Devlin napisał(a):
Heh, na Quantum gram, jest 70 i mi mało
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
w kolejnej fazie będziemy popychać do migracji H I J z docelowym Ji dopiero potem E F z docelowym E i 40% zlomem (zeby bylo fair :P) z racji faktu, że na E i F jest wyższa aktywność.
edit: pierwszy plan nie jest tak fajny, obecnie tylko E i F jest bardzo prosto ze sobą połączyć.
Analizujemy jeszcze pierwszy schemat....
Nowy plan w poście 578
Community Manager -
Art napisał(a):
w kolejnej fazie będziemy popychać do migracji H I J z docelowym J i dopiero potem E F z docelowym E i 40% zlomem (zeby bylo fair :P) z racji faktu, że na E i F jest wyższa aktywność.
Uważam, że powinna zostać zrobiona ankieta co do procentu. Wg mnie większość będzie za 50%. Czy jest to możliwe? -
Art napisał(a):
w kolejnej fazie będziemy popychać do migracji H I J z docelowym J i dopiero potem E F z docelowym E i 40% zlomem (zeby bylo fair :P) z racji faktu, że na E i F jest wyższa aktywność.
Moim zdaniem Art masz w zupełności rację. 40% będzie najuczciwszym rozwiązaniem. Mam nadzieję, że właśnie tak będzie po unifusion.
W takim wypadku zarówno ja, jak i pozostali górnicy Elektry (których jest zdecydowanie więcej niż flociarzy) będziemy w pełni usatysfakcjonowani. -
Art, 517 post tego tematu, zobacz proszę, może da się przepchać taki plan fuzji tych uni, to raczej najlepsza opcja i jedyna, żeby te serwery odżyły.
Hydra - Leo - Mizar - Nekkar, plis!
A wiadomo w ogóle kiedy można się spodziewać zalążka planu następnej UF?Podrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji.
[09:01] <PabLo> nie poczebuje laski pffff [09:01] <PabLo> sam se poradze
[14:27] <cptK> kocham Cie [14:27] <cptK> wyjdz za mnie -
chemikos napisał(a):
Uważam, że powinna zostać zrobiona ankieta co do procentu. Wg mnie większość będzie za 50%. Czy jest to możliwe?
Dlatego idąc tym samym tokiem rozumowania, tutaj po prostu uśredniłem wartość. Wilk syty i owca cała :p
Sarmik napisał(a):
A wiadomo w ogóle kiedy można się spodziewać zalążka planu następnej UF?
Community Manager -
Art może, E + F => Q ?? jak za minimum pół roku będzie łączenie to że 200 osób przejdzie z forka na elke to dużo nie zmieni
-
Fear napisał(a):
Art może, E + F => Q ?? jak za minimum pół roku będzie łączenie to że 200 osób przejdzie z forka na elke to dużo nie zmieni
Edytka: Posiedzieliśmy nad cyferkami i opracowaliśmy nowy plan:
Oprócz serwerów E i F chcemy przepchnąć w pierwszej kolejności najlepiej zbliżone do siebie Universa: H J L M z docelowym J (tutaj zadecydowała aktywność) ;)
W dalszej kolejności wyłonił się kolejny schemat: K I O z docelowym O w nast. konfiguracji ( x2, brak ACS, 40% zlomu) - tutaj chciałbym przeczytać Wasze opinie w tej kwestii ;)
Community Manager -
-
Topka z Leo i Mizar ma w przybliżeniu 2x więcej punktów od topki z Nekkar.
-
-
Nekkar będzie uwzględnione dopiero w późniejszych etapach.
Jak widać idziemy z planami zgodnie z alfabetem. N jest dosyć odległe ;) -
Chcę jasnej, klarownej wypowiedzi co się stanie z nekkarem, nie po to mam rok jako takiej aktywnje gry poswieconej na to universum, zeby pierwotny plan, dla ktorego farmilem i zlomowalem zeby flote na nim budowac legl w gruzach przez widzi mi sie teamu polskiego.
A to ze mam kase wydana na oficerow(komandora i admirala) nie wliczam w to co wyzej jest, po prostu chcejasnej deklaracji co sie stanie z uni, albo sie pozbywam tego konta bo mam dosyc sie wkurzania na tych pusherow na pustym universum. -
u66juras napisał(a):
a co z nekkarem? mial isc do leo i Mizara..............
Możesz sobie znaleźć moje posty wcześniejsze i praktycznie planowaliśmy zasugerować połączenie M z N - a to już byłby totalny odlot punktowy.
Na obecnym etapie jestem w stanie zasugerować połączenie Nekkara z Pegasusem. Oba serwery łączy brak cech odmiennych, bliskość punktowa - zatem wydaje się to rozsądnym podejściem. Jednak będzie to zaproponowane w dalszych etapach migracji.
Na takie zapewnienia z mojej strony możesz liczyć. Wiem, że tym samym ucieka prawdopodobna możliwość połączenia w najbliższym możliwym terminie, jednak połączenie Nekkara z H J L M byłoby błędem.
Community Manager -
Błędem dla ciebie.
Ta róznica to żadna różnica w grze liczy się to, żeby konto utrzymać więc przy przewadze 10/1 nawet punkty nie mia łyby znaczenia.
Ale ok, widzę już, że nekkar jest zdyskwalifikowany z tego polaczenia dla ktorego budowalem to konto, wiec pozostaje mi tylko nie smak z twojej decyzji i konta pozbywam sie z koncem stycznia, bo inaczej musialbym czekac rok, lub jak poprzednio 2 zeby legalnie sie konta pozbyc. -
u66juras napisał(a):
Błędem dla ciebie.
Ta róznica to żadna różnica w grze liczy się to, żeby konto utrzymać więc przy przewadze 10/1 nawet punkty nie mia łyby znaczenia.
Ale ok, widzę już, że nekkar jest zdyskwalifikowany z tego polaczenia dla ktorego budowalem to konto, wiec pozostaje mi tylko nie smak z twojej decyzji i konta pozbywam sie z koncem stycznia, bo inaczej musialbym czekac rok, lub jak poprzednio 2 zeby legalnie sie konta pozbyc.
Mówiąć krótko, musisz poczekać na swoją kolej.
Community Manager -
Rozumiem że płacze z Hydry znalazły odbicie w Twoim dobrym serduszku Art. Powiedz mi proszę czy błędem nie jest narzucanie prędkości x2 ludziom z universum x1 ? Gdybym chciał grać na uni o prędkości wyższej niż x1 to zapewne bym grał. Proponuję więc zostawić Io bez łączenia a jak już Webber wytłucze tych noobow z Hydry to wtedy nas dołączycie do tej reszty co zostanie. Ludzie z Jupka chyba nie mieli by nic przeciwko by nasze uni do nich dołączyło - % z floty taki sam a na odblokowanie ACS możemy przystać bo zrobi się ciekawiej. Zmiana prędkości to już grubsze przegięcie w opinii mojej i nie tylko.
Art, 517 post tego tematu, zobacz proszę, może da się przepchać taki plan fuzji tych uni, to raczej najlepsza opcja i jedyna, żeby te serwery odżyły.
Hydra - Leo - Mizar - Nekkar, plis!
A wiadomo w ogóle kiedy można się spodziewać zalążka planu następnej UF?
Tobie to najlepiej było by usunąć przeglądarkę, nie wiem może w sapera sobie pograj tylko się nie udzielaj z takimi pierdołami.
Dla porównania Hydra i Leo :
Uniwersum Hydra
Na środę 30 czerwca 2010 zaplanowano otwarcie nowego uniwersum: Hydra. Najprawdopodobniej należy się go spodziewać jak zwykle około godziny 14:00.
Będzie to uniwersum z ACS i o normalnej prędkości.
Uniwersum Leo
Nowe uniwersum Leo zostanie otwarte 14. lipca 2011
Uniwersum będzie miało standardową konfigurację.
Ponad rok różnicy a jak wygląda Hydra przy Leo ? Nawet jakby Was pozostałe universa pushowały przez rok to i tak będziecie zaściankiem Ogame.
Universum Io 250 ST - 370 690 % OFF
Universum Jupiter UF 40 ST - 215 799 %Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bl4ckWhite ().
-
juras, zbastuj trochę, nie jesteś jedyną osobą, która czeka na UF jak na Boskie zmiłowanie, ale jedyną, która strzela focha bo nie ma już, teraz, zaraz
Na każdego przyjdzie pora, cierpliwości, oby tylko UF miało miejsce, były plany i realizacja, ja też w tej chwili wiszę na urlopie na Hydrze bo dalsza gra w "uciekam, nie zezłomujesz mnie" to nie gra a męczarnia, konta nie pozbywam się tylko dla UF, ale nie pyszczę w koło, że to ma nastąpić za tydzień, oby w ogóle nastąpiło a konfiguracją wspomnianą wcześniej przez Art'a (H, J, L, M)Podrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji.
Mam takie pytanie , czy to prawda ze ktos wpadl na tak genialny pomysl zeby z uni speedx1 zrobić speedx2? Bo gdzieś przetoczyło mi się w spamie sojuszu że ktoś z Io w ktorym nie ma ACSa ,predkośćx1 i jest 70% zlomu ma powstać (x2, brak ACS, 40% zlomu), no to chyba jakas przeginka , moze jest u nas na uni kilka kont powyzej 10kk punktow ale jest to raptem 10 kont z czego polowa eko ,wiec dlaczego nei mozna trwac przy stalym polaczeniu Io z Hydra ? ,rozumiem ze czas wplywa na plus dla Io bo mamy wiekszy % zlomu ale nie oszukujmy sie za polaczeniem ludzie czekaja juz przeszlo rok ,a wtedy dysproporcje miedzy uniwersami nie byly az tak wielkie.Myśmy tak odbiegli od innych narodów, że święcimy klęski, gdy tamte święcą zwycięstwa.-Roman Dmowski
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kmicic1522 ().
-
Sarmik napisał(a):
juras, zbastuj trochę, nie jesteś jedyną osobą, która czeka na UF jak na Boskie zmiłowanie, ale jedyną, która strzela focha bo nie ma już, teraz, zaraz
Na każdego przyjdzie pora, cierpliwości, oby tylko UF miało miejsce, były plany i realizacja, ja też w tej chwili wiszę na urlopie na Hydrze bo dalsza gra w "uciekam, nie zezłomujesz mnie" to nie gra a męczarnia, konta nie pozbywam się tylko dla UF, ale nie pyszczę w koło, że to ma nastąpić za tydzień, oby w ogóle nastąpiło a konfiguracją wspomnianą wcześniej przez Art'a (H, J, L, M)
Dokładnie a po UF będziesz się mogła pobawić w "szukam ogejmowej psiapsiółki" ? Skoro masz problemy na wymarłym uni bo to zabawa w "uciekam, nie zezłomujesz mnie" to jak to będzie dla Ciebie wyglądało jak na uni wpadnie kilku "wygłodniałych" złomiarzy ?
Moja propozycja to H I J target J - x1, ACS, debris 70%. Dla jupitera nie zmienia się nic nam dodają ACS a Hydra zyskuje dodatkowe 40% na debrisie.
Universum Jupiter UF 40 ST - 215 799 % -
Bl4ckWhite napisał(a):
Moja propozycja to H I J target J - x1, ACS, debris 70%. Dla jupitera nie zmienia się nic nam dodają ACS a Hydra zyskuje dodatkowe 40% na debrisie.
Grzesiek będę płakał jako bunkrowiec i ekonom ,ale w sumie będzie wtedy ciekawie ,złomiarze będą mieli co robić i choc na pare miesięcy będzie trochę atrakcji i FSy nei będą trwały już nawet dwa dniMyśmy tak odbiegli od innych narodów, że święcimy klęski, gdy tamte święcą zwycięstwa.-Roman Dmowski -
Bl4ckWhite napisał(a):
Dokładnie a po UF będziesz się mogła pobawić w "szukam ogejmowej psiapsiółki" ? Skoro masz problemy na wymarłym uni bo to zabawa w "uciekam, nie zezłomujesz mnie" to jak to będzie dla Ciebie wyglądało jak na uni wpadnie kilku "wygłodniałych" złomiarzy ?
Hmm, a gdzie ja piszę, że mam problem?
Nie mam problemu, nie bawi mnie jednak ciągłe pilnowanie floty bo jakiś pimpek z top30 ubzdurał sobie wytłuc wszystko poniżej top200.
Przyjaciółek w grze nie potrzebuję, tylko przeszkadzają, mam sojuszników i wiem jak się gra na aktywnym uni, możesz mi wierzyć albo i nie
Bl4ckWhite napisał(a):
To uważasz za lepsze łączenie trzech uni zamiast czterech? Leo niczym nie różni się od konfiguracji np. Hydry, czemu nie uwzględniłeś go w swojej propozycji?Podrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji.
Bl4ckWhite napisał(a):
Powiedz mi proszę czy błędem nie jest narzucanie prędkości x2 ludziom z universum x1 ? Gdybym chciał grać na uni o prędkości wyższej niż x1 to zapewne bym grał.
Dokładnie, gdzie sens, gdzie logika. Najważniejsze aby prędkość pozostała bez zmian a reszta parametrów nie jest już tak bardzo istotna, już lepiej by było gdyby zamiast prędkości x2 dostalibyśmy np. eko x2. Podejrzewam że nikt by się nie pogniewał i nikomu by się krzywda nie stała gdyby zastosowano takie parametry: speed x1, z lub brak ACS, eko x2 i debris 40-70%. -
Ok ok może być H I J L a teraz Mizar ładnie podziękuje "wierzbie płaczącej" bo niestety nie ma Was z kim połączyć.
Universum Jupiter UF 40 ST - 215 799 % -
Art napisał(a):
u66juras napisał(a):
Błędem dla ciebie.
Ale ok, widzę już, że nekkar jest zdyskwalifikowany z tego polaczenia dla ktorego budowalem to konto, wiec pozostaje mi tylko nie smak z twojej decyzji i konta pozbywam sie z koncem stycznia, bo inaczej musialbym czekac rok, lub jak poprzednio 2 zeby legalnie sie konta pozbyc.
Mówiąć krótko, musisz poczekać na swoją kolej.
hahahaha:D
Gościu nie wiem coi jarasz, ja tylko mowie o tym, ze jestem wkurzonyb poprzednio, bo ponad rok byka propozycja polaczenia nekkar z Mizarem, a ty TERAZ W STYCZNIU, wychodzisz z tym, ze NEKKAR nie bedzie POLACZONY Z TYMI UNIVERSAMI Z KTORYMI PRZEZ ROK MIAL DOJSC BO TAK CI SIE PODOBA wg punktów.
Czy UF bylby za miesiac, czy za pol roku to zadna roznica, chodzi mi tylko o wasza zwaloną konfigurację, z któą teraz wyjechales, a ja nie po to poswiecilem tyle czasu na gre.
Edit:
A jak jedyna rzecz którą potrafisz kompetentnie zrobić to siedzieć nad cyferkami i liczyć wg top 1 top się nie pisze że próbuje robić cokolwiek dla graczy, pierwsze trzeba byłoby zapytac się graczy na danych universach z kim chcą być połączenii i czy top 1 bedzie mial 5kk czy 15kk pkt czy robi im różnice? Chyba że ankiety na samym forum, kt\ore lata temu były standartową częścią gry, szczególnie oceny postów, a chociażby link do ankiety rozesłanie go w grze tak jak o antymaterii robicie jest za trudne, ty wy jestescie firmą, która zna się na tym co robi, czy jaj sobie robi i kasę tylko zgarnia?.
Mniej serwerów, mniejsze koszty dla GF, więcej ludzi wiecej anty idzie w ruch.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez u66juras ().
-
Art napisał(a):
Możesz sobie znaleźć moje posty wcześniejsze i praktycznie planowaliśmy zasugerować połączenie M z N - a to już byłby totalny odlot punktowy.
Na obecnym etapie jestem w stanie zasugerować połączenie Nekkara z Pegasusem. Oba serwery łączy brak cech odmiennych, bliskość punktowa - zatem wydaje się to rozsądnym podejściem. Jednak będzie to zaproponowane w dalszych etapach migracji.Art napisał(a):
Taka kombinacja w tym momencie może być za duża. Wszystkie serwery cechują się wysoką (jak na obecne warunki) aktywnością.u66juras napisał(a):
A jak jedyna rzecz którą potrafisz kompetentnie zrobić to siedzieć nad cyferkami i liczyć wg top 1Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Blackbird71 ().
-
A jak myslisz ze liczyl pkt do UF? na nekkarze scisly top wyrownany m,ocno, pozatym, wglebiajac sie w gre, njie ma zagrozenia dla flociarzy zadnych, i smieszna gre ktora nie prowadzi do niczego poglebii odlaczenie nekkara od poprzedniego planu, gdzie bylaby jaka kolwiek gra. liczyc wg pkt bo top ma rozne roznice, trzeba byloby kasowac konta topowe z innych uni, byle bylobyu rowno.
A ja dalej jestem wkurzony za ten podzial co zostal zaproponowany, ze Nekkar wylecial z tego gdzie mial isc, na co rok gry stracilem, a wg jakis krzywych obliczen arta uni bez zadnego poziomu gry dojda zeby nekkar mial polaczenie, zebvy uni bagno zrobic. -
Kasia321 napisał(a):
Nekkar będzie uwzględnione dopiero w późniejszych etapach.
Jak widać idziemy z planami zgodnie z alfabetem. N jest dosyć odległe
To, że ty grasz flotowo nie znaczy, że każdy tak gra.
"A ja dalej jestem wkurzony za ten podzial co zostal zaproponowany, ze Nekkar wylecial z tego gdzie mial isc, na co rok gry stracilem"
Tamten plan był wstępny- nie ostateczny. A ty się poprostu do niego za bardzo przywiązałeś- dlatego tak się żalisz teraz na forum.
Ps. Skoro grałeś tylko dla UF- to co zrobisz jak do niego dojdzie? Skończysz grę, bo nie rozumiem. -
u66juras napisał(a):
Błędem dla ciebie.
Z tego wynika, że skończy dużo wcześniej. -
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 7
7 gości