Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• a wracając do tematu :D
      przykład taki
      gracz ma konta na dwóch łączących się uniach i na obu ma kupioną/zebraną anty. Musi wybrać jedno konto a drugie skasować lub zdać się na losowy przydział. Losowy przydział - okej anty pozostanie na koncie. Ale co jeśli będzie chciał skasować konto? Co z jego anty za którą musiał wydać realne pieniądze? zarówno anty jak i pieniądze pójdą w las? No sorry ale tu byłoby chamskie ze strony GF. Przy ostatniej fuzji jak się nie mylę za konta które się skasowały bo nie zostały przeniesione gracze dostali kupony. A co tu byłoby w takim przypadku? Gracz ma np 500k anty a kupon jesli o ile takowy w ogole dostanie będzie na ile anty? 200kk? W takim przypadku anty powinna w całości być przelana na konto jakie wybierze gracz...

PS. w taki sposób mogliby też surowce i floty poprzenosić na docelowe konto i gracze przestaliby mieć bóle w tylnej części ciała ;P
      chociaż niektórzy mają po kilka kont więc przewalone miałby ten z jednym :E

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • Avinashi napisał(a):

Przy ostatniej fuzji jak się nie mylę za konta które się skasowały bo nie zostały przeniesione gracze dostali kupony.
      Zwrot pieniędzy za antymaterię:

Kupując zaznaczamy:
      "Klikając na "Kup teraz", zgadzam się z natychmiastową realizacją umowy przez Gameforge i wiem, że wygasa moje prawo odstąpienia od umowy."

W "‪Szczególne warunki odpłatnego nabywania wirtualnych dóbr oraz zawierania umów o odpłatne członkostwo‬" czytamy:
      5 Zwrot pieniędzy oraz środków płatniczych w przypadku odstąpienia od umowy
      5.1 Z wyjątkiem przypadku skutecznego wykonania prawa do odstąpienia od umowy uwzględnia się zwrot dokonanej zapłaty za niewykorzystaną jeszcze „walutę premium” lub pozostały okres obowiązywania umowy o członkostwo wyłącznie na mocy nr 8.5 Ogólnych Warunków Korzystania.

OWK:
      8.5 W przypadku gdy Gameforge w trybie nadzwyczajnym wypowie niniejszą umowę o korzystanie z przyczyn, które nie zostały wywołane przez użytkownika lub trwale wstrzyma działanie usług Gameforge przed dokonaniem wypowiedzenia, użytkownik ma prawo zażądać zwrotu zapłaconej przez niego kwoty odpowiadającej walucie premium, która jest jeszcze przypisana na konto użytkownika lub pozostałemu okresowi obowiązywania umowy o członkostwie.

Podsumowując:
      Wcześniej konta kasował system dlatego były rozdawane kupony. Teraz gracz sam skasuje i to jest jego wybór. ;)
      Proszę nie bić! To nie ja układałam OWK :P
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • nie;p
      wywali Cie za inna losować unie, czyli rownie dobrze możesz się dostać na quantum :P

Ciapa, ale nie naszą winą jest, że w GF są tacy geniusze którzy wymyślili lobby i brak możliwości zmiany maila. Wiesz ile osób czeka na taką możliwość, bo nie grają na jakiejś uni i chcą oddać konto bo ktoś chce tam pograć? A teraz co? "konta sobie pokasujcie my mamy to w dupie" takie myślenie tych pozal sie Boże programistów :quasi:
      a to ich owu i inne ich "przepisy" o tym ze gracz zrzeka sie bla bla bla to sorry, rozumiem wszystko, ale w takim przypadku to jest jawne okradanie gracza o te ileś złoty za anty ot tyle, umywanie rąk ;p

i żaden wybór gracza tylko przymus skasowania konta bo GF zatrudnia debili, którzy tylko potrafią coś spartolić :thumbsup:

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Avinashi ().

• ciap napisał(a):

W sumie można by do tego dodać bo gracz pisze "stałe ustawienia" do czasu aż gracz sam przeniesie planetę za anty lub z puli darmowych.
      Dzięki za odpowiedz , o to właśnie mi chodziło .Czy po kolejnych przenosinach planeta zmieni właściwości

Jednak nadal uważam że gospodarze powinni dostać jakieś darmowe przenosiny .Mimo tego że nie muszą obawiać sie zmiany kordów .
      Sytuacja kiedy do układu wpada nam jakiś nie dobry sąsiad :) strzela nam do kotów z wiatrówki i takie tam :D.No nie polubił nas kolega .
      Mamy planety rozłożone w kilku galach ,więc uciekamy naszymi kotkami na drugi koniec miasta .Sąsiad zauważa że kotki uciekły ale tak bardzo nas polubił ,że postanawia wykorzystać otrzymane przenosiny i obstawia nam wszystkie (większość) lokacji =nasze kotki są bardzo zagrożone i czują sie nieswojo na swoim podwórku :))

Wniosek taki że przybysze ,zwłaszcza Ci grający flotą są w lepszej sytuacji niż floty gospodarzy ,
      Flociarz i tak będzie miał planety tam gdzie będzie na co latać
    • Starrk napisał(a):

@Art bardzo proszę w wolnej chwili zerknij na propozycję uśrednienia grup 3 i 4
      Niestety, nie było już czasu na zmianę. Wszelkie konfiguracje migracji zostały już zatwierdzone i przekazane do przygotowania. Przykro mi. Nasz plan utrzymania P i Q w obecnej grupie nie jest ostatecznie taki zły. Był to wybór między dwiema rozsądnymi konfiguracjami.

Co do zmian w konfiguracjach Uni docelowych, typu przywróćenie basha, czy zmiana innych parametrów. Proszę o cierpliwość do czasu zakończenia fuzji. Potem uruchomimy stosowne ankiety.

Jeśli chodzi o ilość bonusowych pól na Uni docelowych, z tego co wiem mają zostać podniesione. Aby gracze z exodusowych +25 nie wpadli na Uni z brakiem owych pól.

Możliwe multikonta na Uni docelowym? Lada moment otrzymamy możliwość rozdzielania kont w Lobby. To powinno rozwiązać problem.
    • @Art ale juz mamy sytuacje gdzie na Deimos jest spalanie dexu 0,5 ,a docelowym jest 68 gdzie jest spalanie normalne. wiesz moze czyna 68 bedzie zmniejszone to spalanie?
      Kromak[P N]&CelestialGeneral[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Van[P N]vs.obserwator[BOSS]~1855466.62%
      kruchy[P N]&Kromak[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Andre[P N]vs.Bociek(wojtekreal)[3 X]~2407655.4%
      ancymon[P N]&Kromak[P N]&Andre[P N]&Hamer[P N]&Lzk kupie dex[PZWP]vs.Mili[3 X]~369787.52%
      Selene[P N]&Andre[DoF]&Kromak[P N]vs.wilku[MISIE]~102650.3%
      Mallory[DoF]&Warka[COMA]&fnk[P N]&Kromak[P N]vs.dziob[3 X]~98143.53%
    • Super dzieki za odpowiedz :)
      Kromak[P N]&CelestialGeneral[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Van[P N]vs.obserwator[BOSS]~1855466.62%
      kruchy[P N]&Kromak[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Andre[P N]vs.Bociek(wojtekreal)[3 X]~2407655.4%
      ancymon[P N]&Kromak[P N]&Andre[P N]&Hamer[P N]&Lzk kupie dex[PZWP]vs.Mili[3 X]~369787.52%
      Selene[P N]&Andre[DoF]&Kromak[P N]vs.wilku[MISIE]~102650.3%
      Mallory[DoF]&Warka[COMA]&fnk[P N]&Kromak[P N]vs.dziob[3 X]~98143.53%
    • Szkoda, że dowiadujemy się wszystkiego jak już jest ustalone i nie ma opcji zmian. Skoro są osoby, które upierają się, żeby zostało jedno uniwersum gdzie wszystko jest x1 to może powinniśmy coś takiego umożliwić ? Nawet mając powiedzmy 27kk pkt na Taurusie, mógłbym chcieć się przenieść na Nekkara, byle zostawić wszystko po staremu? Oczywiście nie jest to jednoznaczne, że tak chce, bo osobiście jestem zwolennikiem zmian, ale przyspieszenie z x1 do x7 jest dość dużym przeskokiem, który niekoniecznie mi odpowiada (eco x5 w zupełności by mi wystarczyło).

Z tego co zrozumiałem, będzie możliwość rozdzielania kont w lobby. Jak nie wybiorę przenosin na moich kontach to polecą one do losowych uniwersów? Czy będę mógł wybrać inne - konkretne ?

Pozdrawiam
      Wisior
    • Wisior napisał(a):

(eco x5 w zupełności by mi wystarczyło).
      Też tak uważam, ale taką konfiguracje wybiera większość.

Wisior napisał(a):

Z tego co zrozumiałem, będzie możliwość rozdzielania kont w lobby. Jak nie wybiorę przenosin na moich kontach to polecą one do losowych uniwersów? Czy będę mógł wybrać inne - konkretne ?
      Albo wybierzesz docelowe albo losowe.

Rozdzielenie kont to przekazanie innej osobie i ona może sobie zrobić z kontem co chce.

Powiedzmy jest łączenie A + B idą do C.

Twoje konto główne jest na A, jednak masz jeszcze konto na C. Wtedy konto na C blokuje Ci przejście kontem A na uni C. Dlatego C oddajesz i kontem A idziesz na C. :fsmile:
    • Wisior napisał(a):

Oczywiście nie jest to jednoznaczne, że tak chce, bo osobiście jestem zwolennikiem zmian, ale przyspieszenie z x1 do x7 jest dość dużym przeskokiem, który niekoniecznie mi odpowiada (eco x5 w zupełności by mi wystarczyło).
      Nie da się przeprowadzać gruntownego przebudowania naszych Universów uwzględniając zdanie wszystkich graczy. Każdy kieruje się swoim własnym interesem i przeprowadzanie ankiet na temat kto z kim miałby zostać połączony doprowadziłoby do jeszcze większego zamieszania i potrwałoby o wiele, wiele dłużej.
      Tak jak napisałem wcześniej, jeśli zmiana ekonomii na Uni docelowym będzie zbyt drastyczna co dla niektórych, możemy poddać ją pod głosowanie. Może pozostałym graczom przypadnie do gustu zmniejszenie eco do x5?
    • Dzięki za szybką odpowiedź :)
      Ale mam dodatkowe pytanie. Mam konto powiedzmy na uni C, które jest uni docelowym. Od dawna chciałem oddać komuś to konto, ale "dzięki" lobby nie mogłem. Powiedzmy, że już potrafię i oddaje konto koledze. Jak jest na uni docelowy po UF to nie ma szans go rzucić gdzieś indziej ? Mam inne konto też na uni docelowym, ale tam bym pograł. Teraz jest tam przewidziane eco x7, ale wiem że dużo graczy by wolało pozostać przy x1 i pewnie takie ankiety się pojawią, co nie szczególnie mi się podoba. Czy jest możliwość, żeby moje konto z docelowego uni zostało rozlosowane gdziekolwiek indziej ?

Pozdrawiam
      Wisior
    • Qnick napisał(a):

@Art wiem, że data nie jest jeszcze znana - ale mniej więcej kiedy spodziewać się fuzji - jeszcze w tym roku/pierwszy kwartał przyszłego?
      Myślę, że cała sprawa powinna zamknąć się w październiku.

Wisior napisał(a):

Czy jest możliwość, żeby moje konto z docelowego uni zostało rozlosowane gdziekolwiek indziej ?
      Tak jak zapowiedziałem, to skrypt na bazie zapełnienia Uni będzie losował uni docelowe, gdy wybór nie został dokonany. Nie mamy na to wpływu :/ Może być nawet i tak, że drugie konto trafi na to samo Uni co pierwsze...
      Niestety nie wiem kiedy możliwość rozłączania kont w Lobby wpadnie nam w ręce.
    • Ludzie, zacznijcie czytać ze zrozumieniem, bo już witki opadają, gdy widzę te same pytanie przewijajace się przez kolejne s. Nie, @Wisior konto na uniwersum docelowym nie może iść na żadne inne uniwersum, jak to zostało tutaj napisane tak pi razy oko minimum 5 razy.

@Art czy jesteście w stanie forsować w GF zmiany, które by umożliwiły wprowadzenie międzynarodowego unifusion w przyszłości?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Starrk ().

• Art napisał(a):

Myślę, że cała sprawa powinna zamknąć się w październiku.
      Ale tego roku? :D
      Fajnie, że chociaż mniej więcej można oczekiwać już fuzji. Bo jednak jest różnica między "niedługo" a "w październiku" w w czasie ogejmowym słowo 'niedługo' ma wiele znaczeń

Art napisał(a):

Zapewniano mnie, że fuzja powinna wejść na stałe w plan życia OGame :P Ale nie chwaliłbym dnia... zobaczymy kiedy następna.
      Taa co 5 lat :E

S. King
    • Puck napisał(a):

Czy była by możliwość aby emigranci ze "słabszych" uni mogli wybrać starsze uni niż docelowe. Np. docelowe mam Virgo, ale chciałbym U68 lub Quantum (#pdk)
      To chyba zbyt bardzo zmienia algorytm żeby takie rozwiązanie wprowadzili już teraz. ;0

Avinashi napisał(a):

Ale tego roku? :D Fajnie, że chociaż mniej więcej można oczekiwać już fuzji. Bo jednak jest różnica między "niedługo" a "w październiku" w w czasie ogejmowym słowo 'niedługo' ma wiele znaczeń
      Tego roku.
      W innych krajach również piszą że fuzja ma być w tym miesiącu.
    • Puck napisał(a):

Czy była by możliwość aby emigranci ze "słabszych" uni mogli wybrać starsze uni niż docelowe. Np. docelowe mam Virgo, ale chciałbym U68 lub Quantum (#pdk)
      Ludzie nawet nie zwrócili uwagi, że jesteś CHYBA (??) jedyną osobą która chciałaby iść na starszą unię na której miałbyś jednak dużo ciężej! O_O
      Nie wiem ile masz punktów i na jakiej uni grasz - wnioskuję tylko i wyłącznie po poście jaki napisałeś :)

A co do fuzji międzynarodowej to myślę, że nic nie jest niemożliwe :D
      @ciap przez te kilka lat nim nastąpi kolejna fuzja to zostanie otwartych kolejnych kilkadziesiąt uni więc spokojna Twoja rozczochrana ;p

S. King