Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Śmieszy mnie to, że w pośród kilku milionów mieszkańców naszego kraju nie można znaleźć jedenastu piłkarzy (nie liczę rezerw) :E i to ściąganie na chama obcokrajowców z polskim obywatelstwem! No OMG! :?
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • DLuGi xD napisał(a):

Śmieszy mnie to, że w pośród kilku milionów mieszkańców naszego kraju nie można znaleźć jedenastu piłkarzy (nie liczę rezerw) :E i to ściąganie na chama obcokrajowców z polskim obywatelstwem! No OMG! :?

A ja jestem właśnie za tym aby nadal tak robić!Bo piłkarze "szkoleni" w kraju to zasrani minimaliści którzy dobrze grają tylko wtedy gdy sprawa idzie o lepszy kontrakt lub graja mecz z kimś mocny i warto się pokazać aby zmienić klub dla...jeszcze wyższego kontraktu (pozdrawiam pana Peszke).Może to da kilku pacanom jakaś motywacje do pracy...
    • Gr. A: Chorwacja, Serbia, Belgia, Szkocja, Macedonia, Walia.

Gr. B: Włochy, Dania, Czechy, Bułgaria, Armenia, Malta.

Gr. C: Niemcy, Szwecja, Irlandia, Austria, Wyspy Owcze, Kazachstan.

Gr. D: Holandia, Turcja, Węgry, Rumunia, Estonia, Andora.

Gr. E: Norwegia, Słowenia, Szwajcaria, Albania, Cypr, Islandia.

Gr. F: Portugalia, Rosja, Izrael, Irlandia Płn., Azerbejdżan, Luksemburg.

Gr. G: Grecja, Słowacja, Bośnia i Hercegowina, Litwa, Łotwa Liechtenstein.

Gr. H: Anglia, Czarnogóra, Ukraina, Polska, Mołdawia, San Marino.

Gr. I: Hiszpania, Francja, Białoruś, Gruzja, Finlandia.

Zamiast Czarnogóry chciałbym Francję, bo jak przegrywać to z potęgą ;D
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • Mogło być lepiej, ale mogło też być gorzej. Z Mołdawią i San Marino powinniśmy zdobyć bez większych problemów komplet punktów, Ukraina to przeciwnik na tym samym poziomie co my, Czarnogóra to też rywal w naszym zasięgu. Jedynie Anglicy wydają się być poza naszym zasięgiem. Myślę, że będziemy walczyli do ostatniej kolejki o baraże. Po losowaniu przypomniała mi się sytuacja sprzed 12 lat. Wtedy też byliśmy losowani z dalszego koszyka, mieliśmy w grupie Ukrainę i zdołaliśmy wywalczyć awans.
    • Mołdawia to jest poziom Łotwy/Litwy z którymi zdarzyło nam się moczyć nawet u siebie. Ukraina i Czarnogóra są od nas zwyczajnie lepszymi zespołami, musimy trafić na ich słabszy dzień. Z Anglikami będzie jak zawsze.

Szansa na baraż jest. Jest też szansa że będziemy z Mołdawią walczyć na śmierć i życie o przedostatnie i trzecie od końca miejsce. Pytanie która szansa jest większa ;)
      zgniły liberał/podły ateista
    • A tak narzekacie, ja mam kontakty w PZPN i tam Grzesiek mi mówił że nieoficjalnie,oczywiście,Messi odkrył swoje polskie korzenie i szykuje dokumenty o wydanie polskiego paszportu. Jeszcze Neymar i Fabregas mają podobno polskie korzenie. Poza tym jest jeszcze w Niemczech i Francji dużo potomków imigrantów z Polski więc będzie druga Wisła. Będziemy czarnymi końmi tego turnieju.
    • A skubani Grecy znowu mają mega fuksa. Nam pozostaje się cieszyć że nie wylosowaliśmy Francji, bo Czarnogóra mimo niezłej gry w eliminacjach i Vucinicia w składzie to nie jest żadna potęga. Może nasi piłkarze mają dwie lewe nogi, będąc prawonożnymi, ale gdyby ktoś ich poukładał i poustawiał jak Beenhakker w kwalifikacjach do Euro to bez problemu moglibyśmy iść na drugie miejsce, bo wiadomo - z Anglią kompleksy nie pozwolą nawet na remis.
    • Grupa jest jaka jest. Mogliśmy mieć jeszcze Francuzów na dokładkę wtedy przynajmniej nikt by nie miał żadnych złudzeń.
      Awans bezpośredni na 100% dal Anglików . Czy mam szanse na 2 miejsce? Nie sadzę. A napewno nie przy takiej grze jak ostatnio nasza "szacowna" reprezentacja prezentuje. Mogliśmy trafić łatwiej ale wtedy jeszcze komuś by przyszło do głowy oczekiwać awansu a na to nasza reprezentacja nie zasługuje.

Ps Grupa I jest zabójcza i będzie w niej ciekaw walka choć awans bezpośredni uzyskają pewnie Hiszpanie a do barażów Francuzi
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • Czy Anglia na pewno awansuje? Może być niespodzianka i wyjdzie Czarnogóra oraz Ukraina. Polska przedostatnie miejsce oczywiście, z resztą nie interesuję sie polską reprezentacją.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Z Anglią mamy jakież iluzoryczne szanse, musimy trafić na ich słaby dzień, a my musimy mieć trochę szczęścia. Anglia już w tym roku wtapiała ze słabszymi rywalami, więc nie skreślałbym od razu naszych szans.
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • DLuGi xD napisał(a):

Polska przedostatnie miejsce oczywiście, z resztą nie interesuję sie polską reprezentacją.

Jak się nie interesujesz reprezentacją Polski to po co udzielasz się w temacie dotyczącym właśnie tejże Kadry Narodowej ?
      ----------------

Grupa jaką dostaliśmy sprawia, że możemy powalczyć o 2 miejsce. Takie jest moje zdanie. Z Czarnogórą i Ukrainą spokojnie możemy walczyć bo drużyny są w naszym zasięgu, a Anglicy są lepsi i nie ma co ściemniać. Chociaż wiadomo jak to eliminacje wyniki mogą być różne i Anglicy tak pewni wcale awansu być nie muszą :)
      Póki co jednak Nasi muszą się całkowicie zgrać i może o czymś będziemy mogli pomysleć :)
    • Anglicy dopiero w finałach zawsze dają tyłka, a przez eliminacje idą jak burza. Szansy można upatrywać na punkty z nimi jedynie gdy będą mieli już pewny awans z pierwszego miejsca i wystawią niezgrany skład. Myślę, że baraże są jak najbardziej bardzo prawdopodobne, bo za wyjątkiem Anglików wszystkich rywali na własnym stadionie powinniśmy pokonać, a jakakolwiek strata punktów z Mołdawią oraz San Marino będzie niedopuszczalna. Jakiś remis na wyjeździe z Czarnogórą, Anglią lub Ukrainą, może nawet zwycięstwo i myślę, że tyle starczy.

Chociaż muszę przyznać, że gdyby nie trzeba było wywalczyć awansu na boisku to powinny przejść Czarnogóra oraz Anglia. Nie ma co gdybać, aktualnie to i tak Euro jest ważniejsze żeby nie było blamażu u siebie. :)
    • Może nasza reprezentacja coś z siebie da i zaczną wreszcie grać jak należy już w ostatnim meczu nie było tak źle ale może być jeszcze lepiej zobaczymy jakby nie patrzeć nasza kadra jest budowana od podstaw. Zobaczymy jakby nie patrzeć eliminacje dopiero za rok. Ja tam wierzę, że będziemy walczyć o 2 miejsce bo mimo wszystko Anglię pokonać to już byłaby sensacja.

• Albo jakieś cztery kraje przestały istnieć hahahahahahaha :E Eh ale fajnie by było, gdyby Polska znalazła sie chociaż w tej pierwszej 20.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez DLuGi xD ().

• Nie rozumiem Waszego rozbawienia. To, że Polska jest tak nisko w rankingu to nie wina Smudy lecz Beenhakkera. Ranking sporządza się na podstawie wyników z ostatnich 4 lat. Obecnie nalicza się nam punkty od końcówki eliminacji Euro 2008. Wtedy jeszcze nie było aż tak źle. Jednak eliminacje do MŚ 2010 reprezentacja Polski pod wodzą Beenhakkera zakończyła w fatalnym stylu na przedostatnim miejscu w grupie. Nawet, gdyby Smuda wygrał wszystkie swoje mecze towarzyskie to Polska byłaby pewnie maksymalnie ok. 40-45 miejsca. Mecze towarzyskie mają bowiem mniejszy przelicznik niż mecze eliminacyjne czy mistrzowskie. Dlatego myślę, że Polska wróci w okolice 25 miejsca najwcześniej za ok. 5 lat, gdy "przedawnią" się spotkania za kadencji Beenhakkera i mecze towarzyskie Smudy.