Ja grałem, gram i będę grał, czy nas połączą z Q czy innym uni, trzeba tylko będzie dostosować styl gry do danych warunków, irytuje mnie tylko to że z top 3 spadnę pewnie dużo niżej. Pozdrawiam.
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
-
Kilerr napisał(a):
że z top 3 spadnę pewnie dużo niżej.
-
Za dużo przed TV i się trudne sprawy odstawia na forum
To czy spadnę z top80 do top1000 mnie nie rusza, flotę potrafię prowadzić tak że łatwo mnie raczej trafić nie będzie. @Majs jeśli potrafisz grać, powinieneś się cieszyć bo przy łączeniu każdy znajdzie coś dla siebie, złomuj a szybko wyrownasz poziom. Kwestia podejścia do sprawy, teraz jeśli przetopisz flotę, bo będziesz słabszy i będą chętni na pz, to tak trochę nie wypada flociarzowiKardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę
Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę -
Czytam i czytam ten temat i widze ze panowie z Eridanusa maja mega problem Tylko ze ja wiem jaki jest wasz problem, bo chwile bawilem sie na eridanusie nawet mi bunkier przeoraliscie (tu mi nie zalezalo na koncie, bo skupiam sie na innym uni) Waszym problemem jest to, ze wasze potezne floty zbudowaliscie glownie na puschu i kazdy kto tam gral doskonale o tym wie a teraz przyjdzie wam sie mierzyc z graczami ktorzy cos potrafia i maja wieksze floty Tyle czasu puschowania sie i wszystko jak krew w piach hehe wsumie to dobry pomysl, by przetopic na eko. dla was dobry pomysl
a teraz chialem poruszyc inny temat. mam nadzieje, ze nigdy nie dojdzie do polaczenia serwerow z predkoscia flot x1 ze speedami, bo to bedzie katastrofa. ogolnie uwazam ze te wasze speed uni sa beznadziejne, a dlaczego? bo za szybko umieraja. podniesienie eko ogolnie jest ciekawym pomyslem gdyz ozywilo to chociaz by nasze uni i jest to zauwazalne, ale wprowadzenie speedu flot spowoduje ze flociarze zaczna grac UFS co dla mnie osobiscie jest zabojstwem aktywnosci. zwiekszenie eko u flociarzy powoduje na nich wymuszenie gry bez urlopu, co sie sprawdzilo na 68, ale speed flot spowoduje odwrotnosc tyle mojego.
pozdrawiam.Kromak[P N]&CelestialGeneral[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Van[P N]vs.obserwator[BOSS]~1855466.62%
kruchy[P N]&Kromak[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Andre[P N]vs.Bociek(wojtekreal)[3 X]~2407655.4%
ancymon[P N]&Kromak[P N]&Andre[P N]&Hamer[P N]&Lzk kupie dex[PZWP]vs.Mili[3 X]~369787.52%
Selene[P N]&Andre[DoF]&Kromak[P N]vs.wilku[MISIE]~102650.3%
Mallory[DoF]&Warka[COMA]&fnk[P N]&Kromak[P N]vs.dziob[3 X]~98143.53% -
Idlaki się przydadzą, więc niech się przepinają na nowe uni.
@Art @ciap - a co z graczami zbanowanymi na wieczność? Może by tak usunąć takie konta z uni - po co mają miejsce zajmować? Nie ma ich dużo, więc pewnie łatwiej to zrobić manualnie niż mieszać w skryptach.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
Cóż odwieczny problem.
Ja wybierając serwer z u67 na u68 kliknęłam przeniesienie jako 2 osoba (był jakiś błąd z https). A potem wspaniałomyślnie po tygodniu czasu cofnęłam wybór. Takiego missclick chyba w życiu nie zrobiłam (nikomu się nie przyznałam ). Brawo ja! Większość graczy miała już wybrany serwer. Jak to zobaczyłam to się załamałam normalnie!!! Bo z topowej pozycji do wyboru kordów spadłam na koniec kolejki. Kordy zmieniło jednak nieznacznie:
1:62:12 >> [1:67:7] 1:174:12 >> [1:175:12] 1:311:12 >> [1:310:12] 1:421:12 >> [1:421:5] 1:419:12 >> [1:421:11] 2:89:12 >> [2:88:12] 2:249:12 >> [2:249:5] 3:9:12 >> [3:9:12] 3:10:6 >> [3:11:6] 3:10:12 >> [3:9:11] 3:148:12 >> [3:148:12] 4:247:10 >> [4:247:11] 4:326:12 >> [4:326:11] 4:329:12 >> [4:329:12]
Jeszcze wtedy konta urlopowane zostały przeniesione w pierwszej kolejności. Przed kolejka? Musiałabym sprawdzić w historii ogame. -
Czy mając konto na jednym z unii docelowym mogę przenieść je na inne unii?ilość ST - 0 (przynajmniej po stronie zwycięzcy)
ilość zwycięskich RW - prawie 0
skill - 0 -
-
-
Kromak napisał(a):
Czytam i czytam ten temat i widze ze panowie z Eridanusa maja mega problem Tylko ze ja wiem jaki jest wasz problem, bo chwile bawilem sie na eridanusie nawet mi bunkier przeoraliscie : data-verified= "> (tu mi nie zalezalo na koncie, bo skupiam sie na innym uni) Waszym problemem jest to, ze wasze potezne floty zbudowaliscie glownie na puschu i kazdy kto tam gral doskonale o tym wie a teraz przyjdzie wam sie mierzyc z graczami ktorzy cos potrafia i maja wieksze floty Tyle czasu puschowania sie i wszystko jak krew w piach hehe wsumie to dobry pomysl, by przetopic na eko. dla was dobry pomysl
a teraz chialem poruszyc inny temat. mam nadzieje, ze nigdy nie dojdzie do polaczenia serwerow z predkoscia flot x1 ze speedami, bo to bedzie katastrofa. ogolnie uwazam ze te wasze speed uni sa beznadziejne, a dlaczego? bo za szybko umieraja. podniesienie eko ogolnie jest ciekawym pomyslem gdyz ozywilo to chociaz by nasze uni i jest to zauwazalne, ale wprowadzenie speedu flot spowoduje ze flociarze zaczna grac UFS co dla mnie osobiscie jest zabojstwem aktywnosci. zwiekszenie eko u flociarzy powoduje na nich wymuszenie gry bez urlopu, co sie sprawdzilo na 68, ale speed flot spowoduje odwrotnosc tyle mojego.
pozdrawiam.
Łączenie serwerów z prędkością floty x1 ze speedem flot x2 miało już miejsce przy poprzedniej fuzji I była bardzo burzliwa dyskusja nad tym. Nawet w tym temacie kilkanaście/dziesiąt stron wstecz można poczytać o tym.
"Wygrali'' zwolennicy speeda x2 - "WYGRALI''
Bo wraz z upływem czasu i zmian na ogame (zmian parametrów uni na każde widzimisie) - to osoby będące za speedem flot x1 mieli rację I ciekawe co by powiedziały na aktualne wydarzenia na ogame -
Art napisał(a):
Brzmi to sensownie, ale chyba nie mam już szans na zmianę planu. Popytam czy jeszcze cokolwiek mogę zmieniać.
-
-
-
bash powinien zostać. Od pomijania basha są wojny.Śmierć to tylko początek
-
@Truck driver wiem co to bash. Gram na virgo na ktorym go nie ma. Zmierzam do tego aby zostal WPROWADZONY PRZY FUZJI JAK TE 6 GALAKTYK A NIE PO PRZEPROWADZENIU ANKIETY ktora puszcza po miesiacu a po 4 wprowadza bo tak to Team moze sobie darowac. Bo pierwszy tydzien bedzie na "kasacje" virgo i pozostalych graczy nizej 80kk pkt wiec dla wszystkich 3 uni bedzie to dobra decyzjaDAJ MI ZAPALNIK A WYSADZE CALY SWIAT
-
Sora26 napisał(a):
@Truck driver wiem co to bash. Gram na virgo na ktorym go nie ma. Zmierzam do tego aby zostal WPROWADZONY PRZY FUZJI JAK TE 6 GALAKTYK A NIE PO PRZEPROWADZENIU ANKIETY ktora puszcza po miesiacu a po 4 wprowadza bo tak to Team moze sobie darowac. Bo pierwszy tydzien bedzie na "kasacje" virgo i pozostalych graczy nizej 80kk pkt wiec dla wszystkich 3 uni bedzie to dobra decyzja
-
@Truck driver wez sobie taka zakladke gdzie jest opis Virgo. Ostatni pkt "BRAK BASHA" teraz to obowiazuje teraz moge jexhac ja jak i po mnoe po 50x dziennie a jesli GO WPROWADZA TA MOZLIWOSC SIE SKONCZY -.-
Czy teraz zrozumiales? Nie ma basha mozna jezdzic. Wprowadzony zostanie to max 6 atakow a kazdy nastepny to BANDAJ MI ZAPALNIK A WYSADZE CALY SWIAT -
Sora26 napisał(a):
@ciap skoto wprowadzacie zmiane z 5 na 6 galaktyk po uf to dlaczego akurat potrzebna wam debilna ankieta do wprowadzenia basha?
Od 4 pozycji do 12 jest 9 planet * 499 układów * 5 / 6 gal = 22.455 / 26.949 miejsca.
Planet na pozycjach 4-12 jest na chwilę obecną dokładnie: 17.967.
Top 1500 ma średnio 8,5 planety. Top 200 to 11,3. Biorąc pod uwagę że to speed x6 to można przyjąć że normą będzie posiadanie 11,5 planety. 93% planet jest na pozycjach 4-12 więc przyszłościowo dojdzie jeszcze 4,2k planet > razem 22.152. Układy przy 5 galaktykach będą bardzo wypchane.
Oczywiście uni będzie się wyludniać ale przez pierwsze pół roku raczej będzie jeszcze się jakoś trzymać a liczba planet urośnie.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
ciap napisał(a):
Sora26 napisał(a):
@ciap skoto wprowadzacie zmiane z 5 na 6 galaktyk po uf to dlaczego akurat potrzebna wam debilna ankieta do wprowadzenia basha?
Od 4 pozycji do 12 jest 9 planet * 499 układów * 5 / 6 gal = 22.455 / 26.949 miejsca.
Planet na pozycjach 4-12 jest na chwilę obecną dokładnie: 17.967.
Top 1500 ma średnio 8,5 planety. Top 200 to 11,3. Biorąc pod uwagę że to speed x6 to można przyjąć że normą będzie posiadanie 11,5 planety. 93% planet jest na pozycjach 4-12 więc przyszłościowo dojdzie jeszcze 4,2k planet > razem 22.152. Układy przy 5 galaktykach będą bardzo wypchane.
Oczywiście uni będzie się wyludniać ale przez pierwsze pół roku raczej będzie jeszcze się jakoś trzymać a liczba planet urośnie.
Ciap, Art
Dlaczego od razu nie wprowadzicie zmian w stylu:
- Zwiększenie ekonomii do x10 (czas budowy, badań)
- Zwiększenie prędkości floty do x7
- Włączenie basha, tak jak Sora26 pisz
- Dodatkowe pola +30 tak jak to jest na niemieckich uniwersach
-
Neo napisał(a):
Zwiększenie prędkości floty do x7
Chyba Cię pogięło, zróbmy od razu x100, no czemu nie? -
Nikogo nie pogielo. Dobrze napisalDAJ MI ZAPALNIK A WYSADZE CALY SWIAT
-
Neo napisał(a):
Dlaczego od razu nie wprowadzicie zmian w stylu:
Powiedzmy że jest gracz który gra eko i ma do wyboru dwa uni:
* jedno gdzie zawsze jest eko x7
* drugie gdzie speed eko zmienia się gdy na 1 kopalnie zbiera surowce 20 dni z eko (1>3>5>7).
Na pierwszym uni gdzie zawsze jest x7 kopalnie 20 dni osiągnie po 12 latach.
Na drugim uni ten pułap osiągnie po 24 latach.
PS. POOOLSKA!!!Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
Mam pytanie. Art, a moze Ciap odpowie, jaka jest szansa ze u nas na 68 zmieszy sie koszt spalania deuteru? bylo by miłoKromak[P N]&CelestialGeneral[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Van[P N]vs.obserwator[BOSS]~1855466.62%
kruchy[P N]&Kromak[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Andre[P N]vs.Bociek(wojtekreal)[3 X]~2407655.4%
ancymon[P N]&Kromak[P N]&Andre[P N]&Hamer[P N]&Lzk kupie dex[PZWP]vs.Mili[3 X]~369787.52%
Selene[P N]&Andre[DoF]&Kromak[P N]vs.wilku[MISIE]~102650.3%
Mallory[DoF]&Warka[COMA]&fnk[P N]&Kromak[P N]vs.dziob[3 X]~98143.53% -
@Art
Jestem w grupie 7. Na docelowym uni ma być ekonomia x7, złom 60%
Pytanie moje jest takie czy istniej możliwość zmiany tych parametrów ?
Może wsiąść wszystko co najlepsze w tych uni i zmienić te parametry.
Tzn
• prędkość ekonomii 7x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)
• prędkość flot 3x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
• 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
• 20% złomu ze zniszczonej obrony trafi na pole zniszczeń
• 50% współczynnik zużycia deuteru -
czubulus napisał(a):
@Art
Tzn
• 50% współczynnik zużycia deuteru
-
Cztery napisał(a):
czubulus napisał(a):
@Art
Tzn
Ale jeśli istnieje taka możliwość to urządźmy sobie tą piaskownice tak abyśmy bawili się w niej jak najdłużej. -
-
czubulus napisał(a):
@Art
Tzn
Nie beda sie podobaly kazdemu.Jestem i mnie nie ma ^^ -
Kromak napisał(a):
Mam pytanie. Art, a moze Ciap odpowie, jaka jest szansa ze u nas na 68 zmieszy sie koszt spalania deuteru? bylo by miło
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 23
23 gości