Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Logi-tech

przyrostyogame.cba.pl/Info.html

Moja prośba Art jest taka, abyś zapytał właśnie o te wyżej wspomniane literkowe Universa, a zostawił cyferkowe, bo one mają jeszcze dużo graczy (w porównaniu z literowymi).
      Twoja opinia jest bardzo śmieszna. Próbujesz wmówić nam że nowsze uni potrzebują bardziej łączenia podając sumę aktywnych graczy. Tylko że cyferkowych łączysz 5 a literkowych 3. Więc logiczne że aktywność cyferkowych będzie większa. Uni 66, 67 i 68 mają aktywność jak najsłabsze uni Rigel ok 530. UniS ma 100 graczy więcej, uT - 200. Tak, tak zapomnij o cyferkowych. Mają mniej aktywnych graczy o 300 - nie zasługują na łączenie bardziej niż RST.

Pozdro.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• Mają mniej aktywnych graczy? Mają. :| Sam to przyznałeś. Dlatego Twoja propozycja jest bardziej śmieszna niż moja. :ocb: Dziękuję - dobranoc.

Pozdro ciap :rumieniec:
      Jeżeli jesteś w trakcie wojny upewnij się, że nikt nieproszony do niej nie dołączy. - Ashleigh Brilliant.
      Ten post był edytowany 2,3,4 razy, ostatnio przez "kogoś" (Dzisiaj, 16:31)

Osoba, która nie potrafi dodać swojego posta raz - jest nazywana zwykłym partaczem/amatorem.
      Edytuj posta 1 raz, NIE 100 razy cymbale.
    • Logi-tech napisał(a):

Mają mniej aktywnych graczy? Mają. Sam to przyznał. Dlatego Twoja propozycja jest bardziej śmieszna niż moja. Dziękuję - dobranoc.
      Jestem kobietą.
      Moim zdaniem powinno się łączyć uni o mniejszej aktywności - czyli cyferkowe. Twoim zdaniem u66/67/68 nie zasługują na łączenie i chcesz łączyć bardziej aktywne. Dlaczego moja propozycja jest bardziej śmieszna? Nie rozumiem.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().

• też tak później stwierdziłem 0_o że kobietą.

Dtatego śmieszna, bo literkowe mają MNIEJ aktywnych graczy - sama to przyznałaś. Nie wiem o co tu się jeszcze spierasz. Universa cyferkowe mają więcej aktywnych graczy. Art - prośba właśnie byś pytał o te literkowe ;) póki jeszcze ktoś na nich żyje.
      Jeżeli jesteś w trakcie wojny upewnij się, że nikt nieproszony do niej nie dołączy. - Ashleigh Brilliant.

Osoba, która nie potrafi dodać swojego posta raz - jest nazywana zwykłym partaczem/amatorem.
    • Logi-tech
      Gdzie ja napisałam że mają więcej aktywnych? Wyraźnie napisałam że mają mniej:
      "Tak, tak zapomnij o cyferkowych. Mają mniej aktywnych graczy o 300 "
      Masz problemy z czytaniem?

A wyżej stwierdziłam tylko że jeżeli porównujesz sumę aktywnych graczy to błędne to robisz bo porównujesz sumę aktywności 5 uni do 3 uni. To tak jakbyś stwierdził że jak jest 5 osób mających 2 zł i 3 osoby po 3 zł to bogatsze są osoby co mają 2zł bo 5*2 > 3*3. Chyba nie uważasz że 2 jest większa od 3...
      Porównujesz sumę aktywności? Sumuj taką samą ilość uni. u66+67+68 mają 1,6k graczy, uR+S+T mają 1,9k graczy.

:E

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• Logi Tech ty w ogóle czytałeś co Ona napisała

Aktywni gracze
      Rigel 519
      Sirius 623
      Taurus 738

u1- 772
      67- 530
      68- 560
      66- 519

Poza U1, czyli uniwersum które praktycznie nie miało UF od początku trwania Ogame, wszystkie cyferkowe unii mają mniejszą liczbę aktywnych graczy niż literkowe.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bigot ().

• Tak czytałem co Ona napisała,

Ty Bigot - czytałeś co ja napisałem?? bo zapomniałeś dodać do tej mojej kolekcji -u69. Jak już mówimy o wszystkich cyferkowych, to dodaj wszystkie misiu!.
      Porozmawiamy za 2 miesiące, gdzie na literkowych, będzie jeszcze mniej graczy (bo na Universach cyferkowych od jakiegoś czasu liczba graczy jest stała - chwała Wam za to :evil: grający tam!). Poza tym, wiadomo, że i tak połączą literkowe, dlaczego? Łączyli A - B - C, to gracze :dyskusja: płakali dlaczego nie łączą cyferkowych. Łączyli szybkie Universa - speed x5 jeśli się nie mylę, to Ci sami gracze :dyskusja: znów płakali dlaczego nie łączą cyferkowych. A teraz będzie powtórka z rozrywki :ocb:

btw - "Poza" piszemy razem. Pozdrawia Jan Miodek :E

• Tak czytałem co napisałeś i zdecydowanie pisałeś że unii llterkowe mają mniej graczy niż uniwersa cyferkowe.

Ups postawiła się spacja, wybacz ale szkołę skończyłem już tak dawno, że nie zwracam uwagi na takie drobiazgi. Rozumiem że Ty jako uczeń jesteś uczulony, bo Pani od polskiego jeszcze nad Tobą czuwa "misiu".

P.S Wygrałeś brawo !!! Tak mi dogryzłeś nazwaniem mnie misiem i uwypukleniem mojego analfabetyzmu, że po prostu "zamknę się w sobie" i już nie będę reagował i odpisywał na Twoje posty. Over

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bigot ().

• Jeżeli mówimy o aktywności, to może warto porównać coś więcej niż ilość graczy? Wykluczacie u69, bo jest tam najwięcej "aktywnych" graczy, ale wchodząc w dział ST widać jak wygląda ta aktywność.

Ilość zrobionych ST we wrześniu i sierpniu:
      Rigel - 27st/30st = 57st
      Sirius - 10st/23st = 33st
      Taurus - 15st/35st = 50st

u1 - 21st/29st = 50st
      u66 - 24st/19st = 43st
      u67 - 14st/17st = 31st
      u68 - 19st/17st = 36st
      u69 - 10st/24st = 34st

Emerytowany lotnik - 856.607,43%

" I'd rather be hated for who I am, than loved for who I'm not... "

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez The Preacher ().

• Wszyscy się kłócą o uni cyferkowe i R,S,T ale po drodze, jest jeszcze pegasus, na którym jest mniej aktywnych graczy niż na wymienianych przez wszystkich R,S,T. Nie wiem co planuje Gameforge, ale ominięcie pegasusa, będzie to duży cios niestety :/

ps. Na każdym uni cyferkowym jest więcej aktywnych graczy niż na pegasusie...

u1 - 772
      u66 - 519
      u67 - 530
      u68 - 560
      u69 - 1406
      Pegasus - ! 472 !
      Rigel - 519
      Sirius - 623
      Taurus - 738
      uni 43,57,63 - OFF
      uni Pegasus - OFF top40
      uni Taurus - OFF top50
      uni Taurus + PRS - OFF top110
      uni68 - ON top :thumbdown:
    • Logi-tech napisał(a):

a zostawił cyferkowe, bo one mają jeszcze dużo graczy (w porównaniu z literowymi). ;)

Nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy. Zajmij się swoim uni, nie kracz na inne.

Logi-tech napisał(a):

Moja prośba Art jest taka, abyś zapytał właśnie o te wyżej wspomniane literkowe Universa,

O tutaj dobrze to robisz.

Pozdr.
      "(...)Śmiech to zdrowie, więc chodzę z uśmiechem na mordzie jak pajac(...)"
    • NoName napisał(a):

jak dla mnie to mogą nawet połączyć literkowe razem z rigel i peg czy jakie tam są
      mi to obojętne byle było by ciekawiej na uni
      najchętniej zobaczył bym u1 ,67,68,69 na jednym uni
      jakoś by się wszystkich upchało :E
      Troszkę przesadzasz :} Ale u1,66,67,68,69 również bym zobaczył razem, nawet z Pegasus :ocb: ale najpierw jest prośba o połączenie R+S+T.

przygarnij kropka napisał(a):

Bo co? :ocb: albo inaczej: tak się składa że gram na cyferkowym 0_o

Moderator Indestrcutible:
      Proszę trzymać się głównego przeznaczenia tematy, a prywatne aluzje rozstrzygać na pw. treści niedozwolone ciechnęłam.

• Logi-tech napisał(a):

NoName napisał(a):

przygarnij kropka napisał(a):

Bo co? :ocb: albo inaczej: tak się składa że gram na cyferkowym 0_o

bo to nieładnie. :*

i ciekawe, co tam napisałeś, że mod musiał wyciachać, hehe

generalnie, jak już pisałem wcześniej - łączenie jak najbardziej na tak :)
      "(...)Śmiech to zdrowie, więc chodzę z uśmiechem na mordzie jak pajac(...)"

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez przygarnij kropka ().

• Shax napisał(a):

NoName napisał(a):

najchętniej zobaczył bym u1 ,67,68,69 na jednym uni

Ja bym to podzielił na u1,68 i 67,69. Dopiero później myśleć nad połączeniem tych dwóch :D

Tak, tak, pewnie następne unifusion będzie najwcześniej za rok, kolejne za 5 lat, ale dzielmy unifusion na etapy!
      Przecież fajnie się gra, jak nikt nie gra.

Powinny być połączone wszystkie uni cyferkowe, o literkowych nie wypowiadam się bo nie znam danych.
      "Błogosławiony ten, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa..."

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez White Adam ().

• Shax napisał(a):

Jakbyś miał do wyboru takie albo żadne to wybrałbyś żadne, bo nie po Twojej myśli i wtedy pewnie byłoby ok ;)

Niestety, nie posiadasz umiejętności czytania w myślach i odgadywania moich planów i wyborów, więc proszę zaprzestań takich prób. To niepoważne.

Zoonk napisał(a):

uni66 z uni1 jeszcze by się zgrało może. Ale łączyć uni gdzie top1 ma ponad 100k pkt z uni gdzie top1 ma ledwie połowę tego? To jakiś żart

Uni 1 ma podobny status jak Uni 67, nie patrz na top1, tylko np. na średnią punktową 100 pierwszych graczy.
      Chciałbym usłyszeć wypowiedź choć jednego gracza z uni 66, który nie chciałby unifusion z 67, ale dyskryminuję - wypowiedź flociarza.
      "Błogosławiony ten, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa..."

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez White Adam ().

• Tu właśnie o to chodzi, jedne uni tak jakby zamykają tworzą kolejne na których żeby coś zdziałać trzeba wydać masę antymaterii, potem zamykają znowu otwierają i interes się kręci.
      Ciekawe tylko kiedy ludzie się skapną, że to większego sensu nie ma, skoro zaraz po starcie bodajże godzinka dwie już farmili. Sądzę, że obecnie powodzenie będą miały uni x1, a co do uni fusion to te 3 uni o których mowa to już powinny być dawno połączone, ale dopiero teraz każdy o tym mówi.
    • Jak Uni 2 łączyli z uni 48 - w sensie - stare z młodym, to co miał zrobić ten gracz z uni48?? Musiał się pogodzić...
      aczzkolwiek nie wiem czy dokładnie tak było, jednego jestem pewien. Kilka lat nie grałem, ominęły mnie fuzje i wiele innych rzeczy, ale co wiem to to, że kolega miał konto w top 30, a po fuzji top 400. No i nic z tym nie poradzisz.

Wasze - i w sumie moje też - Universa cyferkowe, powinni już dawno temu połączyć, a fuzji nie widać. Nie wiem ile GF ma serwerów, 50? czy kij wie - ale jak im braknie - to walną fuzję - by znów mieć 5 czy więcej serwerów dających dużo $$$ z antymaterii. Dlatego jak GF olał cyferkowe, to ja obstanę przy fuzji P+R+S+T. Co prawda spadnie się co nieco - albo i więcej, ale są to ostatnie universa x1, gdzie jeszcze nie było kupowania surki za anty. Więc to w sumie historia już :-/. No chyba, że po wprowadzeniu wersji 6.0, zrobią fuzję cyferkowych (w co osobiście wątpię) - dlatego pewnie połączą te, o których wspomniałem.

• wczesniej podawalem ze na uni68 zrobiono we wrzesniu 19 st, w pazdzierniku bylo to az 27 zas w listopadzie 21 raportow, srednia nie maleje, wrecz przeciwnie; ponadto w tym czasie w did/st wklejono tylko jedno pozegnanie; przypomnialem sobie ze do sd uni68 zglosilo 34 graczy co rowniez jest bardzo dobrym wynikiem

wyglada na to ze na u68 nikt nie umiera
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ciernik [COMA] ().

• I bardzo dobrze ciernik piszesz! takie informacje nas radują! :) :super:
      tak 3majcie, to połączą R-S-T (i prawdopodobnie P) razem, bo to już nie umieranie a agonia xD

Tak więc - Great Job! cyferkowe :top1:

• Ciernik [COMA] napisał(a):

wyglada na to ze na u68 nikt nie umiera

Widzisz, bo jak ktoś chce to znajdzie cel i go wykończy, a są tacy co wolą pisać, że uni martwe, bo nie umie nic zezłomować, nawet wyskanować. Myśli, że połączenie uni zakryje jego brak umiejętności lub lenistwo, bo rzekomo celi będzie więcej, może coś będzie stało itp... Sęk w tym, że łącząc uni z tych ''martwych'' zostają raczej aktywni gracze, więc takie myślenie nie powinno mieć wgl racji bytu ;)

Ciernik [COMA] napisał(a):

ponadto w tym czasie w did/st wklejono tylko jedno pozegnanie

W did to tylko showmani się żegnają :P
    • nie rzekomo, przy wiekszym zageszczeniu planet na pewno bedzie wieksza szansa na ustrzelenie czegos, takze bez specjalnego skilla i nocnych bfsow (tych ostatnich oczywiscie bedzie malo)

tyle tylko ze to raczej slaby argument za uf, robic przyjemnosc czesci flociarzy, szczegolnie tym jadacym na ufs; gornik moze a nawet powinien miec odrebne zdanie, bedzie mial wiecej wrogow i straci tymczasowo dochody z idlerow

ciekawe jak ksztaltowaly sie dochody gf po pierwszym uf, jestem przekonany ze wzrosly i mam na mysli wylacznie efekt wywolany laczeniem: relokacje, skracanie tego i owego, wydatki ozywiencow, z drugiej strony wydaje mi sie ze gdyby teraz przeprowadzono uf nr 2 to w dluzszej perspektywie, powiedzmy 12 miesiecy, gameforge straci w porownaniu z obecnym stanem, kto mialby przy przepelnionych ukladach kupowac anty i po co? za to kolejne konta beda znikac w ekspresowym tempie
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl