tylko przeniesione?, motyla noga, tyle zebraniny i znow konfiturki dostal ktos inny
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
-
Chyba wypłakałem tą darmową relokację ale mi ktoś miejsce już zajął hahaa ironia losu ale gest ładny z ich strony szacun spoko" Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "
Uni 21
Badania TOP 1
-
Cały czas występuje problem poprawnego sygnalizowania aktywności, czasem występuje u mnie z czego się cieszę ale udało mi się udokumentować kilka takich anomalii na innych kontach. Na starych uniwersach dużą rzadkością było zaobserwowanie tego, tutaj zdarza się to codziennie Czekać na urlopie aż to naprawicie?- bo to bugusing jak sie patrzy
-
Dalej nie ma szans na kolejne fuzje w najbliższym czasie? Na takim Betelgeuse zostało 150-160 aktywnych graczy i maleje. Długo już nie pociągnie...kmlody84
---------
Betelgeuse [SPZ] - TOP 5-> Taurus [SPZ]
Ganimed [DarkBlue] - OFF
Rhea [SPZ]- TOP 40-> Xanthus [SPZ] -
Ilu musi zostać graczy aktywnych żeby w ogóle rozmawiać o fuzji?
-
Z tego co Art pisał z racji ostatnich fuzji na kolejne nie ma na razie co liczyć. Zobaczcie, że na gameforge szykują się duże zmiany. Obecnie "pas szczątków" i nowy portal to chyba najpilniejsze tematy.
-
O zamianach pisał tutaj:
Art napisał(a):
Niestety nadchodzą zmiany systemowe, które mogą zamrozić migrcje na długi, długi czas. -
ciap napisał(a):
O zamianach pisał tutaj:
Art napisał(a):
Niestety nadchodzą zmiany systemowe, które mogą zamrozić migrcje na długi, długi czas.
Z tym, że raczej będzie można ogłosić zamknięcie serwerów, bo łączyć to może nie być czego -
Tak, pamiętam że było " na długi, długi czas.". Tylko to pojęcie względne. Jeżeli to ma być pół roku, to jeszcze niektórym się będzie chciało, pod warunkiem że takie info by było. Jeśli to ma być rok, to będzie się chciało tylko zapaleńcom. A jeśli więcej, to lepiej od razu napisać, wtedy ludzie pójdą na inne uni i nie będą tracić czasu...kmlody84
---------
Ganimed [DarkBlue] - OFF
Kolejne fazy łączenia uniwersów wyglądały tak:
klik
Jak widzisz, na ostatnią migrację czekaliśmy półtora roku z hakiem. A miała miejsce dlatego, ze Art już miał dosyć naszego ciągłego biadolenia i uruchomił swoje tajne kontakty w GF
Skoro teraz była mowa o tym, że migracje będą zamrożone na dłuuugi czas to nie spodziewał bym się, że będzie to 3 - 4 miesiące...
-
Witam, na Kallisto gra 852 aktywnych graczy, czy jest jakaś szansa na łączenie dla tego uni?
-
852? Ciesz się.
Na większości uni jest max 400. Na Betelgeuse już poniżej 140.kmlody84
---------
Ganimed [DarkBlue] - OFF
Mari napisał(a):
Witam, na Kallisto gra 852 aktywnych graczy, czy jest jakaś szansa na łączenie dla tego uni?
Art o tym pisał:
Art napisał(a):
Niestety nadchodzą zmiany systemowe, które mogą zamrozić migrcje na długi, długi czas.
Wystarczyło cofnąć się kilka postów wstecz. Jedna ze wspomnianych zmian - dok kosmiczny - została wprowadzona. Kolejną dużą zmianą będzie wprowadzenie nowego portalu. Nie liczył bym na migracje w najbliższym czasie.
-
Dzięki, akurat to z portalem to tak średnio mi się widzi, ktoś włamie się na jedno konto i ma dostęp do wszystkich kont(gier), nic żadne tokeny nie dadzą, mam nadzieje, że to nie będzie obowiązkowe.
-
Bedzie to obowiązkowe. Poniewaz wszystkie gry beda polaczone i nie da sie tego obejsc.
A migracje sa zamrozone pewnie na dluzszy czas. Nie jest takze powiedziane, ze Kallisto 'zalapie sie' do tych wybrancow.Jestem i mnie nie ma ^^ -
Zaletą tego jest fakt, że nie trzeba będzie się tyle razy wszędzie logować.
Ja gram tylko w Ogame, stąd mój punkt widzenia.
Druga sprawa, że firma jest potężna, nie mówcie, że nie macie pieniędzy, żeby zatrudnić więcej ludzi, którzy by zajęli się migracją, popatrzcie na Blizzard, on w zasadzie w World of Warcraft ma osobnych ludzi od każdej rzeczy, kto inny zajmuje się craftingiem kto inny raidami, itd. a tutaj widzę wszyscy znają się po trochu na wszystkim i zamiast robić to jednocześnie to tylko czekamy aż jedno się zakończy.
Nie narzekam, bo imo żadna gra nie dorasta do pięt Ogame, a przynajmniej ja takiej nie znalazłem, ale przydałoby się trochę ruszyć ze wszystkim.
Jeżeli kogoś tym uraziłem to przepraszam, ale po prostu napisałem swój pogląd na ten temat.
A co do fuzji Kallisto to nie musi być ona od razu przy pierwszej okazji, ale fajnie by było znać trochę plany firmy, druga sprawa, że imho firma sama powinna rozkminić, która fuzja jest najpotrzebniejsza biorąc pod uwagę liczbę graczy na uniwersach bo to podstawowy wskaźnik dla fuzji. -
kasai napisał(a):
Bedzie to obowiązkowe. Poniewaz wszystkie gry beda polaczone i nie da sie tego obejsc.
Podłączone konta do portalu będzie można odłączyć w przypadku wymiany konta? Jak będzie wyglądało przekazanie konta skoro nie będzie można zmieniac hasła i emaila? -
Jak to nie będzie można zmieniać hasła?
A co jeśli ktoś podpatrzał przez przypadek nasze hasło i musimy je zmienić? -
Proszę, założenia wersji 6.3.0 :
Changes, which were made for the portal:
- Abandon Planet/Moon now possible with entering the planet-/moonname
- No E-Mail Change ingame possible
- No Passwordchange ingame possible
- Delete Account only possible via Portal (current plan is that you can´t login after set to be delete, until you cancle the deletion)
- No OGame Account validation needed (done via portal) -
Może tu chodzi o to, że hasło będzie mogło być zmieniane przez portal a nie przez grę?
-
Zakładając konto w portalu podajesz email i hasło, osobno do tych kont nie ma haseł i emaili.
-
Wracając do tematu fuzji, na Kallisto gra 790 graczy aktywnych.
Jest to mała liczba, gdyż ostatnio zakładając sojusz ciężko było znaleźć kogokolwiek, kiedy jakieś 3 miesiące temu jak jeszcze populacja była w miarę codziennie mieliśmy w innym sojuszu ze 3-4 podania.
Kallisto potrzebuje fuzji, myślę, że to dobry moment.
Na pewno inne uni także potrzebują fuzji szczególnie np. Cygnus gdzie gra koło 200 aktywnych graczy co jest liczbą bardzo małą.
Art wiem, że prośby o UF już były, ale jak możesz wybadaj coś czy będą jeszcze w tym roku fuzje uni, poza tym już chyba migracja na portal została zrobiona z tego co widać, przynajmniej ja już zespoliłem konto. -
Mari Na kallisto gra 790 graczy na ganimed jest mniej więcej ok 280 grających ( nie jestem wstanie ci powiedziec dokładnie ile bo ogniter nie działa).
A co do podan do sojuszu pomimo iz jestesmy jednym z bardziej aktywnych sojuszy podań brak;P - najwieksza ilosc silnych flot.
I tez uwazam ze UF by sie przydałoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Rafal ().
-
Siema wszystkim
Nie chce zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj.
Czy ktoś może mi podać, gdzie jest Uni 1, albo która dziwna nazwa to teraz uni 1?
Chciałbym zalogować się do starego konta, ale nijak nie wiem do którego uni dać przypomnienie hasła.
Pozdrawiam serdecznieUni 1 - Templars
Uni 3 - OSiR (O.F.U)
Uni 18 - HQ
Uni 37 - R.I.P
Uni 53 - GÓRNICY -
hash-uni 68 tam przeszli0Gandi
-
dzięki gandalf
Jednak coś jest nie halo, nie znajduje mojego konta, a być powinno
Konto o podanym adresie e-mail nie istnieje!
I ciekawe jak mam teraz je odzyskać, jak e-mail dobry bo widzę wiadomości z przed roku temu na mailu (jeszcze uni 1)Uni 1 - Templars
Uni 3 - OSiR (O.F.U)
Uni 18 - HQ
Uni 37 - R.I.P
Uni 53 - GÓRNICY -
Gracze z uni 1 mieli do wyboru albo uni 68 albo uni Nekkar. Jednak jeżeli podczas trwania UF nie wybrałeś uniwersum docelowego Twoje konto zostało skasowane.
Uni Fusion (Połączenie Universów) faza IX - Rozpoczęcie 29.02, połączenie 29.03-04.04
Zasady Gry | Kontakt z Operatorami Gry|Discord Ogame.pl
moją ogejmową encyklopedią jest ciap! -
Chyba kogoś z administracji posrało, usuwać konta tego, kto w miesiąc się nie zdecydował
Żeby nie dało się wybrać automatycznie byle gdzie, aby konto przetrwało
Gratuluje, nie pozdrawiamUni 1 - Templars
Uni 3 - OSiR (O.F.U)
Uni 18 - HQ
Uni 37 - R.I.P
Uni 53 - GÓRNICY -
nie wydaje mi sie zeby administracja byla strona decyzyjna
poza tym najpierw byla zapowiedz a potem czas na wybor, mnostwo czasu na decyzje, nie jestem pewien czy nie wysylano tez meila na skrzynke, ominales wszystkie alerty; po drugie najwyrazniej koledzy z uni1 nie zainteresowali sie twoim idlujacym kontem i tu raczej nalezy kierowac pretensje; po trzecie miales zwyczajnie pecha ze konto nie bylo na uni docelowym
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 17
17 gości