faktycznie 2 opcja niezla bezdie. szkoda ze nekkar sie nie zalapie do laczen ale w sumie nie mam i tak co narzekac, 2 konta beda mi sie lapaly wiec moze wroci chociaz troche chec do zdjecia urlopu i pogrania na 1 i 69 po tych laczeniach
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Czyli Vega nie będzie łączona z jakimś innym uni na tą chwilę ?
Raptem 298 osób gra - patrząc po skanach to raptem ze 20 (reszta bunkrownicy to nie latają).
Trzeba czekać na lepsze czasy :ziew: -
czemu nie polaczyc u66,69 i Andromedy razem? podobne pkt sa a w przypadku laczenia z U1 bedzie ogromna dysproporcja
-
Ze statystyk Ciapki widać, że Wasat jest najbardziej wymarłym uni... Można by go połączyć z Vegą... top1 na podobnym poziomie, można uśrednić debris i podnieść eko do x3 - to akurat nikomu wadzić nie będzie. Trzeba ratować to uni
-
Przy opcji drugiej jest brana pod uwagę określona ilość darmowych relokacji? Czy planety zostaną losowo przydzielone bez możliwości przeniesienia.
Oczywiście nie mówimy o relokacji za antymaterię.
Z drugiej strony branie ilość pkt graczy top1 jako jeden z kryteriów łączenia jest troszeczkę dziwne.
Między top1 a top2-3 jest jednym słowem PRZEPAŚĆ 60kk pkt w przypadku u68.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Pazik ().
-
popieram przedmowce uni 66, 69 i andromede razem piekna by byla uni
uni 66 top 55
sojusz HDH -Hyba Dużo Hlejesz -
Bardzo mnie cieszy połączenie Uni67 z Uni1, natomiast też jestem ciekaw, jak będzie wyglądało tam umiejscowienie planet.
-
Czy przy przeniesieniu ulegną zmianie koordynaty?
Kto pierwszy, ten lepszy. System będzie starał się utrzymać te same współrzędne, na tyle na ile będzie to możliwe.
Jednakże, możliwe, że koordynaty ulegną zmianie. Nie będzie to jednak duża zmiana (np. z 1 do 9 gali). Postaramy się, aby koordynaty były niemal bez zmian.
Ten wyciąg z 'regulaminu' unifusion powinien dać odpowiedź na pytania o lokowanie planet
-
Swoja droga zapewne będzie gro osób, które do tej pory grały na u67 i u1.
Jak to będzie rozwiązane po połączeniu? Z jednego będzie musiał zrezygnować? Zakładając również, że dany gracz na dwóch kontach inwestował pieniążki w antymaterie.
Mnie taka sytuacja nie dotyczy ale znam kilku graczy, którzy są w takim przypadku i pewnie chcieliby wiedzieć. -
tak bedziesz musial z jednego zrezygnowac
-
Art, pomyśl nad Cygnusem, to uni mimo fajnej konfiguracji (x4 eko/flo) jest praktycznie wymarłe
Opcja 1 całkiem fajna, czyli trzeba odzyskać kontoPodrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji.
[09:01] <PabLo> nie poczebuje laski pffff [09:01] <PabLo> sam se poradze
[14:27] <cptK> kocham Cie [14:27] <cptK> wyjdz za mnie -
To wszystko jest w regulaminach i FAQ. Jeżeli gracz ma konta na 2 uni, które zostaną połączone, będzie musiał z jednego zrezygnować, ponieważ można posiadać tylko jedno konto na jednym uniwersum.
-
lesnik napisał(a):
W moim przypadku serwerem docelowym jest U1.
Czy dałoby się zrobić tak, żeby wykasować zawieszone konta na u1 dla zwiększenia ilości miejsca? Z inf podanych wyżej wynika, że jest ponad 1,7k niekawynych graczy z czego jakaś część bez aktywnosći ponad 32d o ile po migracji na U67, U68, A problem się rozwiązę sam, to na docelowym nadal będą wisieć...
Piękne uniwersum powstanie z opcji 2
Konta z (I) mogą zostać
Nie koniecznie te zabanowane na kilkanaście lub kilkadziesiąt lat.
Dla mnie opcja 2 też jest ok. -
w takim wypadku z drugiego konta powinna być przeniesiona antymateria na konto główne. Oczywiście po wcześniejszej odpowiedniej weryfikacji.
Byłoby to uczciwe według mnie. -
-
Jeżeli przez uśrednianie podnosicie na jednym z uni debris, to ekonomom też dorzućcie chociaż 1x do wydobycia)
-
Bardzo dobrze Trzeba będzie ruszyć tyłki i pozdejmować urlopy
Mam nadzieje że zmiany wejdą w tym roku
Ta fuzja byłaby dużo ciekawsza niż poprzednia - gdy większość tych topowych flot poszła na 67 i 68
Przychyliłbym się do prośby kogoś z góry - konta na wiecznych banach - czy takie z ponad 2-3 letnim urlopem mogłyby zniknąć nowi koledzy z pewnością mieliby więcej miejsca
“Beware the quiet man...
For while others speak, he watched. And while others act, he plans.
And when they finally rest… he strikes.”
W jedności siła PN
Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez priesten ().
-
Też jestem aby dodać Andromedę do uni66 i uni69 - myślę ze gracze z Andromedy też by tak chcieli
Imperare sibi maximum imperium est
ST#262 NEKKAR ON
ST#2 WASSAT- OFF
ST#87 Uni69 - OFF
ST#67Fenrir - OFF
ST#3 Dorado - ON
ST łącznie - 421 -
Moim skromnym zdaniem, unie powinny byc polaczone wedlug stosunkow flot. I tak naprzyklad Andromede- patrzac na statystyki- lepiej polaczyc z u66 i u69- Oby dwa uniwersa sa flotowo stosunkowo podobne. Gdzie naprzyklad u 67/68 z tego co mi wiadomo i co widze sa jedne z najwiekszych flot ogame pl.
To takie moje skromne zdanie
Pozdrawiam -
A ja jako gracz unii Xalynth nie chciałbym zmniejszenia szybkości eko. Dużo osób które tutaj grają tak budowały konta żeby eko było istotnym elementem zysków nawet gdy się lata. Poza tym zbyt duże różnice we flotach między graczami draco i xalynth powodują że zmusi to nas do gry ufs w związku z powyższym oznacza że eko wogóle nam nie jest potrzebne. Stanowcze nie dla draco i xalynth.
-
Vega + Wasat - tutaj można by coś zrobić jeszcze.
Dobry pomysł z tymi kontami z długą (!) nieaktywnością - usuwać.
Chyba że istniałaby jakaś techniczna możliwość żeby zdejmować takim osobom urlopy (chodzi mi o konta na urlopach z 365 dniami i dłużej - tacy już raczej nie wrócą) + po zdjęciu takiego urlopu 30 dni i konta się usuwają na dobre.
Denerwujące jest to na np. Vedze że są całe układy z graczami z urlopami ponad 365 dni.. -
Witam
też uważam, że U1 będzie za silne dla Andromedy.
Proponuję połączyć Andromedę tylko z U66 i U69.
Konta z banami pokasować lub zdjąć im U - będą fajne ST :)))
pozdrawiam -
PanOwocek napisał(a):
Moim skromnym zdaniem, unie powinny byc polaczone wedlug stosunkow flot. I tak naprzyklad Andromede- patrzac na statystyki- lepiej polaczyc z u66 i u69- Oby dwa uniwersa sa flotowo stosunkowo podobne. Gdzie naprzyklad u 67/68 z tego co mi wiadomo i co widze sa jedne z najwiekszych flot ogame pl.
To takie moje skromne zdanie
Pozdrawiam
Community Manager -
@Pan Lusterko - chodzi o możliwie konkretne połączenie, bo nie wiemy kiedy będzie kolejne :x
Community Manager -
Każda zmiana która spowoduje zwiększone aktywności na uni jest na plus.
Dogrania wymaga oczywiście kwestia "proporcji siłowych" poszczególnych uni, ale nad tym niech sie głowią ci na górze.
Samą koncepcję UF jak najbardziej popieram.Nie wierzę, że ludzkość przetrwa następne tysiąc lat, jeśli nie udamy się w kosmos. Zbyt wiele zagraża życiu na jednej planecie.
Stephen Hawking
TOP SOLO 1193,6%1193,6% -
Art, czemu inne Universa nie są brane pod uwagę?
Jak sam napisałeś planowane zmiany systemowe "zamorżą" temat UF na bardzo długi czas... Przypuszczam że przez dwa lata na pewno nie będzie żadnego UF po tych zmianach systemowych, więc co wtedy? Przez ten czas te Uni po prostu umrą...
Fidis od dawna żyje już UF, a tutaj taki zonk...
Jeżeli wiesz ze mają wejść takie zmiany systemowe powinieneś wnioskować o połoączenie jak największej ilości Uni, bo później nie będzie już co łączyć.?
34 ST na OGame -> 15.042,48% -
Ze swojej strony, jako gracz Andromedy również chciałem poprzeć propozycję, aby Andromedę połączyć z u66 i u69. Patrząc pod kontem graczy z Andromedy, naszych top, co tak naprawdę odzwierciedla nasze możliwości, będzie to o wiele bardziej rozsądne rozwiązanieI amar prestar aen.
-
Mam tylko jedno pytanko. Dlaczego dla każdego łączenia nie stworzycie nowego Uniwersum? Skoro dla P, R, S,T możecie stworzyć nowe "U" to dla pozostałych także. Byłoby to bardzo sprawiedliwe, ponieważ każdy miałby takie same szanse w zdobyciu lokalizacji.
-
Jakie nowe, czytaj dokładnie, U to Ursa i istnieje już kilka latPodrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji.
[09:01] <PabLo> nie poczebuje laski pffff [09:01] <PabLo> sam se poradze
[14:27] <cptK> kocham Cie [14:27] <cptK> wyjdz za mnie -
No własnie połączenie z tą Ursą to drobne nieporozumienie Mam flotę TOP 8 i po połączeniu wypadnę z TOP100. Troszkę za mocne jest to uniwersum w połączeniu z pozostałymi. Aczkolwiek fakt pozostawienia flot na poziomie x1 mi jak najbardziej pasuje
Pozdrawiam
Wisior
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 22
22 gości