Polska myśl szkoleniowa: Jacek Gmoch, Andrzej Strejlau, Antek Piechniczek, Stefcio Majewski, Jurek Engel
Tragicznie nie grali
Tragicznie nie grali
Menelinho
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
**PIMP** napisał(a):
Tez licze na Nowaka. Smuda mial swoja szanse i ja spieprzyl. Byl zapis w umowie i taki pewny byl, ze poprowadzi druzyne na MS w Brazylii. Nie dal swiezosci Naszym zawodnikom po ciezkim sezonie, do tego nie robil zmian czego mu nie wybacze. Nowak tyle siedzial przy kadrze USA i choc moze wirtuozami pilki nie sa, to pod wzgledem fizycznym praktycznie nikomu nie ustepuja. Zaznaczyc warto, ze przygotowanie fizyczne Niemiec, to aktualnie kopia wzorcow z USA.
Niech postawia na Nowaka i w reprezentacji widzialbym Glika na srodku obrony jesli oczywiscie sie sprawdzi teraz w Serie A i zaczalbym sie przygladac Salamonowi, bo widze go jako naturalnego zmiennika za Murawskiego, ktory znaczaco cofnal sie w rozwoju.
Czesciowe zmiany pokoleniowe niestety sa Nam potrzebne, a bajki Smudy o mlodym zespole nie na miejscu.
Yamato ma rację, tragicznie nie grali, nie wiem skąd ten śmiech.
Ale po co nam był ten okres przygotowawczy? Czyżby np taki Lewandowski potrzebował kolejnej dawki wysiłku? A co to w Dortmundzie to oni nie przygotowują do biegania przez 90 minut? Smuda chyba traktował WSZYSTKICH piłkarzy jako tych co przez cały rok nie grali w piłkę, więc dał im porządny wycisk, a co, żeby w telewizji mieli pokazywać jak to się przygotowujemy do EŁRO. Hiszpaia praktycznie w ogóle nie miała takiego zgrupowania, gdzie by się przygotowywali, kontynuowali to co mieli wyrobione w klubach i dobrze, bo po co zawodnikom przed tak ważną imprezą zmieniać cykl przygotowawczy?
A mi się wydaje, że akurat PZPN przy wyborze trenera nie będzie się kierowało tym, że ten ktoś jest powiązany z leśnymi dziadkami, czy też nie. Będą chcieli by wyszło tanio i tak by nie było potem dużego skandalu, kolejnego ogólnopolskiego protestu i zapewne tak jak będą chcieli ludzie, czyli tak by nikt nie miał się o co do PZPN'u przyczepić.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez **PIMP** ().
**PIMP** napisał(a):
Quoted
Ale po co nam był ten okres przygotowawczy? Czyżby np taki Lewandowski potrzebował kolejnej dawki wysiłku? A co to w Dortmundzie to oni nie przygotowują do biegania przez 90 minut? Smuda chyba traktował WSZYSTKICH piłkarzy jako tych co przez cały rok nie grali w piłkę, więc dał im porządny wycisk, a co, żeby w telewizji mieli pokazywać jak to się przygotowujemy do EŁRO. Hiszpaia praktycznie w ogóle nie miała takiego zgrupowania, gdzie by się przygotowywali, kontynuowali to co mieli wyrobione w klubach i dobrze, bo po co zawodnikom przed tak ważną imprezą zmieniać cykl przygotowawczy?
Dlatego jest potrzebny ktos, kto potrafi to dostrzec i kto zatrudni fachowcow jakich pewnie Nowak zna w USA i nie sa to goscie, ktorzy zajmowali sie amerykanskim futbolem czy psychologow, ktorzy pisali ksiazki z Dudkiem i zajmowali sie polskimi tenisistami (lol, ktorzy nic nie osiagaja) i odpowiednio dobrac odzywki. Zapewne przygotowanie typowo amerykanskie jest znacznie inne od tego jakie proponuje polska mysl szkoleniowa. Holenderska szkola odpada, bo nie mamy technikow. Amerykanie stawiaja na fizycznosc, a my przeciez mamy drwali, wiec taktyka i cala reszta w sam raz do Nas pasuje.
Quoted
A mi się wydaje, że akurat PZPN przy wyborze trenera nie będzie się kierowało tym, że ten ktoś jest powiązany z leśnymi dziadkami, czy też nie. Będą chcieli by wyszło tanio i tak by nie było potem dużego skandalu, kolejnego ogólnopolskiego protestu i zapewne tak jak będą chcieli ludzie, czyli tak by nikt nie miał się o co do PZPN'u przyczepić.
Smuda zarabial wiecej od Leo, wiec guzik prawda.
Po raz pierwszy od dawna mięli szansę spokojnie wyjść z grupy w ostatnim meczu, więc będę klaskać i gratulować postępu, nawet jeśli jest mikroskopijny, ale to zawsze postęp.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez **PIMP** ().
Zaznaczyc warto, ze przygotowanie fizyczne Niemiec, to aktualnie kopia wzorcow z USA.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Pov3r ().
Nie trzeba szukać innych wystarczy choćby ten jeden ,,zarzut".Dajcie jakieś konkretne zarzuty odnośnie ich gry takie jak osamotniony Lewandowski
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez dragonartur ().
dragonartur napisał(a):
Porównywanie nas z Irlandią wygląda trochę śmiesznie. Indywidualności mamy lepsze.
dragonartur napisał(a):
Bramkarz dobry, w obronie dwóch/trzech dobrych zawodników grających w zagranicznych dobrych klubach
dragonartur napisał(a):
w pomocy też nie jest źle
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Thorgoth ().
dragonartur napisał(a):
Porównywanie nas z Irlandią wygląda trochę śmiesznie. Indywidualności mamy lepsze. Bramkarz dobry, w obronie dwóch/trzech dobrych zawodników grających w zagranicznych dobrych klubach, w pomocy też nie jest źle, choć przy dwóch zmianach byłoby lepiej, w ataku sami wiecie kogo mamy
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Thorgoth ().
Thorgoth napisał(a):
@dragonartur
dla mnie to czy jakiś zawodnik jest dobry w kontekście mistrzowskiego turnieju można zweryfikować sprawdzając czy mieści się w szerokim top zawodników na swoją pozycje w Europie. Którzy nasi zawodnicy są na tyle dobrzy, aby się do tego top załapać? Wojtuś Szczęsny i trio z Dortmundu. I koniec.
Rybus? On gra w lidze rosyjskiej, w drużynie która broni się przed spadkiem. Nasze kebaby też nie grają w Galacie ani w Fenerbahce a gdyby były dobre to tam właśnie by grały.
Denerwuje mnie traktowanie naszych grajków jak niepełnosprawnych i głaskanie po głowie za każdym razem gdy nie zabiją się o własne nogi. Jasiu bez rączki i nóżki przebiegł 5 metrów, brawa dla Jasia. Mateusz poszedł do K'lautern podawać piłki trampkarzom, brawa dla Mateusza. Przecież to paraolimpiada!
Trener tego twojego Arsenalu, Arsene Wenger, pracuje w piłce od lat, pewnie ma w głowie z 500 nazwisk piłkarzy z całej Europy. Jak myślisz, ilu Polaków jest w tej liczbie? Czy napewno jest tam Rybus, Grosicki, nasi wspaniali obrońcy? Bo ja podejrzewam że jednak nie i że większość trenerów niezłych klubów polskich grajków oprócz kilku wyjątków po prostu nie kojarzy. A jeżeli jakiś grajek jest poza tym top 500 to nie róbmy paraolimpiady; to NIE JEST dobry zawodnik a my nie mamy DOBREJ reprezentacji z niezłymi indywidualnościami.
dragonartur napisał(a):
Ale Rybus grał w Legii i nawet mu to wychodziło, a to, że się połasił na większa kasę... cóż, jego wybór jak dla mnie za czasów jego najlepszej gry w Legii spokojnie mógłby się łapać do składu.
Kar(L)ik napisał(a):
! Nie wiem czy jest inny zespół, który po 1,5 rocznej przerwie w graniu wystawiłby na najważniejszy turniej w dziejach gracza pokroju Sebastianka
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().
Kar(L)ik napisał(a):
Sam wyskoczyłeś, że Polska nie ma ogrania na wielkich turniejach. Grecja czy Czechy też nie mają wielkich graczy może Cech jedynie i szpital Rosicky reszta jest tak samo ograna w Europie jak nasi. Smudzie należy koniecznie podziękować, że uzyskaliśmy super ranking do losowania EMŚ. Tylko, że tam zawodnicy grają bo na to zasługują( ewentualnie Baros u pepiczków był bez formy), a u nas Sebastianek bez praktyki meczowej jest podstawowym obrońcą!! Nie wiem czy jest inny zespół, który po 1,5 rocznej przerwie w graniu wystawiłby na najważniejszy turniej w dziejach gracza pokroju Sebastianka
9 gości