Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• No nie wiem czy takie oczywiste, bo masa ludzi pytała o to w tym temacie, a Art ani razu się nie odniósł do tych pytań. Dla mnie to wygląda na celowe uchylanie się odpowiedzi. Niczym klauzula w umowie zapisana drobnym druczkiem.
      Jakby Art napisał, że nie będzie żadnych relokacji darmowych, to wydaje mi się że połowa graczy nie popierałaby pomysłu łączenia razem tylu uniwersów.

@Art, czekamy zatem na sprostowanie. Czy będą darmowe relokacje, tak jak bywało to w poprzednich UF?

195 ST - 437 393,32%

"Jeśli spadać, to z wysokiego konia"
    • Gully napisał(a):

@Art, czekamy zatem na sprostowanie. Czy będą darmowe relokacje, tak jak bywało to w poprzednich UF?
      Czemu miało by nie być? W FAQ łączenia jest o darmowych więc raczej musiałby napisać że nie ma niż że są.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().

• ciap napisał(a):

Gully napisał(a):

Czemu miało by nie być? W FAQ łączenia jest o darmowych więc raczej musiałby napisać że nie ma niż że są.

Jest też o wyborze uniwersum docelowego, co w tym przypadku nie będzie miało miejsca (jest przymus). Więc to FAQ pasuje do obecnego UF jak pięść do nosa i pytanie Gully jest zasadne.
    • Pazik
      Jak ostatnio wybór uni w grze:
      ciapka.cba.pl/ogame/Laczenie/Laczenie.html
      Na starym uni umówionego dnia na wszystkich kontach zostanie automatycznie włączony urlop i konta zostaną kopiowane na nowe uni. Po skopiowaniu konta można się zalogować na nowe, ściągnąć urlop i grać. Nie trzeba czekać aż wszystkie zostaną skopiowane, można ściągać zaraz i co odświeżenie będziesz niżej w statystykach.
    • Quantum do Elektry powinien być przeniesiony a nie odwrotnie bo :

1. Quantum jest młodsze, zawsze młodsze uni przechodziło do starszego

2. Na Elektrze jest więcej graczy ,mniejsze problemy z przeniesieniem

3. Elektra jest bardziej rozwinięta,więc przenoszenie planet z Elektry wprowadzi chaos i wymieszanie graczy którzy grają w sojuszach np.blisko siebie. Po to ludzie się zbierają z kupe żeby łatwiej przyjść sobie z pomocą ekonomiczna i militarną.

4. Darmowa relokacja planet spowoduje że silniejsza Elektra poprzesuwa swoje planety jak najbliżej graczy słabszych żeby ich orać zanim sie na tyle rozwiną żeby sie obronić

5. Starzy gracze z Elektry prędzej zostaną przy grze niż z Quantuma gdyż więcej graczy z młodszych uni zrezygnuje z gry po uni fuzji chociażby przez to że nie można posiadać dwóch kont a z którego sie rezygnuje ze słabszego i mniej rozwiniętego czy też z silniejszego trwającego 6 lat? Zaś rezygnacja graczy starszych bedzie dla GF większa stratą finansową jako że ci stali gracze dofinansowują sukcesywnie grę kupując antymaterię. Ja jak mam wybrać czy kupić anty na Elektrze czy na Quantumie to wolę zainwestować w starsze lepiej rozwinięte konto.

Tyle w tym temacie pisząc jeszcze na marginesie że łaczenie uni tak odległych od siebie jak Elektra czy Quantum jest w tym momencie gry nie na miejscu. Może za kilka lat byłoby to bardziej sensowne jak Quantum by sie podciągnął bliżej Elektry?
    • Tak czytam ten temat i czytam ;) Nie wiem, może to tylko moje zdanie - ale dla graczy z Uni 1 - 67 i 68 najwiekszą frajdą będzie po prostu sie zmierzyć, więc dla mnie przynajmniej możemy się wszyscy spotkać nawet na 67 czy 68 i będe zadowolony. Może raz na zawsze skończą się brednie i dywagacje którzy są lepsi ;)

Andromede czy uni 69 cieżko brać poważnie skoro faktycznie odstają od nas pkt i to naprawde mocno - jeżeli chcą aby ich łączyć w jakieś inne Uni to niech się łączą - za 3-4 lata jak zdrowie pozwoli połączymy się po raz 3 ci i wtedy może uda Wam się chociaż troche porywalizować ;) Zakładam że obecnie nie czujecie się na siłach - ale rozumiem trochę

Wydaje mi się że koledzy z tych uniwersów dali do zrozumienia koledze Artowi - co myślą o pomyśle łączenia ich z 1-67-68 i szkoda by było tego zdania nie uwzględnić

Nie wiem co to za brednie o braku relokacji ;) w sumie cieżko to komentować

Jakby się udało sfuzjować w 1 półroczu byłoby klawo ;)

“Beware the quiet man...
      For while others speak, he watched. And while others act, he plans.
      And when they finally rest… he strikes.”

W jedności siła PN :>

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez priesten ().

• priesten napisał(a):

Andromede czy uni 69 cieżko brać poważnie skoro faktycznie odstają od nas pkt i to naprawde mocno - jeżeli chcą aby ich łączyć w jakieś inne Uni to niech się łączą - za 3-4 lata jak zdrowie pozwoli połączymy się po raz 3 ci i wtedy może uda Wam się chociaż troche porywalizować Zakładam że obecnie nie czujecie się na siłach - ale rozumiem trochę
      Połączyć 1, 67,68 > 1 jako docelowe
      druga fuzja 66,69,A,J> 69 lub któreś z tych i sprawa załatwiona ;]

a jak nie to zostawić jak jest czyli
      Exodus: 1,66,67,69,101,110

Target: 68,114

I tyle ]:-D
      " Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "

Uni 21
      Badania TOP 1
    • priesten napisał(a):

Andromede czy uni 69 cieżko brać poważnie skoro faktycznie odstają od nas pkt i to naprawde mocno - jeżeli chcą aby ich łączyć w jakieś inne Uni to niech się łączą - za 3-4 lata jak zdrowie pozwoli połączymy się po raz 3 ci i wtedy może uda Wam się chociaż troche porywalizować Zakładam że obecnie nie czujecie się na siłach - ale rozumiem trochę

Wydaje mi się że koledzy z tych uniwersów dali do zrozumienia koledze Artowi - co myślą o pomyśle łączenia ich z 1-67-68 i szkoda by było tego zdania nie uwzględnić

Ale art się uparł i wszyscy znajdziemy się na jednym uni ;)
      Silny posługuje się rękami, mądry umysłem a sprytny kimś innym :D
    • Whitey Legend napisał(a):

Mam nadzieję, że Art zmieni zdanie i Ursę przypisze do uni x1 flota i eko x1

Ursy nie zmienią na x1 ...
      Tym bardziej nie przypiszą jej do uni P,R,S,T ponieważ (powtórzę się kolejny raz) to jest głupota!
      Gracze z Ursy mają większe wydobycie, lepsze badania, floty, eko, ilość koloni itd. bo mimo tego, że istnieją krócej to mają większą prędkość.
      Pogadaj z ludźmi z wyżej wymienionych uni ... spodziewam się, że w większości przypadków zdanie będzie takie samo.
      Najlepszy gracz na Riglu nie zmieści się w TOP 100 Ursy, pierwsze 10 osób z Ursy ma więcej punktów we flocie co całe uni Rigel razem wzięte! Z budynkami i badaniami jest podobnie.

Więc o czym my w ogóle mówimy?
      Niniejszym ostrzega się, że autor powyższego posta to człowiek chory
      psychicznie, pozbawiony jakichkolwiek hamulców moralnych i poszanowania
      dla bliźnich, z prawdziwie sadystycznymi skłonnościami do obrażania ich,
      psucia im humoru oraz doprowadzania do głębokich stanów depresyjnych.
    • priesten napisał(a):

Może raz na zawsze skończą się brednie i dywagacje którzy są lepsi ;)

u67 to juz nie to samo u67 co wczesniej
      obecne na uni jest AMD ktore jednak podobno nie zagra i The Best ktore ma troche starych graczy i troche nowych
      reszta juz nie gra
      a szkoda brakuje mi tych starych lamek chociaz w ich miejsce pojawia sie nowe karty histori :)

z top 20 aktywistow graczy bo raczej dalej ci sami gracze grali i reprezontowali jakis tam poziom do jakiegos tam momentu gdy uni sie wyludnilo
      obecnie moze znajdzie sie z 3-4 graczy ktory wezma udzial w SD z tej czolowki u67 ktore zlomowalo, cos tam robilo
      i pewnie jest tak samo na innych uni
      tak czy innaczej kolejne UF da szanse teraz tym nowym gracza ktorzy przejeli konta po starych graczach ewentualni garstce wytrwalych z starego uni
      ja uwazam u67 teraz za jeden wielki cmentarz :E

Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna

431.493 %

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez NoName ().

• Art czytając twoje wypowiedzi dochodzę do wniosku ze ty robisz ludziom laskę ze coś w kierunku UF będzie czynione :D
      teksty w stylu gdybyś wiedział jak proces migracji wygląda to byś się nie wypowiadał itp a od czego Ty tu jesteś żeby chyba ich uświadomić?
      a tak swoja droga ta gra z wersji na wersje zniechęca ludzi do grania a to cale uf to jedynie odwlekanie nieuniknionego :D

nie lepiej zastanowić sie nad takimi rozwiązaniami jak:

- ufsy czyli z każdym kolejnym urlopem długość jego trwania wzrasta wykładniczo i zeruje sie np po 2 miesiącach
      + wiecej ludzi by grało aktywne więcej kasy dla was
      + gra by była ciekawsza przyciągała by więcej ludzi

- eventy happy hours z zablokowanymi kontami
      + wiecej aktywnych graczy
      + wiecej hajsu dla was za anty

pomysłów jest wiele ale ta gra zmierza w kierunku dziwnych graczy czyli takich którzy graja w ta gre żeby stawiać kopalnie
      czego całkowicie nie pojmuje no ale mozna

a ten pas szczątków to nie wiem kto wymyślił ale wiejszej porażki nie można sobie wyobrazić

nie wiem czy zdajecie sobie sprawę ze na takich uni 30 % zlomu większość flot będzie na pręgierzu :D
      10.05.2015 END!
    • Szpryc. napisał(a):

a ten pas szczątków to nie wiem kto wymyślił ale wiejszej porażki nie można sobie wyobrazić

Myślę, że to dobra opcja ... nie jestem flociarzem ale przynajmniej ludzie po złomach będą mieli jakieś szanse na odbudowę i nie będą od razu kończyć gry.

Druga sprawa:
      Zamiast łączyć uni niech przestaną tworzyć nowe. Dla OGame nowe uni to oczywiście większe pieniądze ... a resztę mają w DU**E.

Kolejnym problemem są oczywiście te nieszczęsne urlopy. Wprowadzić ograniczony czas uropowania do np miesiąca czy dwóch w ciągu roku.
      Trochę to ożyje ...
      Niniejszym ostrzega się, że autor powyższego posta to człowiek chory
      psychicznie, pozbawiony jakichkolwiek hamulców moralnych i poszanowania
      dla bliźnich, z prawdziwie sadystycznymi skłonnościami do obrażania ich,
      psucia im humoru oraz doprowadzania do głębokich stanów depresyjnych.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Stroop ().

• A to zależy od widzimisie GO, a może od tego ile konto anty kupowało

Przed UF miał 4 bany za wulgaryzmy a to pierwszy ban po UF:

s110-pl.ogame.gameforge.com/game/pranger.php

28.02.2015 17:00:26 Kasia321 WILCZE-STADO 15.07.2042 17:00:26 Obraza / wulgaryzmy (V)

Przed UF 2 bany za push a po UF jeden

s115-pl.ogame.gameforge.com/game/pranger.php

21.06.2015 12:45:03 SGO Bed TERMINATOR8282 28.06.2015 12:45:03 Push (I) od agero + Odsyłka do GO

UF były dla obydwu przypadków równocześnie tj. w połowie 2014 roku
    • ackra napisał(a):

A to zależy od widzimisie GO, a może od tego ile konto anty kupowało

Przed UF miał 4 bany za wulgaryzmy a to pierwszy ban po UF:
      s110-pl.ogame.gameforge.com/game/pranger.php
      28.02.2015 17:00:26 Kasia321 WILCZE-STADO 15.07.2042 17:00:26 Obraza / wulgaryzmy (V)

Przed UF 2 bany za push a po UF jeden
      s115-pl.ogame.gameforge.com/game/pranger.php
      21.06.2015 12:45:03 SGO Bed TERMINATOR8282 28.06.2015 12:45:03 Push (I) od agero + Odsyłka do GO

UF były dla obydwu przypadków równocześnie tj. w połowie 2014 roku
      Na pewno dobrze spojrzałeś?

1 przykład:

10.03.2014 00:57:42 I-Q WILCZE-STADO 17.03.2014 00:57:42 Obraza/wulgaryzmy [3, 4]

Między 4 a 5 banem minęło 355 dni - niecały rok.

2 przykład:

11.12.2013 15:36:16 Kasia321 TERMINATOR8282 01.01.2014 15:36:16 Multikonto (I) + Push (II) od MONIKA

Między 2 a 1 banem minęło 557 dni - ponad 1,5 roku.

Pytanie, czy jak konto z u1 przechodzi na u2(teoretycznie) i te konto na u1 na pręgierzu ma kary, to te kary się resetują czy przechodzą na u2?
      Historia pręgierza przenosi się wraz z łączeniem. Zobacz ostatnia strona na u67 s67-pl.ogame.gameforge.com/game/pranger.php?&site=36 pochodzi z 2005 roku.
    • priesten napisał(a):

Odnoszę wrażenie, że niektórzy wchodzą do wątku, bez jego wcześniejszego przejrzenia.
      Tłumaczyłem już, że plan połączenia był inny na początku. Ale docelowo po konsultacjach 'z górą' musiałem go zmodyfikować, dlatego też powstała jedna skomasowana grupa, która ma do wyboru więcej niż jedno uni docelowe. Takie otrzymałem zalecenia i zastrzeżenia jakie macie do nowego podziału zostały złożone wyżej. Decyzja o uwzględnieniu ich nie leży już w moich rękach.

Community Manager
    • Art napisał(a):

priesten napisał(a):

Odnoszę wrażenie, że niektórzy wchodzą do wątku, bez jego wcześniejszego przejrzenia.
      Tłumaczyłem już, że plan połączenia był inny na początku. Ale docelowo po konsultacjach 'z górą' musiałem go zmodyfikować, dlatego też powstała jedna skomasowana grupa, która ma do wyboru więcej niż jedno uni docelowe. Takie otrzymałem zalecenia i zastrzeżenia jakie macie do nowego podziału zostały złożone wyżej. Decyzja o uwzględnieniu ich nie leży już w moich rękach.

Art nawet jak paru osoba nie bedzie pasowalo i skoncza gre to na pewno sporo graczy wroci z urlopow wiec jakos sie to wyrowna :P

A ze zawsze komus nie bedzie pasowalo to norma !
    • sorro03 napisał(a):

Art nawet jak paru osoba nie bedzie pasowalo i skoncza gre to na pewno sporo graczy wroci z urlopow wiec jakos sie to wyrowna

NIe byłbym taki pewien, czy dużo graczy wróci z urlopów a Ci co juz wróca to obastawiam, że na krótko a potem to bedzie jeszcze wiekszy burdel na uni niz przed łączeniem bo bedzie 6tys graczy z czego 5tys na urlopie
      U17 - Galaktyczna horda prawa
    • .:skar:. napisał(a):

z pol roku, rok bedzie niezlej rzezni na 68u cos tak czuje a pozniej stopniowo bedzie coraz gorzej
      Jeśli wszyscy ci najlepsi z min. top 15 flot przejdą na u 68
      z u1 i u67 oraz z pozostałych uni czołówka
      to może być ciekawie ]:-D

ale co z Nekkarem ?
      a jeśli tam przejdzie kilku flociarzy
      tez może być ciekawie i to nie tylko przez pół roku 0_0
      Ktoś planuje przejść na Nekkar ?
      Czy ktoś z czołówki fociarzy ma zamiar przejść na Nekkar ?
      to jest dobre pytanie ;]
      " Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "

Uni 21
      Badania TOP 1