Zabieg przeszedl jakis czas temu - w czerwcu kolejne zgrupowanie, wiec juz powinien byc dostepny
Reprezentacja Polski w piłce nożnej.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
**PIMP**
A co ma piernik do wiatraka? Znowu probujesz zrownac mecze ligowe do reprezentacji...
Czasami, czytajac Ciebie, ma sie wrazenie ze futbol reprezentacyjny i futbol klubowy, to dwa inne sporty. Tymczasem moj drogi, to ten sam sport, i mimo pewnych roznic, podobienstw jest znacznie wiecej. Tak wiec, mozemy zobaczyc po grze reprezentacji co gra (styl, nawyki, itd) , i czy wie jak to grac, czy taktyka jest odpowiednio dobrana pod potencjal jaki mamy, czy z kopaczy jakich mamy sa wybierani Ci ktory na to zasluguja, itd. Tak wiec, praktycznie te same aspekty, za ktore krytykujemy/chwalimy trenerow klubowych.
To nie temat Lecha ale napisz mi co w Bakero Cie zachwycilo, ze tak usilnie probujesz mi go wmowic?
Nic mnie nie zachwycilo. Powiem wiecej, prawdopodobnie cos palisz, bo ja nigdy nikomu nie wmawialem Bakera. Jedyne o co prosilem, to o czas. Do czerwca, a wiec glupie 8 miesiecy. Jesli Smuda mial czas, jesli Zielu mial czas, to dlaczego Bakero tego czasu miec nie moze? Tymbardziej, ze wyniki sa, tak wiec sufit Lechowi sie nie wali.
Smude zamierzam rozliczyc po Euro - nie jego wina, ze mamy taka slaba generacje pilkarzy. Kto by nie mial tej reprezentacji to wyniki beda podobne.
Za to Lech, to ma gwiazdy futbolu, i powinien grac jak Barcelona... Stary, pilkarsko reprezentacja Polski jest od Lecha duzo silniejsza, a czy na boisku to widac w akcjach, w stylu, w wynikach? Nie bardzo...
A czesc placze, ze pokonala Nas Litwa - to ja sie pytam czy wiecie na jakim miejscu ta "slaba" Litwa jest i jaki skok notuje co podsumowanie?
No poprostu brak slow... Zobacz, gdzie graja pilkarze Litwy, a gdzie graja nasi, przed gloszeniem jakis smiesznych tez. Potencjal, mimo ze mierny, mamy duzo wyzszy od tego litewskiego, a to ze w rankingu jestesmy tak nisko... Spytaj Smude; rankingi sie nie licza! Ciekawe czy nie beda sie liczyly, jak bedzie losowanie grup eliminacyjnych na mundial?
I porownajmy do tego historie Naszych "osiagniec" i mozna smialo napisac, ze taki wynik byl mozliwy mimo, ze nie grali najmocniejszym skladem.
A co zrobil Smuda, by te "osiagniecia" byly lepsze? Zamiast obsadzic bunkry, puscil kawalerie na czolgi, w meczu z Hiszpania?
Co do Boruca - gosciu sie sfrajerzyl 2 razy fest - u Leo jak z Majewskim zdemolowali po meczu hotel i potem kiedy Smuda mu to wybaczyl i przedstawil reguly gry ten znowu je lamie.
Tu nie chodzi o samego Boruca. Nie zauwazyles, ze niektorzy bez wzgledu na forme, miejsce w skladzie maja zagwarantowane. Dostaja miejsce za nazwisko. A jak na Euro tez beda bez formy? Albo jak zlapia kontuzje? Nie lepiej sie na to przygotowac, i dac pograc takiemu Maleckiemu, Grosickiemu, Kazmierczakowi, czy komus tam? Niech pokaza co potrafia, zgraja sie , i tym podobne bzdety. W takim normalnym meczu, a nie w jakis gierkach w krajowym skladzie, bo to kpina, ktora niczemu nie sluzy...
Nie od razu Rzym zbudowano i nie od razu Engela maszynka zaczela chodzic i seryjnie wygrywac.
Ale Lechicka "Barcelona" musi byc zbudowana od razu, i chodzic tez odrazu?
Na ta chwile nie mamy dobrych srodkowych obroncow, Piszczek jest cienem zawodnika jakiego widze w meczach BVB, Blaszczykowski to samo - z reszta kto sie wyroznil w tych meczach? Z kupy bata nie ukreci...
Jak gosciu widzi, ze ktos jest bez formy, to niech wstawi zamiast Piszcza Rzezniaka, a zamiast Blaszczyka Grosickiego czy Maleckiego. Bo na Euro tez moga byc bez formy. I co wtedy? Eksperymentujemy i zgrywamy w 2 dni rezerwowych?
----------------------------
weszlo.com/news/6581
Nie wiem czy naprawde to powiedzial czy nie, wywiadu nie czytalem, ale jesli to prawda, to... "Brakuje nam ustawienia" mowi samo za siebie... Zreszta, z wywiadem czy bez, to widac golym okiem. Jedna z powazniejszych wad Smudy jest to, ze ustawia zawodnikow pod taktyke, a nie odwrotnie. A to "szkolny" blad trenerski."Zazdrość jest deklaracją niższości."
NapoleonPost był edytowany 3 razy, ostatnio przez Bagin :D ().
-
Ciekawe z kim( o ile? ) zagra reprezentacja? na pewno nie będą to: Czechy, Maroko, Cypr, Słowacja, Belgia, Wenezuela Pomysłu gry z kadrą B Argentyny komentować nie będę, miały być najsilniejsze ekipy, ale działacze się nie popisali. Orientuje się ktoś czy selekcjoner ogłosił już z jakich zawodników będzie budować drużynę? Jakoś po roku miał już mieć ten etap selekcji za sobą, chyba, że czekamy jeszcze na jakieś paszporty dla zawodników z polskimi korzeniami. Plan minimum druga faza turnieju - założenia trenera. Trzeba być dobrej myśli..
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez krecik10 ().
-
Czas coś wspomnieć co sie dzieje w polskiej "kadrze"
Otóż, Smutas sobie siedzi w Kanadzie na imprezie, a w między czasie wielu polaków gra w klubach w końcówce sezonu, Polska liga wkracza w decydujący moment ale selekcjoner nawet nie raczy odwiedzić jakiegoś meczu, a jak sie już na jakimś zjawi to megasensacja..... Selekcjoner powinien oglądać mecze, chodzić na nie, a nie robić sobie imprezy.....
Sprawa wyboru przeciwnika jest śmieszna i kompromitująca. Miesiąc przed meczem, a my nie wiemy z kim zagrać..... no cóż komentarz jest zbędny...
Orientuje się ktoś czy selekcjoner ogłosił już z jakich zawodników będzie budować drużynę?
Powysyła te same powołania co zawsze i robota odwalona Myślisz, że on sie interesuje meczami polaków, którzy graja za granicą i w polskiej lidze?Hyperion ON
Nick: NotoriousTT -
-
Polska powoli staje się państwem gdzie potrafimy wszystko zbojkotować i na wszystko się obrazić.
Puste trybuny zaszkodzą tylko stadionowi, bo on żyje z kasy z biletów. PZPN-owi to zwisa bo kasy mają po uszy
NIe tędy drogaHyperion ON
Ja zwolennikiem bojkotów nie jestem, ale jak ceny biletów zaczynają się od 80zł to.. Żeby odstraszyć chuliganów i przy okazji mniej majętnych a PZPN nie dostaje część wpływu za bilety z meczów Reprezentacji? Stadionowi puste trybuny nie zaszkodzą, bo zawsze mogą zorganizować koncert itp. a za taką Argentynę z jaką zagrają takie ceny biletów to chyba pomyłka. Na WKS w Poznaniu wejściówki były dużo tańsze i stadion wypełniony.
-
No to, że ceny sa wysokie to trzeba się zgodzić. Jeszcze te tłumaczenie, że jak podniesiemy ceny biletów to chuligani nie wejdą
Ciekawe z kim się będą bić? To jest mecz międzypaństwowy i to na tak nowoczesnym stadionie, więc wątpię żeby jakieś burdy były.Hyperion ON
Ceny biletow na mecz Rep. Polski - od 80 do 250 zl.
Ceny na mecz Lecha z Borussią Dortmund - od 10 do 15 zl
W dodatku Polacy będą grali z głębokimi rezerwami Argentyny, zaś Lech z najmocniejszym sqadem świeżo upieczonego Mistrza Niemiec.
Już chyba wiem, na jaki mecz pojade -
-
No nie dziwne że Francuzi mają obiekcje skoro to co oglądali to nie przypominało stadionu gotowego do rozgrywania meczy penie na chybcika jakoś to do meczu przygotują a że penie poprawki do samego Euro będą wprowadzać to inna sprawa.
-
Mecze reprezentacji się odbywaja, a tu taka cisza w tym temacie
Mecz z Argentyną wygrany, cho styl pozostawia wiel do życzenia. Był to mocno rezerwowy skład Argentyny, chociaż zawodnicy na prawdę solidni tam grali.
Teraz mecz z Francją. Przewiduję tu ostre baty. Na Ukrainę Francja wyszła rezerwowym składem, więc jest szansa, że z Polską zagrają te największe gwiazdy. Choć nawet jak Francja ma teraz niesamowicie utalentowaną młodzież. M'Villa, Sakho. Martin, a także wiele wiele innych doskonałych zawodników.
Taka mała dygresja: Sprzęt: Aparat i baterie alkaiczne.Hyperion ON
Nick: NotoriousTTPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez dragonartur ().
-
no no ktoś się odezwał a zastanawiałem się gdzie się krytycy i wszyscy pochowali
Ładnie momentami nasi grali w piłkę i to jest najważniejsze, jeszcze czas jest więc myślę, że się zgrają i system gry się zazębi, jeszcze tylko defensywę trochę wzmocnić i można powalczyć. Jutro z Francją i po tym co pokazali na Ukrainie można się spodziewać ciężkiego meczu i to bardzo, Jako optymista pod względem naszej kadry liczę na minimum remis myślę, że jak Nasi się zepną to wynik do osiągnięcia -
Ledwo co wygrywamy z 8 składem Argentyny, a Wy sie jaracie Bóg wie czym. Francja wystawia z nami najmocniejszy skład, 3:0 w dupę bedzie dobrym wynikiem.
-
Icetouch napisał(a):
no no ktoś się odezwał a zastanawiałem się gdzie się krytycy i wszyscy pochowali
Ładnie momentami nasi grali w piłkę i to jest najważniejsze, jeszcze czas jest więc myślę, że się zgrają i system gry się zazębi, jeszcze tylko defensywę trochę wzmocnić i można powalczyć. Jutro z Francją i po tym co pokazali na Ukrainie można się spodziewać ciężkiego meczu i to bardzo, Jako optymista pod względem naszej kadry liczę na minimum remis myślę, że jak Nasi się zepną to wynik do osiągnięcia
Ładnie grali... ta... Słuchaj dalej Szpakowskiego, który po 3 celny podaniach krzyczy jaka to była znakomita akcja polaków...
Ta kadra Argentyny grała za sobą praktycznie pierwszy raz. My już budujemy drużynę kawał czasu i nie było widać kto z soba więcej czasu spędza.Hyperion ON
napisałem, że ładnie grali momentami a nie cały czas to jest różnica - inny pogląd na grę mamy jest różnica nie bój się Szpakowskiego się nie słucham.
Znajdź lepszych grajków w Polsce, znajdź lepszego trenera który przyjdzie do takiego bagna powodzenia Tomaszewski pewnie Waszym wzorem
Redyplomowany "8 garnitur" wg. Ciebie a gra w lepszych klubach niż nasi więc fajnie, że mają jeszcze 7 lepszych garniturów ps i nie jaram się tylko ja chociaż zauważam, że to może podbudować trochę morale drużyny które dzięki takim kibicom którym nic nie pasuje i mediom jest niskie odnośnie Francuzów:
Samir Nasri, Abou Diaby i Bacary Sagna (Arsenal), Florent Malouda (Chelsea) i Patrice Evra (Manchester United) - tak wygląda lista nieobecności w ekipie francuskiej. czyli będzie 10 garnitur Francji wg. Twojej ideologii -
Icetouch
Lepszy graczy nie znajdę, trenera można by ściągnąc zza granicy. Jednak tu błąd leży po stronie PZPN, bo to oni wszystko organizują. Przecież nasz sztab trenerski jest tak ubogi, że szkoda pisać.
Tomaszewski ostatnio przechodzi sam siebie
Francja ma teraz tak mocny skład, że nawet bez swoich największych gwiazd są od nas o lata świetlne do przodu.Hyperion ON
Dobrze, że chociaż jakiegoś tam trenera z USA ściągnęli do przygotowania fizycznego zgadza się problem jest po stronie PZPN, a to dlatego że nie chcą dawać nikomu kasy byle się samemu nachapać i to jak najwięcej i dlatego sztab trenerski taki kruchy jest Nie chcieli dać Smudzie wyboru ludzi bo za dużo kasy by wzięli, najlepiej wsadzić swoich przeciętniaków ale mieć więcej pieniędzy dla siebie Polska ideologia osiągnięcia sukcesu Szkoda, że to sukces dla własnej kieszeni, a nie dla kraju
-
Moze jutro pobijemy wynik z Hiszpania
-
Icetouch napisał(a):
Dobrze, że chociaż jakiegoś tam trenera z USA ściągnęli do przygotowania fizycznego zgadza się problem jest po stronie PZPN, a to dlatego że nie chcą dawać nikomu kasy byle się samemu nachapać i to jak najwięcej i dlatego sztab trenerski taki kruchy jest Nie chcieli dać Smudzie wyboru ludzi bo za dużo kasy by wzięli, najlepiej wsadzić swoich przeciętniaków ale mieć więcej pieniędzy dla siebie Polska ideologia osiągnięcia sukcesu Szkoda, że to sukces dla własnej kieszeni, a nie dla kraju
Nie rozśmieszaj mnie... Rok przed Euro zatrudniamy trenera od przygotowania fizycznego. W ciągu tego roku ile będzie miał okazji spotkać się z zawodnikami ? Gdzieś słyszałem, że aby zobaczyć wyniki takiego trenera to potrzeba około 2 lat współpracy z piłkarzami...
PIMP ---> A kysz! Ty pesymistoHyperion ON
Nick: NotoriousTTPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez dragonartur ().
-
Dragon dobrze, że wgl zatrudnili przez ten rok też coś zrobi nie osiągnie napewno tego co mógłaby reprezentacja zyskać przez dłuższy czas ale niech wgl coś zyskają Jeśli będzie się im chciało to może jakiś skutek przynieść. Dobrze, że PZPN pozwolił na jakiekolwiek wzmocnienie sztabu trenerskiego Kadry
Pimp myślę, że aż tak źle nie będziePost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Icetouch: bo mi się za szybko nacisnęło :D ().
-
Nie no aż tak wysoko jak z Hiszpanią to nie przegrają raczej bo nie będzie się chciało Francuzom aż tyle biegać żeby tyle goli nastrzelać zwłaszcza że to 3 ich mecz w krótkim czasie. Co nie zmienia faktu że raczej Polacy to za wiele do powiedzenia mieć nie będą. To nie Argentyna z 10 składem.
-
Cezar właśnie, że im bardziej rezerwowy skład tym gorzej dla nas. Bo młodzi Francuzi wiedzą, że żeby się pokazac w oczach Blanca to muszą zagrać jak najlepiej w tych meczach i na pewno każdy będzie dawał z siebie 100%.Hyperion ON
Cezarcfc napisał(a):
Nie no aż tak wysoko jak z Hiszpanią to nie przegrają raczej bo nie będzie się chciało Francuzom aż tyle biegać żeby tyle goli nastrzelać zwłaszcza że to 3 ich mecz w krótkim czasie. Co nie zmienia faktu że raczej Polacy to za wiele do powiedzenia mieć nie będą. To nie Argentyna z 10 składem.
Ale pocieszenie,nie przegramy dużo bo nie chce im sie biegac
I tak jak patrze na te sparingi i na to wszystko,to dochodzę do wniosku że jeśli na euro2012 wyjdziemy chociaż z grupy to będziemy wiedzieli że to wszystko nie poszło na marne. Mówiąc wszystko,mam na myśli; słabe mecze,porażki z zaściankowymi drużynami, nowe stadiony i ogólnie czas na to zmarnowany.
Nie jestem pesymistą,ale nie sądze żebyśmy wyszli nawet z grupy.Czy jest mi z tego powodu żal? Nie,będzie miejsce dla innych,lepszych drużyn.
Wcześniej wspomniano o tym nowym trenerze z USA....on nic nie pomoże.Czemu? Nie dlatego że jest zły,tylko dlatego że cały system szkolenia w naszym kraju jest zły. Bo weźmy na przykład Urugwaj,jest tam prawie 3.5kk ludzi z czego kilka % interesuje sie i gra w piłkę. Mają dobrą reprezentacje,kilku klasowych zawodników. Polska,38kk ludzi,wielu sie interesuje piłką i co mamy? Wielkie g*****. Czasem sie zastanawiam,jak to jest możliwe że w kraju tyle osób gra w piłkę a w reprezentacji mamy takie coś...
Ogólnie,nie bedzie dobrej reprezentacji przez najbliższe 10-15 lat,więc musimy liczyc na paszporty z zachodu aby coś miec na euro. Tak do niczego nie dojdziemy ale leśne dziadki z Miodowej wiedzą lepiej -
No i skończyło się na 0-1 po samobójczym trafieniu Jodłowca.
W sumie nie spodziewałem się tak dobrej gry Polaków (jak na ostatnie mecze) Byłe słabsze momenty gry, były też i lepsze. Fajnie nam szło szkrzydłami, stwarzaliśmy sobie dość dużo sytuacji, jednak strzałów było jak na lekarstwo. Francja dobrze się broniła, spokojnie kontruowali akcje, mieli kontrolę na boisku. Trzeba przyznać, że na Euro i tez za kilka lat będą świetną drużyną. Wiele młodych talentów, z których na pewno Francja będzie miała pożytek.
Wojtek - Miał wiele fajncyh interwencji, świetnie wychodzi do piłek i uprzedza rywala.
PIszczek - Także dobry mecz, widać, że poprawił grę defensywną.
Jodłowiec - Mimo, że strzelił bramkę samobójczą to podobała mi się jego gra. Jest silny, dobrze gra głową, technikę także ma jako taką.
Wojtkowiak - Też dobry mecz, jednak myślę, że jego na Euro nie powinno być.
Wawrzyniak - Dośc średnio, nie podłączał się tak często do ataków.
Dudka - Trochę przechwytów, trochę strat, występ średniawy.
Murawski - Gość jest bez formy. Jeśli nie poprawi swojej gry to już go nie powinniśmy ujrzeć w kadrze.
Mierzejewski - Bardzo dobry występ. Podoba mi się jego gra, pokazuje się kolegom, więc wszystko idzie w dobrym kierunku.
Obraniak - Miał kilka dni przerwy i było to widać. Brakowało mu spokoju. Przy każdym kontakcie z piłką zachowywał się jakby była już 90 minuta i trzeba było odrabiać straty.
Kuba - Jak zwykle dużo walczył, efekty było widać, choć momentami zbyt chaotycznie.
Lewy - Mało widoczny, pod koniec meczu się rozkręcił ale oceniając cały mecz to słaby występ.
yfrog.com/kjpcmj
Fajnie, że Sagna, który wczoraj rozegrał znakomity mecz, mógł spotkać się z Wojtkiem i razem z Diaby'm grać przeciwko niemu.Hyperion ON
dragonartur napisał(a):
Jodłowiec - Mimo, że strzelił bramkę samobójczą to podobała mi się jego gra. Jest silny, dobrze gra głową, technikę także ma jako taką.
Już wiadomo że umie strzelać z bani -
To jakas kpina chyba z tym Jodłowcem... Oprócz strzelonego own-gola miał co najmniej 3-4 sytuacje w których zachował się niepewnie...
-
3-4 niepewne sytuacje? Ile ja bym dam, żeby nasi obrońcyu popełniali tylko 3/4 błędy w meczu
Poza tym znajdź mi w tym momencie kogoś, któ mógłby go zastąpić?Hyperion ON
Vechi napisał(a):
Nie jestem pesymistą,ale nie sądze żebyśmy wyszli nawet z grupy [...] cały system szkolenia w naszym kraju jest zły. [...]
Ogólnie,nie bedzie dobrej reprezentacji przez najbliższe 10-15 lat [...] Tak do niczego nie dojdziemy ale leśne dziadki z Miodowej wiedzą lepiej
Może zatem należy zastosować "wariant Putina" o którym mówi J. Tomaszewski:
futbolnet.pl/wiadomosci/warian…yna-szansa-polskiej-pilki
Wydaje się, że w zaistniałej sytuacji jedynie słusznym rozwiązaniem jest wprowadzenie przez prezydenta lub premiera tak zwanej Opcji Putina.
Przypomnę tylko, że kilka lat temu, kiedy w Rosji zaczęło się dziwnie dziać w tamtejszej federacji piłkarskiej (dziwnie, ale zaledwie 10 procent tego, co u nas), prezydent Władimir Putin, nie obawiając się sankcji ze strony FIFA i UEFA, rozgonił na cztery strony świata wszystkich działaczy, doprowadził do nowych wyborów i… „sbornaja kamanda” Rosji była rewelacją na ostatnim europejskim czempionacie, a klubowe drużyny, ze słynnym już Zenitem Sankt Petersburg na czele, z wielce satysfakcjonującym kibiców powodzeniem grają jak równe z równymi z najlepszymi na świecie. [...]
Autor: Jan Tomaszewski
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Wawrzyniec Pruski ().
-
Niestety, Smuda zostanie do Euro
Oczywiście on sądzi, że wygraliśmy z 2 składem Argentyny ( a na serio to był 3,4 ). Porażka z Francją jedną bramką, ale widzieliście ostatnie 20 minut ? Gdyby Francuzom nie brakło precyzji, byłoby 0-4 .
Kadra skomplementowana ? 6,7 zawodników pierwszy skład ma, a co z resztą ? W sumie Smuda nie dokonuje zmian, patrz mecz z Francją
A co będzie, jeżeli Piszczek czy Lewandowski złapią kontuzje i nie pojadą na Euro ? Smuda nie ma zastępców na ich pozycje ( Brożek niby jest, ale w klubie nie gra, a reprze koło 10 minut góra ).
Miał tyle meczów trener na powołanie choćby i Mirosława Sznaucnera - obrońca Paoku Saloniki. Ale przecież on ma swoich pewniaków.
Nie oszukujmy się - jeżeli wyjdziemy z grupy SPORTOWO, to pomogą sędziowie ( przykład mecz Polska - Austria , karny dla Austrii 93 minuta )
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 9
9 gości