Państwo ostatecznie zjednoczone w 1975 roku. Państwo niewiele mniejsze od Polski, natomiast ponad 10 x mniej liczebne. Wysoki przyrost naturalny, można mówić o stałej eksplozji demograficznej.
Państwo to istniało ponad 100 lat, słynęło z upraw kwiatów i przypraw oraz niewolników. Nazwa państwa jest częścią tytułu piosenki znanego polskiego poety i kompozytora.
Państwo, o które pytam było państwem marionetkowym, nie istniało zbyt długo, jego stolicą było miasto, które obecnie jest siedzibą rządu i rodziny królewskiej. Mimo, że to miasto nie jest obecnie konstytucyjną stolicą państwa znajdującego się obecnie na tych terenach.
Przepraszam że nie wchodziłem wczoraj, ale byłem trochę zajęty już zadaje
Niewielki górzysty kraj, w którym w 2005 roku ogłoszono monarchię absolutną i aresztowano wszystkich wrogów politycznych, a w 2008 roku obalono rodzinę królewską i państwo stało się republiką.
Państwo dzielące się na tyle prowincji ilu było bohaterów w słynnym dziele Akiry Kurosawy z 1960 roku, nazwisko Przywódcy kojarzy się z pewnym gryzoniem hodowlanym
"...Krótko mówiąc, Mort należał do takich osób, które są groźniejsze niż worek grzechotników. Chciał mianowicie zrozumieć logikę praw rządzących wszechświatem..."
Kraj z pięcioma sąsiadami, posiada złoża złota, gazu ziemnego, "czarnego złota" i szmaragdów. Ale znany jest z produkcji zupełnie czego innego, <sniff> <sniff>
Królestwo, którego język urzędowy jest jednym z najpopularniejszych języków ojczystych na świecie. Różnica pomiędzy najniższym i najwyższym punktem wynosi troszkę ponad 4200m. Podział administracyjny wprowadzony kilka lat przed tym w Polsce dzieli ten kraj na tyle samo regionów co nasz.
ex SMod ZŻU, MN
ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP