Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Art napisał(a):

Co do terminu migracji, widać światełko w tunelu.
      Możemy doczekać się UF szybciej niż myślicie.

świetna wiadomość
      zwykłe uni x1 dać do kupy, a speedy połączyć uśredniając
      mnie nie rusza, że spadnę w topce. będzie zabawa, żeby dalej iść w górę.
      "Everybody Lies"

U69 - OFF
      Uni IO - OFF
      Uni Mizar - OFF
      Uni Nekkar - top 193
    • Taki plan wysłałem, nie został on jeszcze ostatecznie zweryfikowany, ale zapewne nastąpi to tuż przed ogłoszeniem połączenia.

Grupa 1:
      • Exodus: 1,66,67,69,101,110
      • Target: 68,114

Grupa 2
      • Exodus: 115,121,122,124
      • Target: 104,123

Grupa 3
      • Exodus: 116,118,119
      • Target: 120

Tutaj niestety nie mogę zaproponować alternatywy :( (istniejące biorą udział w innych grupach)

oraz Grupa 4
      • Exodus: 105
      • Target: 117

Jeżeli tylko pojawi się nadzieja na wciśnięcie kolejnej grupy Universów, to przesuniemy się w dół listy do kolejnych serwerów.
      Przypominam, że to wciąż tylko plan/sygnał ze strony społeczności. Pewne elementy mogą ulec zmianie. Ostateczna ilość slotów zostanie ustalona przed połączeniem. O wszelkich zmianach będę informował Was na bieżąco.

Community Manager
    • Ruda napisał(a):

Czyli Draco zostaje uni docelowym czy exodusem ?
      Witam
      Wszystko wskazuje ,że Draco będzie to unii docelowe z wariantem B dla unii migrujących, czyli de facto przy takim wyborze Draco nie bierze udziału w łączeniu,a szkoda bo początkowy wariant bardzo mi się podobał.Warto by się nad tym zastanowić Panie Art.Rozumiem lamenty paru graczy bo nagle stracą swoje topki,ale bez przesady.Osobiście zaczynałem grę na unii 50 gdy było już dobrze rozwinięte i nie przeszkodziło mi to awansować z top 2000 do pierwszej 10 i to bez żadnej pomocy wsparcia itd.
      Sahib
      Pozdrawiam:)
    • Art napisał(a):

Taki plan wysłałem, nie został on jeszcze ostatecznie zweryfikowany, ale zapewne nastąpi to tuż przed ogłoszeniem połączenia.

Grupa 1:

Gdyby nie to, że targetów są dwa i zapewne część u67 zawita na 114 niż na 68 to i tak dla mnie ta lista jest jak najbardziej do przyjęcia i jestem za !
      Już się nie mogę doczekać tego łączenia i ponownego dreszczyku emocji ]:-D
      BEST SOLO ~ 78.767% :)
      BEST ACS ~ 52.443% 8-)

ST - 431
      Łącznie ~ 1.384.484 %
      Średnia ~ 3.212 %
    • Art napisał(a):

Grupa 1:
      Exodus: 1,66,67,69,101,110
      Target: 68,114

@Art chyba cię pogięło... Brawo, łączysz najstarsze cyferkowe unie z najmłodszymi. Następnym razem może w ogóle nie otwierajcie nowych serwerów. Wyjdzie na to samo! Taki podział jest kompletnie nie fair, bo unie 1, 67, 68 przewyższają pozostałe kilkakrotnie.

Art napisał(a):

Przypominam, że to wciąż tylko plan/sygnał ze strony społeczności.

Przeglądając ten temat praktycznie wszystkie głosy ludzi z u66, 69, A były przeciwne. To nie jest żadnen sygnał społeczności, tylko twoje widzimisie.

Trudno, ja sobie poradzę, ale ci co na swoich uniach są top50+ spadną nagle do top500. Połowa z nich zapewne zrezygnuje z dalszej gry.
      Twoje pierwsza propozycja była w 100% najbardziej wyrównana i nie mieszała aż tak bardzo ludzi. A teraz pokazujesz środkowy palec młodszym uniom. Ta fuzja ewidentnie jest zrobiona dla graczy starych uni.

195 ST - 437 393,32%

"Jeśli spadać, to z wysokiego konia"
    • Troszkę się obawiam łączenia bo nowi dokręcą śrubę i obawiam się też tego czy będzie mi się chciało jak dawniej, jednakże jestem jak najbardziej na taaak! Nie ważne kto z kim byle nas więcej.
      Dziwię się, że tak się boicie Ci "mniejsi" i nie wiem czy chodzi wam o to, że spadniecie z top 20 na top 200? czy o to, że ktoś wam może zrobić kuku. Do tej pory na u67 top1 ma ponad 2x wiecej punktów niż ja, a top1 flota jest punktowo 3x mocniejsza niż moja ( po łączeniu różnice były jeszcze większe) i przez to, że ktoś jest silniejszy to mam nie grać? Wygodnie być w top 10 ale pomyślcie też o tych którzy na waszym uni znajdują się w top300-400 z perspektywą nigdy nie dogonienia czołówki, grają bo lubią, bo realizują jakiś tam swój plan.
      Na pewno fajnie byłoby gdyby niedawno ogłoszony pomysł "Pasa szczątków" został wgrany przed UF, lub w niedługim czasie po łączeniu ^^
    • Art napisał(a):

Taki plan wysłałem, nie został on jeszcze ostatecznie zweryfikowany, ale zapewne nastąpi to tuż przed ogłoszeniem połączenia.

Grupa 1:
      @Art: Może dałoby się zmienić, żeby gracze z u1 i u67 mogli przejść wyłącznie na u68, a cała reszta wg. uznania?
      Kozak nad kozakami
      Narcyz nad narcyzami

***181ST*** ^^ ***2.226.215%***

• Uni 1 dołącza do Uni 114, które nigdy nie było unią specjalną, zawsze x1, zawsze 30% floty. Czy to jest normalne? Uni JEDEN, do uni STO CZTERNAŚCIE.

Brawo! Kapitalna sprawa.

Już raz uLeo zostało połączone z unią specjalną, Jupiter, przyszli ludzie z flotami 5x większymi, dodatkowo jeszcze przyszli z kontami, które przemielili i floty im urosły dwukrotnie. Wtedy jeszcze dało się to jakoś znieść bo przyszły lamy, które koniec końców nie są zagrożeniem ale teraz to już totalnie kogoś pomyliło, tyle lat przepaści w budowaniu kont... przecież to kpina :)
      ~650 ST na uni x1, #1 KFZ

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ---Webber--- ().

• Art jezeli tak zostanie patrzac po placzkach z innych uni , to draco zostanie bez zmian bo wszystkie topki ktore moga nam cos zrobic uciekną na wasat na na draco przyjdą Ci którym na wasacie braknie miejsca czyli pewnie konta ktore zupełnie nic do gry nie wniosą na naszym uni , dlatego przemyśl to aby jednak draco było exodusem a nie uni docelowym
    • Art co do pierwszej grupy w której sie znajduje to ci powiem że chyba jestes nie spełna rozumu robiąc takie łończenie!!!!!!widzisz ty róznice miedzy tymi uniami czy jesteś totalnie slepy bądż z góry fuzja jest ustawiana pod kogoś???? bo na to wpełni wychodzi że to jest zwyczajnie ustawiona fuzja i jedynie bawisz sie teraz w sprawiedliwego boga udając że słuchasz opini . zbierasz fakty,??weż sie ogarnij bo ta władza chyba ci do głowy uderzyła za bardzo. powiec mi kto z u66.67 czy andromedy chce być z u1 czy 67?/ Twoja opcja wyboru o kant tyłka sie nadaje bo taki wybór to żaden wybór- to tak jak z deszczu pod rynne.

Leśnik odnosnie Twojej wypowiedzi- sadze że grasz na któryms z tych uni co sa nie do ruszenia militarnie ale na którym to juz nie pamietam, skoro jestes taki madry to zamień sie z kims na konto które bedzie z kilka razy słabsze od twojego i udawaj wtedy bohatera????? gdzie tu zachowana logika????gdzie np 5 topowych flociarzy z u66 rozbije sie o jednego np z u67?
      No tak pewnie rycze tylko ale tez chciałbym sobie pograc a po tym co widze to pozostaje jedynie skasowac konto aby nie poszło na pusz kogos kogo stać na takie konto aby je zezłomować.Wez Art skoro jestes taki genialny w te klocki to ja Ci mówie dorzuć tutaj elektre no ciekawe czy wtedy ci z u1.68.67 beda zadowoleni????cóz to za róznica ?w tej kombinacji pierwszego zestawu ?ci z elekty sobie pograja bo beda mogli , reszta no cóż kogo to obchodzi reszta, widocznie trzeba miec znajomosci aby fuzja wygladała jak ma wygladać., trzeba wysłac zapytanie do GF czy Art nie uderzył sie w głowe przez co pisze brednie, oczywiście o tym że podział nie trzyma sie ani dupy ani kupy, ŻENADA
      , tak na marginesie gdzie ankieta na 66/67/ andromeda? jakos nie dostałem informacji ze taka ankieta jest/ bedzie? po gram tyle lat aby teraz przez czyjs idiotyzm byc w top 500-set i latać jedynie na idlaków? czemu raptem znikneła opcja taka jak była na poczatku?66/67-andromeda?
    • morloc napisał(a):

.... powiec mi kto z u66.67 czy andromedy chce być z u1 czy 67?/

Trzęsiesz dupą i tyle, zawsze możesz wybrać i iść na uni114 teoretycznie będzie tam więcej "słabszych" graczy ewentualnie kasuj konto przynajmniej jeden płaczek mniej. Jestem z Andromedy z Top 10 i powiem ci że jest mi wszystko jedno czy będę musiał grac z graczami z uni 1 czy uni 67 czy jeszcze z innymi. Ważne, że będzie po kim latać, a że będę musiał się bardziej pilnować to dodatkowa atrakcja :) Najważniejsze że będzie dużo ludzi.
      Art juz nic nie zmieniaj tylko popychaj tą sprawę żeby jak najszybciej było połączenie
      Nie dyskutuję z idiotą, bo najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu,
      a potem pokona doświadczeniem.

• Ale niektórzy z was lamentują. To tylko zabawa i tak należy to traktować.
      Nie dogodzi się wszystkim, to wiadome. Ale trzeba zrobić tak by było jak najbardziej sprawiedliwie.
      Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
      Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627
    • morloc napisał(a):

Leśnik odnosnie Twojej wypowiedzi- sadze że grasz na któryms z tych uni co sa nie do ruszenia militarnie ale na którym to juz nie pamietam, skoro jestes taki madry to zamień sie z kims na konto które bedzie z kilka razy słabsze od twojego i udawaj wtedy bohatera?????
      Ale lamentujesz....ja jestem z u67 spoza top 100 we flocie top 80 i do top 1 mam hohoho i jeszcze trochę, a z radością przyjmuje łączenie z u1 i u68 po którym spadnę nie wiadomo gdzie,ale zawsze lepsze to niż gra na wymarłym uni gdzie co najwyżej mogę powystrzelać swoich kolegów, bo reszta albo jest tak zabunkrowana,że nie ma zmiłuj albo siedzi na urlopach-gdzie tu przyjemność z gry? nie ma żadnej!!! Opcja łączenia jak dla mnie jest świetna, nie ważne z kim, nie ważne,że z mocniejszymi ważne,że połączą.
      A takie płacze jak tu wyczytuje są żałosne, bo najpierw wszyscy płaczą,że chcą łączenia a potem kiedy ono już jest nagle nikomu nic nie pasuje.
      Liczą się pkt czy dobra zabawa? Zastanówcie się. A jeśli ktoś obawia się skończenia w reckach to niech się pilnuje- to najlpeszy sposób przed złomem ;)
      SOLO
      PB 2 393,88%
      ACS

PB 13 074,67%
    • Marcus napisał(a):

Art jezeli tak zostanie patrzac po placzkach z innych uni , to draco zostanie bez zmian bo wszystkie topki ktore moga nam cos zrobic uciekną na wasat na na draco przyjdą Ci którym na wasacie braknie miejsca czyli pewnie konta ktore zupełnie nic do gry nie wniosą na naszym uni , dlatego przemyśl to aby jednak draco było exodusem a nie uni docelowym

Konta które nic nie wniosą na naszym unii - czytaj nie będzie świeżej farmy. No cóż sam się przyznajesz w swoich wypowiedziach że nikt nie chce z Wami grać bo po prostu zbyt dużą przewagę macie. I nie pisz mi proszę o braku skilla czy jaj bo to jest po prostu śmieszne. Przymusowa migracja do Draco oznacza więcej zła dla całej społeczności niż dobrego. Wy i tak gracie tam ufs a topowe konta schodzą z u raz na ruski rok jak już jest gruba akcja. Widocznie nie wszyscy tak chcą grać. Zakładając że by nas wszystkich do Draco zmigrowali zabawy by starczyło na jakieś góra pół roku. A potem co ? Znowu top 20 flot siedzi na u i czeka aż kolejne farmy się rozwiną i ich zmigrują do Draco. Dajcie się wpierw farmom rozwinąć to pogadamy o migracji.
    • Ares mam nadzieje ze zgodnie ze swoimi zapowiedziami ze chcesz do lepszych to wybierzesz Draco :)

szkoda ze Art nie słucha innych graczy Ursy i nie połaczy z uniami gdzie flota lata x1 (patrz 1 grupa)

Ale nic czekamy na to co ma byc i jak co to po UF właczy sie wieczny urlop ale to czas jeszcze pokaze
      Qu chwale DSM
    • Ok, znowu emocjonalnie niektórzy reagują.

Pisałem już o tym wielokrotnie. Pierwsza propozycja była lepsza pod kątem punktowym, taką chcieliśmy przeprowadzić, ale otrzymałem informację, że muszę je połączyć.
      Nie jest to moje widzimisię, tylko wytyczne, z którymi muszę się zgadzać. Niemniej jednak moja praca nie została jeszcze zakończona i postaram się docelowo rozdzielić Universa tak, aby wszyscy byli zadowoleni w pierwszej grupie. Czasu jeszcze trochę jest.

Ankiety: Wyniki oczywiście będą dostępne, nie zamknąłem głosowania, ale w obu przypadkach wyniki pokrywają się z planem migracji.

Przypominam, plan jest spójny, jest obarczony ryzykiem wymieszania silniejszych ze słabszymi, ale jest to krok na przód.
      Wiele osób pytało mnie wielokrotnie o migrację, teraz wiesza na mnie psy za plan. Nie uda się wszystkich zadowolić.
      Wynika to z różnorodności waszych preferencji oraz sytuacji na Universach oraz faktu, że migracje zdarzają się raz na kilka lat...

Jednak obiecuję, że postaram się wywalczyć dla nas jak najkorzystniejszy scenariusz migracji (obecny mieści się w wytycznych)
      Edytka: Problem jest natury ilościowej. Nawet gdyby wydzielić grupę pierwszą na dwa etapy, to Uni 66,69,A,J nie zmieszczą się w N :/

malyszu napisał(a):

szkoda ze Art nie słucha innych graczy Ursy i nie połaczy z uniami gdzie flota lata x1 (patrz 1 grupa)

Głosy graczy są za speed uni....

Community Manager
    • Starrk napisał(a):

Ti chociaż zamień E z Q, żeby to Q poszło do E. Bo w ten sposób to 5X silniejsze konta dostaną dodatkowy bonus w postaci darmowych relokacji, co tylko pogłębi przepaść...
      Nie byłem pewny jaki kierunek tu przybrać, zatem poprosiłem o opinię wyżej i wyszło, że lepiej wybrać Q jako cel. Ale jeszcze popytam.

FaTaL1Ty napisał(a):

Ciekawe, bo z kim bym nie pisał ten jest za opcją eko x1 flota x1

Jeśli zamknę ankietę, to pokażę Ci stosunek głosów ;) Na Ursie oddano niewiele głosów, bo tylko 178. Jest niewielka przewaga za speed opcją.
      Zatem mogło wypaść, że Twoi znajomi głosowali za wolnym uni, ale inni znajomi już nie :x

Community Manager
    • Art napisał(a):

Edytka: Problem jest natury ilościowej. Nawet gdyby wydzielić grupę pierwszą na dwa etapy, to Uni 66,69,A,J nie zmieszczą się w N :/

No to robi się problem. To albo zostaje duza grupa i 2 uni docelowe i kto pierwszy ten lepszy, albo może tak:
      u1, u67 => u68
      a u66, u69, A, J => N lub u68 ?
      Wtedy byłoby pewne że nikt z u1 i u67 nie będzie zajmował tych nielicznych miejsc na Nekkar a Ci ktorzy się tam nie zmieszczą pójdą na u68. Ekonomom nie powinno to w zasadzie za bardzo przeszkadzać, a na przykład taki Light z Andro może sam będzie chciał, będzie miał duże pole do działania i jakie piękne ST może porobić :).
    • Wystarczy że ares odpalił na Ursie swoje 29 multi i już jest "niewielka przewaga". Koledzy pomogli swoimi multi i jest jak jest.
      Mogę iść z Ursy na dowolne uni z prędkością floty 1x, o czym już pisałem wcześniej - wartość wydobycia ma mniejsze znaczenie - może być 1x, może być wyżej, więc aresku twoje ujadanie o beksach jest troszkę nie na miejscu. Ale oczywiście nie jest to do ogarnięcia dla ciebie.
    • Jestem graczem z u 69 z topki 300-350. Pisze do tych wszystkich , ktorzy uwazaja nas za placzkow itp. My nie biomy sie rywalizycji, ale polaczenie nas - u 66, 69 i A z u 1 czy 68 uwazam za najwiekszy absurd. Z regoly wypowiadaja sie tu topowi gracze, a czy ktos pomyslal o akich graczach z takiej topki jak ja??? Tez gramy juz kilka lat i tez mamy tu cos do powiedzenia!!! Ale jak widac nasze argumenty nie maja na nic wplywu, bo z tego co widac UF jest robiona pod wzgledem korzysci dla najstarszych uni. Moze co niektorych rajcuje to, ze beda jak kroliki uciekac przed flotami duzo silniejszymi od siebie, ale zawsze beda sobie wmawiac ze nie boja sie wyzwan. Ale czy beda mogli pozwolic sobie na jakies ataki , bez szans na obrone kontry, czy tez obrone moona ??? Nikt z nas nie boi sie rywalizacji, bo non stop jestesmy pod obstrzalem topowych graczy z naszych uni , ale po polaczeniu z u 68 czy u 1 nie bedziemy mieli praktycznie zadnych szans i wcale sie nie zdziwie jak wiekszosc graczy albo zakonczy gre albo wrzuci wieczny urlop .
      Ci ktorzy sa za polaczeniem U 66,69 i A dobrze wiedza o czym mowia, a ci ktorzy sa temu przeciwni chyba nie zdaja sobie sprawy jakie realne skutki tego beda ( chyba ze wypowiadaja sie gracze z tych najstarszach uni, to rozumiem ich sprzeciw)