Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Rzeźnik drzew napisał(a):

Z Grecją może być gorzej... zespół lepszy, raczej gra w obronie i strzela z szybkich kontr... a tak właśnie tracimy bramki w łatwy sposób.
      Przez ostatnie kilka lat zauważyłem że my poziomem swojej gry dostosowujemy się do poziomu gry przeciwnika, więc ta teoria może nieco zawieść ;)

Co do meczu to jak zwykle przy towarzyskim, brak zaangażowania, brak serca, brak pomysłu... no i najważniejsze... jeden napastnik - no ale Smudy z tego ustawienia już się nie wyleczy. Jak widzę to drewno na lewej obronie zwane Sadlokiem to mnie serce piecze że tak żenująco wyszkolony piłkarz, niemal pod każdym względem gra w reprezentacji kraju - powołanie dla Małkowskiego należy pozostawić bez komentarza.

A reszta? Kuba bez formy, Obraniak to samo - zresztą obaj grzeją ławę więc żadne zaskoczenie. Lewy potrzebuje 5 sytuacji by się wstrzelić i tak wymieniać można w nieskończoność. W czarnych barwach widzę tą reprezentację, a naturalizowanie Arboledy będzie chyba jedyną nadzieją dla poprawy gry naszego żenującego bloku defensywnego. Może nie jest to wybitnie inteligentny piłkarz ale ma coś czego brakuje reszcie naszych, jaja do gry.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Red-Devil ().

• ^Zaborca63^ napisał(a):

Fabian kontuzja, Szczęsny też, Tytoń również, ale do cholery dlaczego Smuda upiera się by nie powoływać Kuszczaka? Ok rozumiem, grzeje ławę w Manchesterze, ale to nie znaczy, że jego umiejętności się pogarszają, co więcej przewyższa nimi tego całego Małkowskiego. O doświadczeniu już nie wspomnę.. Ja rozumiem, że młodzi muszą grać, rozgrywać się, ale co, na Euro wyjdziemy z przeciętną wiekową w składzie równą 20 lat?

Meczu nie oglądałem i nie żałuję :D

PS - Grecja 4:0 Polska

Smuda widocznie trzyma się swojej wersji że nie powołuje graczy którzy nie grają poprostu :E ja raczej jestem zaskoczony, że skoro nawet nie chce Kuszczaka bo ten siedzi na ławie to czemu nie postawi na Przyrowskiego, który ostatnio wg. mnie broni dobrze i jest bardziej znany od tego Małkowskiego... i grał już też w reprezentacji..
      Meczu całego też nie oglądałem na szczęście :x :D a odnośnie wyniku z Grecją nie byłbym aż tak krytyczny :P może się myle i za bardzo wierzę w naszych aleee wydaje mi się, że mecz będzie lepszy i tym samym wynik będzie pozytywniejszy :D chociaż może to tylko mój hurra optymizm :E
    • Ze Smudy dobry trener ale do klubu. Reprezentacja to całkiem co innego. Smuda myśli że ma do dyspozycji tylko 30 piłkarzy i nie może brac nikogo więcej. Do jasnej cholery ile jeszcze szans ma dostawać takie drewno jak Sadlok, Dudka, czy Roger Perejro? Z drugiej jednak strony nie mamy nikogo lepszego. Polacy w polskiej lidzie jak graja każdy wie....
      Jak dla mnie jesteśmy na tym miejscu w rankingu FIFA, na którym powinniśmy się obecnie znajdować.

z Gracją obstawiam 1:0 do przodu, choć sam nie wiem czemu :D
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • heh szczerze to chciałbym żeby taka sytuacja z bramkarzami byla przed samym euro
      do tego kuszczak z urazem ;)
      Smuda na kolanach do Włoch za Borucem by poszedl :|

a swoja droga Sadlok - czemu nie
      ale z niego taki lewy obrońca jak ze mnie skoczek narciarski :)

edit. żeby nie było jak dla mnie Boruc mógł nawet nasrać na środku tego samolotu, liczy sie tylko boisko

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Black Grucha ().

• Z Litwa (do tego grajaca niepelnym skladem, i bedaca bardziej myslami w meczu w ktorym im przyjdzie grac o punkty), to my powinnismy drugim garniturem nie dac im mozliwosci na gola i wbic samemu z dwa "na luzie". No ale coz, taka mamy druzyny. Mowiac szczerze juz dawno przestalem sie emocjonowac Euro 2012. Pilkarzy my nie mamy, "zaciag zagraniczny" wiele nam poziomu nie podniesie, i tyle... Powiem wiecej, moze fajnie jakbysmy na tym Euro dostali srogo po tylku. Moze w koncu "lud" by sie wkurzyl i zrobil porzadek z PZPN. No i moze w koncu bysmy nad szkoleniem pomysleli?
      "Zazdrość jest deklaracją niższości."
      Napoleon
    • Wiecie co, może to kontrowersyjne, ale ja bym wziął Dudka w tej sytuacji. Skoro faktycznie na Boruca jest tak totalnie wściekły, chociaż wg mnie on go po prostu nie lubi.
      Ale uważam że Dudek mógłby pokazać dawną świetność.
    • Najlepszym wyjściem w takim wypadku jest Kuszczak, bo nikt mi nie powie, że regularnie grający zawodnik w Ekstraklasie jest lepszy od ławkowicza od jednego z najlepszych klubów na świecie. Szczególnie, że Tomek nie raz wchodził na kilka meczów po dłuższej przerwie i prezentował się wyśmienicie, więc takie ogórkowate strzały Litwinów nie zrobiłby na nim wrażenia w mojej opinii.
      Tak w ogóle to Boruc powinien na jedno zgrupowanie dostać powołanie na próbe. Nie ma, że ktoś kogoś 'nie lubi', bo to nie podwórko, a reprezentacja.
    • Między Borucem a Peszko jest niestety różnica obaj po całej aferze inaczej się zachowali i ja się nie dziwie, że Boruc powołań nie dostaje. Wiadomo Boruc na Mistrzostwach Świata i Europy nie raz bronił nam tyłek i chwała mu za to. Klasowy bramkarz ale to jak zachował się po aferze to zero klasy. Jeśli ma żal do trenera to niech idzie i powie mu prosto w twarz co o wszystkim myśli, a nie leci do telewizji i daje głośny wywiad, w którym na oczach widzów jedzie po trenerze kadry, a Smuda się nie może nawet do tego uwarunkować bo go tam poprostu nie ma. To nie jest sposób na załatwienie czegokolwiek i ja się Smudzie nie dziwię. Peszko potrafił zadzwonić do Smudy i wyjaśnić sprawę dzięki temu mamy znowu Peszkę w kadrze, który pewnie się nam w niej przyda :)

aaa i ps. widziałem słowa, że ogrywa Nas dosłownie każdy ... hmm Litwa nas ograła zgadza się ale ostatnio to jakoś nasza kadra miała wyniki na + :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Icetouch ().

• Co ma do rzeczy to, że Boruc ma trudny charakter? Smuda został powołany na to stanowisko po to, aby zrobic taką drużynę, aby na Euro wynik był jak najlepszy. Mnie to szczerze nie obchodzi, czy Boruc ma konflikt ze Smudą, czy też, skoro jest lepszy od innych to trzeba go powołać.

Jak dla mnie hierarchia bramkarzy wygląda następująco:
      1) Szczęsny - Jak będzie bronił regularnie to bezdyskusyjnie powinien być pewniakiem.
      2) Fabiański - Według mnie lepszym bramkarzem jest Wojtek.
      3) Tytoń - Gra w lidze holenderskiej i zbiera bardzo dobre oceny.
      4) Reszta ogórków z polskiej ligi.

aaa i ps. widziałem słowa, że ogrywa Nas dosłownie każdy ... hmm Litwa nas ograła zgadza się ale ostatnio to jakoś nasza kadra miała wyniki na + :)

No ostatnio niby te wyniki były na plus ale takie przekonywujące zwycięstwo to było z WKS.
      Hyperion ON

• Ogolnie mecze na moje powinny odbywac sie w Polsce z racji zarobku z biletow i tego, ze Euro bedzie przeciez odbywac sie u Nas. ;) Ja nie mam zamiaru krytykowac Smudy - oceni sie go po Euro :E .
    • Icetouch
      Jeśli ma żal do trenera to niech idzie i powie mu prosto w twarz co o wszystkim myśli, a nie leci do telewizji i daje głośny wywiad, w którym na oczach widzów jedzie po trenerze kadry, a Smuda się nie może nawet do tego uwarunkować bo go tam poprostu nie ma.

Ale jak Smuda, na lamach prasy, wysmiewal sie z Boruca ze wyglada jak baba w ciazy, to co, w porzadku? Tylko pipa po takim czyms by sie lizala do Smudy. Badzmy powazni...
      A reprezentacja to nie prywatny folwark Smudy, jak kogos nie lubi, a ten ktos zasluguje na powolanie, to kij Smudzie w oko, i niech powola. Co zrobil takiego Gereiro (czy jak mu tam), ze zasluzyl na powolanie? A Malecki? A Kazimierczak?

**PIMP**
      Ja nie mam zamiaru krytykowac Smudy - oceni sie go po Euro .

Milosc? Rodzina? Podwojne standarty?
      Stary, Bakera chcesz wywalac bo Ci sie styl nie podoba (wyniki tez?), a Smudy to nawet krytykowac nie chcesz, i bedziesz czekal do Euro... Moze zrob tak z Bakero, i poczekaj do czerwca, ee?
      "Zazdrość jest deklaracją niższości."
      Napoleon
    • Bagin :D napisał(a):

Ale jak Smuda, na lamach prasy, wysmiewal sie z Boruca ze wyglada jak baba w ciazy, to co, w porzadku? Tylko pipa po takim czyms by sie lizala do Smudy. Badzmy powazni...
      A reprezentacja to nie prywatny folwark Smudy, jak kogos nie lubi, a ten ktos zasluguje na powolanie, to kij Smudzie w oko, i niech powola. Co zrobil takiego Gereiro (czy jak mu tam), ze zasluzyl na powolanie? A Malecki? A Kazimierczak?

Tylko jest pewna różnica Smuda powiedział też wprost do Boruca, że jeśli chce grać w kadrze to musi zrzucić trochę kilo :E wiec prasa nie była pierwsza, a u Boruca wywad był na pierwszym miejscu :) bynajmniej tak wiem, że takie akcje były. Guereiro zaczyna odbudowywać się w Grecji po nie miłych perypetiach z trenerem zaczyna grać i coś pokazuje. Zresztą przez ost 20 minut trochę zmienił obraz gry. Baa nawet ładnie mu wolne wyszły :E Małecki jest temperamentnym zawodnikiem nie wiem jak to jest między nimi ale ostatnio Małecki pokazuje, że zasługuje na kadrę zobaczymy jak to dalej będzie wyglądało.. Smuda nigdy nie bał się zawodników temperamentnych więc pewnie i tutaj w końcu powoła. Kaźmierczak ten ze Śląska tak ? no ostatnio trochę strzela, pokazuje się możnaby spróbować... ale trzeba pamiętać o jednym każdy człowiek miałby swój sposób na prowadzenie reprezentacji... I nie wiadomo czy jest ktoś taki który pogodziłby wszystkich żeby każdemu się podobało :)
      zobaczymy jak teraz Grecja, która wczoraj w 95 minucie zapewniła sobie zwycięstwo nad Maltą :)
    • Bagin :D napisał(a):

Stary, Bakera chcesz wywalac bo Ci sie styl nie podoba (wyniki tez?), a Smudy to nawet krytykowac nie chcesz, i bedziesz czekal do Euro... Moze zrob tak z Bakero, i poczekaj do czerwca, ee?

A co ma piernik do wiatraka? Znowu probujesz zrownac mecze ligowe do reprezentacji... To nie temat Lecha ale napisz mi co w Bakero Cie zachwycilo, ze tak usilnie probujesz mi go wmowic?
      Smude zamierzam rozliczyc po Euro - nie jego wina, ze mamy taka slaba generacje pilkarzy. Kto by nie mial tej reprezentacji to wyniki beda podobne. A czesc placze, ze pokonala Nas Litwa - to ja sie pytam czy wiecie na jakim miejscu ta "slaba" Litwa jest i jaki skok notuje co podsumowanie? I porownajmy do tego historie Naszych "osiagniec" i mozna smialo napisac, ze taki wynik byl mozliwy mimo, ze nie grali najmocniejszym skladem. Co do Boruca - gosciu sie sfrajerzyl 2 razy fest - u Leo jak z Majewskim zdemolowali po meczu hotel i potem kiedy Smuda mu to wybaczyl i przedstawil reguly gry ten znowu je lamie. Mamy 3 bramkarzy, ktorzy na spokojnie moga go zastapic. To, ze nie ma ich teraz nie znaczy, ze nie bedzie na Euro. Najwazniejsze zeby do tego czasu doszli do siebie i nie musimy wspominac o Borucu. Nie od razu Rzym zbudowano i nie od razu Engela maszynka zaczela chodzic i seryjnie wygrywac.
      Na ta chwile nie mamy dobrych srodkowych obroncow, Piszczek jest cienem zawodnika jakiego widze w meczach BVB, Blaszczykowski to samo - z reszta kto sie wyroznil w tych meczach? Z kupy bata nie ukreci...
    • PIMP
      Czemu nie dostał powołania Cywka, który gra w Championship? Przecież tam poziom jest zdecydowanie wyższy niż w Extraklasie.
      Czemu nie dostał powołania Grosicki? a Brożkowie? Małecki? Kazimierczak? Jest wielu piłkarzy, którzy grają w zagranicznych klubach, nie są to znane kluby, ani jakieś dobre ale przynajmniej grają i zawsze możnaby ich sprawdzić. Ale Smuda woli powołać Sadloka, Dudke, Perejro (w Cafe futbol mówili, że chyba w karierze miał 8 przechwytów w tym 4 razy wybił na aut, nie pamiętam dokładnie) i Obraniaka który jest po prostu słaby, jeżeli nie wywalczy miejsca w pierwszym składzie nie widzę dla niego miejsca w składzie, może to tylko spadek formy.
      Jeżeli w Litwie grają zawodnicy z Polskiej ligi i niektórzy nie łapią się do składu polskiego klubu, a grają w reprezentacji i ta reprezentacja nas pokonuje to ja przepraszam...
      Mam nadzieję, że na kolejne mecze w lato zostana powołani jacyś nowi zawodnicy dla sprawdzenia, wiem, że był na to czas ale skoro Smuda powoływał przeciętniaków z polskiej ligi i zapomniał o tych z zagranicy, to może warto naprawić ten błąd.
      Hyperion ON

• Faktycznie nie powolal Grosika =) . Obraniak - on bez formy bije technicznie wszystkich Naszych kopaczy. Brozkowie - tez dobry przyklad, Piotrek, ktory mial byc dodatkiem gra w podstawowym skladzie, a super snajper grzeje lawke =) . Tutaj sie zgadzam mogl powolac Piotrka, bo szwankuje lewa obrona - pewnie na nastepne zgrupowanie bedzie. Malecki - jest Peszko, Grosicki. Czy na tych pozycjach mamy braki? Kazimierczak - nie wiem czy pamietacie ale jak gral w Porto to go powolywano i sie najzwyczajniej nie sprawdzil. Tak samo jak Wichniarek - w Bundeslidze blyszczal, a w reprezentacji sie zacinal... Cywka - tez dobry przyklad... Gosciu gra w co drugim meczu. Ba, w tym drugim zazwyczaj nie ma go nawet na lawce :). Ale gra w Championship ;] . (regularnie ^^ ) Dodajmy, ze potrafi zawalic wygrany mecz. ;P
    • Nie ma co dyskutować,
      przekażcie 1% podatku na nowego trenera i każdy będzie zadowolony XD
      i piłkarzy będzie miał kto trenować i kibice będą zadowoleni ^^
      "Teraz toczy się nowa gra, starzy gracze odeszli a naszą historie możecie obejrzeć na teledyskach. Pistolety zabawki i podrabiany szampan, teraz już nie trzeba być kimś."
    • Kazimierczak - nie wiem czy pamietacie ale jak gral w Porto to go powolywano i sie najzwyczajniej nie sprawdzil.

No ale ile temu to było :P
      Może akurat by sie sprawdził? Po to było tyle meczów towrzyskich, aby sprawdzać tych lepszych i tych co się mogą kadrze przydać, a nie powoływać w kółko tych samych ogórków z polskiej ligi...
      Co do Cywki to może wyolbrzymiłem to, że gra regularnie ale tych kilkanaście występów (nie pamiętam dokładnie) w zapleczu najlepszej ligi świata powinno chyba świadczyć o tym, że znajduje się tam bez przypadku. Nie mówią, żeby był podstawowym graczem naszej kadry ale chyba sprawdzić go można...

Obraniak - on bez formy bije technicznie wszystkich Naszych kopaczy.

Jak piłkarz na kryzys formy to na nic jego umiejętności.

Nie ma co dyskutować,
      przekażcie 1% podatku na nowego trenera i każdy będzie zadowolony XD
      i piłkarzy będzie miał kto trenować i kibice będą zadowoleni ^^

Jaki dobry trener chciałby trenować naszą kadrę? Może Egnel, Gmoch? :lol:
      Hyperion ON

• Udało się ;) jest remis :)
      Dzięki Żewłakow za 102 występy w kadrze raz lepiej raz gorzej.
      Chuligani w czasie Euro 2012 będą sądzeni od razu na stadionach - zapowiedział minister sprawiedliwości. - Na wszystkich stadionach, na których mają być rozgrywki Euro 2012, są pomieszczenia, które zaopatrzymy w łącze teleinformatyczne. Sędzia będzie w sądzie, a chuligana nie trzeba będzie transportować, policja doprowadzi go do pomieszczenia, gdzie odbędzie się rozprawa. I na miejscu osoba będzie skazana - zapowiedział w Radiu ZET minister sprawiedliwości Krzysztof Kwiatkowski. - Dzięki temu nie będzie ryzyka wywożenia chuligana ze stadionu, konwojowania,próby odbicia- podkreśla.
      Średniowiecze powraca. Minister sprawiedliwości będzie łamał konstytucje takie rzeczy tylko w Polsce.
      Najlepsze próby odbicia :E

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Nie będe ciągnął tematu Smudy, więc powiem coś o meczu. Pierwsza połowa na prawdę godna obejrzenia, co najważniejsze w końcu udawały sie jakies akcje po których mogła wpaśc bramka. W drugiej połowie powróciły te błędy, szczególnie w obronie.
      Fajne pożegnanie Zewłakowa, kibice pięknie podziękowali, koledzy z drużyny także. Może ostatnich kilkanaście miesięcy nie miał udanych ale wcześniaj był przecież podstawowym polskim stoperem.
      Hyperion ON

• Weszlo dobrze napisalo, ze z taka forma to Blaszczykowski zdecydowanie na lawke - ja to widze tak, ze na skrzydlach powinni biegac Grosik z Peszko, a nie gosc, ktory grzeje lawe u siebie w klubie i ma pewne miejsce w reprezentacji. Mierzejewski chyba ciagle mysli o tych prostytutkach, bo juz po 20min nadawal sie na zmiane. Do srodka dac Murasia ze zdrowym Bandrowskim jako def. pomocnikow i jednego goscia do rozdawania pilek w srodku, np. Obraniaka (w formie oczywiscie ^^ ). Co do Lewego to predzej czy pozniej sie odblokuje, wiec wypada czekac az wyzdrowieja Nam bramkarze i Jelen. ;)
    • A teraz z powodu luk w obronie kto wie, czy nie dostanie powołanie do kadry Marcin Baszczyński, obrońca Atromitosu Ateny, gdzie trener Smuda wybiera się na finałowy meczy Pucharu Grecji między klubem Baszczyńskiego, a AEK Ateny.
    • [quote='**PIMP**','index.php?page=Thread&postID=15928188#post15928188']Jest kontuzjowany, bo odwlekal operacje - jak juz dojdzie do siebie to zapewniam Cie, ze bedzie biegal za 2 po boisku.[/quote]

Ciekawe czy w końcu się wyleczy już miał się operować w grudniu, a jest marzec i dalej nic.

Jerzy Brzęczek i Piotr Świerczewski do ,,KADRY" :D