Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• @tnt co ci zależy na tym debrisie ?
      Min jest dla mnie 50 % mimo że górnik zemnie ale jak będę chcial coś pofarmić to mnie to taniej wyjdzie etc...
      A jeżeli boisz, że ktoś będzie latał Ci posatkach są 3 wyjścia
      - zbuduj więcej obrony jak Ci pisałem wcześniej i jakiś człek niedawno (sorry nicku nie pamiętam a spr mi się nie chce)
      - rzuć ogame
      - buduj es i miej satki w tylnej części ciała :PP
      Ircowy spamer

Emeryt

<`marcik> `kwachu chyba ci sie oswiadcze ;p
      Mister Publiczności - Ogame 2015
    • EccLestone napisał(a):

Fear napisał(a):

proste nie chcesz to nie graj, ja chce 70% złomu tak jak większość :P

Jeszcze potup nogą i zacznij płakać, że Ty chcesz i Ty masz to dostać!?

Chcesz 70% złomu to Wnioskuj o połączenie Twojego UNI z jakims 50-60-70% a nie nam konfiguracje beda zmieniac

Syndrom rozpieszczonego jedynaka?
      Nie jestes tutaj sam
      To samo można o Tobie napisać xD
      Zrobili ankietę i wychodzi z niej że najwięcej osób chce 70% ale jeżeli liczyć średnią ważoną to wychodzi 53%. Więc Twoje 30% przegrywa. :P
      (Oczywiście 70 i 30 % zawsze są na przegranej pozycji bo są graniczne. Ale więcej osób chce 70%... ;) )

Tupnij nogą!
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Ciekawe jak kolezanka by piszczała jakby jej z 30% podniesli na 70% troche zrozumienia drugiej strony

Sam ankiety nie przegłosuje po prostu bronie tego na czym zaczynalem gre i wszystko nie rozumiem Waszych atakow ze ekonom ze sie boi

Dlla jednego uni trzy universa beda mialy zmiane konfiguracji to dopiero jest mega

[665] Mniejsze Zło

uni 13: OFF top xx
      uni 31: OFF top 10
      uni Mizar: ON top 3

• Fear napisał(a):

a jak głosujesz na wyborach i wygrała partia z 40% poparciem to co protestujesz że to tylko 40% głosów ze 100% ? "i co ale pozostałe 60% głosowało na innych" XD

Nie, ale wtedy tworzy się koalicja i jest kompromis :P
      Mówię to ja, ekus głosujący na 70% :P
    • relatywnie patrzac na sytuacje laczenia dwoch uni gdzie wszyscy maja wysokie eko, jest duza predkosc i floty to 70% jest suma abstrakcyjna, jednak jako flociarz moge wyraznie podkreslic jedno, kazdemu chodzi o statki w stoczni ktorymi mozna latac, jesli tych statkow bedzie wiecej tym lepiej.
      latwiej tez odbudowac floty po zlomie na takiej predkosci oraz takim eko, przykladem nawet jest draco z dwukrotnie mniejsza predkoscia gry,
      stasiu ma zapchana cala juz stocznie i czeka na odbudowanie sie ich, gdyby nie czas potrzebny na ich postawienie to juz by mial flote,
      takze uwazam ze 70% to prezent maly dla electry i fornaxa, biorac pod uwage ZS z forka :)
    • Jako, iż pochodzę z Hydry to dodam coś od siebie :

Bardzo cieszę się, iż moja sugestia, czy też nie moja została wzięta pod uwagę, jako iż dopiero teraz zauważyłem zmiany, niezmiernie się cieszę. Mówiąc szczerze nawet zdjąłem urlop po około 4 miesiącach praktycznie nie grania. Sam mam 30kk zniszczonych punktów militarnych i myślę, iż połączenie z J jest dla nas wszystkich dobre, bez różnicy mi już później % złomu, toż to tylko zmiany w speed simie i dorobienie recyklerów.

A Ty Fallen babok idź sobie grać na Andromede i Twoich kilkanaście moonówek też. Niektóre osoby nawet dostały(kupiły) konta na uni Hydrze, żeby je dopasać, a następnie po fuzji z Io po prostu spushować się z tych kont, a tutaj : "Szach mat, Io"

PeeS. Fallen piszesz o Webberze czy kimkolwiek, że nas pozłomuje i się skończy ... że Ty wraz z sojuszem i graniem 24/7 wybiłeś swoje uniwersum i masz się za kogoś tam to nie znaczy, że my "pseudo złomiarze" od tak od razu padniemy. Jak dla mnie bardzo dobre połączenie będzie, wiele podobnych do siebie punktowo flot, zrobi się kilka obozów i może będzie jako taka namiastka u1. Tymczasem zabieram się do farmienia :s.
    • EccLestone napisał(a):

Ciekawe jak kolezanka by piszczała jakby jej z 30% podniesli na 70% troche zrozumienia drugiej strony

Sam ankiety nie przegłosuje po prostu bronie tego na czym zaczynalem gre i wszystko nie rozumiem Waszych atakow ze ekonom ze sie boi

Dlla jednego uni trzy universa beda mialy zmiane konfiguracji to dopiero jest mega
      Gram na Hydra ;)
      Ale o czym my gadamy? Rozumiem ze jakby nie było ankiety to wtedy możesz marudzić że chcą dać większy %. Ale ankieta była i wygrała opcja 70%. Pewnie cześć z tych głosów na 70% pochodzi z uni gdzie jest 30%. Niestety nie dogodzisz wszystkim. Trzeba było robić akcje "głosujmy na 30%" xD
      Sama zagłosowałam z uni 30% za opcją 70%. A już mam powyżej 54k punktów więc mnie ochrona słabych nie chroni. 8-)
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • No dobra, niech Wam będzie! Skoro średnia ważona wyszła 53, to po połączeniu Electra i Fornax zróbcie 50%. :fa:
      Myślę, że nawiązując do ankiety to jest najbardziej rozsądna i uczciwa opcja. Zacząłem grę na uniwersum 30%. Nie chce grać nagle na 70% tak jak i wiele innych osób. <:
    • lud chce 70 na forko elce
      chce i ja : )

nie bedziemy Cie sluchac TNT : ) , chcemy 70
      edit;
      pozatym skoro jestes gornikiem to w czym masz problem ? co Cie obchodzi jaki jest % ze statkow?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez .pl1 ().

• TNT napisał(a):

No dobra, niech Wam będzie! Skoro średnia ważona wyszła 53, to po połączeniu Electra i Fornax zróbcie 50%. :fa:
      Myślę, że nawiązując do ankiety to jest najbardziej rozsądna i uczciwa opcja. Zacząłem grę na uniwersum 30%. Nie chce grać nagle na 70% tak jak i wiele innych osób. <:

Czytaj dokładnie człowieki ja liczyłem średnią ważoną dla forka i elcki ktoś inny dla pozostałych uni....
      Ircowy spamer

Emeryt

<`marcik> `kwachu chyba ci sie oswiadcze ;p
      Mister Publiczności - Ogame 2015
    • gardze wami napisał(a):

MIZAR,
      AKTYWNI:331
      NIEAKTYWNI:1.261

LEO,
      AKTYWNI:327
      NIEAKTYWNI:1.073

HYDA,
      AKTYWNI:363
      NIEAKTYWNI:936

JUPITER,
      AKTYWNI:364
      NIEAKTYWNI:1.553

Przybysz z Krypty napisał(a):

Overall results:
      złom 70% - 226
      złom 30% - 177
      złom 50% - 161
      złom 40% - 36
      złom 60% - 26

Fear napisał(a):

Fakty zebralem powzyej - jesli ktos uwaza, ze przy 226 glosach 'wybrala wiekszosc', to mi juz nawet nie chce sie tlumaczyc...

Dlaczego nie chce innego % niz 30 ze zlomu? Co bedzie, za rok, dwa, gdy bedziemy sie przymierzac do kolejnego laczenia? Otoz, bedzie opcja, by polaczyc uni z... jednym ze starszych serwerow na ktorych bedzie, o zgrozo, znow 30%. Wiec po co teraz cos zmieniac?

Jak to slusznie ktos zauwazyl - chcecie zmienic konfiguracje 3 uniwersow, tylko ze wzgledu na uni J, ktore moze byc polaczone z innym, gdzie rowniez jest 70%. Wiec po co zmieniac pozostale uniwersa na 70%? Rozumiem, ze jesli faktycznie wypowiedziala by sie wiekszosc grajacych za zmiana, ale decyzja 200+ osob, z ktorych zapewne 80-90% gra na uni J, chcecie innym zepsuc zabawe?
    • Evrine napisał(a):

gardze wami napisał(a):

MIZAR,
      AKTYWNI:331
      NIEAKTYWNI:1.261

LEO,
      AKTYWNI:327
      NIEAKTYWNI:1.073

HYDA,
      AKTYWNI:363
      NIEAKTYWNI:936

JUPITER,
      AKTYWNI:364
      NIEAKTYWNI:1.553

Przybysz z Krypty napisał(a):

Overall results:
      złom 70% - 226
      złom 30% - 177
      złom 50% - 161
      złom 40% - 36
      złom 60% - 26

Fear napisał(a):

Fakty zebralem powzyej - jesli ktos uwaza, ze przy 226 glosach 'wybrala wiekszosc', to mi juz nawet nie chce sie tlumaczyc...

Dlaczego nie chce innego % niz 30 ze zlomu? Co bedzie, za rok, dwa, gdy bedziemy sie przymierzac do kolejnego laczenia? Otoz, bedzie opcja, by polaczyc uni z... jednym ze starszych serwerow na ktorych bedzie, o zgrozo, znow 30%. Wiec po co teraz cos zmieniac?

Jak to slusznie ktos zauwazyl - chcecie zmienic konfiguracje 3 uniwersow, tylko ze wzgledu na uni J, ktore moze byc polaczone z innym, gdzie rowniez jest 70%. Wiec po co zmieniac pozostale uniwersa na 70%? Rozumiem, ze jesli faktycznie wypowiedziala by sie wiekszosc grajacych za zmiana, ale decyzja 200+ osob, z ktorych zapewne 80-90% gra na uni J, chcecie innym zepsuc zabawe?

Ja mam do Ciebie Ev pytanie : Co Ci za różnica ? Przecież gra 300 osób po każdym z serwerów, w tym może po max 20 osób które grają flotą, a Ty masz obiekcję o jakieś pierdoły które nie mają znaczenia już w tej grze. Zrozumiałbym jak by to był 2005 rok. Po 11k ludzi na serwerach. Ale wyniki które przedstawiłeś same o sobie mówią : nikomu już nie zależy na % tylko o tym, żeby było więcej ludzi, nie ważne jaki %. Olabogo, masz flotę, dorobisz sobie tylko recyklerów i sam z tego będzie czerpał zyski. Ja wolę osobiście żeby więcej serwerów było dołączonych (podobnych punktowo) i tak się właśnie dzieje. Administracja wreszcie wyszła naprzeciw... wolałbyś żeby było 30% ? i połączyli nas z Io ? Wtedy floty jak Fallen nie zrobiłbyś i przez rok.

Tak źle i tak też źle.
      Zresztą obojętne mi już cokolwiek, jakiekolwiek łączenie, byleby było

PeeS. Ev "Co bedzie, za rok, dwa, gdy bedziemy sie przymierzac do kolejnego laczenia?"
      Uśmiałem się tym akurat. Dostaniemy jedno łączenie (jak dobrze pójdzie), a jak zmniejszać będzie się ilość graczy to projekt zamkną :). Chyba mylisz firmy które tym projektem się opiekują.
    • Evrine napisał(a):

weź to z perspektywy złomiarza, bo za takiego można Cię uważać.
      70% złomu i zaraz nieopłacalne farmienia stają się opłacalne, wracają chęci do gry, bo nie latasz po 500k na farming a po 1-2kk z Pztem.
      po złomie szybsza odbudowa, a co za tym idzie większa motywacja by jak najszybciej się odbudować, bo sury na UNI będzie dość.
      nie będzie się trzeba szczypać przy wysyłaniu floty czy zarobisz chociaż na deuter jak wyślesz całą flotę.
      a przejmować się tym co bedzie za 2-3 lata? nie ma sensu.
      :D freelove / Black Igor = turbo multi konto :D

ZŁOMIARZ z ZAWODU :E :E :E
      U24
      U64
      GEMINI
      MIZAR
      NEKKAR

ponad 200 ST
    • Nie moge sie z wami nie zgodzic co do powyzszego, ale po prostu nie lubie zmieniac zasad w trakcie zabawy, a szczegolnie nie lubie gdy ktos z kim mam sie bawic ma duza przewage na starcie (bo za taka uwazam dolaczenie ludzi z serwera na ktorym od ponad 2-3 lat bylo 70% zlomu, a to czy w pelni ten fakt wykorzystali, to juz drugorzedna sprawa). Jesli tak polacza - trudno, albo bede gral dalej, albo wlacze znowu urlop na dluzszy czas - zaleznie od okolicznosci oraz checi.

Chodzi mi o to, ze jest alternatywa, by zamiast uni J z innymi ustawieniami dolaczyc uni N, ktore ma te same ustawienia co pozostale 3 uniwersa. Punktowo wcale nie odstaje tak, jak to pare osob wczesniej (z teamu) podkreslalo, co da sie latwo sprawdzic w statystykach. Osobiscie byl bym za ta wlasnie opcja.

Jako, ze nie doczekalem sie nawet jednego komentarza ze strony Art'a czy kogokolwiek z teamu, widze, ze nie ma sensu juz dalej o tym pisac - zrobicie co zechcecie, jak zawsze. Choc mam nadzieje, ze sam fakt, iz z tej garstki graczy aktywnie grajacych, choc pare osob wypowiedzialo co mysli, moze jakos wplynie na wasza decyzje.
    • freelove napisał(a):

70% złomu i zaraz nieopłacalne farmienia stają się opłacalne, wracają chęci do gry, bo nie latasz po 500k na farming a po 1-2kk z Pztem.
      po złomie szybsza odbudowa, a co za tym idzie większa motywacja by jak najszybciej się odbudować, bo sury na UNI będzie dość.
      nie będzie się trzeba szczypać przy wysyłaniu floty czy zarobisz chociaż na deuter jak wyślesz całą flotę.

a co ma powiedzieć górnik, gdzie zaraz zaczną mu latać po 1kk surki + 2kk z PZeta, gdzie wcześniej, by nikt na to nie poleciał, jak bym chciał pograć na 70% debrisie to by poszedł sobie na takie unii, a nie na LEO, jak już chcą nas łączyć to niech debris równają do pozostałych 3 unii( H, L, M), a nie do Jupitera, albo niech J połączą z I i nie będzie wtedy żadnego problemu

Sygnatura by Madzia
    • wSCIEKŁY napisał(a):

freelove napisał(a):

a co ma powiedzieć górnik, gdzie zaraz zaczną mu latać po 1kk surki + 2kk z PZeta, gdzie wcześniej, by nikt na to nie poleciał, jak bym chciał pograć na 70% debrisie to by poszedł sobie na takie unii, a nie na LEO, jak już chcą nas łączyć to niech debris równają do pozostałych 3 unii( H, L, M), a nie do Jupitera, albo niech J połączą z I i nie będzie wtedy żadnego problemu

H chce debrisu 70% na J jest 70% więc sprawa jest prosta:

HIJ debris 70%, ACS, speed x 1
      LMN debris 30%, ACS, speed x 1

Universum Io 250 ST - 370 690 % OFF

Universum Jupiter UF 40 ST - 215 799 %
    • I w sumie tak by mogło być. Nie wiem, po co na siłę
      wiele osób chce łączyć HJLM. Jupiter tak do pozostałych
      trzech pasuje jak piernik do wiatraka. Może jeszcze przez to,
      że niektórzy nie chcą fuzji z Io, my pójdziemy na jakieś inne
      i dadzą nam 30% złom? Śmiech na sali :E
      Odchodząc może nieco od tematu- wszyscy piszą o HJLM.
      I co, wobec tego może Io ma czekać kolejny rok na unifusion,
      które nam już od roku obiecywano? Dlatego, że jakimś M i L
      uroiło się, że oni chcą teraz? Jasne, a my sobie poczekamy
      aż serwer do końca zdechnie. Jeśli ktoś ma zamiar łączyć najpierw
      dużo nowsze uni, w stylu M czy L, a nas "zostawić na później",
      to od razu może kopnąć się w głowę i zadać sobie pytanie, ilu graczy
      zostanie, gdy dowiedzą się, że ich na legalu olano. A łączyć serwer
      z samymi idlakami, gdzie zostanie 50 aktywnych, zbyt dużego sensu nie ma.
      [SSL] Salon Strzyżenia Lam
      uni Io / uni Quantum

Robię eko. Bombowcami u sąsiadów.
    • Oj Fallen Fallen, nie ludzie z H chcą 70% tylko ludzie z ogółu wszystkich uniwersów a to jest różnica. Ja jedynie stwierdziłem, że mi to totalnie bez różnicy jaki będzie %. JA i tylko ja.

Ale chociaż widać, że próbujesz dogryźć tak czy siak. Powodzenia na Elce Fallen : D.
    • Mnie to lotto jaki będzie % debrisu, chociaż gram na 30% i nie narzekam.
      Głupotą jest jednak rozdzielanie uni podłóg % złomu, im więcej będzie połączonych, tym więcej graczy, przecież można to wypośrodkować i każdy będzie szczęśliwy, czy przy fuzji największym problemem jest % złomu? Ja się cieszę z czegokolwiek, aby te uni odżyły, debris mnie nie obchodzi aż tak bardzo.
      Podrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji.

[09:01] <PabLo> nie poczebuje laski pffff [09:01] <PabLo> sam se poradze
      [14:27] <cptK> kocham Cie [14:27] <cptK> wyjdz za mnie
    • F3arlesS napisał(a):

Oj Fallen Fallen, nie ludzie z H chcą 70% tylko ludzie z ogółu wszystkich uniwersów a to jest różnica. Ja jedynie stwierdziłem, że mi to totalnie bez różnicy jaki będzie %. JA i tylko ja.

Ale chociaż widać, że próbujesz dogryźć tak czy siak. Powodzenia na Elce Fallen : D.

Cedzisz przez ząbki te swoje wywody ;] a pytanie pojawiło się już n postów wyżej. Ktoś Ci bronił flotę budować ? Poza tym zapewne zgrana z Was ekipa i przy 70% debrisie szybko postawicie floty jak moja a potem zapewne skończę jak Mroczny na u67 jak nie wyrobię z siedzeniem 24/7 ja albo któryś z moich zasiadaczy. Pomyśl ile pikanterii zyska Twoja gra krótko mówiąc myśl pozytywnie.

Miło by było gdybyś też odniósł się na PW które Ci wysłałem no chyba że nie chcesz to rozumiem ;]

• Ja zawsze grałem na debrisie 30% i zawsze byłem przeciwny 70%. Po połączeniu U50+60+Draco miałbyć kompromis i pz 50%, po czym został ustawiony 70% i nie żałuje. Będąc wieloletnim przeciwnikiem, gdy w końcu zacząłem grać na takim debrisie zmieniłem zdanie. Mniejsza liczba LM na próby moonowe, większe zyski dla flociarzy, jak górnika zezłomują i się lognie to wyzbiera złom i odzyska 70% swoich DT! A jeżeli farmy się boją o surke, to wystarczy robić zsyłkę częściej, bo jeżeli ktoś chce być w TOPce to o tym wie, a jak nie wie to znaczy, że jest farmą. Jedynce co by było ekstra w zmianie np. prędkości to prędkość GS z misją niszcz.
    • Mi to w sumie obojętne jaki złom będzie, ważne, że nie zmienią prędkości, bo nie lubię speed uni, wszystko za szybko idzie, a co to za satysfakcja jak wszystko mamy 2 czy 5 razy szybciej, wg mnie żadna. Co do łączenia leo to w sumie przydałoby się bo trochę mało aktywnych graczy jest a jak są to zazwyczaj się pilnują.
    • Bl4ckWhite napisał(a):

Ta propozycja również wydaje się interesująca. Ale zaraz pojawi się ktoś, komu zacznie przeszkadzać ranking. Bo na swoim Uni był top5 a na nowym będzie top15 :p

Aczkolwiek jestem skłonny zaproponować kolejną wersję migracji do już przekazanych.

EDIT: Podoba mi się plan z H I J (tym bardziej biorąc pod uwagę wyniki ankiety) i za tym będę lobbował. Pozostaje tylko pytanie o możliwą alternatywę w postaci powiedzmy Universum Specjalnego, który także mogliby wybrać gracze z H oraz I (zakładając, że J będzie targetem)

Poza tym, najbliższa szansa na migrację dopiero po wprowadzeniu wersji 6.0.... :( i z racji, że nie dawno 'dostaliśmy' możliwość łączenia serwerów. Teraz będą inne kraje w kolejce... Ale może uda się coś ugrać.

Dlatego proponuję ochłonięcie tej dyskusji, gdyż nie wiemy kiedy faktycznie dana nam będzie możliwość połączenia.

Community Manager
    • Art napisał(a):

Bl4ckWhite napisał(a):

Ta propozycja również wydaje się interesująca. Ale zaraz pojawi się ktoś, komu zacznie przeszkadzać ranking. Bo na swoim Uni był top5 a na nowym będzie top15 :p

Aczkolwiek jestem skłonny zaproponować kolejną wersję migracji do już przekazanych.

EDIT: Podoba mi się plan z H I J (tym bardziej biorąc pod uwagę wyniki ankiety) i za tym będę lobbował. Pozostaje tylko pytanie o możliwą alternatywę w postaci powiedzmy Universum Specjalnego, który także mogliby wybrać gracze z H oraz I (zakładając, że J będzie targetem)

Zgrzyty zawsze będą ale czy akurat sporne Io tak bardzo namiesza w topce ?

Cały czas przewija się wątek że uni odżyje w przypadku takiej a nie innej opcji UF a na ile odżyje. Wszyscy tu widzą a Art najlepiej (czy to przyzna czy nie) że ta gra to już równia pochyła. Koniec końców zostaną 2 światy ten x1 i ten x5 więc chyba po prostu trzeba się cieszyć z tego co dadzą.

Mari jeszcze pytanie do Ciebie wytłumacz mi jaka jest różnica miedzy 10 dobrze się pilnującymi, 100, 1000 a 1000000 ? Właśnie z takiego nieskładnego gadania biorą się potem kłótnie. Napisz wprost czego oczekujesz np. że chcesz żeby na uni było 100 aktywnych i 2000 słabo pilnujących się.