Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Chomik wiesz :D raczej znając ciebie to jak byśmy połączyli serwery z Francuzami to twój francuski kreował by się w jednym zdaniu " nie pisz do mnie Francuziku zostałeś moja farmą :D " Tyle wierzę że byś nauczył się.
      A co do komunikacji bez przesady wujek google i transetor i poszedł w angielszczyznę ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez FILU ().

• Nic bym nie odpisal, bo i nie gram, zrobił bym swoje i tyle. Siedem lat tam spędziłem, przez cztery byłem odpowiedzialny za ludzi tak że coś tam jednak potrafię wydukać. Sam musiałem się nauczyć języka ale to co innego jak komunikacja na ogejmie.
      Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę
      Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę
    • hehehehe widze temat fuzji dalej burzliwy :E
      już kiedyś była rozmowa na temat łączenia międzynarodowego ale z tego co pamiętam to Art zaraz sprowadził na ziemie reszte że technicznie nie jest to wykonalne i co tu się dziwić z takimi programistami co lobby nie umieją zrobić do końca :E
      lepiej się modlić żeby jakies było u nas zanim odechce się całkowicie pykać :E
    • może stwierdzili, że lepiej im pójdzie kopanie ziemniaków widelcem aniżeli programowanie? Ale ale , co by nie było to w środę chyba wracają konserwować lobby :E
      PS. "Podczas tej konserwacji logowanie się do gry przez lobby nie będzie możliwe."
      Tak jakby dało się logować inaczej niż przez lobby 0_o

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • To jest Polska, tu nie ma rzeczy niemożliwych, no może oprócz fuzji :E
      Szkoda nerwów, co będzie czas pokaże, zostaniemy postawieni przed faktem dokonanym i nikt się nie będzie przejmował plebsem. Ci bardziej wyszczekani dostaną sanki na forum, temat ucichnie i wszyscy będziemy musieli być zadowoleni :D
    • nie było by zdziwka gdybyśmy oczekiwali od GF by na początku każdego roku GF przedstawił plan roczny czyli:
      1.styczeń
      2. luty ( upgrade czegoś tam )
      3.marzec (plan A)
      4.kwiecień (upgrade czegoś tam)
      5.maj
      6.czerwiec ( upgrade czegoś tam)
      7,lipiec (lobby)
      8.sierpień (konserwacje)
      9. wrzesień (unifusion)
      10.październik
      11.listopad
      12 grudzień (planowanie następnego roku)

a im wychodzi to tak bez planu każdy coś tam robi jak coś przypadkiem wymyśli bo gdybał cały rok to dawaj do gry a w praniu się wytestuje i poprawi błędy . W sumie z takim sztabem programistów co obiecują unifusion w tym roku zaraz na początku roku a teraz przez 12 miechów nie dają rady tego ogarnąć :D i przekładają na kolejny rok a może i kilka to pamiętam jak pracowałem w TP-się najmniej znaczący informatyk/programista nie wywiązywał sie z umowy lub terminu nie miał szans na rozwój . Teraz wiem gdzie wylądowali chyba tacy :D
    • Malolat napisał(a):

nie wiem po co ten temat wałkować,nic z tego nie bedzie i trzeba sie pogodzic, ze raz tak zrobili nie znaczy ze zrobia raz jeszcze, moze obliczyli ze zle na tym wyszli, moze maja lepszy szmal gdzies indziej, dla wiekszosci pewnie szkoda pozucic konta bo duzo kasy na anty pewnie poszlo
      A ja nie wiem o co macie bol dupy z ta antymateria? Wierzyc Wam sie nie chce, ze ktos ogarnia gre bez koniecznosci klikania floty czy budynkow uzywajac antymaterii i ciezko porzucic kilka/kilkanascie lat czasu poswieconego na budowanie konta? Nie kazdy gra do pierwszego zloma i ucieka na nowe uni w nadziei, ze sobie poradzi a konczy sie jak zwykle.
    • Rzadko kiedy się zgadzam z Kierowcą Ciężarówki ale w tym przypadku myślę podobnie. Anty u mnie głównie z ekspedycji a zakupionej mam niewiele. Tak żeby konta nie skasowali bo teraz mniej gram.Tu nie chodzi o antymaterię tylko o wiele lat poświęconych grze. Szkoda kasować takie konta :(
      Śmierć to tylko początek :D
    • Truck driver napisał(a):

A ja nie wiem o co macie bol dupy z ta antymateria? Wierzyc Wam sie nie chce, ze ktos ogarnia gre bez koniecznosci klikania floty czy budynkow uzywajac antymaterii i ciezko porzucic kilka/kilkanascie lat czasu poswieconego na budowanie konta? Nie kazdy gra do pierwszego zloma i ucieka na nowe uni w nadziei, ze sobie poradzi a konczy sie jak zwykle.

i przez to ze tak graja to im lepiej zalozyc nowy serwer bo wiecej sie zarobi,ja nie gram gralem dawno tu 2 uni zaliczylem spica i vigro, wczesniej u44 u55, ogame juz nie zyje jak kiedys co widac po forach
    • Tronar napisał(a):

Rzadko kiedy się zgadzam z Kierowcą Ciężarówki ale w tym przypadku myślę podobnie. Anty u mnie głównie z ekspedycji a zakupionej mam niewiele. Tak żeby konta nie skasowali bo teraz mniej gram.Tu nie chodzi o antymaterię tylko o wiele lat poświęconych grze. Szkoda kasować takie konta :(
      to w ramach protestu niech wszyscy gracze ida na urlop, moze sie wtedy obudza
    • Malolat napisał(a):

i przez to ze tak graja to im lepiej zalozyc nowy serwer bo wiecej sie zarobi,
      Ale wlasnie tak jest jak piszesz bo nieudaczniki laduja realne zlotowki aby przez chwile "byc kims" a potem skilla brak i okazuje sie, ze kasa wyrzucona w bloto wiec trzeba sie zwijac ale zaraz po tym znowu kusza nowym uniwersum i takiemu jednemu z drugim zapala sie lampka, ze tym razem moze mi sie uda i kolo sie zamyka. GF zarabia na takich niedzielnych graczach dlatego otwieraja co chwila nowe uni.
    • ciap napisał(a):

FILU
      Nie zawsze idzie wszystko przewidzieć od tak.
      Jakby w grudniu zeszłego roku podali że pod koniec następnego roku zrobią łączenie i by coś nie wyszło... Oj wole nie myśleć co by się tutaj działo. ;)
      Daga ale nie zaprzeczysz że lepiej by sie grało gdybyśmy mieli jakiś plan roczny i i jakąś koncepcję że coś sie badzie działo i najważniejsze i co się działo . A tak to teraz to jest takie trzymanie w kciuki że może gf coś wyjdzie i coś w tym roku wrzucą byśmy uznali że coś jednak z ogejem robią .
      Zajmujesz się też jakaś pracą i czy jak byś czegoś nie oddała w terminie to costumersi byli by zadowoleni ? czy narzekali by na brak odpowiedzialności za nie wywiązywanie sie z terminów i obietnic .
      W dużych firmach "informatycznych" tak nazwiemy to :) ja pracowałem w TP-sa i powiem ci jak było co przewidzieć mieliśmy plan i termin każdego zakończenia projektu i nie było że coś nie wychodzi lub się nie zdąży był termin oddania był koordynat odbioru i dalej brało sie kolejny plan z kalendarza a jak by się coś spóźniało to nie było czegoś takiego jak tu a kij naprawimy i zrobimy w następnym roku :) za to leciały głowy i zatrudniani byli inni albo część projektu szła do przetargu developerskeigo
    • Bo widzisz FILU, wychodzi na to że jedyne co nas trzyma w ryzach to wolontariat i przez to nieudolna administracja.. Rozpatrywanie spraw indywidualnie a nie według kodeksu, brak konkretnych odnośników do wymierzania kar, to jest teraz największą bolączką. Myślę że, aby coś zrobić na przyszłość trzeba poprawic wszystko od podstaw, stworzyć odpowiednie regulacje w regulaminie, w tym momencie wygląda to mniej więcej jak nasze drogi. Bez tego nie unikniemy problemów w przyszłości, im dłużej jest to odwlekane tym większy obszar gry umiera. Nie mówimy tu o pojedynczych graczach a całych wymarłych uniwersach.
    • ciap napisał(a):

Starrk napisał(a):

@ciap czego się doczekaliśmy?
      Nadchodzi Fuzja Universów!
      "Konta, które nie wybiorą serwera docelowego w fazie wyboru, zostaną automatycznie przerzucone na losowy serwer docelowy (w zależności od zapełnienia serwerów)"

Super zmiana! :fsmile:
      Szkoda, że Libra jest docelowa... Tak to ja bym poczekał i zobaczył, co dla mnie planuje OGame :D
      Miałbym 25% szans na kasację konta - Virgo/Quantum
      12,5% szans na uni nudne jak flaki z olejem - 68
      12,5% szans na brak większych zmian
      i w końcu 50% szans na zostanie pączkiem w maśle :D

Generalnie to na miejscu topki z Nusakan, Spica, Eridanus, Antares oraz Wasat nie klikałbym przenosin, a czekał na losowanie. W przypadku pierwszych czterech uni sytuacja jest pokroju win-win: albo trafią i tak na swoje docelowe, albo trafią tam, gdzie będą mieli przewagę 20krotną lub więcej :D
      W przypadku Wasat to się w sumie tyczy tylko Dangera, ale jednak miałby te 25% szans na wpadnięcie do speeduni, a tam byłby już płotką.
    • Dokładnie. Nie ma grupy 3. Uni fuzja jest ok, ale wtedy kiedy jest logiczna. Przenosić Draco i Wasat do Quantuma to już brak kompletnej logiki. Mam konto na Draco i Quantum. W oba gram od wielu lat. Nie będę kasował żadnego! Quantum jest szybkim serwerem z 5-krotną prędkością flot, a Draco i Wasat sa to wolne z 2 lub 3 krotną prędkościa flot. Proponowałbym fuzję Wasat do Draco, bo parametry podobne ze zmianą eco na 7x po przejściu Wasat do Draco. Prędkość flot pozostałaby na 2x jak dotychczas było na Draco gdyż juz niewiele serwerów pozostało z prędkością flot x2. Mnie odpowiada taka prędkość bo już nie mam tyle czasu na doglądanie kont a i FS-y trwają trochę dłużej niż na Quantumie. Nie zabijamy unikalnych uniwersów przez głupie łączenie :(

P.S. No chyba że faktycznie żle odczytałem i Wasat,oraz Draco wędrują do Libry. Tylko nie pamiętam jakie parametry ma Libra. Ktoś mi przypomni?
      Śmierć to tylko początek :D

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Tronar: Brak dopisku, pomyłka wpisie ().

• Tronar napisał(a):

Dokładnie. Nie ma grupy 3. Uni fuzja jest ok, ale wtedy kiedy jest logiczna. Przenosić Draco i Wasat do Quantuma to już brak kompletnej logiki. Mam konto na Draco i Quantum. W oba gram od wielu lat. Nie będę kasował żadnego! Quantum jest szybkim serwerem z 5-krotną prędkością flot, a Draco i Wasat sa to wolne z 2 lub 3 krotną prędkościa flot. Proponowałbym fuzję Wasat do Draco, bo parametry podobne ze zmianą eco na 7x po przejściu Wasat do Draco. Prędkość flot pozostałaby na 2x jak dotychczas było na Draco gdyż juz niewiele serwerów pozostało z prędkością flot x2. Mnie odpowiada taka prędkość bo już nie mam tyle czasu na doglądanie kont a i FS-y trwają trochę dłużej niż na Quantumie. Nie zabijamy unikalnych uniwersów przez głupie łączenie :(

Draco i Wasat idą do Libra.

Quantum do uni docelowe serwerów wyżej.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik