Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Kłócicie się o szczególy, a pomyślcie że grający np. na Betelgeuse (jak ja), gdzie jest 240 aktywnych graczy, mogą sobie o fuzji pomarzyć. Wolicie grać na martwym uni, czy na uni o zmienionych parametrach?
      kmlody84
      ---------
      Betelgeuse [SPZ] - TOP 5 -> Taurus [SPZ]
      Ganimed [DarkBlue] - OFF
      Rhea [SPZ] - TOP 40 -> Xanthus [SPZ]
    • wszystkie nieliczne pytania o chocby teoretyczny termin uf zostaly bez odpowiedzi wiec zgaduje ze na razie sie tego nie dowiemy, mam jednak inne pytania

gdy laczono moje stare uni tworzono calkiem nowe universa, kazdy mogl zajac stara pozycje, teraz nie ma zadnego wyboru, ladujemy na istniejacym juz uni 1
      - czy to oznacza ze wszyscy gracze uni 1 zachowaja swoje pozycje lacznie z ulami a wszystkie ule 67 i 68 zostana rozbite nie mowiac juz o zmienionych pojedynczych pozycjach?
      - czy tak wlasnie odbyla sie poprzednia migracja na uni1?
      - czy wobec tego przenoszonym nie powinny sie nalezec relokacje z urzedu? ewentualnie ekwiwalent w postaci antymateri?

przypominam ze podczas ostatniego uf opcja wyboru powodowala ze wczesna decyzja dawala wieksze szanse na zachowanie pozycji, pozna dawala wieksze szanse na darmowe relokacje wskutek zbyt duzego przemieszczenia, teraz jak mniemam pozycje uni 1 prawdopodobnie pozostana nietkniete
      - czy to oznacza ze u67 i 68 nie otrzyma zadnej mozliwosci wplyniecia na zachowanie starych pozycji wzglednie uzyskania darmowych relokacji?
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl
    • nie jestem pewien ale bynajmniej kiedys tak było że się wybierało a może sie myle :P nie brałem jeszcze udziału w uf

co do uni docelowego na pewno nic sie nie zmieni i każdy będzie miał planety gdzie były !

swoją drogą jak nie płacz o dobór uni to znów płacz o rozlokowanie itp ...

dla mnie jedno gdzie i z kim byle doszło do UF a przy takim gadaniu administracja oleje to i bedziemy kisisc nastepne 2-3 lata na wymierających uni !
    • - czy to oznacza ze wszyscy gracze uni 1 zachowaja swoje pozycje lacznie z ulami a wszystkie ule 67 i 68 zostana rozbite nie mowiac juz o zmienionych pojedynczych pozycjach?
      Tak.

- czy tak wlasnie odbyla sie poprzednia migracja na uni1?
      Tak odbyła się każda migracja.

- czy wobec tego przenoszonym nie powinny sie nalezec relokacje z urzedu? ewentualnie ekwiwalent w postaci antymateri?
      W poprzednich było tak że jak planeta przeskoczyła minimum i 30 układów dostawało się darmowe przeniesienie. Max można było ich 5 dostać.

- czy to oznacza ze u67 i 68 nie otrzyma zadnej mozliwosci wplyniecia na zachowanie starych pozycji wzglednie uzyskania darmowych relokacji?
      Jak szybciej wybierzesz uni to masz większą szansę na dostanie tych samych kordów ale prawdopodobnie stracisz możliwość na darmowe przenoszenia. Ludzie którzy chcieli darmowe przenoszenia klikali przenoszenie na samym końcu. ;)
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Art:
      1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol (aaaalbo łączymy PRST tylko we własnym gronie bez U)
      2: u1,u67,u68, => u1
      3: u66,u69,A => A (tutaj docelowe uni do ustalenia)
      4: E,Q => Q (możliwe uśrednienie DF)
      5: D,O,W => X (docelowo floty 2x, eco 4 moze 3x), DF 50-60%

1. P,R,S,T
      2. u1,u67,u68, => u1
      3: u66,u69,A ,U => U (flota x1 eko x3) Urse bym tu dał akurat pasuje
      4: E,Q => Q (nie za duza róznica ? 800=200)
    • sorro03 napisał(a):

Munio_Uni 1 napisał(a):

Odnośnie rozlokowania planet po połączeniu uni.
      Jaka jest polityka gameforge odnośnie graczy którzy zapłacili za relokację ? Czy nasze pieniądze zostaną po prostu wyrzucone w błoto ?

lol przecież jak wrzucaja was do innego uni masz mozliwosc rozlokowania swoich planet gdzie chcesz !

Munio_Uni 1 napisał(a):

To mogę zająć Twoje pozycje ?
      O ile macie tą samą unię docelową tudzież pozycje są wolne na tej uni, a Ty wciśniesz przeniesienie szybciej jak gracz wyżej to możesz zając jego pozycje.
      Innej opcji nie masz :] ...
      nie ma możliwości rozlokowania sobie planet przy przenoszeniu poprzez UF jak się chce.

a relokacji chyba jednak zawsze było maksymalnie 5 ... ale można się mylić.

Edit:
      Pan powyżej - Jeśli zrobią Ci łączenie Ursy z u66 69 i A to z pewnością nie wrzucą eko x3.
      Prędzej Urse przerobią na x1 eko niż te trzy unie eko x3.
      A i tak lepsza opcja chyba zrobienia Ursy na x1 eko niż zrobienie prędkość flot x2 czy x3 a nawet x5

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez pozamiatany ().

• DeKi napisał(a):

Ursa to uni pod ekonomow, wiec szkoda zeby tracili wydobycie x3. Co najwyzej mozna im dac wybor pomiedzy uX i u1.
      czy szkoda ? .. jak to wcześniej inni zauważyli Ursa miała wystarczająco czasu aby nadgonić zwykłe universa na normalnych prędkościach x1 ...
      część ekonomów nadal będzie w topce, wydobycie mimo tego i tak wysokie ... a suma sumarum da im to nie co więcej spokoju przy mniejszym wydobyciu.
      a jaka różnica czy przejdą na Andromede czy na u1 ? ... chyba lepiej trafić im na stosunkowo młodsze unie niż te co są już jako u1.
      Do tego proponujesz eko x4 lecz prędkosć x2 flot ... więc jest to w sumie większe zagrożenie dla tychże ekonomów.
      2x krótsze fsy, 2x większe szanse na stratę kulek , a i do tego nie co wyższe eko.
      fajnie eko wyższe ale trzeba się mimo tego bardziej pilnować jak przed UF ...
      dlatego uważam też, że zrobienie z ursy x1 i połączenie z Andro u66 i 69 będzie mniej szkodliwe

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez pozamiatany ().

• DeKi napisał(a):

Ursa to uni pod ekonomow, wiec szkoda zeby tracili wydobycie x3. Co najwyzej mozna im dac wybor pomiedzy uX i u1.

nie chodzi o ekonomów tylko teraz lepiej sie trzymają uni z wiekszym eko niż x1 !

zobaczysz za pół roku , 1. P,R,S,T bedą znów tak samo wyludnione jak wcześniej kazde z osobna ale jak sie płaczki upierają to niech mają :E
      grałem na Riglu i wolał bym opcje dojścia do U z eko x3 niż kiszenie dalej na tych samych ustawieniach bo skoro nic sie za bardzo nie zmieni prócz stanu graczy to co im to da ?
    • Drago Art napisał(a):

Na u1 jest tyle miejsca wolnego że sie pomieścicie
      Odrzucamy 2/3 urlopów i ludzi szarych i mamy:
      Gala 1 , planet na u1: 3902 , planet do przeniesienia 3826 , planety które przechodzą do kolejnej gali: 3237
      Gala 2 , planet na u1: 3134 , planet do przeniesienia 3739 , planety które przechodzą do kolejnej gali: 5619
      Gala 3 , planet na u1: 1784 , planet do przeniesienia 3395 , planety które przechodzą do kolejnej gali: 6307
      Gala 4 , planet na u1: 1695 , planet do przeniesienia 2293 , planety które przechodzą do kolejnej gali: 5804
      Gala 5 , planet na u1: 1149 , planet do przeniesienia 1443 , planety które przechodzą do kolejnej gali: 3905
      Gala 6 , planet na u1: 979 , planet do przeniesienia 1106 , planety które przechodzą do kolejnej gali: 1499
      Gala 7 , planet na u1: 731 , planet do przeniesienia 797 , planety które przechodzą do kolejnej gali: all mieszą
      Gala 8 , planet na u1: 655 , planet do przeniesienia 707 , planety które przechodzą do kolejnej gali: all mieszą
      Gala 9 , planet na u1: 672 , planet do przeniesienia 841 , planety które przechodzą do kolejnej gali: all mieszą
      Ja rozumiem że u1 jest wszystko jedno nie muszą się martwić bo kordy będą mieć te same. Zobacz ile obecnych planet w pierwszej gali na u67 i u68 wyleci do gali drugiej.

DeKi napisał(a):

2: A, 66, 67,68, 69, => u1
      Co do takiej propozycji.
      Na uni 1 jest 14.693 planety na 40.419 miejsc. Na uniach A, 66, 67, 68, 69 licząc tylko planety graczy aktywnych i urlopy (z logowaniem w ostatnie 7 dni) wychodzi: 22.486 planet. Zostaje 3.240 miejsc do przeniesienia. To ok 324 graczy którzy mają np. vi, vI. ;)
    • sorro03 napisał(a):

DeKi napisał(a):

nie chodzi o ekonomów tylko teraz lepiej sie trzymają uni z wiekszym eko niż x1 !

zobaczysz za pół roku , 1. P,R,S,T bedą znów tak samo wyludnione jak wcześniej kazde z osobna ale jak sie płaczki upierają to niech mają :E
      grałem na Riglu i wolał bym opcje dojścia do U z eko x3 niż kiszenie dalej na tych samych ustawieniach bo skoro nic sie za bardzo nie zmieni prócz stanu graczy to co im to da ?
      wszystko spowodowane jest tylko tym, że ludzie wolą iść na łatwiznę.
      na x1 grasz eko i masz spokój cały czas... jak grasz flotą i konto to w chociażby 80% flota to po jej utracie przy minimalnym eko ludzie się poddają do dalszej i gry i się wykruszają. nieliczni jedynie podejmują próbę podniesienia się w kierunku floty dalej bądź przerzucają się na eko.
      na przyspieszonych uniach utrata statków inaczej się ma gdyż gra toczy się szybciej.
    • 1. P,R,S,T,F (a może by sie tu pokusic by wstawic fidis ? zwiekszyc eko x2-x3)
      2. u1,u67,u68, => u1
      4: E,Q => Q (nie za duza róznica ? 800=200)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez sorro03 ().

• sorro03 napisał(a):

Art:

Żadnego zmieniania prędkości na klasycznych uniach. Chyba cię pogięło, że chcesz dołączyć do klasycznych trzech uni i narzucić im zmianę prędkości mniejszości... Chcecie do nas dołączyć ok, ale bez żadnej zmiany prędkości.

195 ST - 437 393,32%

"Jeśli spadać, to z wysokiego konia"
    • sorro03 napisał(a):

swoją drogą jak nie płacz o dobór uni to znów płacz o rozlokowanie itp ...

apropo placzu, przypominam ze w tym temacie przez wiele miesiecy halasowano domagajac sie laczenia podczas gdy ja spokojnie godzilem sie z jego brakiem :)

ciap napisał(a):

W poprzednich było tak że jak planeta przeskoczyła minimum i 30 układów dostawało się darmowe przeniesienie. Max można było ich 5 dostać. Jak szybciej wybierzesz uni to masz większą szansę na dostanie tych samych kordów ale prawdopodobnie stracisz możliwość na darmowe przenoszenia. Ludzie którzy chcieli darmowe przenoszenia klikali przenoszenie na samym końcu. ;)

wiem o tym, jednak teraz proponuje nam sie inne warunki laczenia co sprawia ze poprzednie ustalenia moga byc nieaktualne, zauwaz ze nie ma dla nas zadnego wyboru universum docelowego co oznacza ze juz nie zatwierdzasz relokacji predzej czy pozniej, po prostu do niej dochodzi a reszta jest sprawa losowa, nie ma mozliwosci zwiekszenia swoich szans na cokolwiek

dlatego ja proponuje zmiane uni docelowego
      u1 + u67 -> u68

niech oni przychodza do nas :)
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ciernik [COMA] ().

• pozamiatany napisał(a):

DeKi napisał(a):

czy szkoda ? .. jak to wcześniej inni zauważyli Ursa miała wystarczająco czasu aby nadgonić zwykłe universa na normalnych prędkościach x1 ...
      część ekonomów nadal będzie w topce, wydobycie mimo tego i tak wysokie ... a suma sumarum da im to nie co więcej spokoju przy mniejszym wydobyciu.
      a jaka różnica czy przejdą na Andromede czy na u1 ? ... chyba lepiej trafić im na stosunkowo młodsze unie niż te co są już jako u1.
      Do tego proponujesz eko x4 lecz prędkosć x2 flot ... więc jest to w sumie większe zagrożenie dla tychże ekonomów.
      2x krótsze fsy, 2x większe szanse na stratę kulek , a i do tego nie co wyższe eko.
      dlatego uważam też, że zrobienie z ursy x1 i połączenie z Andro u66 i 69 będzie mniej szkodliwe
      Dlatego DeKi dobrze prawi - dać im wybór albo zapraszamy do nas na X jak ktoś chce zwiększyć sobie eko do x4 i flotę do x2 albo niech idą na A bądź U1 gdzie im eko spadnie do x1. Innej opcji nie ma bo niemożliwym jest zwiększenie eko do x3 na zwykłych uniach - nie po to ludzie tam zaczęli grać, żeby im po paru latach eko do góry szybowało. Z ursą jest taki problem, że ma dziwną konfigurację, która nigdzie nie pasuje (jedyny motyw powstania takiego uni ze speedem x1 i eko x3 mógł być taki, żeby dogonili oni starsze unie ze speedem x1 i dołączyli do nich ale na ICH zasadach a nie na swoich). A że topka Ursy jest podobna X więc czemu nie dać im dodatkowego wyboru tak jak to było na pierwszym UF w ogame - wtedy była możliwość przejścia ze speed x1 na speed x2 i część osób z tego skorzystała. Jeszcze weźmy do tej gromadki Vege i ewentualnie Wasat jak chcą i będzie git :)
      Mi_Hau
    • Ciernik [COMA] napisał(a):

u1 + u67 -> u68

niech oni przychodza do nas
      Dlaczego u68? Moje u67 ma takie same warunki jak u68. ;)

Gully
      Art zapowiedział zmiany systemowe co może spowodować brak łączenia długi okres dlatego ludzie chcą łączenia teraz. ;)
      Niestety nadchodzą zmiany systemowe, które mogą zamrozić migrcje na długi, długi czas.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• mihau napisał(a):

pozamiatany napisał(a):

DeKi napisał(a):

Dlatego DeKi dobrze prawi - dać im wybór albo zapraszamy do nas na X jak ktoś chce zwiększyć sobie eko do x4 i flotę do x2 albo niech idą na A bądź U1 gdzie im eko spadnie do x1. Innej opcji nie ma bo niemożliwym jest zwiększenie eko do x3 na zwykłych uniach - nie po to ludzie tam zaczęli grać, żeby im po paru latach eko do góry szybowało. Z ursą jest taki problem, że ma dziwną konfigurację, która nigdzie nie pasuje (jedyny motyw powstania takiego uni ze speedem x1 i eko x3 mógł być taki, żeby dogonili oni starsze unie ze speedem x1 i dołączyli do nich ale na ICH zasadach a nie na swoich). A że topka Ursy jest podobna X więc czemu nie dać im dodatkowego wyboru tak jak to było na pierwszym UF w ogame - wtedy była możliwość przejścia ze speed x1 na speed x2 i część osób z tego skorzystała. Jeszcze weźmy do tej gromadki Vege i ewentualnie Wasat jak chcą i będzie git :)
      Zawsze to jakieś niby rozwiązanie jest aby Ursie Vedze czy Wasat dać możliwość wyboru miedzy uniami typu Xalynth czy Andromeda.
      Tylko, że znając życie programistom z niemiec nie będzie się chciało przygotowywać czegoś takiego bo przecież to jest wpisanie kilku-nastu wierszy kodów więcej.
    • ciap napisał(a):

Ciernik [COMA] napisał(a):

u1 + u67 -> u68

Gully
      Art zapowiedział zmiany systemowe co może spowodować brak łączenia długi okres dlatego ludzie chcą łączenia teraz. ;)
      Niestety nadchodzą zmiany systemowe, które mogą zamrozić migrcje na długi, długi czas.

Ja nie mam nic przeciwko Ursie. Przeciwny jestem łączenia jakichkolwiek speed uni z klasycznymi na zasadach przechodzących ze speed. W zasadzie powinna tutaj zdecydować większość. Jeśli już nie ma innego sposobu jak łączenie różnych konfiguracji, to trzeba przyjąć konfigurację większości. Czyli jak połączyć się mają u66, u69, A (klasyczne) i jeszcze Ursa (eko x3) to konfiguracja pozostaje większości, czyli wszystko x1. Jeśli tak to chętnie powitam graczy z Ursy. Jeśli im nie pasuje, to niech szukają uni ze speedem.

Ciekawe co to za zmiany systemowe... Art mógłby coś więcej na ten temat powiedzieć :)

195 ST - 437 393,32%

"Jeśli spadać, to z wysokiego konia"
    • ciap napisał(a):

Ciernik [COMA] napisał(a):

u1 + u67 -> u68

ale ja mam asa w rekawie, mianowicie zgadzam sie aby po fuzji u68 zmienilo numer na u1 lub 67, oddajemy wam numer uni w zamian za mozliwosc bycia uni docelowym
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl
    • Ciernik [COMA]
      Myślę że wybór u68 ma coś związanego z Twoją wypowiedzią "wszystkie ule 67 i 68 zostana rozbite" i strachem o Twój układ. Bądź sprawiedliwy i walcz o nowe uni żeby każdy zwalczył o swój układ.

Gully
      Ciekawe co to za zmiany systemowe... Art mógłby coś więcej na ten temat powiedzieć

[16:39] <AmstelL> bardziej mnie niepokoi co tam napisaeś o jakiś zmianach systemowych
      [16:39] <AmstelL> co tam kombinujecie?;>
      [16:39] <@Art> AmstelL nie moge powiedziec :x

:fsmile:

[16:40] <@Art> zapamietaj swoje slowa
      [16:40] <@Art> :p
      [16:40] <AmstelL> zawsze sie da
      [16:40] <+ciap> zapamietalam
      [16:40] <+ciap> xD

Jeszcze pamiętam! :rumieniec:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().