ciap napisał(a):
Matiq
Fajny posty tylko wszystko z punktu widzenia flociarza ;)
Zaproponowane przeze mnie rozwiązanie w żaden sposób nie uderza w górników z u50 i u60, chociaż tym drugim zmiana o 10 punktów procentowych in plus nie powinna robić dużej różnicy.
Jednak największą przewagą górników i graczy z u50 jest to czego na u60 i Draco było zdecydowanie mniej. Mowa tutaj o czasie. Czas w ogame ma ogromne znaczenie. Do momentu wejścia boosterów był on czymś całkowicie bezcennym. Teraz jest po prostu bardzo drogi i ludzie są w stanie płacić za niego ogromne ilości surowców (w licytatorze) tudzież anty (podczas bezpośrednich przyśpieszeń produkcji, badań). 70% złom daje możliwość zniwelowania tej różnicy.
Zdaję sobie sprawę, że górnicy też by coś chcieli dla siebie, jednak brakuje mi tutaj konkretnych i realnych propozycji z ich strony. Bo te jak do tej pory ograniczają się jedynie do zmniejszenia % debrisu, czyli innymi słowy do ograniczenia możliwości flociarzom, co wg mnie jest delikatnie mówiąc dziwnym podejściem. "Skoro my nie mamy nic dodatkowego, to niech przynajmniej flociarze mają mniej". Taki trochę pies ogrodnika.
OGame to gra strategiczna, każdy gra jak mu się podoba. Jednak styl gry oparty jedynie na kopalniach nigdy nie był i nigdy nie będzie najbardziej popularnym stylem w tej grze. To wokół działu Starcia Tytanów, a nie Handel panował zawsze największy hype. I tego nie zmienisz choćbyś bardzo chciała. ;)
Whatever.