Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Jednym z pomysłów na właśnie takie wyeliminowanie procesu kończenia gry był dok, aczkolwiek chyba nie ma to takiej skuteczności, aby mówić o prawdziwym przełomie w ratowaniu gry.
      IMO UF raczej ożywia grę, wiele razy tu na forum broniłem Fuzji Uniwersów, ale głównie przez to, że jest wtedy na kogo latać - złomować, farmić, robić wspólne akcje, a tak przy przykładowych 54 graczach to ciężko o jakąś w miarę rozsądną grę flotą.
    • Mari napisał(a):

Jednym z pomysłów na właśnie takie wyeliminowanie procesu kończenia gry był dok, aczkolwiek chyba nie ma to takiej skuteczności, aby mówić o prawdziwym przełomie w ratowaniu gry.
      Sporo graczy dalej gra dzięki DOKowi.

Do czasu aż Lobby nie wejdzie nie ma co liczyć na fuzję. Lobby pewnie spowoduje zmiany w algorytmie. Niech przed zrobieniem fuzji go dobrze przetestują. :fsmile:
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Jak ktoś, kiedyś napisał fuzje są mniej więcej co 4 lata więc przyjdzie nam jeszcze poczekać ok 2 lat. Jakby było wcześniej to było by fajnie. Czytajac różne tematy zauważyłem że kilka serwerów podniosło eco lub podniesie wkrótce wiec może będzie lepsze pole manewru przy łączeniu. Bo jak tak dalej pójdzie wszedzie będzie eco x5 lub wyzsze.
      Bla, bla, bla, bla
    • ciap napisał(a):

Do czasu aż Lobby nie wejdzie nie ma co liczyć na fuzję. Lobby pewnie spowoduje zmiany w algorytmie. Niech przed zrobieniem fuzji go dobrze przetestują.
      jak lagów nie będzie przy skakaniu po serwerach to będzie pełen sukces wprowadzenia "telepertacji" po mapie serwerów ogame . Bo to oto chodzi tak w jednym zdaniu bo do tej pory nikt tak na chłopski rozum nie powiedział graczom co to jest Lobby a Nowy System Logowania- Lobby i treść zawierająca jedno hasło i jeden e-mail do kilku kont na Bank przeraziło kupę Graczy :D :D :D którzy maja gsówki/moonówki/handlówki/multikultipush a nawet słyszałem na jednym z uni że Lobby to furtka dla pusherów XD Tak ode mnie to wiem że treści są tłumaczone od GF ale powinny zawierać tłumaczenie na nasz prostacki język userów nie na programistów ;( ja w pełni rozumiem Lobby ma swoje plusy wyeliminowania założonych celów co stawia sobie support ale dla nas to tylko zwykłe udogodnienie które wyeliminuje przelogowywanie się pomiędzy serwerami korzystając z jednego "bazowego" serwera i tyle w temacie
    • FILU napisał(a):

powinny zawierać tłumaczenie na nasz prostacki język userów nie na programistów ;(
      Akurat polskie tłumaczenia newsów nie tylko są publikowane z żenującym opóźnieniem, ale często są tak kretyńskie, że nie mam wątpliwości, że przepuszczano je przez google translatora.
    • Starrk napisał(a):

@FILU ale to Lobby nie wyeliminuje żadnych moonówek/GSówek/pushówek. Przecież od zawsze takie konta musiały mieć osobny e-mail, więc... :E
      właśnie @Starrk :D a grono graczy po przeczytaniu Lobby-jedno hasło jeden e-mail panikują że nawet moonówki nie będą mieć :D po prostu moim zdaniem nie jest wytłumaczone że Lobby to "bazowy" serwer ułatwiający graczom mający konta na innych uniach do skakania "teleportowania" się po mapie ogame bez przelogowywania się czyli może skakać po uniach bez logowania się na nie XD Chyba prościej już nie może być i nie ma to związku z kontami na tym samym uni XD Chociaż nie zaprzeczę że każdy upgrade jest to Profit dla ogame i wspiera znacznik zabezpieczeń jak i wsparcie dla supportu
    • Starrk napisał(a):

@wujek samo zło jak poczytasz ten dział to się dowiesz, że kij ma dwa końce. UF, "ożywia" uniwersum, a następnie zabija je w przyspieszonym tempie niż by umierały pojedyncze uniwersa
      jak można uśmiercić coś co już "nie żyje" że tak powiem.
      U nas jest naprawdę kiepsko z aktywnościom.
      Ponad 80% kont to urlopu lub idlaki więc nie rozumiem tego uśmiercania.
      Mam znajomych rozrzuconych po wielu uniwersach i wszyscy się skarżą na brak aktywności na serwach a teraz będzie jeszcze gorzej bo zbliża się okres wiosenny więc sporo osób da sobie spokój z tą grą lub wbije urlop a co się z tym wiąże większość z takiego "dłuższego" urlopu już nie wraca.
      [PZT] Paru Złych Typów

• No i co z tym lobby, bo tak czekać można miesiącami a nic się nie zmieni. Pierwsze gadki o lobby było już z 3/4 miechy temu? może i więcej a konkretów brak. Na starych uni ubywa graczy i co mamy iść na nowe i kupić anty? Tak ten interes się kręci ale już bez przesady. Dajcie grać tym co chcą na starych uni dalej i umożliwcie to im... Bo granie w 30 OS na uni nie sprawia nikomu frajdy ;) Gadanie, że nic od was nie zależy to nie jest żadne rozwiązanie.. No może chwilowe uciszenie tematu. Wypadało by czasem się dopytać @Art . Bo czekamy i czekamy a nic się nie zmienia.
      Pozdrawiam Adam
      Emerytura na x1 :?
    • Doskonalenie lobby będzie nadal jednym z naszych najważniejszych zadań. Nasz nowy system fuzji serwerów będzie bazował na lobby, aby ten dosyć skomplikowany proces przebiegał dla Was znacznie łatwiej. Mamy już koncepcję, a teraz zabieramy się do jej realizacji. P
      To się niektórzy ucieszą :X
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • nekkar z taurusem może zrobic fuzje. Ewentualnie zostaje jeszcze zagrada ale to juz przepaść punktowa. Tylko jezeli zagrada zostanie niepołaczona to bedzie miała tylko jedno wyjście. Podniesienie predkosci eco i nadgonienie do innych potencalnych serwerów.
      Bla, bla, bla, bla
    • ludzie płakali na nekkar przy podniesieniu im eco że zrezygnują z gry dla mnie to sfizofremia ale jak mieli by połaczyc ich z Taurusem i Zegadrą gdzie tam chlopaki mają niskie top i walczą o pozycje bezpieczne to z nekkarem wylądowali by poniżej ich osiągnięć i stanu bezpieczeństwa jak i zarówno dążenia do dominacji .W tedy rozumiał bym że Taurus lub Zagadra by nie chcieli i pisali że zakonczą grę bo stali by się tyljo mięsem dla Nekkaru
      Nekkar chcial byc tym swoim 'królewskim " bez zmian niech tak sobie pozostanie chyba że nekkar polączony byl by z automatyczna zmiana eco
    • no właśnie @pit na wcześniejszym uni miałeś szanse gonić topke a czy teraz masz szansę dogonić kogoś z top 100 ?
      Pamiętam jak był wybór dla u68 iść na nekkar lub u68 każdy przestraszyl się pkt na u68 i wybrali nekkar wybór był logiczny mniejszy spadek w top a jak rozeszła się wiadomość że u1 idzie na u68 to pozamiatało reszte graczy cobwahali się jeszcze z wyborem u68
      Ja ktoś z nekkar teraz napisze że mu to wisi czy połączą ich z T. i Z. to logiczne bo mięso przyjdzie ale gdy by dostali w fuzji koszyk z u68 i Draco to widze już jak też by to im wisiało :D
    • FILU napisał(a):

ludzie płakali na nekkar przy podniesieniu im eco że zrezygnują z gry dla mnie to sfizofremia ale jak mieli by połaczyc ich z Taurusem i Zegadrą gdzie tam chlopaki mają niskie top i walczą o pozycje bezpieczne to z nekkarem wylądowali by poniżej ich osiągnięć i stanu bezpieczeństwa jak i zarówno dążenia do dominacji .W tedy rozumiał bym że Taurus lub Zagadra by nie chcieli i pisali że zakonczą grę bo stali by się tyljo mięsem dla Nekkaru
      Nekkar chcial byc tym swoim 'królewskim " bez zmian niech tak sobie pozostanie chyba że nekkar polączony byl by z automatyczna zmiana eco
      a co jak nekar zostanie ikonom i bedzie zawsze docelowym z innych uni ;) jako jedno z nielicznych uni z standardowym x1
      nakar chcialo pozostac na x1 i pozostalo
      nie widzie problemu przy UF by chetni z x5 x2 i innych mogli przejsc na x1

KAyto napisał(a):

Jaka fuzja Nekkera przecież tam jest 500 osób jeszcze 3lata wytrzymają bez fuzji teraz czas na fuzje tych małych uni
      stary niedźwiedź mocno śpi :D

kont i graczy jest sporo jeszcze na nekar - brak ciekawych zmian w Ogame powoduje letarg

Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna

431.493 %
    • Starrk napisał(a):

@NoName jeśli dasz mi możliwość, to chętnie przejdę z x2/5 na Nekkar, ale nie jestem pewien, czy reszta Nekkara będzie zadowolona :)
      mi to obojetne wypowiadam sie tylko w swojim imieniu
      tak czy innaczej w granicach rozsadku mysle jest to do zrealizowania
      tak czy innaczej wielu dobrych graczy jest na wiecznych urlopach tylko z wzgledu ze gra im sie juz znudzila
      moze kiedys wprowadza cos naprawde ciekawego zamieniajac Ogame w homeworld albo counter strike :E z tym drugim to zartuje
      taka rwolucyjna zmina moze dala by drugie zycie OG
      ale watpie w to by takie zmiany zaszly - latwiej bylo by im stworzyc nowa gre

Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna

431.493 %