unie biorące udział w fuzji jako unie przenoszące się będą mieli likwidacje idlaków ? a czy w unich docelowych można? zrobić że idlaki po wyżej jakiegoś progu nieaktywności nie zalogują sie do czasu UF będą automatycznie usunięci kilka dni przed UF by nie blokować miejsc ?
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Top 100:
Yakini 14 Quaoar 45 Polaris 25 Fidis 6 Japetus 4 Hyperion 3 Yildun 3
lub
Wasat 49 Draco 42 Libra 7 Quaoar 1 Polaris 1
Coś źle liczę? -
@satanael @Majs nie wiem czy czytaliście poprzednie komentarze między innymi Ciap i Arta, z Q był problem jest i będzie, każdy od początku o tym wiedział, to najdłuższy speed w tej grze.
Ja wiem, że Wam nie pasuje, że tak nie chcecie, ale ja wam zapowiedziałem, że będziecie mieli z nami łączenie.
Sam bym wolał żeby Antares i Cygnus połączyli się z innymi jak @Starrk pisał (chyba).
PS PACZKA pozdrawia.
Mysia napisał(a):
Jak będzie z tą fuzją bo nie do końca rozumiem. Gram na Eridanus i na Spicy, przymusowo wrzucą mnie na Quantum i Virgo, bez żadnego prawa wyboru uniwersum? Czu jednak będzie można wybrać jedno uni z dwóch tak jak kiedyś?
-
nie zawsze wszyscy mieli wybor .. my przez 2 fuzjie zaczynajac od elki nie mielismy mozliwosci wyboru ... nie plakac ze zle ....,padaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deu -
Art napisał(a):
satanael napisał(a):
Witam ! Sprawdziłem właśnie jak to wygląda punktowo pod względem uni które mają być wrzucone do Q (chodzi o grupę 2 czyli - Eridanus , Quantum , Cygnus i Antares) i delikatnie mówiąc kogoś mocno pogięło ... Cygnus i Antares mocno odstają od Eri nie wspominając o Q z resztą My (Eridanus) mamy taką samą sytuację jeżeli porównać nas z Q . Według mnie to się nie trzyma kupy i osoba która to ustalała chyba nie sprawdziła dokładnie punktacji . Według mnie można było to podzielić sprawiedliwiej ...
Mówiłeś że do najbliższego koszyka to już do 1 nas wrzuć -
Mysia napisał(a):
Jak będzie z tą fuzją bo nie do końca rozumiem. Gram na Eridanus i na Spicy, przymusowo wrzucą mnie na Quantum i Virgo, bez żadnego prawa wyboru uniwersum? Czu jednak będzie można wybrać jedno uni z dwóch tak jak kiedyś?
-
DarthMario. napisał(a):
@satanael @Majs nie wiem czy czytaliście poprzednie komentarze między innymi Ciap i Arta, z Q był problem jest i będzie, każdy od początku o tym wiedział, to najdłuższy speed w tej grze.
Ja wiem, że Wam nie pasuje, że tak nie chcecie, ale ja wam zapowiedziałem, że będziecie mieli z nami łączenie.
Sam bym wolał żeby Antares i Cygnus połączyli się z innymi jak @Starrk pisał (chyba).
PS PACZKA pozdrawia.
Mysia napisał(a):
ja cie rozumiem ale zobacz tam jest prawie 4k gracze tam nawet na Q nie trza żadnego łączenia im dobrze tak jest jak jest do nas mogli dać docelowe teraz a nie dodawać do starego uni co jest tyle graczy i takie floty -
-
Ej no juz nie przesadzajcie, byly znacznie gorsze laczenia. Jak robili fuzje elki z q to roznica byla znacznie wieksza niz miedzy tamtym q a eri. Fakt, ze wam jest nie w smak bo macie hegemonie i sami teraz zaczniecie grac urlopami, ale bedzie wiecej zabawy.
-
ciap napisał(a):
Pokaż spoiler Top 100:
Yakini 14 Quaoar 45 Polaris 25 Fidis 6 Japetus 4 Hyperion 3 Yildun 3
lub
Wasat 49 Draco 42 Libra 7 Quaoar 1 Polaris 1
Coś źle liczę?
Nie, nie liczysz źle. Liczysz co innego
Nie mam zamiaru się kłócić. Poprosiłem Cię o znalezienie wad i rzeczywiście je znalazłaś. Zasadnicze pytanie brzmi: co jest mniejszym złem? Wrzucić napuchnięte konta do reszty napuchniętych kont, czy też pozwolić im zostać w oceanie narybku. Powrócę do wniosku z moich obliczeń: Polaris i Quoar mają mniejszą stratę do Libry i jej grupy niż mają przewagę nad Yildun i jego grupą. Porównywanie udziału poszczególnych uniwersów w tworzeniu top 100 uniwersum docelowego powinno zostać pominięte w dokładnie ten sam sposób, jak zostało pominięte przy poprzednim łączeniu uniwersów. Cyferka cyferce nierówna. Jak zostało wcześniej napisane: przy łączeniu liczą się floty, bo to one wprowadzają najwięcej zamieszania. Pod względem flot Q i trochę mniej P wypadają o wiele lepiej w grupie 3 niż w grupie 4.
Jeśli jednak patrzeć na udział poszczególnych uniwersów w tworzeniu top 100 uniwersum docelowego to wniosek jest prosty... Zabrać Librę z grupy 3 i wrzucić ją do grupy 4
A tego nie chcemy -
To nie za ciekawie, już kiedyś przeżyłam taką fuzję jak uni Xalynth wrzucono do silniejszego Wasat. Skończyło się tym że 90% graczy z Xalynth poszło na wieczne urlopy lub oddało konta. Ludzie z flotami nie chcieli grać na silniejszych, nie chcieli być pokarmem dla rybek Efekt tej fuzji był taki że z dwóch uni zrobiło się jedno a liczba graczy ubyła.Myślicie że teraz będzie inaczej? Będzie dokładnie tak samo. Wcale się nie dziwię że ogame umiera skoro podejmowane są takie decyzje - według mnie uni fusion powinno być ale międzynarodowe, mając do dyspozycji wiele zagranicznych uniwersów byłoby dużo łatwiej przeprowadzić sprawiedliwe dla graczy fuzje.
-
Mysia napisał(a):
To nie za ciekawie, już kiedyś przeżyłam taką fuzję jak uni Xalynth wrzucono do silniejszego Wasat. Skończyło się tym że 90% graczy z Xalynth poszło na wieczne urlopy lub oddało konta. Ludzie z flotami nie chcieli grać na silniejszych, nie chcieli być pokarmem dla rybek Efekt tej fuzji był taki że z dwóch uni zrobiło się jedno a liczba graczy ubyła.Myślicie że teraz będzie inaczej? Będzie dokładnie tak samo. Wcale się nie dziwię że ogame umiera skoro podejmowane są takie decyzje - według mnie uni fusion powinno być ale międzynarodowe, mając do dyspozycji wiele zagranicznych uniwersów byłoby dużo łatwiej przeprowadzić sprawiedliwe dla graczy fuzje.
hehe ja już myślę jak flote zezłomować z satanem na EKO przerobić calusią flotkę, zostawie sobie 1 gs i pare DT
jak nie zmienią tej docelowej Uni Q na inne to tak skońży top 1 flota eridanus'a albo zrobię tak jak na Antares skasuje konto
już osiągnąłem co chciałem wiec zalu nie bedzie
a teraz na temat @Art naprawdę zrób dwa docelowe uni bo to naprawdę będzie katastrofa -
Mysia napisał(a):
-
@Mysia parę uwag
1. Nie rzucaj cyframi bez dokładnych wyliczeń, bo @ciap przy użyciu swojej strony udowodni Ci, że wcale 90% graczy z Xalynth nie poszło na urlopy
2. Fuzja międzynarodowa jest niemożliwa (chociaż sam uważam, że byłoby to najlepsze rozwiązanie) ze względu na jakieś różnice w strukturze Teamu poszczególnych społeczności. Dopóki GF nie ujednolici teamu i zasad, póty nie ma mowy o międzynarodowym uf.
3. Sam się zgadzam z twierdzeniem, że ta fuzja jest niesprawiedliwa, ale... Nie są to moje uniwersa więc mnie to nie obchodzi. Obchodzi mnie moja grupa i to dla niej zrobiłem bardziej szczegółowe obliczenia i zaproponowałem pewne zmiany, które o dziwo @Art weźmie pod uwagę, o ile będzie jeszcze na to szansa.
Wniosek dla wszystkich: jeśli nie podoba się wam wasza grupa to usiądźcie, włączcie notatnik, kalkulator, stronę ze statystykami i biorąc pod uwagę parametry takie jak wielkość, ilość, prędkość, różnice punktowe itp itd zaproponujcie lepsze rozwiązanie dla waszych grup. -
hah @Majs ja cie nie znam ale piszesz jakbys już mial pelne portki... pograsz urlopem masz kolegow sprobojecie co nie co ...co z ciebie byl za top uni ??? po co ta otoczka podjudzam cie i moze zmobilizuje do podtarcia tyłkapadaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deu -
no ale dlaczego? Na Eri macie zapewne mozliwosc gry bez fs glownej floty wiec co to za frajda jest? Sam patrzylem w wasze St jak pisales ze trzeba skonczyc z urlopami bo to zabija gre, ale wedlug mnie to wlasnie mozliwosc zapiecia u sprawia ze ogame pozostaje gra a nie przykrym obowiazkiem. Tutaj masz szanse pograc z naprawde topowymi graczami swiatowego ogame oraz Marysiem co to ma chęci i dużą flotę. Nie czujesz adrenaliny?
-
@Majs miałem Cię i waszą ekipę za powiedzmy potencjalne zagrożenie, a tutaj wychodzicie na jakieś małe przestraszone szczeniaczki... Ja wiem, że jesteście smutni, bo skończy się luzackie latanie gsami, zeorwanie obrony z moonów i lipne fsy na kolonizuj, żeby wam flo siadła kiedy Wam pasuje.
Ty myślisz, że mi było łatwo grać jak lucky miał 5x większą flotę od mojej? Gdzie mógł złożyć solo połowę mojego sojuszu na raz? I co osiągnąłeś takiego? Bo coś nie mogę znaleźć.
@Yossar kasztan. nie musiałeś mnie rozbijać na dwie kwestie -
DarthMario. napisał(a):
@Majs miałem Cię i waszą ekipę za powiedzmy potencjalne zagrożenie, a tutaj wychodzicie na jakieś małe przestraszone szczeniaczki... Ja wiem, że jesteście smutni, bo skończy się luzackie latanie gsami, zeorwanie obrony z moonów i lipne fsy na kolonizuj, żeby wam flo siadła kiedy Wam pasuje.
Ty myślisz, że mi było łatwo grać jak lucky miał 5x większą flotę od mojej? Gdzie mógł złożyć solo połowę mojego sojuszu na raz? I co osiągnąłeś takiego? Bo coś nie mogę znaleźć.
@Yossar kasztan. nie musiałeś mnie rozbijać na dwie kwestie
ale cios napisał(a):
hah @Majs ja cie nie znam ale piszesz jakbys już mial pelne portki... pograsz urlopem masz kolegow sprobojecie co nie co ...co z ciebie byl za top uni ??? po co ta otoczka podjudzam cie i moze zmobilizuje do podtarcia tyłka
tak wiem ze ty grasz EKO i to samo zrobie co ty pograć pogram może ale skasuje konto na pewno bo U nie bede dawać jestem i bede za tym żeby U znikło i raczej nic nie da ci mnie podjudzanie bo jak decyduje tak robię na Antares też miałem top 1 i mi sie gra znudziła skasowałem tutaj tak jak wyżej pisalem to samo zrobie albo EKO only -
Gracze pokroju @Majs zamiast pitolić, powinni walczyć o jakieś pośrednie rozwiązanie.
Ah.
Zapomniałem..
Pośrednie rozwiązanie dla niezadowolonej topki już istnieje:
Nie, nie napiszę "skasujcie konta", tylko dam cytat z postu Artai wzbogacę go w pogrubienie i pokolorowanie dla osób mających problem z czytaniem ze zrozumieniem:
Konta, które nie wybiorą serwera docelowego w fazie wyboru, zostaną automatycznie przeniesione na losowy serwer docelowy (w zależności od zapełnienia serwerów)
@Majs nie klika "przenieś", gdy fuzja już trwa. Czeka do samego końca i nic, absolutnie nic nie robi.
Faza wyboru dobiega końca, @Majs nic nie klikał. Co się dzieje? Jego konto wędruje na losowy serwer docelowy (a te to: Virgo, Quantum, Libra, Yildun, 68, Taurus, Wezn, Xanthus).
A tutaj procentowe szanse dla @Majs na:
Bycie w czarnej dupie (Quantum) = 12,5%
Bycie wygrywem (V/L/Y/68/T/W/X) = 87,5%
Oczywiście szanse nie są takie same dla każdego. Z tego co wnioskuję to @Majs jest topką na którymś z uni, które idzie do Quantum. Dla każdego innego gracza rozwiązanie jest jednak podobne: popatrz na to, jaki top masz teraz, jaki będziesz miał na uniwersum docelowym, a jaki mógłbyś mieć, gdybyś trafił na inne uniwersa docelowe. Pewnie w przypadku większości topek trafienie na Virgo lub Quantum to wyrok śmierci (większy speed floty, napuchnięte uniwersa), ale... jeśli pozostałe uniwersa docelowe byłyby lepsze, to pamiętajcie, że nie robiąc nic macie 25% szans na trafienie do V/Q i aż 75% szans na trafienie na inne uniwersum docelowe.
Czytanie ze zrozumieniem. Takie ciężkie -
Starrk napisał(a):
@Mysia parę uwag
1. Nie rzucaj cyframi bez dokładnych wyliczeń, bo @ciap przy użyciu swojej strony udowodni Ci, że wcale 90% graczy z Xalynth nie poszło na urlopy
Wniosek dla wszystkich: jeśli nie podoba się wam wasza grupa to usiądźcie, włączcie notatnik, kalkulator, stronę ze statystykami i biorąc pod uwagę parametry takie jak wielkość, ilość, prędkość, różnice punktowe itp itd zaproponujcie lepsze rozwiązanie dla waszych grup.
I każdy ma moja strone!
Do jakiegoś posta wyżej:
Ależ ja się nie kłócę przedstawiam swoje zdanie. Top 1-10 zawsze będzie odstawać dlatego patrzę na top 100. Potem zobacze jak to wyglada dla większego i innych stat. -
Majs napisał(a):
a teraz na temat @Art naprawdę zrób dwa docelowe uni bo to naprawdę będzie katastrofa
-
Majs napisał(a):
ja wiem ze łatwo nie będzie ale jakoś nie widzę siebie w ROLI grania Urlopem dlatego skasuje flote albo całe konto i będzie spokój znajdę nowe uni sobie i zrobię znowu TOP1 jakoś nie dawałem tyle kasy na anty żeby dostać zloma teraz solo od jendego gracza podziękuje jak docelowo będzie tylko Q zresztą nie tylko ja tak myślę
My będziemy ufs grać, więc polatacie sobie przecież. -
ale po co te dyskusje ? weźmy to wszystko na klatę pokażmy że możemy z każdym uni i na każdej uni pograć . nie udowadniajcie sobie ze jesteście lamy i że na uni jakieś tam jest jakaś topka co "zabija" graczy .
pamiętajcie że od teraz każda zmiana grupy będzie miała kolejnych lub nowych narzekających i tak w kółko Macieju -
Łączenie i jego forma ok, dodajcie tylko te 25pól.
Niestety żeby zatrzymać odchodzących graczy nie wystarczy samo UF, co pokazała już przeszłość. Tu potrzebne są prawdziwe nowości, eventy ciekawsze niż te "płatne" i związane z antymaterią itd."Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."
COMA -
FILU napisał(a):
ale po co te dyskusje ? weźmy to wszystko na klatę pokażmy że możemy z każdym uni i na każdej uni pograć . nie udowadniajcie sobie ze jesteście lamy i że na uni jakieś tam jest jakaś topka co "zabija" graczy .
pamiętajcie że od teraz każda zmiana grupy będzie miała kolejnych lub nowych narzekających i tak w kółko Macieju
-
DarthMario. napisał(a):
Majs napisał(a):
ja wiem ze łatwo nie będzie ale jakoś nie widzę siebie w ROLI grania Urlopem dlatego skasuje flote albo całe konto i będzie spokój znajdę nowe uni sobie i zrobię znowu TOP1 jakoś nie dawałem tyle kasy na anty żeby dostać zloma teraz solo od jendego gracza podziękuje jak docelowo będzie tylko Q zresztą nie tylko ja tak myślę
Mario lubie cię dobrze piszesz ale jakoś nie mogę tego przeboleć tyle pracy w dzień dzień bez U nie grałem 2 lata bez U żadnego dnia co dzień skanowanie co dzień cos trafienie żeby być najlepszym a do was dojście oznacza WTOPE na całej lini ja liczyłem że nasze Uni będzie docelowe i ktoś do nas dojdzie a tu nie spodzianka
wiec zobaczymy jak to bedzie bo na poczatku to ty czy lucky czy whisky i wszyscy sie rzucą na nowych zero szans nawet z moją flota jestem nikim co z tego ze ogarniam gre jak nie mam takiej floty na równi jak wy moim zdaniem za wcześnie na łączenie uni z my z WAMI to by mogło poczekać jeszcze z rok 1.5 roku a reszta zrobić, wiem to takie gdybanie moje heh
zrobi sie tak jak pisało przetopienie w EKO albo // Kasacja wiec ja tam zadowolony będę wiec spokojnie nadal zostaniecie z tym co jesteście -
Powiedzcie mi jak mam 2 konta na uni, które są łączone to muszę jedno sam usunąć, czy jakoś inaczej jest to rozwiązane?
-
@Mari będziesz miał 4 godziny na wybór. O 3:00 nad ranem pojawi się okienko dla wszystkich, którzy mają dwa konta:
Wybierz konto, na którym będziesz chciał grać:
X
Y
Na drugie konto mamy już chętnego ukraińca.
W przypadku nieokreślenia się w czasie, Gameforge 4D GmbH zastrzega sobie prawo do obsadzenia obu kont ukraińcami. -
jak się nie ma czasu na latanie to lepiej zezłmować flotę u złomiarza za 75% ceny dopalając anty i przejść na eco. Ja tak zrobiłem bo na Quantumie flote trzeba pilnować w dzień i w nocy. Zezłomowałem więc kilka tysi gęsi i walnąłem wszystko w astro. Więcej czasu na inne gry i nie trzeba tak często pilnowac Fs-ów. Jeśli opcja eco nie odpowiada to graj flota i pilnuj jej. Jest u nas tyle idlaków że gdybym miał czas to na samych idlakach na Quantumie wyciągałbym kupe surówki i żył spokojnie. Powiem tak Quantum nie jest łatwym serwerem ale nie jest takie straszne. Różnice zniwelujecie szybko jeśli aktywnie gracie. Tu kupę kont siedzi na urlopach. Pewnie po unifuzji dużo zejdzie z tych urlopów licząc na łatwe kąski, ale różnice punktowe sprawia że dla wielu będziecie zieloni czyli bezpieczni. Dopiero jak się podciągniecie będziecie musieli uważać, a do tego czasu wielu z was nauczy się grac przy speedzie x5, albo skasuje konta. Nie każdemu będzie pasować to uniŚmierć to tylko początek
-
Wolałbym Ukrainkę, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
Dzięki Starrk, piona
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 28
28 gości