi płacz co niektórych po informacji że Nekkar jednak nie przechodzi ;) Sie dwoja i troją :) Qnick dla TWojej wiadomosci Nekkar moze dostać speed Uni szybciej niż brzydkie buty Ci piszą, nie sądze zeby team w jakikolwiek sposob deprecjonował (obniżał wartość nekkar - to dla fila) uni Nekkar.
      1) Nie płacze
      2) Dwoje się i troje żeby dowiedzieć się na czym stoimy, bo tak naprawdę nie wiem czy grać sobie spokojnie na X1, czy szykować się, że za chwilę będzie x7
      3) Mógłbyś wyjaśnić o co chodzi z "brzydkimi butami", nie rozumiem tego slangu.
      Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post??
    • priesten napisał(a):

Dlatego teraz Pan Filu wypisuje głupoty o 6 miesiecznej karencji zanim sie pojawi głosowanie na temat zasad nowego UNI i niby próboje naciskać na team w ten sposób.
      To Art wspomniał o 6 miesiącach. ;)

Art napisał(a):

Mogę się zgodzić z takim rozumowaniem i po prostu wstrzymam się z jakimikolwiek zmianami na Uni przez powiedzmy pół roku?
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • A propos "nadmiernej" liczby graczy, kiedyś na nowych uniwersach było po kilkanaście tysięcy graczy, jakoś dało się grać i nie było z tym problemu :). Inna sprawa, że pewnie zanim dobili do 13-15 planet, to już ich tam zostawały po dwa tysiące :P.
      "Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."

COMA
    • Daneku25 napisał(a):

A propos "nadmiernej" liczby graczy, kiedyś na nowych uniwersach było po kilkanaście tysięcy graczy, jakoś dało się grać i nie było z tym problemu :). Inna sprawa, że pewnie zanim dobili do 13-15 planet, to już ich tam zostawały po dwa tysiące :P.

Rafik1986 napisał(a):

kiedyś było bodajże 8 czy 9 planet tylko
      Całkowicie była inna polityka robienia planet jak i samej gry. I to nie tylko w kwestii astro dzięki której zamiast 9 planet mamy więcej.
      1. Nikt kiedyś pewnie nie myślał że grać będzie 10 lat a kopalnie zamiast po 30-35 lvl będą 40-45 lvl. Sporo osób miało planety po 150 pól.
      2. Inne wielkości planet były. Na 15 pozycji było pełne obłożenie, można było trafić ponad 200 pól. Od czasów max 9 planet zmieniło się wydobycie deuteru. Teraz dwa razy bardziej się opłaca mieć zimna planetę.
      3. Nie było handlarza który bardzo pomógł w grze. Kiedyś na uni brakowało kryształu, jak sprzedawało się mixa to na 1kk kryształu dostawało się 9kk metalu. Więc ludzie zamiast deuteru budowali kryształ. Taka rozbudowa BARDZO zwalnia rozwój. Do tego dochodzi cena deuteru 2:1:1. Z handlarzem cena poszła w górę. Np. Osoba A buduje opłacalnie, dex sprzedając po średnim, astro+plazma. Osoba B ma na starcie 9 planet, bez plazmy, dex po 2:1:1, buduje wysoko kryształ, nisko deuter. Różnica po 3 latach jest taka że osoba B ma 50-55% punktów osoby A. Nie uwzględniłam dużo słabszego wydobycia deuter, nie mam starego wzoru. Osoba B ma 9 planet gdy osoba A dorabia się w tym czasie 11.

Top100 na u68 ma tyle planet że można by obdarować nimi 141 osób w starym systemie max 9.
      Top200 > 275
      Top500 > 661
      :fgrin:

Wisior napisał(a):

@Avinashi - a jest taki zegar ?
      Poka poka, bo gram tylko na docelowych uni
      Wyświetla tekst nad guzikiem przenoszenia:
      "1t 2d 23g"

Guzik z przenoszeniami masz na 1 screen > ciapka.cba.pl/ogame/Laczenie.html pod menu.

ackra napisał(a):

@Art był, posty poczytał, nic nie napisał i się zmył :D
      Podejrzewam że to nie on wysyłał emaile więc wie na ten temat tyle ile my i mysi sprawę wyjaśnić? ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().

• ciap napisał(a):

Wyświetla tekst nad guzikiem przenoszenia:
      "1t 2d 23g"

Guzik z przenoszeniami masz na 1 screen > ciapka.cba.pl/ogame/Laczenie.html pod menu.
      ale pokazuje za uniach exodusowych...

Wisior napisał(a):

@Avinashi - a jest taki zegar ?
      Poka poka, bo gram tylko na docelowych uni

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • Starrk napisał(a):

Czy ktoś się serio spodziewał, że chociaż jedna rzecz będzie działała poprawnie? :E
      Aja powiem tak :D
      Coraz bliżej konta Ciap, coraz bliżej konta Ciap .... :D
      @ciap mówiłas że nie będzie błędów w tej fuzji ;) ja natomiast twierdziłem że nowy skrypt i lobby to wersja testowana po raz pierwszy i mogą być bugi ,lagi i niedopracowania :D
      Więc Daga możemy się jeszcze dogadać jak jesteś słowna i honorowa :saint: zrzeknę się konta na rzecz transportu twoich 600 k DT wypełnione po brzegi :thumbsup:
      A tu jeszcze fuzja się nie zakończyła a 3 błędy :
      - unia docelową z możliwością exodus
      - problem przenosin kont że niby taki email jest na docelowym
      - e-maile automatyczne dezinformująco - konfliktowe z realnymi grupami
    • @FILU
      Po 1. Napisałam że robią fuzję równocześnie w all krajach więc muszą być pewni swojego skryptu/programu do łączenia serwerów.

Po 2. Mówimy o fuzji - łączeniu dwóch serwerów w jeden. Nie mówimy o błędnym wysłaniu informacji o tym jaki serwer jest łączony z jakim. Dla mnie problemem jako gracz byłoby jakby np. przenosiło tylko 3 planety. :fsmile:

Zaraz zleci się hejt "jak to tak". A no tak. Fajnie że wysłali info o łączeniu, daty są dobre. Kto nie oleje tematu fuzji zauważy że uni docelowe jakieś inne jest. :fsmile:

Siadła sama informacja o zdarzeniu. Czy fuzja się udała dowiemy się we wtorek > Jak skrypt radzi sobie z przenoszeniem kont. :fsmile:
    • priesten napisał(a):

Ależ mnie bawi płacz co niektórych po informacji że Nekkar jednak nie przechodzi ;) Sie dwoja i troją :) Qnick dla TWojej wiadomosci Nekkar moze dostać speed Uni szybciej niż brzydkie buty Ci piszą, nie sądze zeby team w jakikolwiek sposob deprecjonował (obniżał wartość nekkar - to dla fila) uni Nekkar.

Będe absoultnie szczery teraz, wydaje mi się że ta cała burza wynika trochę z faktu że jednak sytuacja na 68 już się wykreowała i o ile kilka osób nie wyjdzie ze spiączki jak Ridz w 8 sezonie Mody na Suknie, lub też najlepszy sojusz na Polskim ogame sie na u68 nie pojawi, to przy kolejnym Unifusion będzie tylko PN + płocie.

Dlatego teraz Pan Filu wypisuje głupoty o 6 miesiecznej karencji zanim sie pojawi głosowanie na temat zasad nowego UNI i niby próboje naciskać na team w ten sposób. Jeżeli już checie byc fair w stosunku do graczy, dajcie drugiemu serwerowi (czyli Nekkarowi) te same warunki co 68 i utnijcie te spekulacje że za jakis czas spotkaja sie z nami majac x ktotnie mniejsze eko.

Wszystkim pozostałym aktywnym w tym temacie, 68 jest ciekawsza, a ja po pijaku pisze calkiem zabawne wiadomosci ;) Jeżeli podchodzicie do gry na zasadzie wyzwania wybierajcie 68, jeżeli natomiast wolicie święty spokój idźcie na Nekkar :)
      najlepsze sojusze , gracze nie graja jak i na nekar tak i na u68 (czesciowo)
      secundo nikt nie powiedzial ze u68 spotka sie kiedys z nekar
      u68 poszlo w strone speed uni wiec jak przybedzie wam odpowiednio duzo pkt kolejne UF polacza wam z draco albo podobnymi ;e
      co do nekara mysle ze pozostawienie jednego zwyklego serv na starych zasadach jest dosyc rozsadne
      gg hf ;)

Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna

431.493 %
    • ciap napisał(a):

Po 2. Mówimy o fuzji - łączeniu dwóch serwerów w jeden. Nie mówimy o błędnym wysłaniu informacji o tym jaki serwer jest łączony z jakim. Dla mnie problemem jako gracz byłoby jakby np. przenosiło tylko 3 planety. :fsmile:
      To jest informacja jakie serwery są łączne, nie ma tam napisane, że łączą się ze sobą. Również dostałem takiego maila i dotyczy to tylko serwerów exodusowych. To jest takie poinformowanie, że należy się zalogować i wykonać jakąś akcję, tzn. wybrać uni docelowe, bo jak nie to losowanie.

Kod źródłowy

1. Zaloguj się do Twojego uniwersum i wybierz serwer, na który chcesz przenieść swoje konto.
      Fakt, przedstawienie tej informacji może być mylące, ale wystarczy pół sekundy pomyśleć...
    • chemikos napisał(a):

o jest informacja jakie serwery są łączne, nie ma tam napisane, że łączą się ze sobą. Również dostałem takiego maila i dotyczy to tylko serwerów exodusowych. To jest takie poinformowanie, że należy się zalogować i wykonać jakąś akcję, tzn. wybrać uni docelowe, bo jak nie to losowanie.

Zaloguj się do Twojego uniwersum i wybierz serwer, na który chcesz przenieść swoje konto. Fakt, przedstawienie tej informacji może być mylące, ale wystarczy pół sekundy pomyśleć..
      To chyba troszkę nie po polskiemu:
      Połączone Universa
      Draco

Jeśli jest liczba mnoga powinny być wymienione wszystkie uni łączone w danej grupie.
    • ackra napisał(a):

To chyba troszkę nie po polskiemu:
      Połączone Universa
      Draco

Jeśli jest liczba mnoga powinny być wymienione wszystkie uni łączone w danej grupie.
      Maile wysyła automat.
      Jest fraza 'Połączone Universa', potem jest lista serwerów spełniająca warunki*, a poszczególne elementy oddzielone są przecinkiem.
      * mam konto na danym serwerze Exodusowym przypisane do maila na którego przyszło powiadomienie
      W Twoim wypadku zbiór jest jednoelementowy. Brak poprawności językowej dla takiego przypadku nie oznacza błędu w samej fuzji.
      Nie ma tam listy pozostałych serwerów z danej grupy, bo nie masz na nich konta. Skrypt wysyłający maile jest ogólny dla wszystkich społeczności. Gdyby jeszcze uwzględniać poszczególne grupy w każdej społeczności, to zajechać by się można przypisaniu wyjątków do takiego kodu.
    • chemikos napisał(a):

Maile wysyła automat.
      Jest fraza 'Połączone Universa', potem jest lista serwerów spełniająca warunki*, a poszczególne elementy oddzielone są przecinkiem.
      * mam konto na danym serwerze Exodusowym przypisane do maila na którego przyszło powiadomienie
      W Twoim wypadku zbiór jest jednoelementowy. Brak poprawności językowej dla takiego przypadku nie oznacza błędu w samej fuzji.
      Nie ma tam listy pozostałych serwerów z danej grupy, bo nie masz na nich konta. Skrypt wysyłający maile jest ogólny dla wszystkich społeczności. Gdyby jeszcze uwzględniać poszczególne grupy w każdej społeczności, to zajechać by się można przypisaniu wyjątków do takiego kodu.
      Wystarczyło zamiast połączone uniwersa napisać, łączone Twoje uniwersa, lub Twoje uniwersa biorące udział w łączeniu. I taka wiadomośc by nie myliła graczy.
    • Może na język polski tłumaczył translator... ;)

ackra napisał(a):

Wystarczyło zamiast połączone uniwersa napisać, łączone Twoje uniwersa, lub Twoje uniwersa biorące udział w łączeniu. I taka wiadomośc by nie myliła graczy.

Masz rację, takie stwierdzenie jest bardziej odpowiednie, ale szum jaki się dookoła tego wytworzył jest niepotrzebny.
    • chemikos napisał(a):

Masz rację, takie stwierdzenie jest bardziej odpowiednie, ale szum jaki się dookoła tego wytworzył jest niepotrzebny.
      Przykro przyznać, ale dopiero po Twoim wyjaśnieniu załapałem o co chodzi, wcześniej myślałem (i pewnie nie tylko ja), ze to błąd w wysyłanych mailach i brakuje reszty uniwersów z poszczególnych grup a w niektórych (Avinashi) są błędnie pogrupowane, bo tak były sformułowane te maile.
    • chemikos napisał(a):

Nie ma tam listy pozostałych serwerów z danej grupy, bo nie masz na nich konta.
      Czyli wychodziłoby, że mam wypisane tam Izar bo mam na nim konto, na którym nie wybrałam docelowej uni? Bo tak to rozumiem. A Prawda jest taka, że nie mam konta na Izar, ale na Librze, której to nie wymieniono nawet :P

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • Libra, to nie Exodus tylko serwer docelowy. Nie ma potrzeby informowania graczy takich serwerów, bo ich konta się nie przenoszą.

Czytałem (pewnie w tym wątku) o problemie z wyborem serwera docelowego. Gracze mają taki komunikat:

pomimo nie posiadania konta na uni docelowym. Osoby te pisały, że kiedyś tam konto miały, ale już zostało skasowane.
      Najwidoczniej w bazie danych mail nadal jest przypisany do danego serwera i stąd to powiadomienie u Ciebie o Izar. Miałaś tam kiedyś konto? I tak, to jest błąd.

*jakby jakiś wybór był... - tylko nie pisać mi, że jest wybór między uni68 a Nekkar...
    • W ramach reklamy uni68 napisze, ze jesli bardzo lubicie cos poza samymi cyferkami i lubicie poczytac kontent z Forum, to na uni68 bedziecie sie dobrze bawili czytajac zarowno dzial DiD jak i przede wszystkim ST :D .
      No, oczywiscie o ile sie w miare dobrze pilnujecie i nikt RW zrobionych na was nie umieszcza, to sie dobrze i czesto cos fajnego czyta ^^ .

start: marzec 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N