Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• sorro03 napisał(a):

nie chodzi o ekonomów tylko teraz lepiej sie trzymają uni z wiekszym eko niż x1 !

zobaczysz za pół roku , 1. P,R,S,T bedą znów tak samo wyludnione jak wcześniej kazde z osobna ale jak sie płaczki upierają to niech mają :E
      grałem na Riglu i wolał bym opcje dojścia do U z eko x3 niż kiszenie dalej na tych samych ustawieniach bo skoro nic sie za bardzo nie zmieni prócz stanu graczy to co im to da ?

sorro03 napisał(a):

1. P,R,S,T,F (a może by sie tu pokusic by wstawic fidis ? zwiekszyc eko x2-x3)

Zwiększyć 2-3x możesz wydatki na zakup antymaterii.
      PRST są x1 i naprawdę szczytem debilizmu byłoby żeby robić z tego speed, skoro tyle ludzi wybrało prędkość standardową. Ci co chcieli szybciej i tak poszli na Deimosy i inne więc nie opowiadaj bzdur, że ktoś tu będzie płakał. Jeśli już tak myślisz o Fidisie, to Zagadrę też można dokoptować, chyba nikt z nich by się nie obraził ;) -> i to byłby super serwer.
    • ciap napisał(a):

Ciernik [COMA]
      Myślę że wybór u68 ma coś związanego z Twoją wypowiedzią "wszystkie ule 67 i 68 zostana rozbite" i strachem o Twój układ. Bądź sprawiedliwy i walcz o nowe uni żeby każdy zwalczył o swój układ.

art pisal ze nie bedzie nowego, co oznacza ze zwyciezyla opcja u68 jako universum docelowe :top1: , i nie marudz bo administracja sie rozmysli, zepsujesz laczenie i bedziemy sie kisic 2-3 lata na wymierajacych uni
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl
    • nie moge juz patrzec na te wasze płacze ! czego wy sie boicie ? nie ma UF zle jest UF zle :E

gra na uni x1 wyglada tak : gra kilka osób aktywnie (kilka) a kilka osób wchodzi co 2 dzien by zrobic zwózke i właśnie ci miałczą tu o zmianach :E

prawda jest taka że wiekszość z was co tu miałczy jak kot na rynnie to boi sie o swoje cyferki :E bo na wymarłym uni doszedł do top50 i jak połaczą z innym to wypadne poza top100 :E

Gully:
      @sorro03 skoro mówisz że speed unie tak siędobrze trzymają, to czemu tak rozpaczliwie szukacie UF? Ursa nie jest wcale takim stara przecież...

może licze na godnych przeciwników bym mógł zacząć się martwić o fsy :E

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez sorro03 ().

• Co do uni docelowych, proponuję zrobić U1 i U69, jako pierwsze i ostatnie z cyferkowych i z tą starą szkołą. Jak Alfa i Omega :) To są unie które zrodziły się ze starych cyferkowych, a jak wszystkim wiadomo to były najlepsze czasy na ogame.

"sorro03" napisał(a):

może licze na godnych przeciwników bym mógł zacząć się martwić o fsy :E

Jeśli Art nie ma nic przeciwko to zapraszam do nas. Ale speed zostaje. To są klasyczne unie i nie powinno się tego zmieniać.

195 ST - 437 393,32%

"Jeśli spadać, to z wysokiego konia"

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Gully ().

• Co by nie mówić to Art i GF wszystkim nie dogodzą bo to jest nierealne - zawsze się znajdzie kilka osób co będzie narzekać - taki naród niestety 8-)

Ludzie zamiast cieszyć się z tego, że w końcu może gra się trochę ożywi z racji nowych sąsiadów to wolą jęczeć, że to czy to nie pasuję.

Sam już przeżyłem UF gdzie ze starego u21 musiałem się dostosować do przejścia na u1 i jakoś z tego faktu wcale nie płakałem bo wiedziałem, że dzięki temu będę grać na uni z większą liczbą aktywnych graczy a nie wśród wiecznych banów i urlopów co frajdą nie jest...

Rozumiem, że ekonomowie albo flociarze będą obawiać się o swój byt ale jak ktoś potrafi się pilnować to sobie poradzi.
      Zresztą już większość starych wyjadaczy przeżyła UF więc kolejne również przeżyjecie ;]

A co do płaczków, że po przeniesieniu ich koordy uległyby zmianie to mam pytanie do Was. Czy aż tak Wam zależy na dobrej lokalizacji zamiast na grze w szerszym gronie ?
      Ogame to gra z ludźmi i im więcej osób na danym serwerze tym lepsza gra i przyjemność z tej gry.
      Już nie pamiętacie jak to było z 8 lat temu gdy serwery pękały w szwach i nikt nie płakał, że ma taką słabą lokalizację bo dla Większości osób liczyła się liczba graczy a nie na jakiej gali będzie mieć kolonie...

Gdyby nie to że jestem na u1 to w innym wypadku jakbym miał się przenosić to GF mogłoby sobie poprzenosić mi wszystkie planety na całkiem inne gale i kordy. Wcale z tego powodu bym nie ubolewał bo a to bym poprzenosił jakieś kolonie a to zaraz by promocja na zbieranie anty z PZ by była to by się uzbierało na przenosiny i by było dobrze.

Dlatego ludzie zamiast się cieszyć, że czeka nas kolejna dawka emocji ( przynajmniej przez jakiś czas po UF ) to wolicie siać lament o błachostki typu ( ojej eko mi spadnie o 1-2kk bo mi kolonie poprzenoszą, wywalą nas z ula na 5g czy kto mi odda kasę za przeniesione planety :roll: )
      Btw. czy ktoś Wam kazał przenosić kolonie za realną kasę ? Nikt Was do tego nie zmuszał a większość z Was powinna być już nauczona, że i tak prędzej czy później nastąpi kolejne UF i z tych Waszych przenosin albo wyjdą nici... no ale Polacy to taki naród, że wszystko jest złe i nie dobre.

Płaczący dla mnie mogą zostać na starych serwerach jak im zależy na kordach, ulach, ekonomii i grać sobie wokół zbanowanych i wiecznych urlopowiczów zamiast cieszyć się grą z ludźmi :D

PS. Art łącz jak najwięcej serwerów skoro na kolejne UF mamy czekać kilka ( naście ? ) lat :O
      BEST SOLO ~ 78.767% :)
      BEST ACS ~ 52.443% 8-)

ST - 431
      Łącznie ~ 1.384.484 %
      Średnia ~ 3.212 %
    • Co do Ursy, prawda jest taka, że większość tam grających zaczęło tam grać/gra tylko i wyłącznie, bo nie trzeba było marnować KOLEJNYCH X lat na budowę solidnego konta.. floty, bądź jak w większości przypadku eka. I zaryzykuję stwierdzenie, że większość nie miała by problemu ze zmianą prędkości eka :) A jeśli już to można im dać wybór.
      Uni standarowe na ich zasadach - eko x1, flota x1
      lub uniX - z ich konfiguracją.

A sorra nie słuchajcie, większość czasu i tak na pręgierzu wisi :D Pozdro!
    • @sorro03 tak zauważyłem, każdy post który mówi o tym żeby konfigurację klasyczną zostawić klasyczną negujesz tym że na eko x3 grałoby się ludziom lepiej:E, tak samo informacja że aktywnie gra tylko kilka osób na uniwersum, trochę jest to uogólnione nie sądzisz? KAżdy gra jak lubi i należy to uszanować, w końcu to tylko gra.
      Nie powiem, może to subiektywne odczucie, ale chyba nie po to ludzie zapisywali się na serwery klasyczne, żeby w trakcie gry zmieniać wartości i styl gry, co już też było wyżej przytoczone.
      Zgadzam się z tym żeby w przypadku łączenia uniwersów była brana jednak konfiguracja większości łączonych serwerów.
      Wcześniej było już napisane że gra na x1 / x1 a xx / xx jest całkiem odmienna, więc dlaczego na siłę to łączyć?
    • FaTaL1Ty napisał(a):

Co do Ursy, prawda jest taka, że większość tam grających zaczęło tam grać/gra tylko i wyłącznie, bo nie trzeba było marnować KOLEJNYCH X lat na budowę solidnego konta.. floty, bądź jak w większości przypadku eka. I zaryzykuję stwierdzenie, że większość nie miała by problemu ze zmianą prędkości eka :) A jeśli już to można im dać wybór.
      Uni standarowe na ich zasadach - eko x1, flota x1
      lub uniX - z ich konfiguracją.

A sorra nie słuchajcie, większość czasu i tak na pręgierzu wisi :D Pozdro!
      najwidoczniej co poniektórzy typu właśnie ten sorro03 mają problem.
      więc w sumie lepiej by Ursa dostała taką możliwość jak dwie docelowe unie do wyboru, aby starzy gracze pamiętający stare zasady gry jakie panowały na x1 mogli sobie tam pograć, a młodsi o wiele stażem mogli pójść sobie na szybsze uni.
      bo gracz typu sorro03 z pewnością nie jest graczem starej daty skoro nie przeżył żadnego uni. jego gra zaczęła się raczej głównie na Literkowych uniach
    • roboGoW napisał(a):

Co by nie mówić to Art i GF wszystkim nie dogodzą bo to jest nierealne - zawsze się znajdzie kilka osób co będzie narzekać - taki naród niestety 8-)

Ludzie zamiast cieszyć się z tego, że w końcu może gra się trochę ożywi z racji nowych sąsiadów to wolą jęczeć, że to czy to nie pasuję.

Rozumiem, że ekonomowie albo flociarze będą obawiać się o swój byt ale jak ktoś potrafi się pilnować to sobie poradzi.
      Zresztą już większość starych wyjadaczy przeżyła UF więc kolejne również przeżyjecie ;]

przeciez nie zjem wam tego laczenia, ja tylko lobbuje zeby przebiegalo ono w mozliwie najkorzystniejszych dla mnie warunkch

roboGoW napisał(a):

A co do płaczków, że po przeniesieniu ich koordy uległyby zmianie to mam pytanie do Was. Czy aż tak Wam zależy na dobrej lokalizacji zamiast na grze w szerszym gronie ?
      Ogame to gra z ludźmi i im więcej osób na danym serwerze tym lepsza gra i przyjemność z tej gry.
      Już nie pamiętacie jak to było z 8 lat temu gdy serwery pękały w szwach i nikt nie płakał, że ma taką słabą lokalizację bo dla Większości osób liczyła się liczba graczy a nie na jakiej gali będzie mieć kolonie...

bedziemy grali w szerszym gronie, na u68, pod tym wzgledem nie ma zadnej roznicy, jesli nie zmiana pozycji nie jest dla ciebie problemem to wszystko jest jasne

roboGoW napisał(a):

Btw. czy ktoś Wam kazał przenosić kolonie za realną kasę ? Nikt Was do tego nie zmuszał a większość z Was powinna być już nauczona, że i tak prędzej czy później nastąpi kolejne UF i z tych Waszych przenosin albo wyjdą nici...

ha, tak sie sklada ze ja nie tak dawno pytalem jak dlugo przyjdzie nam czekac na unifusion bo chcemy wykonac kilka relokacji ktore nie mialyby sensu w obliczu rychlego laczenia, i art nabil nas butelke odpisujac ze totalnie nic nie wiadomo ale na pewno nie w najblizszym czasie ^^ , a teraz hokus pokus unifusion, to moze chociaz dostaniemy po cukierku?
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl
    • Darthy napisał(a):

Nie powiem, może to subiektywne odczucie, ale chyba nie po to ludzie zapisywali się na serwery klasyczne, żeby w trakcie gry zmieniać wartości i styl gry, co już też było wyżej przytoczone.

eko x3 nie zmienia stylu gry :E prędkośc floty tak :P

pozamiatany napisał(a):

bo gracz typu sorro03 z pewnością nie jest graczem starej daty skoro nie przeżył żadnego uni.

ty na prawde nie wiesz co piszesz :E wiec nie bede nawet probował ci wytłumaczyć :E
    • Eko x3 nie zmienia stylu gry, ale skoro ludzie specjalnie wybierali eko x1 (a mieli masę innych uni do wyboru), to znaczy że chcą grać na x1.
      Dlatego akurat uni klasyczne powinny takie pozostać. Co innego łączenie np uni x2 z uni x3 itp.
      kmlody84
      ---------
      Betelgeuse [SPZ] - TOP 5 -> Taurus [SPZ]
      Ganimed [DarkBlue] - OFF
      Rhea [SPZ] - TOP 40 -> Xanthus [SPZ]
    • kmlody84 napisał(a):

Eko x3 nie zmienia stylu gry, ale skoro ludzie specjalnie wybierali eko x1 (a mieli masę innych uni do wyboru), to znaczy że chcą grać na x1.
      Dlatego akurat uni klasyczne powinny takie pozostać. Co innego łączenie np uni x2 z uni x3 itp.

duża wiekszość brała nowe uni :E nie upieram sie by komus zwiekszac czy zmniejszac :E u1 gra wieki na x1 niech sobie gra
      młodsze uni bardziej mogły by przeskoczyć na wyższe eko bo za kilka lat beda mogli je laczyc tylko z nowymi speed uni i znów bedzie ta sama bajka :P
      zreszta czy ja sie upieram by wszedzie na x1 zmieniac ?

szukam realnego miejca dla U bo wszędzie płaczki :E
    • sorro03 napisał(a):

Z częścią tej wiadomości się niestety nie zgodzę, więcej surowców - inna dynamika gry, inna dynamika gry - zmiana stylu tej gry.
      Jeśli grałbyś długo na danym serwerze i cieszył się z tego co na nim osiągnąłeś, a później miałbyś w trakcie tej samej gry zmienione ustawienia i to co uważałeś za osobiste osiągnięcie w grze naraz okazało się nic nie warte? Nie byłoby to miłe dla mnie osobiście jako dla gracza.
      Gram na cygnusie gdzie eko jest podźwignięte do wyższego poziomu i muszę stwierdzić że nie gra mi się tam przyjemnie, dlaczego?
      Dlatego że podczas gry na x1 czuję tę grę, czuję skąd mam surowce itd., a przy prędkości ekonomii podniesionej do wyższego poziomu sposób pozyskiwania surowców zmienia wartości gry w porównaniu do klasycznej konfiguracji ;)
      Zapewne większość graczy grających na x1 zarówno ekonomii jak i x1 flocie jest podobnego zdania że zmiana tych ustawień wypaczyłąby w jakiś sposób dotychczasowy styl ich gry.

Żeby nie było i żeby nikt nie zrozumiał mnie źle, jestem ZA fuzją, bo jest konieczna, ale jednak za fuzją uniwersów o podobnych parametrach ;)
    • Z tego co czytam (patrząc z boku) - to głównym problemem jest to, że mogrujący będą mieli rzekome "złe lokalizacje", mało miejsca itd. Dla mnie to żaden argument, chociaż lubię mieć rozłożone planety według swojego planu. Ale bez przesady.

Rozwiązaniem pośrednim byłaby kasacja wszystkich idlerów i wiecznych urlopowiczów na uni docelowym. Ale tego GF zrobić nie może/nie chce. Nowego uni docelowego też nie chce zrobić. Z tego wniosek, że trzeba się pogodzić z tym, że nie wszyscy będą zadowoleni. Czyli trzeba zrobić tak, aby zadowolić większość -> migrować na uni o największej liczbie aktywnych graczy. Takie moje zdanie.
      kmlody84
      ---------
      Betelgeuse [SPZ] - TOP 5 -> Taurus [SPZ]
      Ganimed [DarkBlue] - OFF
      Rhea [SPZ] - TOP 40 -> Xanthus [SPZ]
    • sorro03 napisał(a):

Darthy napisał(a):

pozamiatany napisał(a):

bo gracz typu sorro03 z pewnością nie jest graczem starej daty skoro nie przeżył żadnego uni.

ty na prawde nie wiesz co piszesz :E wiec nie bede nawet probował ci wytłumaczyć :E
      sam pisałes , ze w żadnym łączeniu jeszcze nie uczestniczyłeś - więc nie przeżyłeś żadnego uni proste i logiczne
      więc sądze, ze wiem co pisze, a że Ty nie potrafisz tego zrozumieć już to już nie mój problem.
      skoro nie robi Ci różnicy czy x3 czy x1 eko to po co się wykłócasz aby Adnromede z u66 i 69 przerobić na eko x3 ? ... PRST to samo ...
      zrobią Ci z Ursy prędkość floty x2-5 i będziesz siedział od urlopu do urlopu zamiast grać sobie aktywnie na w pełni x1

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez pozamiatany ().

• a ja przezylem laczenie i powiem ze bez laczenia nie bylo by forka albo i elki - albo byly by w stanie wymierajacym max
      i co mnie obchodzi ze planety mi sie przesuna - skasuje i ustaiwe tak jak chce proste - a ekowca to nie przeszkadza czy posle 40 kordw dalej czy cokowlek
    • 1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) ? Ktoś kto to zaproponował, jest przynajmniej niepoważny.
      Jeśli ma być fuzja to bez Ursa, a jesli z ursa to moze od razu nam konta skasujcie ? albo od razu wszystkich na E/Q dajcie, żadna róznica :)

Porównanie flot Ursa vs reszta - to chyba mówi samo za siebie.
      Jak jesteś astronautą, pozdrów nasze ego tam

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ten Typ ().

• 2: u1,u67,u68, => u1

Ta opcja jest najlepsza, u1 powstało jako pierwsze i powinno być docelowe.
      Ja już z innego uni musiałem się przenieść i wybrałem u1 z tego powodu że już przy kolejnym UF nie trzeba będzie się przenosić.
      " Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "

Uni 21
      Badania TOP 1

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez hiper333 ().

• 1: P,R,S,T,U => T (floty x1, eko x1)
      2: u1,u67,u68, => u1
      3: u66,u69,A => u69
      4: E,Q => E (DF 60%)
      5: D,O,Q,U,V,W,X => X (floty x2, eko x4, DF 50%)

Ursa w tym przypadku miałaby wybór albo "rzeź niewiniątek" ale kosztem docelowego obniżenia eko do x1 lub też migracja na Xalynth z podniesieniem prędkości floty i eko.
      Quantum podobnie: albo x5/x5 na Elce albo x2/x4 i zmniejszony DF na Xalynth. Skoro na Xalu miałaby być "rzeź niewiniątek" spowodowana przewagą Draco, to kilka nowych flot z Quantum zrobiłoby przetasowanie sił i elitą nie byłyby WIPy :D

Do tego najchętniej bym zaproponował zniesienie ściagania urlopu po 24h na speed uni i wrócił do oryginalnych 48h :)
      Plusy takiego rozwiązania: Ursa z eko x1 znacznie zwolni, pomimo przewagi we flotach. Jeśli wybiorą speed uni, to będą musieli wykazać się umiejętnościami, by flot tam nie potracić :)
      Podobnie ma się Quantum: na Elektrze będzie "rzeź niewiniątek" spowodowana różnicą punktową oraz tym, że ekipa prawie się nie zmieni (ćwierć Quantum jest w topce Elki) zatem w tym przypadku Elka przygarnęłaby kupę nowych farm :E
      No ale dla wytrwałych droga byłaby otwarta na Elkę, a dla tych mniej wytrwałych możliwość dojścia do Xalynth, ale kosztem utraty prędkości i DF.

To teraz czekam na hejty ;]

E: W obu przypadkach liczba miejsc na Q/U dla alternatywnego wyboru uni byłaby ograniczona do powiedzmy 100-300

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Starrk ().

• Virtual_ManPL napisał(a):

to jest wlasnie najgorsze uni docelowe, bo masa idlerow urlopujacych od lat tam jest, nie byla nigdy czyszczona, tak jak na U67 czy 68...
      na każdym uni jest podobnie nie ma się co tym sugerować, a wieczni urlopowicze i tak się przeniosą i będą dalej urlopować po wieki, część z nich zacznie grać. :D

Dlatego uni 1 powinno mieć pierwszeństwo i być docelowe . :D
      " Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "

Uni 21
      Badania TOP 1

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez hiper333 ().

• Starrk napisał(a):

2: u1,u67,u68, => u1
      3: u66,u69,A => u69
      4: E,Q => E (DF 60%)
      5: D,O,Q,U,V,W,X => X (floty x2, eko x4, DF 50%)

1: P,R,S,T,U => T (floty x1, eko x1)wyobrażasz sobie te 4uni na predkości x1 w nastepne 3lat nie sa w stanie dogonic graczy z ursy
      5: D,O,Q,U,V,W,X => X (floty x2, eko x4, DF 50%)[/quote] juz prędzej taka opcja chodz flota x2 to inna bajka :D
      3: u66,u69,A => u69 tu najbardziej pasuje opcja Ursy :)
    • wlasnie cos chyba stoi na przeszkodzie jednak, Art jesli dobrze kojarze cos pisal ze nie wchodzi w gre otwieranie nowych uni. ale tak to zgadzam sie ze 67 lub 68 powinny byc docelowe. najlepiej podliczyc jakos idlerow na tych uni, chociaz jak napisales mi tez sie wydaje ze na 1 bedzie ich najwiecej przez to ze od lat sie ich zbiera tam

edit do posta wyzej. uni 69 jest normalnym uni x1. skoro chcecie sie do nas przenosic z ursa zabraniam decydowac o jakims zwiekszaniu predkosci. nie pasuje wam konfiguracja to mzoecie zostac sobie na ursie

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez skar ().

• .:skar:. napisał(a):

edit do posta wyzej. uni 69 jest normalnym uni x1. skoro chcecie sie do nas przenosic z ursa zabraniam decydowac o jakims zwiekszaniu predkosci. nie pasuje wam konfiguracja to mzoecie zostac sobie na ursie

to tylko propozycja :D a w sumie czego sie tak boicie tego ekox3

mi zwiekszenie predkości floty nie zrobi wiekszej róznicy za to paru noobów z ursy dopiero bedzie ufs-y robić :D
    • Virtual_ManPL napisał(a):

.:skar:. napisał(a):

najlepiej podliczyc jakos idlerow na tych uni, chociaz jak napisales mi tez sie wydaje ze na 1 bedzie ich najwiecej przez to ze od lat sie ich zbiera tam

na uni 1 jest dużo miejsca i pomieści pozostałe uni 67 i 68 i jeszcze jakieś

Uni 21
      Badania TOP 1
    • jak juz raz napisalem w tym temacie jakbym chcial jakies glupie konfiguracje zalozylbym konto na jakims beznadziejnym uni, moze nawet na ursie... zalozylem na normalnym zeby grac bez jakis speedow
      predkosc x1 jest idealna i nie potrzebujemy zadnej innej

hiper ty chyba nie rozumiesz w czym problem...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez skar ().