AntiGameReborn

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Z góry przepraszam za głupie pytanie lecz nie mogę znaleźć w ustawieniach tego czego szukam. Mianowicie po ostatniej aktualizacji z podglądu galaktyki czy tez zwykłego podglądu znikną mi wykaz lecących flot i muszę ręcznie klikać na ruchy flot, czy jest możliwość przywrócenia tej opcji ? gdyby ktoś mógł wytłumaczyć jak będę wdzięczny

pozzdrawiam

antigame.de/home.php?page=changelog

Events & Galaxy:

Removed the feature to load the events even if the OGame option is set to "Hide". See Recommended Ogame settings for more details.

Przejdź do opcji i zmień go ogame
      Go to the Ogame Options and change it
    • Witam.

Również korzystam z AntiGame już od sporego czasu. Wiem, że jest połączone z mapą OGame.
      Mam pytanie. Co jaki czas jest aktualizowana owa mapa ?
      I gdzie można sprawdzić jej aktualizacje ?

Chodzi mi o to, czy już nie ma możliwości ukrywania się na nowo skolonizowanej kolonii ?

Z góry dziękuję, i pozdrawiam.
    • w budynkach w brakujacych surowcach nie ma ilosci potrzebnych transporterow do dowiezienia surowcow, niedawno jeszcze byly.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ryoka ().

• Witam.

Również korzystam z AntiGame już od sporego czasu. Wiem, że jest połączone z mapą OGame.
      Mam pytanie. Co jaki czas jest aktualizowana owa mapa ?
      I gdzie można sprawdzić jej aktualizacje ?

Chodzi mi o to, czy już nie ma możliwości ukrywania się na nowo skolonizowanej kolonii ?

Z góry dziękuję, i pozdrawiam.

See board.origin.ogame.de/board6-o…pts-skins/3927-ogame-api/

Coordinates :
      http://uni670.ogame.org/api/universe.xml - Updateinterval 1 week

w budynkach w brakujacych surowcach nie ma ilosci potrzebnych transporterow do dowiezienia surowcow, niedawno jeszcze byly.

I'll add the preferred cargo type again with the next update, too many player miss it

####################

Serwer antigame.de jest pod atakiem DDoS od wczoraj, należy zainstalować wersję 4.17.0 z mojego osobistego serwera (rozwiązuje problem z obrazem, który nie może z obciążeniem):
      The antigame.de server is under DDos attack since yesterday, please install version 4.17.0 from my personal server (solves the problem with the image which can't loaded):

francolino.de/antigame/antigameorigin.crx
      francolino.de/antigame/antigameorigin.oex
      francolino.de/antigame/antigameorigin.xpi
      francolino.de/antigame/antigameorigin.user.js

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Francolino ().

• Widze że nie tylko ja mam problem z listą zdarzeń używam antigame od 6 miesięcy i pierwszy raz mi się zdarzyło że nie otwiera listy zdarzeń automatycznie. Jakieś rady?
    • Ventura19 napisał(a):

Widze że nie tylko ja mam problem z listą zdarzeń używam antigame od 6 miesięcy i pierwszy raz mi się zdarzyło że nie otwiera listy zdarzeń automatycznie. Jakieś rady?

Francolino napisał(a):

Z góry przepraszam za głupie pytanie lecz nie mogę znaleźć w ustawieniach tego czego szukam. Mianowicie po ostatniej aktualizacji z podglądu galaktyki czy tez zwykłego podglądu znikną mi wykaz lecących flot i muszę ręcznie klikać na ruchy flot, czy jest możliwość przywrócenia tej opcji ? gdyby ktoś mógł wytłumaczyć jak będę wdzięczny

pozzdrawiam

Events & Galaxy:

Removed the feature to load the events even if the OGame option is set to "Hide". See Recommended Ogame settings for more details.

Przejdź do opcji i zmień go ogame
      Go to the Ogame Options and change it
    • Poszperać w konfiguracji, i AG, i gry
      Dział Lista zdarzeń i Galaktyka -> sekcja lista zdarzeń. Z rozwijanych list wybrać to co najbardziej pasuje. Domyślnie kilka opcji jest na "Ukryj - poniżej"

A tak z ciekawości, co się z stało z tą migającą gwiazdką ? Jak można ją przywrócić ?
      ... alleluja i do przodu
    • Francolino

Mało z tego zrozumiałem. Może przez to, że nie znam się na programowaniu.
      Wysłałeś link, a obok było napisane "raz, na tydzień"
      Możesz mi napisać w jaki dzień mapa AntiGame jest aktualizowana ? I o ile to stałe godziny, to o której ?
    • anonymouss napisał(a):

Francolino

Mało z tego zrozumiałem. Może przez to, że nie znam się na programowaniu.
      Wysłałeś link, a obok było napisane "raz, na tydzień"
      Możesz mi napisać w jaki dzień mapa AntiGame jest aktualizowana ? I o ile to stałe godziny, to o której ?
      Nie jestem Francolino ale chyba się nie obrazi jak Ci odpowiem.

Dla każdego uni jest to inny dzień tygodnia np u1 ma aktualizacje w środy, u66 w czwartki, uniR w poniedziałki.
      Większość z ogame.pl ma je w środy i czwartki.

Jeżeli chodzi o godziny to też są różne ale 99% mieści się od 16-17.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Dziękuję Dagmaro. O to właśnie mi chodziło.
      Jeszcze jedno pytanie.
      Mówisz, że Rigel ma je w poniedziałki. Czy tak będzie zawsze ? Czy zmieniają się dni aktualizowań ?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez anonymouss ().

• dareczek napisał(a):

Poszperać w konfiguracji, i AG, i gry
      Dział Lista zdarzeń i Galaktyka -> sekcja lista zdarzeń. Z rozwijanych list wybrać to co najbardziej pasuje. Domyślnie kilka opcji jest na "Ukryj - poniżej"

A tak z ciekawości, co się z stało z tą migającą gwiazdką ? Jak można ją przywrócić ?

Tak tak wiem, zawsze używam pokaż ze szczegółami niestety w tej wersji musze ręcznie otwierać liste zdarzeń nie otwiera jej automatycznie tak jak to na wersji 4.14.0 której używam bo nowsze nie otwierają mi listy zdarzeń nie wiem dlaczego, mam tak i na chrome i na firefoxie

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ventura19 ().

• Tak tak wiem, zawsze używam pokaż ze szczegółami niestety w tej wersji musze ręcznie otwierać liste zdarzeń nie otwiera jej automatycznie tak jak to na wersji 4.14.0 której używam bo nowsze nie otwierają mi listy zdarzeń nie wiem dlaczego, mam tak i na chrome i na firefoxie

Events & Galaxy:

Proszę włączyć pokazujące wydarzenia w Opcjach OGame
      Please enable showing events in the Ogame Options
    • Nie wiem nic takiego nie mam, albo ja coś przeoczyłem albo nie wiem... Wszystko jest niby ok ustawione a dalej to samo...
      Ok wkońcu zadziałało :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ventura19 ().

• Ventura19 napisał(a):

Nie wiem nic takiego nie mam, albo ja coś przeoczyłem albo nie wiem... Wszystko jest niby ok ustawione a dalej to samo...

Sprawdź ustawienia Ogame a nie Antigame.
      Wejdź w zakładkę:
      - Ustawienia
      - Wygląd
      - Inne
      Sprawdź co masz odznaczone w: "Pokazuj zawsze eventy"
      Powinno być: pod lub nad / zależnie od preferencji.
      Jeśli masz ukryj to jest przyczyna. Jeżeli nie, to trzeba kopać dalej.
    • Drogi użytkowniku,

Teraz jest to pierwszy finał prasowa jako rozszerzenie dla przeglądarki Firefox i Chrome / Iron.Wsparcie dla przeglądarek userscript i innych jest teraz wyłączyć.
      Wielkie dzięki dla wszystkich, którzy pomagają znaleźć problemy w trakcie procesu.

Update 4.42.0 - antigame.de/home.php?page=home
      Changelog - antigame.de/home.php?page=changelog

Uruchom ponownie przeglądarkę, jeśli masz problemy z wyświetlaniem

Dear user,

This is now the first final release as extension for Firefox and Chrome/Iron.
      The support for userscript and other browsers is stopped now.

Thanks a lot for all those help to find the problems during the process.

Update 4.42.0 - antigame.de/home.php?page=home
      Changelog - antigame.de/home.php?page=changelog

Please restart the browser if you have display problems.

Regards,

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Francolino ().

• ff 18, antigame 4.42

wyszukane koordynaty gracza znikaja po wyjsciu z zakladki galaktyka, albo po przelaczeniu sie na inna planete/księżyc
      jesli tak ma byc to kiepski pomysl moim zdaniem >_>

coordinates player disappear after leaving the galaxy tabs, or when you switch to another planet/ moon
      PB: SOLO: 14405% ACS: TOP1 U55: 21370%

*ku pamieci Mameja z u55 ]:-D

NAJLEPSZE EKO???... TWOI SĄSIEDZI :D

I SEE YOU MAN...

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez ^obserwator^ ().

• ff 18, antigame 4.42

wyszukane koordynaty gracza znikaja po wyjsciu z zakladki galaktyka, albo po przelaczeniu sie na inna planete/księżyc
      jesli tak ma byc to kiepski pomysl moim zdaniem

coordinates player disappear after leaving the galaxy tabs, or when you switch to another planet/ moon

Data & Settings:

"Data collection" and "OGame API database" requires an enabled option "Infopanel" for all features. You can hide the infopanel on page start, see options.
    • Hej,

Co musze zrobic aby tak ustawić

zapodaj.net/eeb7ae96f898d.jpg.html

pierwszy screen to u 1 i dziala fajnie 2 natomiast to Quantum dodam ze sa takie same ustawienia ?

antigame.de/home.php?page=home

Requirements:
      The browser default setting "Allow cookies from all websites" is required.
      OGame Options -> Tab Display -> Messages -> Check "Show full spy report".
      OGame Options -> Tab Display -> Other -> "Always show events" above or below the content.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Francolino ().

• Requirements:
      OGame Options -> Tab Display -> Other -> "Always show events" above or below the content.
    • Francolino napisał(a):

Requirements:
      Działa szukałem w anitgame, nie normalnie, Dziekuje bardzo!
    • I have a problem with tool panel configuration, but only on one universum. That's what the config looks like:
      1, 2 on one uni the Budynki and Stacjonuj menu dissapeared (its OK)

while on the other it didn't(bad).

Maybe it has some connection with activated Commamder, but I would like to get rid of them/ Any ideas?

And second :)
      WebSim from simulators links to only english version, can I change it?

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez zireael ().

• antigame.de/home.php?page=changelog

Infopanel:

The tab "Tools" is only shown with enabled option "Tools".
      Most of all tabs requires an enabled option "Data collection" to store the values

And second
      WebSim from simulators links to only english version, can I change it?

Looks like a bug, will be fixed with the next update

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Francolino ().