Bardzo dobrze ci się kojarzą Twoja kolej
O jakim państwie mowa?
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Państwo ostatecznie zjednoczone w 1975 roku. Państwo niewiele mniejsze od Polski, natomiast ponad 10 x mniej liczebne. Wysoki przyrost naturalny, można mówić o stałej eksplozji demograficznej.
Lwica jest boska :) -
Czyżby to był Oman?
-
Świetnie - teraz Twoja kolej na zadanie zagadki:)
Moja pierwsza zagadka więc będzie prosta
Była nazwa największego miasta tego kraju kojarzy się z bałaganem.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Grievous ().
-
Republika Wietnamu i Sajgon?
Dokładnie tak Twoja kolej
-
Państwo to istniało ponad 100 lat, słynęło z upraw kwiatów i przypraw oraz niewolników. Nazwa państwa jest częścią tytułu piosenki znanego polskiego poety i kompozytora.
Grzegorz Turnau - Na plażach Zanzibaru
Tak, więc obstawiam Sułtanat Zanzibaru, gdzie niewolnicy pracowali na plantacjach goździków. Choć przypraw żadnych nie znalazłem -
Oczywiście chodziło o Zanzibar. Piosenkę polecam:)
Goździki to właśnie przyprawa:)
a ja je miałem zawsze za kwiatki
Państwo, o które pytam było państwem marionetkowym, nie istniało zbyt długo, jego stolicą było miasto, które obecnie jest siedzibą rządu i rodziny królewskiej. Mimo, że to miasto nie jest obecnie konstytucyjną stolicą państwa znajdującego się obecnie na tych terenach. -
Republika Zjednoczonych Prowincji Niderlandzkich? Ze stolicą Hagą
-
Miasto dobre, ale państw złe to o które pytałem istniało nieco ponad 10 lat i chodziło mi o Republikę Batawską, ale uznaję zadajesz
-
Przepraszam że nie wchodziłem wczoraj, ale byłem trochę zajęty już zadaje
Niewielki górzysty kraj, w którym w 2005 roku ogłoszono monarchię absolutną i aresztowano wszystkich wrogów politycznych, a w 2008 roku obalono rodzinę królewską i państwo stało się republiką. -
Nie chodzi czasem o Nepal ?
-
Dobrze zadajesz
-
Państwo dzielące się na tyle prowincji ilu było bohaterów w słynnym dziele Akiry Kurosawy z 1960 roku, nazwisko Przywódcy kojarzy się z pewnym gryzoniem hodowlanym
-
Kostaryka?
Laura Chinchilla mi się kojaży z szynszylą"...Krótko mówiąc, Mort należał do takich osób, które są groźniejsze niż worek grzechotników. Chciał mianowicie zrozumieć logikę praw rządzących wszechświatem..."
oddaje zagadke pierwszemu który napisze, nie mam głowy do wymyslania"...Krótko mówiąc, Mort należał do takich osób, które są groźniejsze niż worek grzechotników. Chciał mianowicie zrozumieć logikę praw rządzących wszechświatem..."
Kolumbia?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
Brawo zadajesz
-
Oddaję pytanie
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
Dwa dni czekaliśmy na Twoją zagadkę a Ty oddałeś pytanie Mogłeś napisać po odpowiedzi że nie chcesz zadawać zagadki i oddajesz jeśli trafiłeś.
W tym kraju analfabetyzm sięga prawie 50% W Około IV w. p.n.e. było podbite przez Imperium Rzymskie.
Nazwa stolicy dobrze kojarz się kobietom -
Maroko.
-
Perfect Zadajesz
-
Królestwo, którego język urzędowy jest jednym z najpopularniejszych języków ojczystych na świecie. Różnica pomiędzy najniższym i najwyższym punktem wynosi troszkę ponad 4200m. Podział administracyjny wprowadzony kilka lat przed tym w Polsce dzieli ten kraj na tyle samo regionów co nasz.
-
Maroko.
Brawo.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 2