Elkanen napisał(a):
Ano wlasnie, slowo klucz na koniec (podkreslilem). Bys nie chciala kombinowac tylko postarala sie o normalne zrobienie astro to bys nie musiala siedziec 48h online wiecej nic nie napisze bo znajdziesz zawsze wytlumaczenie na wszystko co tylko ktos Ci bedzie probowal zarzucic.
Badanie kosztowało ponad 100kkk surowców (suma surowców bez przeliczania) więc nawet po wzięciu pod uwagę nowej ładowności potrzeba ok 2,2kk DT. Mam ich 800k więc musiałabym wybudować 1,4kk DT co stanowi koszt 8,4kkk metalu i 8,4kkk kryształu. Nawet jeżeli potem te DT bym zezłomowała (koszt 1,3kkk + 1,3kkk) to zostaje również kwestia bezpieczeństwa i spalonego deuteru.
Inna możliwość to trzymanie surowców w budynkach na all planetach i potem zwózka. Budynki kosztują metal i kryształ czyli finalnie ich potrzeba więcej. Przeliczając na deuter astrofizyka kosztuje 60kkk deuteru. Pojemność mojego konta w budynkach to 93kkk metalu i 25kkk kryształu co przeliczając na dex wynosi 43kkk deuteru. Więc pomimo że na wszystkich planetach coś budowałam miałam jeszcze o 16,5kk za mało deuteru który musiałam wozić.
Do zwiezienia tego potrzebujesz 2,4kk DT i koszt również jest ponoszony w postaci deuteru mnie kosztowało to ok 450kk deuteru.
Więc masz dwa wyjścia do wyboru:
1. Budujesz DT tylko na badanie i wszystko wozisz przez parę miesięcy i pilnujesz.
2. Ładujesz wszystko w budynki i potem robisz zwózkę.
Choć uważam się w miarę dobrego gracza który umie upilnować surowce wolę jednak poświęcić 2 dni na zwózkę niż pilnować X czasu surowce. Spalanie pewnie na równi więc koszta te same. Zostaje kwestia bezpieczeństwa.
Żeby spokojnie spać wybrałam opcję 2 dni. Myślę że większość graczy wybrałoby opcję jednorazowego pilnowania.
[ciach]
Super Moderator Ruda:
offtop
offtop