Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• u1,u67,u68,A => u1

W końcu, przyznam że czekalem z niecierpliwością na łaczenie. Chociaż wolałbym docelowe nowe uni ale na pewno nie bedę narzekał nad taką propozycją jaka jest obecnie.
      A jeśli do "wspólnego worka" zostałyby dorzucone 66 i 69 też nie będę płakał

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Bigot ().

• ok, a co jeśli zarówno na Quantum, Elektrze i Draco mam konta?, które rozwijałem kilka dobrych lat i teraz po połączeniu będę miał dwa na jednym uni Elektra i Quantum? To nie jest żadne multi bo grałem uczciwie przez tyle lat, ale grając na jednym uni na dwóch kontach po połączeniu moge podpadać wtedy pod multi. To nie jest fair. Jestem więc przeciw łączeniu Elektry i Quantum, chyba że będę mógł grać na dwóch kontach na jednym uni!
    • Co do połączenia Taurusa z Pegasusem, Riglem i Siriusem jestem jak najbardziej za, aczkolwiek przejście z prędkości ekonomii z x1 na x3 jest trochę dziwnym pomysłem jak na mój gust, jednak powyższe uniwersa były stworzone jako te bardziej "standardowe" aniżeli Ursa, więc gracze którzy się na nich zapisywali chcieli mieć te podstawowe prędkości.
      Sama fuzja dobra sprawa, tylko jeśli możnaby bez tego zwiększania prędkości ekonomii ;)
      Takie jest moje zdanie.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Darthy ().

• ..:: RYSIEK ::.. napisał(a):

Art, czemu inne Universa nie są brane pod uwagę?
      Jak sam napisałeś planowane zmiany systemowe "zamorżą" temat UF na bardzo długi czas... Przypuszczam że przez dwa lata na pewno nie będzie żadnego UF po tych zmianach systemowych, więc co wtedy? Przez ten czas te Uni po prostu umrą...
      Fidis od dawna żyje już UF, a tutaj taki zonk...
      Jeżeli wiesz ze mają wejść takie zmiany systemowe powinieneś wnioskować o połoączenie jak największej ilości Uni, bo później nie będzie już co łączyć.
      Jest jeden problem, nie wiemy czy dojdzie do połączenia i na ile możliwych scenariuszy będzie zgoda. Dlatego też zajęliśmy się tymi najbardziej potrzebującymi.
      Oczywiście mogę rozpisać plan na połączenie wszystkich serwerów, ale praktycznie nie zostanie zrealizowany.

HunterNight napisał(a):

Mam tylko jedno pytanko. Dlaczego dla każdego łączenia nie stworzycie nowego Uniwersum? Skoro dla P, R, S,T możecie stworzyć nowe "U" to dla pozostałych także. Byłoby to bardzo sprawiedliwe, ponieważ każdy miałby takie same szanse w zdobyciu lokalizacji.
      U to Ursa a nie nowe Uni.

Wisior napisał(a):

No własnie połączenie z tą Ursą to drobne nieporozumienie :/ Mam flotę TOP 8 i po połączeniu wypadnę z TOP100. Troszkę za mocne jest to uniwersum w połączeniu z pozostałymi. Aczkolwiek fakt pozostawienia flot na poziomie x1 mi jak najbardziej pasuje :)

Pozdrawiam
      Wisior
      Wiem, że wygląda to nieciekawie. Ale nie widzieliśmy innej opcji. A lepiej zebrać do grupy jak najwięcej serwerów. Niż przeprowadzać drobne połączenia.

Community Manager
    • doublepost, ale z wartościową informacją.
      Zatem po uwzględnieniu kilku zmian, plany by wyglądały następująco:
      • 1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol (aaaalbo łączymy PRST tylko we własnym gronie bez U)
      • 2: u1,u67,u68, => u1
      • 3: u66,u69,A => A (tutaj docelowe uni do ustalenia)
      • 4: E,Q => Q (możliwe uśrednienie DF)
      • 5: D,O,W => X (docelowo floty 2x, eco 4 moze 3x), DF 50-60%

Community Manager
    • Oczywiście jestem za połączeniem universum i to najlepiej jak największej ilości uni, aby zyskała rozrywka jak i sama przyjemność z gry i jestem za tym aby Draco, Orion połączyło się również z Xalynth.. a uni Vega, Wasat niech same zdecydują czy chcą jako universa umrzeć śmiercią naturalną.. lub się połączyć, bo następne łączenie będzie za kolejne 2 lata po zmianach systemowych albo jeszcze później, niech te wypowiedzi dadzą wam do myślenia.

Art napisał(a):

Ok, w temacie unifusion coś drgnęło.
      Nic pewnego, ale wolimy przygotować plan, który ma szansę wypalić. Niestety nadchodzą zmiany systemowe, które mogą zamrozić migrcje na długi, długi czas.

Logicznie myśląc, albo grać i mieć przyjemność po łączeniu i większej ilości graczy lub być na swoim starym uni przez kolejne lata i w końcu stracić ochotę do gry. Pamiętajcie o zmianach systemowych! i wszystkich nowych funkcjach, które nawet na silniejszych uni jeżeli chodzi o flotę dadzą wam możliwość kontynuacji gry nawet po popełnieniu błędu lub sytuacji czy sprawach osobistych uniemożliwiających grę.

Paul Eagle napisał(a):

Każda zmiana która spowoduje zwiększone aktywności na uni jest na plus.
      Dogrania wymaga oczywiście kwestia "proporcji siłowych" poszczególnych uni, ale nad tym niech sie głowią ci na górze.
      Samą koncepcję UF jak najbardziej popieram.

I tak trzeba do tego podejść, nie jak coś złego dla uni słabszych tylko myśląc o przyszłości i czekających nas rozwiązaniach systemowych i braku w przyszłości UniFusion brać co dają i korzystać :) chodzi o przyjemność z gry, dlatego jako stary wyga doświadczyłem i migracji na silniejsze uni jak i słabsze, pamiętajcie zawsze są większe plusy niż minusy.

Paul Eagle napisał(a):

Każda zmiana która spowoduje zwiększone aktywności na uni jest na plus.

O tym właśnie mówię, dlatego uni Vega i Wasat również zapraszam do połączenia się z uDraco, Orion i Xalynth

..:: RYSIEK ::.. napisał(a):

Jak sam napisałeś planowane zmiany systemowe "zamorżą" temat UF na bardzo długi czas... Przypuszczam że przez dwa lata na pewno nie będzie żadnego UF po tych zmianach systemowych, więc co wtedy? Przez ten czas te Uni po prostu umrą...

I dlatego niech to da wam do myślenia, decyzja należy do was :)

Do Arta jestem również "ZA" by połączyć uXalynth z uDraco i uOrion bo same łączenie 2 uni gdzie gra 300 osób jest mało efektywne, a gracze Vega i Wasat niech sami się wypowiedzą co jest im opcją najlepszą, wyżej wszystko zostało opisane. Decyzja należy do WAS :)

Art napisał(a):

doublepost, ale z wartościową informacją.

1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol
      2: u1,u67,u68, => u1
      3: u66,u69,A => A (tutaj docelowe uni do ustalenia)
      4: E,Q => Q (możliwe uśrednienie DF)
      5: D,O,W => X (docelowo floty 2x, eco 4 moze 3x), DF 50-60%

Uprzedziłeś mnie więc uważam to za bardzo dobre rozwiązanie odnośnie opcji 5. Zapraszamy jeszcze Vege :)
      ST 169 1 104 816 % :gszo:

PB SOLO 66 686,35%
      PB ACS 369 507,5%

UDRACO - 567 593,2 - 94 ST
      U1 - 9693,37 - 10 ST
      U50 - 73 165,47 - 10 ST
      U67 - 9937,6 - 4 ST
      UAndro - 18 326,18 - 3ST

TOP 1 ACS uAndro
      TOP 3,5 ACS u50
      TOP 6 uDRACO

U12 - 48 396% - 24 ST
      U12 + DRACO SD - Aktywista TOP 1

VENI VIDI VICI (!)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Goku7 ().

• każda opcja łączenia największej ilości uni jest dobra
      i nie należy patrzeć się na tych niezadowolonych
      oni zawsze będą
      genialnym posunięciem byłoby gdyby zostało na polskim ogame od 10-15 uni licząc również te nowo powstałe
      tylu dziś jest graczy i takie są realia
      to nie kryzys ogame to rezultat polityki gf - tak parafrazując znany myślę cytat

Art masz dwie pomyłki
      w pkt 1 trzeba dodać do uni U
      zaś w pkt 5 zamiast W wpisać X

ludzie po prostu będą zadawać niepotrzebne pytania
      Wolność własność sprawiedliwość czerwonym śmierć

miejscem obecnej socjalistycznej "klasy" politycznej jest więzienie

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez sta111siu ().

• @Art- nie uważasz, że połączenie Ursy z wyżej wymienionymi uniwersami to przegięcie? Nasz top1 z Sirka nie zmieści się nawet w top100 po fuzji, przecież to będzie rzeźnia? Spojrzeliście na dysproporcje punktowe? Jestem stanowczo przeciwny, na samej Ursie jest 30 osób z silniejszą flotą od naszej najmocniejszej, fuzja oczywiście in plus- bo uni zdechłe jak pies- ale Ursa według mnie jest dużo za silna na fuzję z nami.

@Edit

1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol (aaaalbo łączymy PRST tylko we własnym gronie bez U)

Z naciskiem na 'tylko we własnym gronie bez U' :brawo:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez wuj ().

• Art napisał(a):

• 1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol (aaaalbo łączymy PRST tylko we własnym gronie bez U)
      • 2: u1,u67,u68, => u1
      • 3: u66,u69,A => A (tutaj docelowe uni do ustalenia)
      • 4: E,Q => Q (możliwe uśrednienie DF)
      • 5: D,O,W => X (docelowo floty 2x, eco 4 moze 3x), DF 50-60%

podaj przypuszczalne terminy
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl
    • Art, a nie da się tak zrobić żeby docelowe Uni było zawsze nowe ? Skasowało, by się w ten sposób wszystkie "wieczne urlopy", "wiecznych idlerów" i "wieczne bany" :)
      Nie dyskutuję z idiotą, bo najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu,
      a potem pokona doświadczeniem.

• Art napisał(a):

1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol
      2: u1,u67,u68, => u1
      3: u66,u69,A => A (tutaj docelowe uni do ustalenia)
      4: E,Q => Q (możliwe uśrednienie DF)
      5: D,O,W => X (docelowo floty 2x, eco 4 moze 3x), DF 50-60%

sokojny napisał(a):

Art, a nie da się tak zrobić żeby docelowe Uni było zawsze nowe ? Skasowało, by się w ten sposób wszystkie "wieczne urlopy", "wiecznych idlerów" i "wieczne bany" :)

Jestem "za" jak i 3/4 polskiego OGame. Proszę Art weź to również pod uwagę :)
      ST 169 1 104 816 % :gszo:

PB SOLO 66 686,35%
      PB ACS 369 507,5%

UDRACO - 567 593,2 - 94 ST
      U1 - 9693,37 - 10 ST
      U50 - 73 165,47 - 10 ST
      U67 - 9937,6 - 4 ST
      UAndro - 18 326,18 - 3ST

TOP 1 ACS uAndro
      TOP 3,5 ACS u50
      TOP 6 uDRACO

U12 - 48 396% - 24 ST
      U12 + DRACO SD - Aktywista TOP 1

VENI VIDI VICI (!)
    • Dokładnie tak jak pisali przedmówcy P,R,S,T powinny być połączone, ale U za bardzo odstaje. Poza tym te unii mają standardowe ustawienia, a U x3 eko więc zmianę reguł w trakcie gdy nie jest fajnym rozwiązaniem.

Dysproporcja między Ursą na prawdę odstraszy od gry graczy ze standardowej konfiguracji. I nie jest to tylko maja opinia, ale również każdego z kim rozmawiałem na tej fuzji.
    • sokojny napisał(a):

Art, a nie da się tak zrobić żeby docelowe Uni było zawsze nowe ? Skasowało, by się w ten sposób wszystkie "wieczne urlopy", "wiecznych idlerów" i "wieczne bany" :)
      Chciałbym, żeby tak było. Gdybym mógł to tak zaplanować, propozycja była by taka jak opisujesz. Dzięki temu puste uni zapełni się od nowa, bez problemu z idlakami na docelowym.... Jednak powiedziano mi, że nie będzie takiej opcji... :/

Community Manager
    • Poproszę o jakieś docelowe uniwersa alternatywne, tak jak to było przy poprzednim UF :(
      PS: między Electrą a Quantum jest taka sama dysproporcja jak między Quantum a Eridanusem. Dlaczego by nie połączyć tych dwóch ostatnich? Electra ma się dobrze i tak :E

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Starrk ().

• Starrk napisał(a):

Poproszę o jakieś docelowe uniwersa alternatywne, tak jak to było przy poprzednim UF :(
      PS: między Electrą a Quantum jest taka sama dysproporcja jak między Quantum a Eridanusem. Dlaczego by nie połączyć tych dwóch ostatnich? Electra ma się dobrze i tak :E

Przydały by się. Mam 2 fajne konta na W oraz X, nie chciał bym z nich rezygnować.

uni66 - off - Vendetta
      wasat - on - MAFIA
      merkur - on - BERK

Support
      Zasady Gry
    • Art napisał(a):

sokojny napisał(a):

Chciałbym, żeby tak było. Gdybym mógł to tak zaplanować, propozycja była by taka jak opisujesz. Dzięki temu puste uni zapełni się od nowa, bez problemu z idlakami na docelowym.... Jednak powiedziano mi, że nie będzie takiej opcji... :/

To może na uni docelowym najpierw wyczyścić konta które mają powiedzmy pół roku nieaktywności + permabany, a potem przeprowadzić UF

195 ST - 437 393,32%

"Jeśli spadać, to z wysokiego konia"
    • Q,X --> X; x3 floty, x5 eko, 60% pz, +25 pól
      oraz
      E,Q --> E; 50% pz

E: w ten sposób będą zadowoleni zwolennicy bycia masakrowanym (Quantum z Elektrą; uFS albo brak floty) oraz zwolennicy grania (Quantum z Xalynth: zwolniona prędkość floty dla Q, przyspieszona dla X; nie stracisz floty w 4 minuty przez najazd miliona KR jak w przypadku Elki :E)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Starrk ().