Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ale draco nie idzie do Quantuma.

1 uni > Nusakan +Spica => Virgo
      2 uni > Eridanus + Anatares + Cygnus => Quantum
      3 uni > Draco + Wasat => Libra
      4 uni > Yakini + Fidis + Hyperion + Japetus + Polaris + Quaoar = >Yildun
      5 uni > Nekkar + Deimos + Ganimed + Merkur => Uni 68
      6 uni > Zagadra + Betelgeuse + Kallisto => Taurus
      7 uni > Izar + Oberon + Tarazed => Wezn
      8 uni > Rhea + Uriel => Xanthus

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:

kruszynka, Toadie, Yossar i jeden inny lubią to.

• Maniak87 napisał(a):

Dobra ok, wszystko fajnie ale...

Jak to ma byc wszystkie planety zostana losowo porozkladane po uni?? Czy jesli Taurus to cel migracji to nasz rozklad planet zostanie a pozostale uni zostana upchane gdzie miejsce bedzie?? Jak to wyglada?
      Wybierane są podobne kordy.
      Jeżeli przeniesie o 30 układów dalej dostaniesz darmowe przeniesienie (max 5).
      Parametry planet się nie zmienią czyli duża zimna planeta zostanie duża zimna nawet jeżeli trafi z pozycji 12 na 4.

Grupa 1
      140Nusakan
      145Spica
      Cel148VirgoGalaktyki: 6

Grupa 2
      131Eridanus
      127Anatares
      129Cygnus
      Cel117Quantum

Grupa 3
      104Draco
      123Wasat
      Cel138Libra

Grupa 4
      125Yakini
      132Fidis
      134Hyperion
      136Japetus
      142Polaris
      143Quaoar
      Cel151Yildunekonomia x7, złom 50%

Grupa 5
      114Nekkar
      130Deimos
      133Ganimed
      139Merkur
      Cel68Uni 68ekonomia x7, złom 40%

Grupa 6
      126Zagadra
      128Betelgeuse
      137Kallisto
      Cel120Taurusekonomia x7

Grupa 7
      135Izar
      141Oberon
      146Tarazed
      Cel149Weznekonomia x7, złom 60%

Grupa 8
      144Rhea
      147Uriel
      Cel150Xanthusekonomia x7

Reszta parametrów na chwilę obecną bez zmian.
      Po łączeniu możliwe ankiety.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().

litek. lubi to.

• @Arsey uzupełniając wypowiedź @Ruda - tak, może się zdarzyć, że jeśli konto z Nusakan nie kliknie "przenieś" to trafi do koszyka z Yildun. Dlatego wcześniej opisałem, że topce speed bardzo się opłaca nie klikać przeniesienia.
      E:
      @Arsey czytając ze zrozumieniem wiedziałbyś, że żadne uniwersum nie ma faktycznego, świadomego wyboru :)
    • Tronar napisał(a):

ok! Spoko. Niech ktoś mi przypomni parametry Libry , oraz czy znów będziemy mieć darmowe przenosiny na każdą planetę bo powstanie chaos rozrzucenia planet po kosmosie :(
      przyrostyogame.cba.pl/Info.html

Parametry które zmieniają się na docelowym są w tabelce.
      Reszta bez zmian, możliwe ankiety po łączeniu.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • szpic napisał(a):

Antares łączony z Quantum i Eridanus?

mam konto top6 100mln punktów i nagle łącza nas z graczami co maja miliard?
      wylece do top300+.

To juz moge odpalic kasacje i tyle...

Starrk napisał(a):

@szpic no ja tak zrobiłem, jak do Quantum szedł Fornax czy tam Elka - różnica punktów robi jeszcze większą różnicę w przypadku speed uni, no ale... zaraz znajdą się tacy, którzy stwierdzą, że lepiej tak łączyć niż w ogóle :)
      Doskonale Was rozumiem. Pierwotnie planotwaliśmy połączenie wyłącznie Antaresa i Cygnusa. Niestety łączenie tylko dwóch Uni nie dałoby żadnych racjonalnych efektów. Aktywność wciąż byłaby na serwerach bardzo niska. Stąd siłą rzeczy A i C musiały trafić do najbliższego koszyka :/

Madedrin lubi to.

• pit napisał(a):

nekkar nie bedzie szczesliwy.... :(
      @pit było do przewidzenia że nekkar kiedyś będzie połaczony ale teraz to ci co głosowali za pozostaniem na x1 i zablokowali całą unie Nekkar na nie rozwijanie sie to teraz po roku gdzie u68 puchła na x5 to Nekkar to porażka teraz zagrają gdzie jesteśmy jak zostali w tyle .
      dobrze im tak i tym płaczka co tak załatwili Nekkar jest tam kilku flotowców co płakali ze unia ma być x2 bo skasują konta teraz zobaczymy co zrobią .

Brawo grupa 5 jest SUPER

a teraz lecę otwierać szampana bo GF zaskoczył mnie i to mocno ze dotrzyma obietnicy z początku roku ze zrobi UF i sie widocznie wyrobi wiec to duży SZOK

pit lubi to.

• Art napisał(a):

szpic napisał(a):

wylece do top300+.

Starrk napisał(a):

@szpic no ja tak zrobiłem, jak do Quantum szedł Fornax czy tam Elka - różnica punktów robi jeszcze większą różnicę w przypadku speed uni, no ale... zaraz znajdą się tacy, którzy stwierdzą, że lepiej tak łączyć niż w ogóle :)
      Doskonale Was rozumiem. Pierwotnie planotwaliśmy połączenie wyłącznie Antaresa i Cygnusa. Niestety łączenie tylko dwóch Uni nie dałoby żadnych racjonalnych efektów. Aktywność wciąż byłaby na serwerach bardzo niska. Stąd siłą rzeczy A i C musiały trafić do najbliższego koszyka :/
      Dzięki za odpowiedź. W takim razie ta fuzja nie przyniesie nic ponieważ wielu pojdzie na urlop, wieczne urlopy. No to teraz tylko musze szukac kogos kto chce zrobić duże kabum aby rozwalić swoja flote jeszcze przed fuzją

No i ładny mi podobny koszyczek.
      Top1 anteres ma 2x przewagi nad 2 miejscem. I teraz ten top1 wypada gdzies do top70.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez szpic ().

• @Art zastanawia mnie, co braliście pod uwagę, tworząc te grupy :)
      Bo Koszyk nr 3 mógłby być wzbogacony o Quaoar. To uni jako jedyne z x2/5 nie odstaje od D+W+L, a w ten sposób zamiast martwego połączenia Draco, Wasat i Libry mielibyśmy czwartego oponenta. W tej sytuacji też wyrównałyby się szanse dla Koszyka numer 4, z którego zabralibyśmy rekina, a i tak by pozostało 6 innych uniwersów. Moim zdaniem lepiej to brzmi, niż 3 uni w jednym koszyku i 7 w drugim :)
    • Bigot napisał(a):

A czemu u 68 ma byc x7 (x5 to juz duzo)
      Większość exodusów ma x7, a x7 eco jest obecnie trendem na Universach dla prędkości ekonomii. Stąd została wybrana taka a nie inna prędkość.

Starrk napisał(a):

Bo Koszyk nr 3 mógłby być wzbogacony o Quaoar. To uni jako jedyne z x2/5 nie odstaje od D+W+L, a w ten sposób zamiast martwego połączenia Draco, Wasat i Libry mielibyśmy czwartego oponenta. W tej sytuacji też wyrównałyby się szanse dla Koszyka numer 4, z którego zabralibyśmy rekina, a i tak by pozostało 6 innych uniwersów. Moim zdaniem lepiej to brzmi, niż 3 uni w jednym koszyku i 7 w drugim
      Braliśmy pod uwagę wiele czynników, od konfiguracji poczynając poprzez aktywność, na rozwoju punktowym kończąc. Nad planem pracowało sporo osób, które znają realia na serwerach i wg naszej oceny niniejsze rozwiązanie było najrozsądniejsze. Wiemy, że nie ma idealnego rozwiązania i ktoś zawsze będzie poszkodowany. Ale przed nami mieliśmy zadanie zmigrowania jak największej ilości Universów, co nam się w zadowalającym stopniu udało.

Madedrin lubi to.

• @Art

A w czym problem by nas jak mamy z Cygnusem się połączyć dodać inne unie które pkt są takie same .
      Quantum i Eridanus same sobie wystarczą dorzucając nas tam zmuszacie nas do kończenia gry bo to nie ma sensu już Cygnus na pewno to samo powie zamiast pomóc tylko zaszkodziliście . Przecież nie robi wam różnicy że unie obok siebie to już muszą być ze sobą łączone trochę słabe.
    • szpic napisał(a):

te propozycje połączenia do żart? :D

wylece do top300+.

niekoniecznie jeśli będzie duża różnica w punktach to będziesz dla silnego gracza zielony czyli za słaby, więc raczej nikt cię wtedy niepóknie, no chyba że ty zaatakujesz silniejszego. Faktycznie z początku będą za to duże spadki w statach :(
      Śmierć to tylko początek :D
    • Uważam że eko x7 jest calkiem przeasadzone ale i tak dobrze ze nie zrobili speedu x7, Bardzo fajne zmiany, ciekawe ile sie zarabia na trafieniu górnika na x7 :thumbsup:

Po pograniu nie całego roku na x5 przyznam że zmiana prędkości wcale nie była taka zła . Sam miałem kończyć grać, ale dałem się namówić sojusznikom i zostałem. Nie żałuje tej decyzji tak więc jeśli ktoś się waha niech pogra z miesiąc i dopiero wtedy odda konto.

P.S jakby ktoś jeszcze zamieścił pędkości eko, floty oraz % ze złomu przy uniach łączonych albo gdzieś tu w temacie

Calipso i ciap lubią to.