Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Yamato Damashi napisał(a):

Firo napisał(a):

Lecz jeśli dostanie polski paszport, to bedzie miał pełne prawo do tego, aby zostać REPREZENTANTEM POLSKI

Znalazłeś idealne słowo. Ja jestem za, póki nie będzie ich za dużo w reprezentacji.

Zgodzę się. Tylko my tu się kłócimy z PIMP-em, który uważa, że jak ktoś mieszka 5 lat w Polsce ma żonę Polskę i ledwo skleja zdanie po Polsku to jest Polakiem.....
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • dragonartur napisał(a):

Yamato Damashi napisał(a):

Firo napisał(a):

Lecz jeśli dostanie polski paszport, to bedzie miał pełne prawo do tego, aby zostać REPREZENTANTEM POLSKI

Znalazłeś idealne słowo. Ja jestem za, póki nie będzie ich za dużo w reprezentacji.

Zgodzę się. Tylko my tu się kłócimy z PIMP-em, który uważa, że jak ktoś mieszka 5 lat w Polsce ma żonę Polskę i ledwo skleja zdanie po Polsku to jest Polakiem.....

Nie mniejszym niz Obraniak i Perquis - obaj stali/stana sie Polakami dopiero po dostaniu paszportu. I nie wmawiajcie mi, ze chca grac u Nas, bo czuja sie Polakami - oni zdali sobie sprawe, ze nie maja szans grac we Francji. To samo Boenisch, ktory do niedawna byl Niemcem =) . Ja tutaj klotni nie widze tylko wymiane zdan i pogladow na pewne sprawy - od tego jest przeciez forum... -_-
    • Ja tutaj klotni nie widze tylko wymiane zdan i pogladow na pewne sprawy - od tego jest przeciez forum...

Chodziło mi o to samo tylko źle to ująłem.

Gdyby grał w pierwszym składzie Kolumbii to na pewno nie ubiegałby się o polskie obywatelstwo.

Nie mają szans grać w swoich reprezentacjach to ida tam gdzie mogą grac ;)
      Hyperion ON

• Ale mnie Smuda rozbawił najpierw twierdził, że wśród takiego wielkiego kraju na pewno znajdzie piłkarzy do kadry, a teraz "trzeba korzystać z możliwości". Mam jeszcze pytanie przy losowaniu grup na EURO brany jest ranking FIFA pod uwagę? Czyli możemy mieć trzy fajne mecze w grupie śmierci? ^^ ale z Mankiem pewniakiem wyjdą z grupy :]
    • Podobno w przyszłym roku Polska ma rozegrać mecze towarzyskie......

UWAGA!

......z Litwą i Gruzją :)

w końcu całkiem prawdopodobne że trafimy ich w grupie na ME XD

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().

• Zapewniano, ze bedziemy grac z samymi dobrymi druzynami =) . Widocznie trzeba podreperowac ranking FIFA - no chyba, ze nikt z dobrych druzyn nie chce grac z druzyna, ktora jest na 75 miejscu ^^ .

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez **PIMP** ().

• Do tego mecz krajowym skladem z Bosnia i Hercegowina - reprezentantem staje sie pilkarz, ktory na to nie zasluguje... A potem cena za takiego nieudacznika idzie w gore, bo mial na sobie koszulke repry... :(
    • Nie możemy cały czas grać z najlepszymi, by ciągle przegrywac. Musimy grać ze słabszymi, bo trochę sprawdzić taktykę itp. Na grę w najlepszymi przyjdzie jeszcze czas. Chociaż w nastęnym roku będziemy grać poważne mecze. Niemcy, Włochy, Francja i chyba Anglia?
      Hyperion ON

• Euro 2012: wybrano imiona maskotek :D

Slavek i Slavko - takie imiona będą nosić oficjalne maskotki piłkarskich mistrzostw Europy w 2012, które rozegrane zostaną na stadionach w Polsce i na Ukrainie. Wyboru dokonali kibice głosujący za pośrednictwem internetowej strony UEFA oraz w restauracjach McDonalds w obu krajach. Wyniki ogłoszono w sobotnie południe w Kijowie - mieście, w którym odbędzie się finał Euro 2012.

Slavek i Slavko otrzymali w sumie 56 proc. wszystkich głosów i zdecydowanie zdystansowali konkurencję. Na imiona Siemko i Strimko głosowało 29 proc. kibiców, propozycja Klemek i Ladko zyskała uznanie w oczach 15 proc. fanów.

W sumie oddano 39 233 głosów.
    • Jak dla mnie powinniśmy grać z takimi rywalami na przemian z tymi lepszymi. Nie warto grać z najlepszymi, bo wtedy nie będzie się wtedy jak rozegrać.

Niedługo mecz z Bośnią. Nie oczekuje jakiegoś widowiska piłkarskiego, bo umiejętności piłkarzy obu drużyn są co tu dużo mówić, niskie. Obstawiam remis 1:1
      Hyperion ON

• krecik10 napisał(a):

już widzę te talenty ligowe błyszczące w meczu, wypływające na areny światowe i budujące reprezentacje na EURO...

ligowy skład Polski vs ligowy skład Bośni tego nie wolno przegapić ^^

Ejj.. Panie budzimy się.

Frankowski jako trener. Ciekawe jak czują się zawodnicy jagi. W lidze jako kolega, a na zgrupowaniu panie trenerze.
      Hyperion ON

• Polacy chyba mają to z góry przypisane, by remisować wygrany mecz. Dobre spotkanie Grosickiego i Brożka, słabe, jak zawsze, defensywy. Nasz bramkarz na plus. Kogo mi zabrakło? Błaszczykowskiego, krajowy skład + Błaszczykowski. Po jednej stronie Mierzejewski, po drugiej Błaszczykowski. Do tego, na ataku Brożek i Frankowski a na zmianę Grosicki i Obraniak, lub ewentualne inne rotacje między tymi graczami. W obronie totalnie nie mam pomysłów, większość graczy szwankuje. Ten cały Ryba? Rybak? Z Widzewa w każdym razie, nic ciekawego nie pokazał, bał sie dryblować, czy co? A może to rasowy snajper, ze trzeba mu piłkę na pustą bramkę wystawić? Brakuje szybkiego gracza w obronie, który, jak mu piłka leci za plecy, potrafi się obrócić, dogonić napastnika i przejąć/wybić piłkę. Jedno, co mi sie podoba, to że gra zaczyna się kleić. Ostatni mecz reprezentacji w tym roku? Szkoda. Mogliby pograć w Afryce, jeszcze z mecz, dwa, jakieś zgrupowanie. Słabo gramy z afrykańskimi zespołami. Tam słoneczko grzeje, można poćwiczyć zgranie.
    • @ Marysia
      krajowy skład + Błaszczykowski? :lol: Bez przesady. W obronie Piszczek na 100% po drugiej stronie Boenisch, w środku hm.... może Perquis? a tak to ktoś z kraju. W pomocy. Kuba, Murawski, Obraniak, Matuszczyk jest też Peszko. W ataku Lewy, może Jeleń wróci do dobref formy ale on ciągle nękany kontuzjami. W bramce Fabian do zmian może Tytoń, może Boruc, bo zbiera niezłe oceny po swoich występach w klubie/
      Samego meczu nawet mi się oglądać nie chciało, poziom tego meczu był tak żenujący, że szok...
      Hyperion ON

• Najlepszy byl Szpakowski, ktory przez dobre 10-15min Cezarego Wilka nazywal Jakubem ^^ . To nawet ja bylem lepiej poinformowany kogo powolal Smuda. Mecz dla mnie przecietny. Na + Brozek, Grosicki (chociaz marnowal sporo okazji do strzelenia bramki) i Mierzejewski, ktory dla mnie byl najlepszy w tym meczu.
    • Sztab piłkarskiej reprezentacji Polski skompromitował się podczas zgrupowania kadry w Turcji. W protokole meczowym na spotkanie z Bośnią i Hercegowiną (2:2) wpisano Jakuba Wilka, zamiast Cezarego. Ba, tego pierwszego w ogóle a Analyi nie było - informuje Krzysztof Budka w swoim komentarzu w "Przeglądzie Sportowym".

"Ktoś oczywiście może stwierdzić, że to drobiazg. A pewnie tyle, że drobiazg kompromitujący sztab polskiej kadry. Każdy szanujący się kibic polskiej piłki rozróżni jednego od drugiego. Dla kogoś ze sztabu reprezentacji było to jednak zadanie ponad sił" - czytamy w komentarzu.

Jak widać to nie błąd Szpaka, tylko kogoś innego ;P
      Hyperion ON