Czekalo Q chyba 2 lata to i te pare miesiecy nic nie zmieniciap napisał(a):
Nie śliń się na nie.Jeszcze nie ma dat fuzji, odwodnisz sięTerry napisał(a):
Ta 3 floty ktore maja po 200-300kk....Tyski napisał(a):
Eridanus akurat się nadaję jeśli chodzi o potęgę flot do was na Q
Porozmawiajmy na temat UniFusion
-
-
Rising napisał(a):
ciap napisał(a):
Poza jednym przypadkiem o którym jest wyżej serwery były układane punktowo. Konfiguracja głównie brana była flota bo to ona ma wpływ na szybkość gry. To parametr którego zmiana najbardziej wpływa na grę więc jak na niego nie patrzeć?Fuzja zawsze będzie znaczyć problemy ze spadkiem w punktach.
Oczywiście koloryzuję tutaj, żeby nakreślić swój punkt widzenia, ale wiem, że ma to odzwierciedlenie w opiniach również innych graczy.
Konta w grze mają pewien poziom rozwoju, technologii, budynków, obrony, floty. Zbyt duże róznice pomiędzy nimi prowadzą właśnie do wymierania OGame. Jeśli ktoś ma 50kk pkt w eko i jest na topie serwera w wydobyciu to naprawdę woli się połączyć z uni gdzie będzie topowe eko na podobnym poziomie, a nie na 2-4x wyższym
Dlatego układając serwery pod łączenie patrzyło się na speed floty i punkty.
Wejdź na IRCa. -
@Art skoro chcieliście podzielić sprawiedliwie, to bardzo proszę o rzucenie okiem na niniejsze wyliczenia, które uśredniają koszyki numer 3 i 4
Z początku chciałem przenieść tylko uniwersum Quoar, ale jak zacząłem liczyć, to cyfry jednoznacznie wskazują również na uniwersum Polaris.
Różnice punktowe w odniesieniu dla uniwersum docelowego aktualnej grupy numer 4:
Pokaż spoiler
1 pkt
Ya 157--- +295,5%
F 101---- +154,5%
H 49,5--- +24,5%
J 57----- +43,5%
P 128---- +222,5%
Q 153---- +285,5%
Yi 39,7-- 0
10 pkt
Ya 45---- +142%
F 26----- +40%
H 11,2--- -40%
J 19----- +2%
P 46----- +147%
Q 61,7--- +231%
Yi 18,6-- 0
1 eko
Ya 85---- +215%
F 60----- +122%
H 36----- +33%
J 27----- 0
P 70,8--- +162%
Q 89----- +229,5%
Yi 27---- 0
10 eko
Ya 31---- +221,5%
F 18----- +28%
H 7,7---- -45%
J 11,6--- -17%
P 36,4--- +160%
Q 48----- +243%
Yi 14---- 0
1 flot
Ya 41---- +41,5%
F 34,7--- +19,5%
H 17----- -41,5%
J 36----- +24%
P 78,8--- +171,5%
Q 83,5--- +188%
Yi 29---- 0
10 flot
Ya 9,5--- +14,5%
F 7,7---- -17%
H 2,5---- -70%
J 3,8---- -54%
P 12----- +44,5%
Q 20,6--- +148%
Yi 8,3--- 0
Wnioski dla obecnej grupy 4:
- Pod względem punktów top 1, od reszty znacząco odstają uniwersa: Yakini, Polaris, Quoar
- Pod względem punktów top 10, od reszty znacząco odstają uniwersa: Yakini, Polaris, Quoar
- Pod względem flot, bo to one mają największe znaczenie w nowym porządku podczas unifusion, od reszty znacząco odstają uniwersa Polaris oraz Quoar.
Propozycja: Przenieść uniwersa Polaris oraz Quoar z grupy 4 do grupy 3.
Grupa 3 +P +Q:
Pokaż spoiler
1 pkt:
W 370------ +24%
D 335------ +12%
L 298-------- 0
P 128------- -57%
Q 153------ -48,5%
10 pkt:
W 223----- +130%
D 207----- +113%
L 97--------- 0
P 46------- -52,5%
Q 61------- -37%
1 eko:
W 324---- +111%
D 233---- +52%
L 153------ 0
P 70,8---- -53%
Q 89------ -42%
10 eko:
W 171--- +108,5%
D 171--- +108,5%
L 82------- 0
P 36,4--- -55,5%
Q 48----- -41,5%
1 flot:
W 322--- +84%
D 166--- -5%
L 175---- 0
P 78,8-- -55%
Q 83---- -52,5%
10 flot:
W 86---- +145%
D 76---- +117%
L 35------ 0
P 20,6-- -41%
Q 20---- -43%
Wnioski ogólne:
Uniwersa Polaris oraz Quoar mają mniejszą stratę do Libry i jej grupy niż mają przewagę nad Yildunem i jego grupą.
Korzyści dla grupy 3 (D+W+L+P+Q):
- większe zaludnienie
- wyrównane uniwersum docelowe
Korzyści dla grupy 4 (Ya+F+H+J+Yi):
- brak przeludnienia
- brak niepodzielnej władzy dwóch flot na uniwersum
- brak ogromnych dysproporcji punktowych
- wyrównane uniwersum docelowe
Cieszę się, że Team odwalił kupę dobrej roboty, ale bardzo proszę, abyście przemyśleli tę zmianę dla grup 3 i 4. Wyliczenia jednoznacznie wskazują na to samo, co zaprezentowany przeze mnie post
Edit: A jak wygląda kwestia populacji (kont)?
Obecnie: 3+7
D+W+L = 5399
Ya+F+H+J+Yi+P+Q = 6171 (dużo i bardzo niewyrównane)
Propozycja 1: 5+5
D+W+L+P+Q = 7239 (dużo i wyrównanie)
Ya+F+H+J+Yi = 4331 (wciąż niemało, a bardzo wyrównane)
Propozycja 2: 4+6
D+W+L+Q = 6383 (dużo i wyrównanie)
Ya+F+H+J+Yi+P = 5187 (dużo ale słabo wyrównane)Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Starrk ().
-
-
Walić płaczki,top rzecz nabyta,podać chusteczkę? W końcu się najgłośniej krzyczący zepną dupska i się zmotywują? Aby coś awansować trzeba się namęczyć,ponownie będzie satysfakcja z kolejnym miejsc do przodu, a uni ożyje na jakiś czas, trochę.
-
-
ciap napisał(a):
Dlatego układając serwery pod łączenie patrzyło się na speed floty i punkty.
-
ale ludzie mją problemy
Bigot napisał(a):
Ja mam pytanie czy na pewno u 68 musi byc unia docelową, jest tu najwieej kont na urlopie
ciap Tobie wszystko jedno a ja mam ksiezyce gdzie wszedzie jest niebiesko
to ja chce w takim bądź razie 13 darmowych przenosin i kazdy gracz biorący udział w UF
zaraz ktoś napisze że w układzie ma idlaka i chce przenosin -
Tyski napisał(a):
Faktycznie OD miliarda w dół a my ledwo 6 kont po 100kk to na pkt patrzyliście
Czytaj całościowo:
ciap napisał(a):
Poza jednym przypadkiem o którym jest wyżej serwery były układane punktowo.
-
Przeżyłem 2 UF i dużo lepszym rozwiązaniem byłoby przeniesienie unii do nowego uniwersum część kont by się skasowała.
Dodam tylko że jakbyś śledził łączenia to byś wiedział, że takie zmiany były już robione.
Dodam tylko że aż tak ta gra mnie nie wciągnęła by mieć problemy z nią.
Jeśli nie odróżniasz propozycji od szukania problemu to już Twój kłopot
Jak mnie pamięć niemyli pierwsze łączenie u68 w ten sposób przebiegałoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bigot ().
-
Rising napisał(a):
Oczywiście koloryzuję tutaj, żeby nakreślić swój punkt widzenia, ale wiem, że ma to odzwierciedlenie w opiniach również innych graczy.
Przy takiej ilości Universów, musieliśmy zastosować kompromisy. Dlatego proszę przenieś swoje oburzenie na kanał wewnętrzny i przestań koloryzować -
Spica ma iść na Virgo. Z tego co widzę nie ma tam bonusu pól +25. Czy będzie włączony? Co z regułą basha?
-
Czy ewentulne darmowe przenosiny które mam do wykorzystania przejdą razem z przenosinami konta czy przepadną?
I tak co by nie umknęło - co z przekazywaniem konta?ilość ST - 0 (przynajmniej po stronie zwycięzcy)
ilość zwycięskich RW - prawie 0
skill - 0 -
chemikos napisał(a):
Spica ma iść na Virgo. Z tego co widzę nie ma tam bonusu pól +25. Czy będzie włączony? Co z regułą basha?
-
chemikos napisał(a):
Co do pól, z tego co wiem, Uni docelowe mają dostać ekstra pola. Upewnię się czy tak będzie. -
DarthMario. napisał(a):
chemikos napisał(a):
-
@Art bardzo proszę w wolnej chwili zerknij na propozycję uśrednienia grup 3 i 4
-
hasseu1 napisał(a):
Czy ewentulne darmowe przenosiny które mam do wykorzystania przejdą razem z przenosinami konta czy przepadną?
Przenieś (13)
Ale mi tego jeszcze zostało. -
jeśli zostanie przeniesione to będzie +25 dla wszystkich i darmowe przenosiny wszystkich planetŚmierć to tylko początek
-
Tronar napisał(a):
darmowe przenosiny wszystkich planet
-
Starrk napisał(a):
@Art bardzo proszę w wolnej chwili zerknij na propozycję uśrednienia grup 3 i 4
-
@Art nie uwazam ze Rising ma jakies uprzedzenia i nie uwazam ze wasza konwersacja odnosnie UF powinna odbyc sie na WASZYM kanale. W pelni popieram to co pisze a pisze jako gracz a nie czlonek Teamu. Zamiast UF trzeba bylo zastosowac kasacje calego uni na to samo by wyszlo skrocilby sie tylko czas. Nusakan i Spica sa na podobnych poziomach w pkt flot itd. A wrzucajac oba do Virgo robicie tyko "krzywde" tej garstce ktora zostala i cos jeszcze klika. Tym sposobem kazdy z nas jest w czasnej d...DAJ MI ZAPALNIK A WYSADZE CALY SWIAT
-
no mnie rozrzuciło tak że miałem wtedy dużo tych przenosin. Nie pamiętam dokładnie ile ale napewno ponad 5Śmierć to tylko początek
-
Tronar napisał(a):
no mnie rozrzuciło tak że miałem wtedy dużo tych przenosin. Nie pamiętam dokładnie ile ale napewno ponad 5
Raz przy jednym łączeniu dali każdemu graczowi dodatkowe 3 przeniesienia. -
Sora26 napisał(a):
@Art nie uwazam ze Rising ma jakies uprzedzenia i nie uwazam ze wasza konwersacja odnosnie UF powinna odbyc sie na WASZYM kanale. W pelni popieram to co pisze a pisze jako gracz a nie czlonek Teamu. Zamiast UF trzeba bylo zastosowac kasacje calego uni na to samo by wyszlo skrocilby sie tylko czas. Nusakan i Spica sa na podobnych poziomach w pkt flot itd. A wrzucajac oba do Virgo robicie tyko "krzywde" tej garstce ktora zostala i cos jeszcze klika. Tym sposobem kazdy z nas jest w czasnej d...
Poza tym, myślenie życzeniowe tutaj nie mogło mieć miejsca. Rozumiem, że pomysłów na fuzję jest mnóstwo, można to rozegrać na wiele różnych sposobów, ale tutaj mieliśmy pewne ograniczenia i wymagania. Nie dało się wszystkich pogodzić stąd będzie zawsze ktoś poszkodowany. -
Witam ! Sprawdziłem właśnie jak to wygląda punktowo pod względem uni które mają być wrzucone do Q (chodzi o grupę 2 czyli - Eridanus , Quantum , Cygnus i Antares) i delikatnie mówiąc kogoś mocno pogięło ... Cygnus i Antares mocno odstają od Eri nie wspominając o Q z resztą My (Eridanus) mamy taką samą sytuację jeżeli porównać nas z Q . Według mnie to się nie trzyma kupy i osoba która to ustalała chyba nie sprawdziła dokładnie punktacji . Według mnie można było to podzielić sprawiedliwiej ...Ave Racovia !!
-
-
Art napisał(a):
Sora26 napisał(a):
@Art nie uwazam ze Rising ma jakies uprzedzenia i nie uwazam ze wasza konwersacja odnosnie UF powinna odbyc sie na WASZYM kanale. W pelni popieram to co pisze a pisze jako gracz a nie czlonek Teamu. Zamiast UF trzeba bylo zastosowac kasacje calego uni na to samo by wyszlo skrocilby sie tylko czas. Nusakan i Spica sa na podobnych poziomach w pkt flot itd. A wrzucajac oba do Virgo robicie tyko "krzywde" tej garstce ktora zostala i cos jeszcze klika. Tym sposobem kazdy z nas jest w czasnej d...
-
satanael napisał(a):
Witam ! Sprawdziłem właśnie jak to wygląda punktowo pod względem uni które mają być wrzucone do Q (chodzi o grupę 2 czyli - Eridanus , Quantum , Cygnus i Antares) i delikatnie mówiąc kogoś mocno pogięło ... Cygnus i Antares mocno odstają od Eri nie wspominając o Q z resztą My (Eridanus) mamy taką samą sytuację jeżeli porównać nas z Q . Według mnie to się nie trzyma kupy i osoba która to ustalała chyba nie sprawdziła dokładnie punktacji . Według mnie można było to podzielić sprawiedliwiej ...
-
Jak będzie z tą fuzją bo nie do końca rozumiem. Gram na Eridanus i na Spicy, przymusowo wrzucą mnie na Quantum i Virgo, bez żadnego prawa wyboru uniwersum? Czu jednak będzie można wybrać jedno uni z dwóch tak jak kiedyś?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0