Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Czy istniałaby szansa na małą zmianę prędkości przy opcji u1,u67,u68 ->u1 na flota x1, eko x2?

No to Włosiu poleciałeś :D
      byłaby to zagłada. Dziwie sie, że taki czołowy flociarz jak Ty chciałby zwiększyć profity dla górników. Chyba, że widzisz w tym drugie dno ;>

Tak jak wielu napisało. Były wybory, jesli ktoś chciał grać na speed nawet minimalnym to miał wiele opcji do wybory. Ludzie poświęcili wiele lat na budowanie konta.
      Sam jestem górnikiem i to z całkiem dobrym wydobyciem ale mimo wszystko nie chciałbym podniesienia eko do x2. Troche by to zaburzyło sens u68,67,1.
      Z czasem flociarze by sie wycieli i zostałaby ich garstka. Wtedy do czołowych miejsc dobiją górnicy i juz kompletnie nic nie bedzie sie działo.

Swoją drogą takie osobistości jak Dagusia byłyby nie do doścignięcia i chyba każdy o tym wie.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Pazik ().

• bacie napisał(a):

Witam,

Nie udzielałem się tutaj chyba z 8 lat ale po tym co dzisiaj zaproponowano stwierdziłem, że trzeba w końcu przerwać milczenie. Oczywiście, że jestem za łączeniem uni ale w nie taki sposób jak tutaj zaproponowano bo zaproponowano tutaj 3x byle (byle jak, byle szybko, byle było) a straszenie jeszcze, że jak nie teraz to potem nie wiadomo kiedy traktuje jako groźbe, że jak nie teraz to już nigdy możecie się tego nie doczekać. Może napiszę jak ja bym widział łączenie uni.

Tworzymy np 5 pustych uni:
      pierwsze konfiguracja 1x flota, 1x eko
      drugie 1x flota, 2x eko
      trzecie 2x flota, 2x eko
      czwarte 2x flota, 4x eko
      piąte 4x flota, 4x eko

Następnie każdy gracz wybrałby sobie uni na którym chciałby grać i tam został by przeniesiony. Takie rozwiązanie powoduje, że pozbywamy się wszystkich szaraków i zabanowanych graczy, dodatkowo nie byłoby problemu z graczami którzy graja na więcej niż jednym uni, że muszą wybierać na którym koncie mają grać. Minus takiego rozwiązania jest taki, że mogły by być duże różnice w rozwoju między graczami w ramach jednego uni ale w sumie takie różnice są na każdym uni.

Co sądzicie o takim rozwiązaniu?? Może macie lepsze propozycje?

Też spoko pomysł.
      "Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."

COMA
    • pomysł fuzji wywołał wielką dyskusję i poruszenie na uni Vega. Jestem na stałych łączach przez gg, priv, tel z wieloma graczami z Warriors jak i z wielu wielu innych sojuszy. Ludzie od lewa do prawa pytają głośno dlaczego chcecie nas pominąć przy fuzji. Powiem szczerze często ostatnio przeglądam poziomy rozwoju poszczególnych uni na infuzie i aż dziw bierze że nie padła propozycja fuzji ursa xaltym vega i wasat. Te uni są na bardzo podobnym poziomie rozwoju i z tego co słyszę problem wyludnienia dotyka ich w tym samym stopniu. Wielu świetnych graczy woli nawet fuzję z draco które pewnie nas zje niż pozostawienie naszego uni znów na boku. Nasze uni świeci pustkami a przeglądanie gali to jak pisałem wcześniej wygląda jak wycieczka po cmentarzu. Myślę że do tematu dzisiaj i jutro wpisze się jeszcze wielu wielu graczy z naszego uni.

Nie znam nikogo z VEGi kto nie poparł by apelu o niepomijanie nas przy fuzji.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez xxX NIGHTHUNTER Xxx ().

• Popieram wszystkie łączenia prócz Elki z Quantum. Zdanie moje niezmienne od długiego już czasu. Nic kompletnie się nie zmieni. Pierwszy tydzień dwa podniecanie się fuzją, wszyscy nagle zdejmą urlopy, wspaniała feta, pojazdy po nieznanych graczach, wspaniałe RW, , milion starć na forum, słodzenie sobie - wywyższanie się.... miną dwa miesiące, nie będzie kogo atakować, część osób pokasuje konta, część pójdzie na wieczny urlop, bo tak jak ktoś tam powiedział te same osoby co mają konta na elce to i mają na q. Część osób również po przeniesieniu po jakimś czasie uskuteczni piękny push.
      Chyba na palcach ręki można policzyć osoby, które chcą tego łączenia. Są to osoby top 20 flot , które schodzą raz na 4 dni z u.
      Legionistka
      Caryca Marcysia I

• Bresia (L) napisał(a):

Popieram wszystkie łączenia prócz Elki z Quantum. Zdanie moje niezmienne od długiego już czasu. Nic kompletnie się nie zmieni. Pierwszy tydzień dwa podniecanie się fuzją, wszyscy nagle zdejmą urlopy, wspaniała feta, pojazdy po nieznanych graczach, wspaniałe RW, , milion starć na forum, słodzenie sobie - wywyższanie się.... miną dwa miesiące, nie będzie kogo atakować, część osób pokasuje konta, część pójdzie na wieczny urlop, bo tak jak ktoś tam powiedział te same osoby co mają konta na elce to i mają na q. Część osób również po przeniesieniu po jakimś czasie uskuteczni piękny push.
      Chyba na palcach ręki można policzyć osoby, które chcą tego łączenia. Są to osoby top 20 flot , które schodzą raz na 4 dni z u.

A myślisz ze kto utrzymuje serwery GF, górnicy czy jednak ci ludzie którzy graja flota??
    • Skąd ja wiedziałam , że Ty jako pierwszy się odezwiesz:) Czekasz na tę fuzję jak małe dziecka na mikołaja w święta.
      Ja proponuję wszystkich górników wykluczyć z gry. Skasować ich, bo oni są niepotrzebni przecież. Nie ma znaczenia, że przez lata codziennie, systematycznie się logują i rozwijają. Tylko Wy macie prawo bytu. Ciekawa jestem ile pociągnięcie- Wy Wielcy flociarze
      Legionistka
      Caryca Marcysia I

• terry napisał(a):

A myślisz ze kto utrzymuje serwery GF, górnicy czy jednak ci ludzie którzy graja flota??

Znam takich górników, którzy regularnie kupują anty na dopalacze

xxX NIGHTHUNTER Xxx napisał(a):

Czyżby? :E
      Jakoś ożywionej dyskusji w DiD nie widzę ]:-D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ackra ().

• VampireLord napisał(a):

wszystko spoko, Rigel czekał na uFusion dwa lata
      Ale pomysł wrzucania 4 uni do Ursy nie jest dobry ;) Tzn oczywiście wszyscy znający sytuację wiemy kto ma znajomości i napiera na takie debilne pomysły
      uF P+R+S+T -> nowe uni. To jedyna sensowna zmiana. Może będzie do czego wracać :)

Wróćcie do cyferkowych, zróbcie z u67-u69 uni 2
      z PRST uni3 z ewentualną zmianą konfiguracji na większe eko (choć myśle, że max x2 eko)
      zajebiaszczy post w jednym kawałku ... opowiada wszystko ...
      UFusion z Ursą nie bo eko x3 i topka Ursy odskoczyła punktowo blablabla
      połączcie PRST ew. podnieście wtedy eko chociażby do x2 ...
      czy niektórzy myślą to co piszą ? ... bo widać , że nie
      chcesz UF bo zacząłeś grać na standardzie x1 i nie chcesz łączenia z Ursa i zmiany prędkości z eko to zdychaj na swoim x1 i nie zarzucaj propozycji podniesienia tego bez Ursy. bo to wprost śmieszne.

Urse powinni zestandaryzować do x1 i przerzucić na Andromede.
      ekonomi i tak jedni z mocniejszych już będą więc dalej sobie poradzą mimo eko x1

Edit:

A myślisz ze kto utrzymuje serwery GF, górnicy czy jednak ci ludzie którzy graja flota?? - terry

niby dobry gracz, ale wszystko chyba niby skoro zadajesz takie głupie wprost pytania.
      od czasu jak można sobie surowce wymieniać za antymaterie to z pewnością znajdzie się wielu ekonomów, którzy na handlarza wydają więcej jak nie jeden flociarz.
      Inni ekonomi zawyżają przeliczniki aby samym skupować jak największą ilość deu.
      Więc tu Twoje pytanie jest nie na miejscu.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez pozamiatany ().

• Takie pytanie tylko.
      Gram na U68, na U1 gdzie będę przenosił konto jest już idler o pod moim nickiem.
      Co teraz?
      Muszę nick zmieniać?
      Wolałbym grać dalej pod swoim którego używam od 2005 roku.

Best Win 107.510,48%
      Best Lost 120.069,42%
      Best ACS 107.510,48%
      Best Solo 12754%
      Zniszczyłem już ~~258? GŚ
    • xxX NIGHTHUNTER Xxx napisał(a):

pomysł fuzji wywołał wielką dyskusję i poruszenie na uni Vega. Jestem na stałych łączach przez gg, priv, tel z wieloma graczami z Warriors jak i z wielu wielu innych sojuszy. Ludzie od lewa do prawa pytają głośno dlaczego chcecie nas pominąć przy fuzji. Powiem szczerze często ostatnio przeglądam poziomy rozwoju poszczególnych uni na infuzie i aż dziw bierze że nie padła propozycja fuzji ursa xaltym vega i wasat. Te uni są na bardzo podobnym poziomie rozwoju i z tego co słyszę problem wyludnienia dotyka ich w tym samym stopniu. Wielu świetnych graczy woli nawet fuzję z draco które pewnie nas zje niż pozostawienie naszego uni znów na boku. Nasze uni świeci pustkami a przeglądanie gali to jak pisałem wcześniej wygląda jak wycieczka po cmentarzu. Myślę że do tematu dzisiaj i jutro wpisze się jeszcze wielu wielu graczy z naszego uni.

popieram w 100% i podobała by mi się taka fuzja :D

licze że Art się odniesie do naszych wypocin i coś z tym zrobi jak już pisałem lepsze coś niż nic te rozwiązanie było by dla nas najkorzystniejsze mniej więcej rozwój na podobnym poziomie chciałem zaznaczyć ze każda fuzja była by wybawieniem im większa tym lepsza
    • Skoro chcecie łączyć uniwersa to po co powstają nowe ! Zamiast zmodernizować te starsze .

W taki sposób zniechęcacie graczy do gry bo mając konto z dobrą ekonomią gracz dowiaduje się że jego uniwersum będzie zamknięte bądź połączone z innym na którym też ma się konto do których zainwestowano własne środki które przepadną . I tak w koło macieja zamiast zrobić zaledwie kilka uniwersów z różnymi parametrami i byłby spokój . Niestety trzeba się zastanowić czy warto iść tą waszą myślą bo w większości krajach niema tylu uniwersów co w Polsce z powodu braku chętnych do gry . Natomiast stworzenie kilku uniwersów z różnymi parametrami z nowym jak i starym interfejsem ma sens . Obecnie gram na Elektrze i gdy zaczynałem to było około 3.900 a obecnie jest 3.672 .

Bardziej bym poszedł w zabezpieczenia aby gracze mieli równe szanse bo obecnie jest tak że różne wspomagacze programowe grywają zamiast nich .
      ...::: Porażka z której się otrząśniesz to tylko mało znaczący epizod w drodze do wiecznej chwały:::...
    • No terry byłbym gotów powiedzieć, że może i nawet górnicy więcej pakują anty. Różnie bywa i do końca nie wiadomo. Ale ogromna ilość górników regularnie pakuje anty w geologa i dopalacze chociaż na najlepiej rozwinięta kolonie. Już nie mówiąc o handlarzu do wymiany paliwka.
      Flociarz zazwyczaj korzysta z lotek. Sporadycznie zdarza sie, że przenosi kolonie za anty. Więc w gre wchodzi zakończenie budowy floty/obrony jak nagli sytuacja i ewentualnie komandor

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Pazik ().

• Pazik napisał(a):

No terry byłbym gotów powiedzieć, że może i nawet górnicy więcej pakują anty. Różnie bywa i do końca nie wiadomo. Ale ogromna ilość górników regularnie pakuje anty w geologa i dopalacze chociaż na najlepiej rozwinięta kolonie. Już nie mówiąc o handlarzu do wymiany paliwka.
      Flociarz zazwyczaj korzysta z lotek. Sporadycznie zdarza sie, że przenosi kolonie za anty. Więc w gre wchodzi zakończenie budowy floty/obrony jak nagli sytuacja i ewentualnie komandor

Ja nie przenosze koloni a robie telepki za antymaterie!
      Nie o tym jest temat, gra bez łączenia umrze i nie bardzo rozumiem czemu niektórzy tak się tego łączenia boja!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Terry ().

• Też jestem ZA terry. Tylko niech to będzie robione z głową. A nie ze względy na brak czasu- byle było więcej graczy nauni.
      Łączenia sie nie cofnie. Nie można brać pod uwagę tylko top1 gracza bo poznije jest przepaść nie do przeskoczenia. Albo dla zachowania równowagi zmienić mechanike servera. Nie oto chozi w fuzji.
    • ackra napisał(a):

xxX NIGHTHUNTER Xxx napisał(a):

Czyżby? :E
      Jakoś ożywionej dyskusji w DiD nie widzę ]:-D

A to nie wystarczy jeden reprezentant ]:-D

W takim razie króciutko.

Vega musi mieć łączenie, kolejnej fuzji pewnie nie doczeka więc każda z przedstawionych propozycji będzie dobra.
      Cieszy fakt że gracze z Vegi nie biadolą i nie wybrzydzają bo niektórych panów to już ciężko czytać.

Opcja 2: u1,u67,u68 => u1 znakomita, nawet z tą wersją eko x2, im więcej surowców tym więcej floty.. do rozbicia ]:-D
      Łączny % w ST
      u20 - 42 ST - 103.266,63 %
      u67 - 30 ST - 202.268,71 %
      Nekkar - 3 ST - 9058,3 % off
      :popcorn: :czytam: :kawa:
    • Starrk, ależ oczywiście się z Tobą zgadzam. Jak już 3 miesiące temu założyłam temat o tym, to niestety Dziuba mnie zgasiła:]
      Jeżeli mowa o wymieraniu poszczególnych uni. Czemu nie ma wzmianki o Yakini? Tam gracz z top300 jest zielony dla gracza top 100;) Wiele osób zamierza tam grę zakończyć. Czy Yakini czeka wymarcie o którym się nie mówi?
      Legionistka
      Caryca Marcysia I

• Reaver napisał(a):

Takie pytanie tylko.
      Gram na U68, na U1 gdzie będę przenosił konto jest już idler o pod moim nickiem.
      Co teraz?
      Muszę nick zmieniać?
      Wolałbym grać dalej pod swoim którego używam od 2005 roku.
      Musisz zmienić.

Zmiana statusów
      Brak
      :fsad:
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• .pl1. napisał(a):

jak czytam te brednie o tym ze ktos ma konto i tu i tu to szlak mnie trafia .
      to zostaw sobie te najlepsze i na nim graj proste.
      tak sie sklada ze tez mam konto i na eli i na Q
      oba topowe i jakos nie placze - bo wole zeby byla fuzja i laczenie i wiecej graczy /celi .
      jedno z tych kont zawsze idzie komus oddac...

Nie każdy ma taki tupet, żeby sprzedawać konta, albo zgłaszać brata na wspólne ip i sprzedawać surowce. Dla was łączenie to raj, bo macie pełno kont, a będziecie mieli jeszcze więcej. Pushe na potęgę.

Elka ma 6 lat, a Q 3. Moim zdaniem łączenie ma sens minimum za 3 lata jak poziom się wyrówna.
      Gwarantuję, że bez łączenia na E i Q za 3 lata będzie większa aktywność niż jest obecnie na wielu uniwersach. Nawet jak za 3 lata nie uda się fuzja to i tak uni 5x sobie poradzą - zawsze gra tam dużo ludzi.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez spirycik ().

• Virtual_ManPL napisał(a):

Dlatego jedyna opcja jest stworzenie nowego uniwersum docelowego...
      Przy okazji usunie sie konta na wiecznych urlopach zajmujacych tylko bezsensowanie pozycje do kolonizacji.
      Art już pisał że osoba która jest odpowiedzialna za łączenie nie zgodziła się na nowe uni. ;)

:fsad:
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().

• nie osmieszaj sie i nie oczerniaj jak pojecie masz blade

tak sie sklada ze mam konto i na Q i na E

i oba sa topowe przez topowe rozumiem np top1 flot i top 2 flot - i jakos mi nie zal rozstac sie z jednym z nich
      dla nas laczenie jest dobre - bo jest wiecej graczy - wiecej graczy lepsza grywalnosc - wiecej sie dzieje - jest mniej nudno niz dotychczas
      nie pisz bredni o puszach - bo nigdy nie wisialem na pregu za to - a twoje zdanie interesuje mnie tyle co zeszloroczny snieg
      jaki poziom sie wyrowna ? jak gram na obu uniach - czy ty wogole wiesz o czym mowisz? - niesadze ( na obu uniach top flot jest nasze !)

ad terry
      wiesz czemu placza? bo maja konta i tu i tu i nie wiedza co maja zrobic , dlatego placz , placz2 dlatego ze sie widocznie boja ze ich bedziesz niszczyl: ) tak jak np stark - ktory konta na eli nie ma i boi sie o swoje eko

nie placzcie beksy bo dla was nie zmieni sie nic - i tak latamy po was i na elce i na quantumie ! w moim przypadku - co za roznica czy oram was z konta pl czy z konta ira na 2ch roznych serwerach

wezcie przyklad z takiej vegi - gdzie ludzie chca byc przylaczeni gdziekolwiek - jakby to odemnie zalezalo to bym dodal do tego wora jeszcze jedno spidowe uni eridanus tez do elki i quantuma i vege jesli tylko chca;)
      im wiecej tym lepiej

tyle odemnie .

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez .pl1. ().

• Dobrze to teraz ja wrzucę swoje 3 grosze , przebrnąłem przez wiekszość wiadomości, i z tego co widze najbardziej zawsze komuś żal ze u siebie na uni jest top5 a bedzie top 100 lub 200 , no fakt poważny problem.
      Zeby było jasne gram na uni Ursa jako flociarz , flota top7 , jak dla mnie priorytetem przy wyborze uni byla prędkość floty, nie eko, grając kiedyś na uni Hydra gdzie było x1/x1 przeniosłem się na Urse tylko po to by poprowadzić moonówkę, i okazało się że mi taki układ przypasował. dlatego na Ursie zostałem i dlatego na Ursie gram.
      Argumenty typu "mam mała flotę zezłomują mnie" są dla mnie żadnym argumentem , gdy ja zaczynałem np. na uni hydra to wtedy to uni było juz w pełni rozkwitu a ja dopiero pierwszą kolonię tam robiłem , miałem nie zaczynać gry bo ludzie podorabiali sie tam juz flot i kazdy z top 500 mógł mnie zezłomowac? Śmieszne. Skończyłem jako TOP26 i TOP10 flot, kiedy widze argumenty, że nie wybronię moona bo floty z takiego uni a takiego są poza zasięgiem naszych 5 , nie zapominajcie ze na kazdym uni jest ktoś kto kogoś nie lubi i z miła chęcia się podstawi, zawsze jest wyjście zawsze sa jakieś możliwości trzeba nauczyć sie je dostrzegać a nie siedzieć w swoim własnym spokojnym światku gdzie nikt nikomu krzywdy nie zrobi.
      Jak dla mnie bez różnicy z kim połączą Urse , czy z w większości narzekającymi graczami PRST czy Xalyntem Vegą i Wasatem , pewnie i prędkość flot dźwignąłbym gdyby z x1 zrobiło się x2, swoja drogą z chcęcia spróbowałbym polatać z ludźmi z Xalynth bo tak się składa że tam też gram ale jako typowy ekowiec (imperatoR) więc sam ciekaw jestem jakby to wyszło i czy z TOP7 na Ursie zrobię się TOP100/200/300 mam to gdzieś bo najważniejsza w grze jest zabawa a nie narzekanie, a jak widze wpisy top100 na ursie ma wieksza flote niz top1 na jakimś tam uni, to śmiać mi sie chce, bo najpierw musielibyście znać doskonale ursę bo w tej topce, flot na która patrzycie wiekszość to bunkry, no chyba ze i tego się boicie :)

Art mi bez różnicy gdzie miałbym trafić , byle zrobiło się weselej , bo teraz to powoli grać się nie chce :)

Najlepsze solo 236944.04%

uHydra -14ST
      uUrsa - 144ST
      uWasat - 35ST
      uUriel -60ST - top 3 solo
      uXanthus - 10ST
      uKalyke - 109ST
    • Wreszcie ruszyło się na dobre :).
      Opcja u1, u67, u68 => u1 idealna, chociaż szkoda że Andromeda nie chce dołączyć, im więcej tym lepiej, ale można to zrozumieć, za parę lat pewnie i tak nas połączą ;). P,R,S,T - bardziej naturalna jest na pewno opcja bez Ursy i chyba lepiej żeby tak zostało.
      To kiedy można się spodziewać łączenia? W najbliższych miesiącach?.