Hmmm... Coś takiego:
Ten kryjący się pod pięcioliterowym pseudonimem Belg całe swoje w sumie długie życie przeżył w jednym wieku. Sławę i rozpoznawalność zawdzięcza m.in. pewnej fryzurze
ex SMod ZŻU, MN
ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP
78,92 dla obywateli Belgii i 75,75 dla Belgów. W każdym razie chodzi o XX wiek. Przeczytałem lata 1900-1925 "urodzili się" na wiki. I nic^^ Może ktoś lepiej ode mnie zna się na fryzurach:)
Jego pseudonim wziął się od wymowy jego inicjałów. Za to jego pierwsze imię to anagram nazwiska ostatniej pogromczyni A. Radwańskiej. Zbyt dużo literek nie trzeba przestawiać
ex SMod ZŻU, MN
Wyczuwam gdzieś haczyk. Podobnie jak buleon przejrzałem "urodzili się" na wiki, znalazłem partnerki albańskich przywódców, polityków zambijskich, n-tą żonę któregoś tam szacha Persji, więc albo poszukiwana osoba nie jest znana ( w końcu miałaby stronę na wiki :D ) albo nie jest Belgiem ^^
Btw, 70% osób znajdujących się w rubryce "urodzili się" to księża/kardynałowie/męczennicy etc, chyba łatwiej o nich pytac ;P
Jest na wikipedii polskiej jego strona, nie za długa, trzy zdania. Ze zdjęciem, ale nie jego
Znajduje się w kategorii 'urodzeni' i 'zmarli', jednak na stronach lat w których się urodził i umarł nie ma go wymienionego przy danej dacie
Jest za to wpisany zarówno na stronie dnia jego urodzin jak i dnia jego śmierci
Datę urodzenia dzieli z dwukrotnym angielskim zdobywcą Oscara.
Datę śmierci dzieli zaś z Żydem urodzonym na Węgrzech, który umarł śmiercią samobójczą w Wielkiej Brytanii.
Obie w/w postaci żyły dłużej niż bohater mojej zagadki
ex SMod ZŻU, MN
Hm. Jest agnostykiem. Jego książka znajdowała się na szczycie listy najbardziej poczytnych tytułów w GB przez prawie 250tygodni. Studia zaczął kontynuując dorobek ojca.
Też spytam o aktora. Wśród przedstawianych przez niego postaci znalazłby się rzymski cesarz, uwięziony ksiądz i czarodziej. W świecie realnym był rycerzem.