a tytuł najgorszej 10 w historii wędruje do ....
Juventus Turyn F.C.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Generalnie dziwne zachowanie Pogby. Wraca do klubu w którym został olany, a zostawia klub, który na prawdę w niego uwierzył i dbał o niego. Z resztą to samo było z Moratą..
Co do samego odejścia Pogby, to moim zdaniem nie odczujemy takiej straty jak po odejściu Pirlo i Vidala. Ma talent, jest dobrym piłkarzem, ale nie osiągnął jeszcze odpowiedniego poziomu.
Jestem ciekaw jak potoczy sie teraz jego kariera..Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Widać koniec sagi transferowej Pogby.
Patrząc obiektywnie to dobry interes.
kupić za bańkę, sprzedać za 100 razy więcej.
medialnie na pewno tracimy, sportowo już niekoniecznie.
Pogba mimo bezsprzecznego talentu nie ustabilizował formy, jest chimeryczny, wymachuje tymi makaronami po każdym nieudanym zagraniu (co mnie osobiście doprowadzało do szału) - krótko mówiąc nie jest to jeszcze zawodnik na taką kwotę.
było życie po Zidanie i Del Piero, będzie i po Pogbie.
dawać Isco i kogoś z dwójki Matuidi/Witsel i jesteśmy w domu.
teraz niech się MU męczy z Raiolą który za 2/3 lata znowu będzie chciał gdzieś Pogbę wypchnąć i zgarnąć prowizję.
a i sam MU budowany jest jakby z łapanki przez Mourinho.
obrony to oni nie posiadają, z pomocą też niezbyt ciekawie.
i do tego zamienić mecze w LM na oglądanie LM w tv.
bez sensu chociaż jakby patrzeć na prawie 4-krotną podwyżkę to sprawa się rozjaśnia -
Ja uważam, że United nie powalczy w tym sezonie o tytuł.. zbyt duża zbieranina. Co do Pogby, to także uważam, że dużo nie tracimy. Jeśli jego forma/talent ustabilizuje sie, to będzie to za 2-4 lata i wyfrunie wtedy do Realu.
Swoją drogą chciałem w tym roku zapisać sie do DRUGHI i pierwszy raz polecieć na mecz Juve.. problem w tym, że nie ma zapisów i samo stowarzyszenie przestaje istnieć. Ktoś z Was był już na meczu w Turynie na własną rękę?Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
DLuGi xD napisał(a):
Ja uważam, że United nie powalczy w tym sezonie o tytuł.. zbyt duża zbieranina. Co do Pogby, to także uważam, że dużo nie tracimy. Jeśli jego forma/talent ustabilizuje sie, to będzie to za 2-4 lata i wyfrunie wtedy do Realu.
obawiam się że jak nie zajmie się mocniej grą w piłkę a nie pajacowaniem na portalach społecznościowych to i z tą stabilizacją może być różnie.
MU zaczęło budować drużynę w jakiś mało zrozumiały dla mnie sposób. według mnie zaczyna się od obrony a nie od Zlatana który mimo swoich lat potrafi zrobić różnicę.
tylko w tej chwili widzę w MU po jednym dobrym graczu na ich renomę w danej formacji. słownie jednym.
De Gea, Bailly, Pogba, Zlatan.
w tej chwili do zawodnicy którzy mogą zrobić różnicę według mnie.
DLuGi xD napisał(a):
Swoją drogą chciałem w tym roku zapisać sie do DRUGHI i pierwszy raz polecieć na mecz Juve.. problem w tym, że nie ma zapisów i samo stowarzyszenie przestaje istnieć. Ktoś z Was był już na meczu w Turynie na własną rękę?
sam się wybieram autem już drugi czy trzeci rok ale zawsze mi coś wypada co pochłania moje finanse jak czarna dziura.
spytaj na JuvePoland, tam chłopaki dadzą ci pełny wykład -
Powiem Wam, że jestem strasznie rozczarowany Pogbą! Manchester w niego nie uwierzył, a Pogba sam przyznał, że źle go potraktowali. My przygarnęliśmy go, okazaliśmy mu "troskę i miłość", a on odszedł tam, skąd przyszedł. Co ważniejsze.. nie uszanował numeru 10
Co do wyjazdu na mecz.. to na JUVEPOLAND nikt mi nie odpisuje. Generalnie mam znajomych w Turynie, którzy mogli by mi kupić bilet. Sęk w tym, czy mogą je kupić dla mnie i czy ja muszę posiadać jakąś legitymację kibica czy coś takiego.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
cóż, Pogba wybrał co wybrał. wydaje mi się że kasę bo w tym roku LM nie zdobędzie (MU gra w Lidze Europy) a w następnych latach jest to kwestia dyskusyjna.
może im się udać, może nie. teraz z Juve miał na to sporą szansę ale mówi się trudno.
czekać tylko teraz na jakieś dobre zastępstwo a w tej chwili potrzebujemy 2 pomocników - ofensywnego i defensywnego na w miarę europejskim poziomie.
trudna sprawa.
co do wyjazdu - na FB jest grupa o wyjazdach na mecze Juve, może tam ci ktoś prędzej coś powie na takie tematy. -
Widzieliście cyrk w sieci odnośnie transferu Pogby i kwoty dla Raioli? Jestem ciekaw ile my faktycznie zarobiliśmy.. Eh oby Higuain sie spłacił, bo wywaliliśmy sporo $$ na tego grubasaJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
DLuGi xD napisał(a):
Widzieliście cyrk w sieci odnośnie transferu Pogby i kwoty dla Raioli? Jestem ciekaw ile my faktycznie zarobiliśmy.. Eh oby Higuain sie spłacił, bo wywaliliśmy sporo $$ na tego grubasa
dziś po pierwszym meczu sezonu mam wrażenie że większość umniejszała umiejętności Igły i powrót do regularnej gry Asy a tu proszę
ładny mecz, trzeba popracować nad skutecznością i będzie dobrze.
btw. Igła nawet z nadwagą (chociaż widać dziś było że zrzucił sporo) jest lepszy niż 99% napastników w Serie A
bezcenne
co do kwoty dla Raioli - nie mamy żadnych poważnych źródeł co do tego iż zapłaciliśmy jego prowizję. w większości to wymysły angielskiej i włoskiej prasy.
chyba że ktoś poda jakieś źródło uznawane chociaż za w miarę wiarygodne. -
Pipita tak sie cieszył bramką, bo za każdego gola ma wpisaną w kontrakcie klauzule kebaba
Fajnie, że zaczęliśmy sezon 3pkt i to z Fiołkami!
Dobry mecz Kwadwo i Leminy!Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez DLuGi xD ().
-
no kwado co wyczyniał w tym meczu to istne piękno :o
-
Zobaczymy czy jest to jednorazowy wystrzał, czy stabilizacja. Jestem ciekaw kogo sprowadzimy na środek pomocy, bo ewidentnie potrzebujemy kogoś. No i sytuacja z Kwadratem Jestem ciekaw czy faktycznie do nas wróci.. no i co wtedy z Lichtsteinerem?Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Widzieliście tą plotę ? że niby James szuka domu w Turynie hmm. Matuidi w 75% jak dla mnie już w Juve
-
Moim zdaniem ani Matuidi, ani Cuadrado nie przyjdą.. a co do Jamesa to szanse są ZEROWE, że rzucimy gruby hajs.
Ładnie siadło losowanie Ligi Mistrzów. W tym sezonie trzeba obowiązkowo wyjść z pierwszego miejsca!Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
DLuGi widzisz :p jednak Cuadrado u nas szkoda tego witsel'a ale powinno Juve za rok ściągnąć go za darmo eh te ruskie
-
Jednak jest, ale cudem. Co do Witsela.. ogólnie środkowego pomocnika, to dramat. Tak to jest jak się robi cokolwiek na ostatnią chwilę.
Media i gazety włoskie bardzo wysoko oceniają okienko transferowe Juventusu. Ja osobiście nie jestem pewny czy jest ono tak dobre. Co do transferów:
- Pjanic, Pjaca, Cuadrado - bezapelacyjnie na plus i nie ma co do tego wątpliwości
- Benatia - chcąc grać trójką z tyłu konieczne było sprowadzenie piątego ŚO, więc transfer na plus.. ale.. zobaczcie co dzieje sie przez to z Ruganim
- Alves - kupiliśmy 33 letniego prawego obrońcę mając w skłądzie 32 letniego Lichtsteinera. Kiedy odmłodzimy prawą stronę?
- Higuain - niby wszystko fajnie, ale cholernie przepłaciliśmy
Do tego dochodzi brak sprzedaży Hernanesa co jest żałosne i brak jakiegokolwiek wzmocnienia środka pola. Przyjście Pjanica było by wzmocnieniem środka, gdyby Pogba został.. ale odszedł i nie kupiliśmy nikogo.
Nie wiadomo co będzie z Claudio po kontuzji, a Khedira i Asa to tykająca bomba. Z kim my zostaniemy? Eh..Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Mała Korekta z Alvesa nic nie płaciliśmy
-
Noooo Ale wszyscy wiedzą o co mi chodzi hihiJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Igła już z Sassuolo ukłuł 2 razy w pierwszej połowie, potem dołożył jedną Pjanić.
Pogba na razie 270 minut, zero bramek w MU, zero asyst, za to 3 nowe fryzury
mister 100 baniek. -
Należy odnotować kolejne koszmarne wejści Hernanesa Po co Max go wpuścił?!
Bramki Higuaina i Pjanica cieszą i ogólna postawa całego zespołuJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Osobiście uważam że Juve kupił Pjanica żeby osłabić rome i Higuaina żeby osłabić Napoli a tytuł zdobyć mimochodem. Bo w Serie A nie ma nikogo kto im zagrozi.
A co do Pogby to zrobiliśmy interes życia, teraz tylko sukces w LM by nas ucieszył.40 x ST - 274247.86%
SOLO - 20927.25%
ACS - 114710.17%
Życzeń na ogame 3840 -
Bladeripper Returns napisał(a):
Osobiście uważam że Juve kupił Pjanica żeby osłabić rome i Higuaina żeby osłabić Napoli a tytuł zdobyć mimochodem. Bo w Serie A nie ma nikogo kto im zagrozi.
A co do Pogby to zrobiliśmy interes życia, teraz tylko sukces w LM by nas ucieszył.
poniekąd pewnie i o to chodziło.
Pjanic być może został wykupiony bo było już wiadomo że Pogba odejdzie a przy okazji można było wbić Romie szpilkę.
Higuan to w tej chwili najlepsza 9-tka do wyciągnięcia i znająca ligę. drogo bo drogo ale patrząc jak chłop gra z lekką nadwagą to jak wróci do formy będzie ogień.
na razie mi się podoba, trochę mnie martwi Kielon bo wczoraj każdy jego kontakt z piłką to był dramat.
szkoda że Cuadrado nie wpuścił, Benatia za to na bardzo duży plus.
i tak, Dybale należy się od następnego sezonu dycha. co ten chłopak gra to piękna sprawa. trzeba wpisać dużą klauzulę żeby nam go nie zakosili -
Napoli i tak wygra ligę.
Juve tylko się popisuję z tymi transferami i nic nie ugra w tym sezonie zobaczycie wspomnicie moje słowa
A tak na marginesie to Forza KolejorzChronił swą ojczyznę i Króla do ostatniej kropli krwi. Honor dla rycerza to sprawa święta. W jego obronie gotów był stać się okrutnym i nieubłaganym przeciwnikiem w stosunku do swoich wrogów. -
Inc napisał(a):
Napoli i tak wygra ligę.
Napoli kupiło na zastępstwo Milika który od euro udowadnia jak bardzo ma rozstrojoną muszkę lub szczerbinkę.
Dybala to nasz skarb i musowo trzeba go zatrzymać za wszelką cene.
GamBit napisał(a):
Higuan to w tej chwili najlepsza 9-tka do wyciągnięcia i znająca ligę. drogo bo drogo ale patrząc jak chłop gra z lekką nadwagą to jak wróci do formy będzie ogień.
Może i drogo ale Juve pokazał mamy kase kupimy kogo zechcemy, kiedy inne kluby mają ogromne problemy finansowe.40 x ST - 274247.86%
SOLO - 20927.25%
ACS - 114710.17%
Życzeń na ogame 3840Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bladeripper Returns ().
-
Bladeripper Returns napisał(a):
Może i drogo ale Juve pokazał mamy kase kupimy kogo zechcemy, kiedy inne kluby mają ogromne problemy finansowe.
tutaj bym aż tak daleko nie wybiegał.
kasę może i mamy, o finansowe fair play martwić się nie musimy ale do czołówki najlepiej zarabiających dalej sporo nam brakuje.
taki MU czy Bayern że nie wspomnę o Real/Barca zjadają nas pod względem przychodów na jeden gryz.
to że przyoszczędziliśmy w poprzednich latach i sprzedaliśmy Pogbę pozwoliło na zamianę francuza na ŚP+N na dobrym europejskim poziomie.
co by nie mówić podoba mi się taka polityka. raz na jakiś czas można zaszaleć, od Juve wymagam tworzenia gwiazd które może będą miały ochotę grać w tych barwach mimo mniejszej pensji niż w Chelsea/PSG czy innym klubie opartym na finansowaniu przez jednego gościa.
tak wiem, romantyzm w dzisiejszej piłce nożnej to mrzonki. -
Czy Juventus pokazał, że ma pieniądze? Szczerze wątpię.. Gdybyśmy kupili Higuaina lecz nie sprzedali Pogby, to owszem. Swoją drogą dobrze, że sprzedaliśmy go za tyle monet, bo wart tego nie był.
Inc napisał(a):
Napoli i tak wygra ligę.
Z całym szacunkiem, ale Napoli powinno wrócić tam gdzie ich miejsce, czyli poza pierwszą trójkę.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez DLuGi xD ().
-
Z tym transferem Pogby to nie wiem czy on sam nie zechciał lub jego agent mu podpowiadał, z tego co wiem władze Juve nie chciały tego transferu.
Co do tych wiekszych klubów, pamiętacie mecz Juve Bayern i potem rewanż? Kasa nie grała tylko zawodnicy, fakt że skończyło się źle bo moim zdaniem za mocno się cofnęli, ale to już inna kwestia. MU dali kase bo przyszedł trener na 4 lata na sukcesy a później ruina taka jak w Chelsea Inter itd. PSG za tą kasę co ma chyba nic nie zdobyło oprócz ligi. Więc kasa to nie wszystko trzeba ją dobrze inwestować w odpowiednich zawodników.40 x ST - 274247.86%
SOLO - 20927.25%
ACS - 114710.17%
Życzeń na ogame 3840 -
Tak, Pogba sam chciał wrócić do United.
Co do pieniędzy, to wiadomo, że one nie grają i we wspomnianym meczu z Bayernem przegraliśmy na własne życzenie cofając sie do obrony.
Problem w tym, że w tym okienko wyszliśmy na plus w bilansie i nie było przeciwwskazań, żeby pozyskać środkowego pomocnika za 30-40mln, dzięki którem zanotowalibyśmy progress w tej formacji. Ktoś może powiedzieć, że progress jest.. otóż nie. Odszedł Pogba, przyszedł Pjanic. Mamy więc -1 i +1, a nie ma dodatkowego +1Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Za to przyszedł ofensywny prawy obrońca Alves który jest doświadczony w grze na najwyższych poziomach i w końcu dogadaliśmy się z chelsea na temat Cuadrado co może napawać optymizmem w tej edycji LM.
A wracając do tego dwumeczu to chyba zabrakło im pewności siebie, lub gra defensywna już nie popłaca.40 x ST - 274247.86%
SOLO - 20927.25%
ACS - 114710.17%
Życzeń na ogame 3840 -
Owszem, to dobre transfery.. ale co jeśli Claudio wróci po kontuzji bez formy, a Khedira (odpukać) złamie kontuzję?Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez DLuGi xD ().
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 3
3 gości