AntiGameReborn

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• dziś zauważyłem dosyć ciekawą rzecz a mianowicie Antigame zamula OG i to starsznie
      tzn szczegolnie przeglad galaktyki w pierwszych galach gdzie jest duzo planet w us
      uzywam chrome raz na jakis czas czyszcze ciasteczka itp itd
      ale dzis przy wlaczonym chrome przegladalem szybko gale klikajac tylko przykladowo w lewo po 10s przgladarka/og zamula zaczyna sie scinac i wieszac
      wylaczam antigame OG nie wiesza sie nie scina/nie zamula i 2x szybciej chodzi ^^
      w AN uzywam tylko podstawowych opcji potrzebnych dla flotowca /jak pokazywanie rabunkow / pz w liczbach / top graczy / kasowanie wiad mniejszych niz dany rabunek...
      reszta dla mnie jest zbedna
      mysle ze czym wiecej AN bedzie mialo opcji tym gorzej z stabilnoscia ^^

Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna

431.493 %
    • NoName napisał(a):

dziś zauważyłem dosyć ciekawą rzecz a mianowicie Antigame zamula OG i to starsznie
      tzn szczegolnie przeglad galaktyki w pierwszych galach gdzie jest duzo planet w us
      uzywam chrome raz na jakis czas czyszcze ciasteczka itp itd
      ale dzis przy wlaczonym chrome przegladalem szybko gale klikajac tylko przykladowo w lewo po 10s przgladarka/og zamula zaczyna sie scinac i wieszac
      wylaczam antigame OG nie wiesza sie nie scina/nie zamula i 2x szybciej chodzi
      w AN uzywam tylko podstawowych opcji potrzebnych dla flotowca /jak pokazywanie rabunkow / pz w liczbach / top graczy / kasowanie wiad mniejszych niz dany rabunek...
      reszta dla mnie jest zbedna
      mysle ze czym wiecej AN bedzie mialo opcji tym gorzej z stabilnoscia

której wersji używasz?
      which version do you use ?
    • Problem leży chyba po twojej stronie bo kilkanaście osób których znam niema z tym problemu. (Ta sama wersja) Popytaj w sojuszu czy mają problemy. Google Chrome coś dziwnie sie zachowuje ostatnio, nie wiem czy to nie sprawka dodatków automatycznie instalowanych w tej przeglądarce. Ostatnio sam wywalałem po aktualizacji chrome jakis dodatek (już nie pamiętam co to było) bo youtub i strony z flash powoli wczytywały a nie miało to związku z prędkością internetu.

Ja mam innym problem: (wersja 5.1.0 )
      Baza datych OGame API: Zaznaczone: Możliwe
      • Baza graczy (statusy i detale)
      • Baza Uni (plenety i księzyce)

nie zapamiętuje na dłużej danych, dosłownie kilka kliknięć na graczy i już jest czerwona. Muszę ręcznie klikać "Aktualizuj dane i ustawienia" i tak czasem nie aktualizuje.
      Myślałem, że 5.1.5 rozwiąże problem ale nie. Nadal dane giną i kliknięcie ręcznej aktualizacji nie zawsze działa.

Teraz tak ogólnie... Zauważyłem, że większość z graczy opisująca problem używa skrótów myślowych i skrótów polskich jednostek. Francolino tłumaczy translatorem a ten jak wiadomo czasem popełnia błędy- szczególnie w skrótach. Moja dobra rada, piszcie proszę pełne nazwy bez błędów tak, żeby dało sie to dobrze tłumaczyć. Franek ma wielkie chęci i bardzo pracuje nad tym żeby antigame było dobre ale cięzko przełamać barierę językową.
      Pozdrawiam

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez lesnik ().

• lesnik napisał(a):

Problem leży chyba po twojej stronie bo kilkanaście osób których znam niema z tym problemu.

tzn to nie wina ani sprzętu ani przeglądarki ,chrome używam tylko do OG .. nie mam tam żadnych dodatków poza AN
      i tą różnice łatwo wychwycić otwierasz w drugiej zakładce w chrome rozszerzenia
      w pierwszej OG , i przeglądasz gale w miarę szybko z włączonym AN przeskok 1us trwa jakieś 1s + czasami zamula
      teraz w drugiej zakładce wyłączasz AN , w OG klikasz podgląd i masz wyłączone AN robisz to samo co wcześniej i przeskok 1us trwa z 0,5s jak nie mniej
      jak ktoś dużo skanuje czuję tą różnice w płynności, różnica jest duża

Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna

431.493 %
    • Ma ktos taki problem, ze mu w ogóle nie aktualizuje bazdy graczy i uniwersum w antigame? I przez to nie moge zobaczyć zadnych szczegółowych informacji o graczu, rozmieszczeniu planet itd. Próbowałem juz wszystkiego;/ Jak w domu wchodzę to normalnie działa, a jak się loguje w pracy to nie działa, a wcześniej działało normalnie i tu i tu. I w domu i w pracy używam chrome.
    • Cattivo napisał(a):

Ma ktos taki problem, ze mu w ogóle nie aktualizuje bazdy graczy i uniwersum w antigame? I przez to nie moge zobaczyć zadnych szczegółowych informacji o graczu, rozmieszczeniu planet itd. Próbowałem juz wszystkiego;/ Jak w domu wchodzę to normalnie działa, a jak się loguje w pracy to nie działa, a wcześniej działało normalnie i tu i tu. I w domu i w pracy używam chrome.

board.antigame.de/viewtopic.php?f=31&t=1044
    • dareczek napisał(a):

Opera 14 wyjdzie najszybciej za rok lub jeszcze później, a i wtedy nie ma żadnej gwarancji że obsługa JavaScript się diametralnie zmieni

Opera 14 dla systemu Android jest już dostępna, i używać go czasami.
      A wszystkie te zmiany (spowodowane przez silnik WebKit) są powodem, dlaczego nie poświęcać czasu na Opera 12 - To jest bezużyteczne.

Opera 14 for Android is already available, i use it sometimes.
      And all those changes (caused by the WebKit Engine) are the reason why i don't spend any time for Opera 12 - It's useless.
    • Hi Francolino

Probably is any problem with "Spiohelper from Eleria". Messages are not correctly displayed. It is nothing important, but irritates me.

However I'm not sure, that is AntiGame error, becouse is still existing since few last updates. Is it possible that is my problem? Maybe I should change any settings? Have you any idea ?

Regards
    • Saymon Vega napisał(a):

Hi Francolino

Probably is any problem with "Spiohelper from Eleria". Messages are not correctly displayed. It is nothing important, but irritates me.

However I'm not sure, that is AntiGame error, becouse is still existing since few last updates. Is it possible that is my problem? Maybe I should change any settings? Have you any idea ?

Regards

Nie widziałem ten problem przed, może konflikt z innym narzędziem OGame?
      Jaki jest Twój Browser, wersja i wersja AntiGameOrigin?

I haven't seen this problem before, maybe a conflict with another OGame tool ?
      What's your Browser, version and AntiGameOrigin version?
    • No dobra Franco przestań się upierać tylko na Chrome i FF i zrób wreszcie AG dla Opery !
      W Polsce Opera jest zainstalowana na ok 10% komputerów, bo Polacy potrafią docenić dobry program.
      Opera z webkitem a właściwie już z Blink wyjdzie w nieokreślonej przyszłości, najprawdopodobniej w przyszłym roku.
      Proszę też innych użytkowników Opery o drobinę nacisku.
      Do roboty Franco !
      ... alleluja i do przodu
    • dareczek napisał(a):

No dobra Franco przestań się upierać tylko na Chrome i FF i zrób wreszcie AG dla Opery !
      W Polsce Opera jest zainstalowana na ok 10% komputerów, bo Polacy potrafią docenić dobry program.
      Opera z webkitem a właściwie już z Blink wyjdzie w nieokreślonej przyszłości, najprawdopodobniej w przyszłym roku.
      Do roboty Franco !

Na Operze mam wersję AntiGame 3.50.0 i gdy w wyższych wersjach nie kolorowało misji, to zrezygnowałem z aktualizacji. W sumie to co potrzebuję - jest.
      Ale wiadomo - im więcej opcji tym lepiej.
      Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
      Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627
    • ^obserwator^ napisał(a):

version 5.2.0 COMEEE BACKKKKK

Jest zgłoszone bug OGame, nie z AGO
      It's a reported OGame bug, not from AGO

No dobra Franco przestań się upierać tylko na Chrome i FF i zrób wreszcie AG dla Opery !
      Do roboty Franco !

Dlaczego oczekujesz, że spędzam wiele, wiele godzin w natywnym rozszerzenie dla Opery tak długo jak nikt nie wie, co się dzieje z tą przeglądarką?
      Około 1% używasz Opery, dlaczego mam wydawać 50% mojego wolnego czasu dla tej przeglądarki?

Why do you expect that i spend many many hours in a native extension for Opera as long as no one knows what's going on with this browser ?
      Around 1% are using Opera, why should i spend 50% of my free time for this browser ?

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Francolino ().

• dareczek napisał(a):

Do roboty Franco !

Do roboty? Odrobię nacisku? Facet odwala kawał dobrej roboty, a ty zamiast to docenić to rządzisz się jego wolnym czasem. Żebyś chociaż ładnie poprosił. Dać palec to...
    • Nie każdy musi używać tego chromowego szpiega, a już na pewno nie ja. Przyzwyczaiłem się do Opery, która zastępuje mi także 2 inne programy (klient IRC i czytnik RSS), mam ją ustawioną pod siebie, działa szybko i pewnie.
      Kawał dobrej roboty ?? No dobra kawał, ale nie całość.
      Dać palec.. ? A miałem i całą rękę, a teraz to mogę sobie na zad popatrzyć.
      Franko po prostu zrobił focha i tyle w temacie
      ... alleluja i do przodu
    • Dziecinada napisał(a):

Nadal nic nie rozumiesz. Zrób własne DareczkoGame na Operę i po sprawie.
      GF nie robi problemów z akceptacją wtyczek.
      Czekamy ^^

dareczek
      Statystyki dla świata to ok 2% (1,19% w styczniu 2013), w Polsce ok 10% (6,77% w styczniu 2013). Opera w niewielu krajach ma się tak dobrze. ;)
      Niemcy 2,02%, Europa 2,36%.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik