Zgadza się
Znani i lubiani ludzie
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Hmmm... Coś takiego:
Ten kryjący się pod pięcioliterowym pseudonimem Belg całe swoje w sumie długie życie przeżył w jednym wieku. Sławę i rozpoznawalność zawdzięcza m.in. pewnej fryzurze
-
"W sumie długie" - powyżej 70 lat miał w chwili śmierci?
Jeśli tak, to szukamy kogoś żyjącego w XX wieku, bo Belgia uzyskała niepodległość w 1830. -
Żył niemal dokładnie tyle, ile obecnie wynosi oczekiwana długość życia dla Belga.
-
78,92 dla obywateli Belgii i 75,75 dla Belgów. W każdym razie chodzi o XX wiek. Przeczytałem lata 1900-1925 "urodzili się" na wiki. I nic^^ Może ktoś lepiej ode mnie zna się na fryzurach:)
-
Dobrze celujesz, musiałeś pominąć
Jego pseudonim wziął się od wymowy jego inicjałów. Za to jego pierwsze imię to anagram nazwiska ostatniej pogromczyni A. Radwańskiej. Zbyt dużo literek nie trzeba przestawiać
-
-
Wyczuwam gdzieś haczyk. Podobnie jak buleon przejrzałem "urodzili się" na wiki, znalazłem partnerki albańskich przywódców, polityków zambijskich, n-tą żonę któregoś tam szacha Persji, więc albo poszukiwana osoba nie jest znana ( w końcu miałaby stronę na wiki :D ) albo nie jest Belgiem ^^
Btw, 70% osób znajdujących się w rubryce "urodzili się" to księża/kardynałowie/męczennicy etc, chyba łatwiej o nich pytac ;PStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
Hmm wysoko postawiona poprzeczka... może chodzi o Jacques Brel
-
Kurde Nie myślałem, że aż tak źle będzie.
Jest na wikipedii polskiej jego strona, nie za długa, trzy zdania. Ze zdjęciem, ale nie jego
Znajduje się w kategorii 'urodzeni' i 'zmarli', jednak na stronach lat w których się urodził i umarł nie ma go wymienionego przy danej dacie
Jest za to wpisany zarówno na stronie dnia jego urodzin jak i dnia jego śmierci
Datę urodzenia dzieli z dwukrotnym angielskim zdobywcą Oscara.
Datę śmierci dzieli zaś z Żydem urodzonym na Węgrzech, który umarł śmiercią samobójczą w Wielkiej Brytanii.
Obie w/w postaci żyły dłużej niż bohater mojej zagadki
-
Herge. Doszedłem po dacie śmierci. Masakra^^
Lwica jest boska :) -
Masakra masakrą, ale teraz czas buleon na masakrę od Ciebie
-
Sportowiec. Reprezentant Polski. Powiązany z miastami takimi jak Kędzierzyn, Radom, Gdańsk, Nysa i Legnica. Jego nazwisko składa się z czterech sylab.
Jarosław Stancelewski - siatkarz?OGame Tech
-
Brawo:)
Człowiek ten został w XXI wieku odznaczony najwyższym cywilnym odznaczeniem pewnego kraju. Dwukrotnie rozwiedziony, posiada 3 dzieci.OGame Tech
-
Podaj z łaski swojej więcej informacji, bo tak szukać po rozwodach i ilości dzieci, to nie można inaczej niż na oślep.
Hm. Jest agnostykiem. Jego książka znajdowała się na szczycie listy najbardziej poczytnych tytułów w GB przez prawie 250tygodni. Studia zaczął kontynuując dorobek ojca.OGame Tech
-
przypadkiem klikając trafiłem na wasz temat i znam odp
Stephen William HawkingUniversum Libra -
Zgadza się - pytajOGame Tech
-
prezenter programu telewizyjnego
dziennikarz motoryzacyjny
Ma żonę oraz dwie córkiUniversum LibraPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez krzycho106 ().
-
Adam Kornacki
-
nie to nie Adam
duża podpowiedz
uległ bardzo groźnemu wypadkowi jadąc z prędkością przekraczającą 470km\hUniversum Libra -
To w takim razie chodzi o Maćka Zientarskiego
-
nie Maciek jechał ponad 200 km/h
pracował również radiu
Mówią na niego Chomik, pseudonim wziął się od jego wzrostuUniversum LibraPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez krzycho106 ().
-
Richard Hammond
Mysle, ze odpowiedz jest prawidlowa dlatego od razu zadam pytanie.
Znany aktor ( jeden z moich ulubionych z reszta ), 8 nominacji do oskara, 3 nieslubnych dzieci
uni34 [GLORY] - TOP 2 (TOP 1 flota) => oddane
uni26 - TOP 8
aktualnie - uni68 [-] - po trzecim UF - TOP 95
moje PB :
Ciężkie działo laserowe : 17.777.777 - rekord światowy ogame
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez falgor ().
-
Masz racje to Richard HammondUniversum Libra
-
Odpowiadając na pytanie falgora - myślę, że chodzi o Ala Pacino.
buleon napisał(a):
Odpowiadając na pytanie falgora - myślę, że chodzi o Ala Pacino.
Zgadza sie
uni34 [GLORY] - TOP 2 (TOP 1 flota) => oddane
uni26 - TOP 8
aktualnie - uni68 [-] - po trzecim UF - TOP 95
moje PB :
Ciężkie działo laserowe : 17.777.777 - rekord światowy ogame
-
Też spytam o aktora. Wśród przedstawianych przez niego postaci znalazłby się rzymski cesarz, uwięziony ksiądz i czarodziej. W świecie realnym był rycerzem.
Lwica jest boska :)
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 3
3 gości