Bora 3d napisał(a):
Ciap.... Oni przekonywali mnie do swoich racji dlaczego tylko 1 uni docelowe:) i ok powiedziałem ten temat pozostaje zamknięty bo tak zdecydowano koniec:) ale teraz jak znowu walicie mi w mordke ze mi wrzucicie na 6 dni urlop bez mojej zgody i ochoty gdzie strace wydobycie + geologa to chyba to jasnej anielki mam prawo byc niezadowolony? Czy też nie i powienienem powiedziec że fuzja jest super fajna dopracowana przemyslana i nie powoduje żadnych problemów dla graczy (bo chyba dla nich ona jest:P?). A skoro nie da sie tego jak to @Art okreslil zrobic bezkolizyjnie to znajdzcie sposób jak to komuś wynagrodzić/zwrócić. Po prostu im dalej w las tym wiecej niedoróbek i robienia z graczy wariatów:) Jak powiedziałem skoro ktos wziął za cos pieniądze to powinien sie z tego wywiazac a nie regulować warunki jak sie komu podoba czyż nie :>?
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
@Bora 3d zakup geologa jest dobrowolny. Myślę, że gdyby się dało bezproblemowo przenosić konta z włączoną produkcją to by tak uczynili.
Tak narzekacie na programistów z gfu, a sami byście nie umieli napisać kodu na kalkulator.
peace and love -
w sumie ta gra to jedna wielka baza danych i trzaśnięty kod w PHP przy OG to pewnie już teraz mało kto dłubie tyle byle sie trzymało i kase zarabiało a dobry kalkulator to nie jest taka az banalna sprawa
-
DarthMario. napisał(a):
@Bora 3d zakup geologa jest dobrowolny. Myślę, że gdyby się dało bezproblemowo przenosić konta z włączoną produkcją to by tak uczynili.
Tak narzekacie na programistów z gfu, a sami byście nie umieli napisać kodu na kalkulator.
peace and love
Ps. Dobrowolny czy nie umowa to umowa a jest ona zawierana w chwili potwierdzenia zakupu geologa;)
Ps 2. wiem ze latwo się gada jak sie nie musi tego robic ja po prostu zwracam uwagę na to ze kurcze znowu my dostajemy po tyłku a niby dlaczego mamy w tym temacie nic sie nie odzywac?:P -
Bora 3d napisał(a):
DarthMario. napisał(a):
peace and love
Ps. Dobrowolny czy nie umowa to umowa a jest ona zawierana w chwili potwierdzenia zakupu geologa;)
Może się czepiam, ale 3 lata pracowałem w podobnej korpo i wiem co z czym się je. Błąd ludzki to najmniejsze zło. -
@DarthMario.
Jak w restauracji podadzą Ci potrawę, która będzie okropna, to też nie masz prawa jej skrytykować, bo sam lepszej byś nie ugotował? Twój argument nie ma sensu. Nie trzeba być specjalistą w danej dziedzinie, by móc wyrazić swoją opinię.
Nie wszystko w życiu da się zrobić "bezproblemowo", czasami trzeba włożyć w to więcej pracy, a ci programiści są w pracy, a my jesteśmy ich klientami, więc mamy prawo do własnej opinii i wymagania podstawowego dostępu do usługi, która ich firma świadczy. -
Jeśli mają niedorobiony kod, to po prostu zamiast wypuszczać bubla się go poprawia i dopiero wtedy udostępnia do użytkowania. Jestem z zawodu programistą i jakbym oddał coś takiego to automatycznie straciłbym klienta.Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
Xadib napisał(a):
@DarthMario.
Jak w restauracji podadzą Ci potrawę, która będzie okropna, to też nie masz prawa jej skrytykować, bo sam lepszej byś nie ugotował? Twój argument nie ma sensu. Nie trzeba być specjalistą w danej dziedzinie, by móc wyrazić swoją opinię.
Sensu nie ma tłumaczenie rzeczy, których i tak nie pojmiesz - bo isę na tym nie znasz...
-
wampek napisał(a):
Jeśli mają niedorobiony kod
Przed procesem przenoszenia kont wszystkie dostają urlop - cały serwer nie gra. -
DarthMario. napisał(a):
Bora 3d napisał(a):
DarthMario. napisał(a):
peace and love
-
-
-
Ja mam natomiast inne pytanie. Jeśli proces automatycznych urlopów rozpocznie się 23.10 o godzinie 10 to tylko do tej godziny można przeprowadzać ruchy na planetach?(Tj. badania, budowa kopalni itd) Czy jednak podczas narzuconego urlopu nie przerywa badania? Pytam bo kończy mi się astro właśnie 24.10 które robi się od sierpnia....
-
mariachaos napisał(a):
Ja mam natomiast inne pytanie. Jeśli proces automatycznych urlopów rozpocznie się 23.10 o godzinie 10 to tylko do tej godziny można przeprowadzać ruchy na planetach?(Tj. badania, budowa kopalni itd) Czy jednak podczas narzuconego urlopu nie przerywa badania? Pytam bo kończy mi się astro właśnie 24.10 które robi się od sierpnia....
-
Puck napisał(a):
mariachaos napisał(a):
Dopiero jak wyłączysz urlop to ruszy.
Puck napisał(a):
Wszystko się zatrzymuje, ale nie przerywa. Jeżeli coś się bada i zostało 1 godzina, to jak włączysz urlop to nie drgnie ani o sekundeDopiero jak wyłączysz urlop to ruszy.
-
mariachaos napisał(a):
@Puck
Jeżeli niczego nie zmienili względem poprzednich łączeń:
Zostaje godzina badania, klik urlop, konto zostaje przeniesione na nowy serwer, badanie nadal trwa, jeżeli gracz nie ściągnie urlopu to badanie i tak zakończy się w godzinę.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
Akurat przy fuzji mogłoby byc tak, że zakupione usługi w momencie przymusowego włączenia urlopu mogłyby być zatrzymane tak jak badania i budynki na czas włączenia normalnego urlopu przez gracza bez fuzji i aktywują sie ponownie z czasem pozostałym w momencie zdjęcia urlopu na nowej uni, W ramach rekompensaty za stracony czas na urlopie mogliby dolożyć z 50% czasu wykupionych uslug dodatkowo. Myśle, ze to jest jak najbardziej do zrobienia. Taka moja propozycja chociaż mnie to nie dotyczy.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ackra ().
-
ciap napisał(a):
@Puck
Jeżeli niczego nie zmienili względem poprzednich łączeń:Zostaje godzina badania, klik urlop, konto zostaje przeniesione na nowy serwer, badanie nadal trwa, jeżeli gracz nie ściągnie urlopu to badanie i tak zakończy się w godzinę.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Puck ().
-
Puck napisał(a):
Ooo nie wiedziałem, dobra wiadomość
Edytuj cytat po zmieniłam! -
ackra napisał(a):
Akurat przy fuzji mogłoby byc tak, że zakupione usługi w momencie przymusowego włączenia urlopu mogłyby być zatrzymane tak jak badania i budynki na czas włączenia normalnego urlopu
-
A czy przewidujecie jakieś darmowe przenosiny dla graczy nekkar?
-
tak, z darmo przeniosą się na u68tylko VICIA !!!
-
Źle bo mieli iść na u68, teraz źle że zostają i jeszcze trzeba rekompensować to, że mają to na co się decydowali zakładając konto.
-
bartek89 napisał(a):
Czytam temat regularnie ale nie widziałem odpowiedzi, kiedy uni68 (czyli docelowe) przyśpieszy? mamy x5, według rozpiski ma być x7, ale kiedy faktycznie zostanie włączone x7? Chcę odpalić badanie i wolałbym już na x7
"Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."
COMA -
Daneku25 napisał(a):
bartek89 napisał(a):
Czytam temat regularnie ale nie widziałem odpowiedzi, kiedy uni68 (czyli docelowe) przyśpieszy? mamy x5, według rozpiski ma być x7, ale kiedy faktycznie zostanie włączone x7? Chcę odpalić badanie i wolałbym już na x7
Więc zapraszamyparametry bajka no i flo x1. Czego więcej chcieć
chyba tylko czasu
-
Dla u68 to czarnej wstążki potrzeba w ramach żałoby. Przerobiono OGame na u.gamele jakąś. Wędrówka ze speed x1/1 30% najstarszego uni ogame (bo wchłonęło u1) do x1/7...
-
Starrk uznajemy to za ewolucję i postęp idący w kolejne fuzje
raczej nikt nie ma teraz żali na u68 że niby się krzywda komuś dzieje bynajmniej teraz exodusy nie wypchną graczy u68 na top500
-
Starrk napisał(a):
Dla u68 to czarnej wstążki potrzeba w ramach żałoby. Przerobiono OGame na u.gamele jakąś. Wędrówka ze speed x1/1 30% najstarszego uni ogame (bo wchłonęło u1) do x1/7...
-
To nie jest do końca tak, że eko x7 zmienia mniej niż prędkość. Oczywiście x1 w dzisiejszych czasach to samobójstwo, lecz gdyby ktokolwiek pomyślał kilka lat temu, że eko x7 będzie na porządku dziennym to większość kont byłaby budowana w zupełnie inny sposób. Nie ukrywajmy, ale x7 dla flociarzy jest świetne bo daje szansę na większe zyski, z drugiej strony x7 uderza najbardziej w konta budowane na flocie.
-
gardze wami napisał(a):
z drugiej strony x7 uderza najbardziej w konta budowane na flocie.
Oszaleć idzie!
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 16
16 gości