Mimo tego Twoje konto top 1 uni 68 jest w pelni na 15 pozycjach
Górnicy OGame.PL (wszystkie speed zapraszam!)
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
I am back napisał(a):
Mimo tego Twoje konto top 1 uni 68 jest w pelni na 15 pozycjach
2018-12-20 [2:88:12] 8944 > [2:127:15] 8944 ✔ 2018-12-20 [3:9:12] 8544 > [3:9:15] 8544 ✔ 2018-12-20 [3:148:12] 8544 > [3:145:15] 8544 ✔
Czyli dawno temu.
Na samo przenoszenie wydałam ponad 7kk anty... Dlatego pomimo 120kk metalu więcej uważam że się nie opłaca 15. -
No ale to czy wiecej czy nie to zalezy od tego jakie mamy kopalnie mety i dexu.
Trzebaby koszty tych kopalni porównac i wtedy jakos liczyc.
Teraz sam nie wiem czy przenosic sie z 8 na 15.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
no dobra masz ten metal ale nie masz dexu i musisz handlarza mielic
a my mamy dex i mamy wszystko -
powyginany drucik napisał(a):
Na samo przenoszenie wydałam ponad 7kk anty... Dlatego pomimo 120kk metalu więcej uważam że się nie opłaca 15.
-
Po co m i dex ja kopalnie stawiamSprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Po co m i dex ja kopalnie stawiam
-
Tak ale moze sie okazac ze 8 poz jest lepsza.Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Tak ale moze sie okazac ze 8 poz jest lepsza.
-
I am back napisał(a):
Muniek napisał(a):
Tak ale moze sie okazac ze 8 poz jest lepsza.
Ja sie nie przenosze w takim razie.Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Podbijam kopalnie dexu i tworze konto lepsze niz na 15.
-
wole bonus mety, jest duzySprzedam metal na Quantum.
to ze masz mete i kris to okej
ale co gdy deuteru potrzebujesz? znajdziesz stałych klientow? teraz o dex ciezko kazdy flotowiec wszystko wykupuje a tak masz własne i robisz co chcesz -
Ja dex sprzedaje - patrz podpis.Sprzedam metal na Quantum.
PacSzaman napisał(a):
to ze masz mete i kris to okej
ale co gdy deuteru potrzebujesz? znajdziesz stałych klientow? teraz o dex ciezko kazdy flotowiec wszystko wykupuje a tak masz własne i robisz co chcesz
-
Poz 15 daje +100 deu
Poz 8 daje +330 mety
czego nie rozumiecie ?Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Poz 15 daje +100 deu
Poz 8 daje +330 mety
czego nie rozumiecie ?
-
idlerzy, sprzedaz innych surowcow prosteSprzedam metal na Quantum.
Dex i kris to towary deficytowe. Nie latwo kupic a juz szczegolnie trudno za metal
-
Ja patrze sumarycznie na surke 321 a tutaj sprawa jest jasna.Sprzedam metal na Quantum.
Z racji tego, że takie linki muszą być akceptowane przez moderujących, trochę wyszedł kapiszon, ale już jest - link na poprzedniej stronie, niemal zaraz po zagadnieniu buleona.
Może post kolegi na zagramanicznym forum nie jest wyrocznią, ale uwzględnił w niej dwa dość istotne czynniki. IMO, faktycznie metal zyskał boosta, ale i tak każdy robi eko na różnych poziomach. Fuzje można ustawiać na 80/90% żeby oszczędzać dex, Tn windować żeby oszczędzać dex, zwózkę robić co 2-3 dni na niższym speedzie żeby oszczędzać dex, planety lokować nie za daleko żeby oszczędzać dex. Wsio można sprawdzić na karkulatorach. -
Aurora Borealis napisał(a):
zwózkę robić co 2-3 dni na niższym speedzie żeby oszczędzać dex,
planety lokować nie za daleko żeby oszczędzać dex.
-
Jest dużo zależności. Nie ma ścisłego planu, który uwzględni wszystkie. Zawsze możesz zrobić semibunkry i zwozić na 30/40%. Twój argument jest ok, ale jak napisał TheJoker:
There's a lot more variables than just this analysis covered, such as officer use or resource boosters. Additionally, based on the slot you are located in, you might want different ratios of mines to account for the increased production and how long it will take to recoup the construction cost (also known as amortization).
-
Jest dużo zależności. Nie ma ścisłego planu, który uwzględni wszystkie. Zawsze możesz zrobić semibunkry i zwozić na 30/40%. Twój argument jest ok, ale jak napisał TheJoker:
There's a lot more variables than just this analysis covered, such as officer use or resource boosters. Additionally, based on the slot you are located in, you might want different ratios of mines to account for the increased production and how long it will take to recoup the construction cost (also known as amortization).
-
-
No to teraz po wycofaniu rynku poz 8 i 15 to juz to samo....dex trzeba sprzedac dtkami wiec i tak spalimy. Na rynku i tak było prowizje to tez osłabiało ten dex. Jedyna opcja to handlarz anty.
Ja zostaje na 8Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Ja zostaje na 8
-
Oznajmiam najlepszy sposob gry.Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Oznajmiam najlepszy sposob gry.
-
I am back napisał(a):
Muniek napisał(a):
Oznajmiam najlepszy sposob gry.
po 321 liczSprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk
-
Udostępnij
- Facebook 0