Jestem prawie pewien, że mowa tu o zmarłym w 1970 roku Leonidzie Telidze
Znani i lubiani ludzie
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
-
Brawo Senth. Twoja kolej:)
-
Pisarz,dziennikarz,reportażysta i publicysta -jego edukacja zaczęła się w Gimnazjum Pawła Chrzanowskiego,korespondent II Korpusu Polskiego
-
Melchior WańkowiczStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
Dokładnie tak...
-
Piłkarz, zdobywca 3 medali na międzynarodowych imprezach rangi mistrzowskiej, zdobywca Złotej Piłki. Zasłynął 3 celnymi uderzeniami głową w finałach mistrzowskich imprez.Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Igła ().
-
Michel Platini ?
-
A może to mistrz świata 1998, mistrz europy 2000 i vicemistrz świata 2006 Zinedine Zidane? Jeśli dobrze pamiętam strzelił dwa gole w finale 98 i chyba właśnie głową, a i w finale 2006 również celnie trafił głową, tym razem w Materazziego Złotą piłkę miał na pewno!
-
Mati zgadłeś, zadajesz :PStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Też myślałem o Zidanie, ale gdzie trzecia bramka głową?
-
buleon napisał(a):
Też myślałem o Zidanie, ale gdzie trzecia bramka głową?
Wszystkie Ci Mati wyłumaczył, w końcu nie pisałem, że 3 bramki ^^ Takie podchwytliwe miało byc :PStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Tu trzeci strzał: [klik].
Sportowiec, ponad 25 lat temu bardzo udanie zakończył igrzyska olimpijskie - jego wynik był niezwykle dobry. Na ostatnich igrzyskach mistrz olimpijski uzyskał wynik o około 6,2% gorszy i był zbliżony do rekordu świata sprzed wyczynu tego sportowca.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mati ().
-
Eee powiedz chociaż czy to letnie igrzyska:)
Edit:
[22:37:47] <Mati> Letnie.
W takim razie stawiam na Boba Beamona, skoczka w dal. Jego rekord to 8,90 z Meksyku, z 1968 r. Złoto z Pekinu to 8,34.
8,90 - 100 %
8,34 - x %
x = (8,34 x 100) / 8,90 = 93,71
100 - 93,71 = 6,29 -
Rekord pobity dopiero w 1991 roku, o 5 cm. Sam Bob pobił o aż 55cm.
Dobrze, zadajesz buleon
-
Nie schodząc z tematu sportowców. Pewien sportowiec przekroczył psychologiczną barierę o prawie 5%. Nigdy nikomu nie udał się podobny wyczyn. Jego rekordu nie pobije nikt, nikt nigdy nie pokonał również bariery psychologicznej. Dla przykładu wynik z Pekinu był o niemal 10 % słabszy od wyniku, który by tą psychologiczną barierę przełamał, o wyczynie bohatera tej zagadki nie wspominając:)
-
Uwe Hohn, jedyny człowiek co rzucił oszczepem ponad 100m. Ciężko będzie rzucić dalej, bo po tym rzucie zmieniono konstrukcję oszczepu, żeby aż tak daleko nie latał
-
Ano przy poprzednim pytaniu rozmawialiśmy o oszczepie, więc chyba Ci trop podrzuciłem niepotrzebnie. Zadawaj:)
-
Ech, coś nic nie mogę wymyślić...
Ale będzie coś takiego: żył na przełomie dwóch wieków, zginął w zamachu. Częścią jego nazwiska jest nazwisko znanego polityka. Jego postać pojawiła się szeroko w popkulturze - był bohaterem książek, komiksów, piosenek i filmów.
-
-
Chodziło o Grigorija Rasputina, ale tu też się zgadza, więc nie będę utrudniać
Rzeczywiście za mało wskazówek dałem
-
I tu również przyjdzie mi przeprosić za to, że tak długo musieliście czekać.
Człomiek, o którym mowa, reżyser i niedoszły samobójca, zaczerpnął wiele z dorobku Szekspira. Z kolei z jego dorobku mocno zaczęli korzystać inni, amerykańscy twórcy: Stephen King i George Lucas. Tworzył przez 50 lat. -
Ja tutaj wskazywałbym na Akirę Kurosawę
-
I całkiem słusznie:) Teraz Twoja kolej:)
-
Syn prawnika,dyplomaty urodzony na przełomie XIX / XX wieku Postać znana i zasłużona podczas I i II Wojny
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez .:Senth:. ().
-
Ciężko nam idzie. Może jakąś podpowiedź podrzucisz?
-
Faktycznie-moje niedopatrzenie...
Osoba ta, na swoim drugim ślubie jako drużbę miała jedną z najbardziej kontrowersyjnych osób w dziejach ludzkości... -
Napisałeś, że urodzony na przełomie dwóch wieków, co sugeruje datę urodzenia 31 grudnia 1900 lub 1 stycznia 1901 Jednak uznam, że chodziło, że wtedy żył
Najbliżej mi pasował Martin Bormann, ale nie mogę wszystkiego sobie potwierdzić do końca
-
Niestety nie...
Mężczyzna ten wielokrotnie domagał się od Trybunału zmiany rodzaju kary śmierci z powieszenia na rozstrzelanie -
Hermann Göring
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 17
17 gości