Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• leedsheart napisał(a):

Tylko czy to sie dzialo podczas zgrupowania? Czy raczej po nim?

Zabawy Brazylijczyków z prostytutkami przed meczami MŚ. Dokładniej wieczór przed meczem.

Co do rankingu - na MS w 2014 mozemy trafic do 4 koszyka co sie bedzie rownac z tym, ze bedziemy "dodatkiem" do kazdej mozliwej grupy, "maszynka" do zdobywania punktow.

Czyli jeżeli trafimy do grupy z innego koszyka to już nie będziemy figurantami do ogrania, ciekawe...

Gdy będziemy w koszyku nr 3 uda nam się może wywalczyć punkt z drużyną z koszyka nr 4 :E
    • W 4 koszyku znajduja sie druzyny, ktore zazwyczaj nie maja za duzo punktow ugranych. Wiec wole zeby Polska byla w 3 koszyku i miala wieksza szanse ugrac chociaz 3pkt. =) Do tego nie kazda druzyna z czolowki bedzie chciala grac z jakimis "ogorkami". :)
    • To czy będziemy w 4 koszyku czy w 3 nie będzie miało wpływu na grę. No ale jasnym jest fakt, iż lepiej trafic do łatwej grupy z rywalami, z którymi mamy szanse wygrać niż do grupy śmierci.
      Przypomina mi sie losowanie grup do el. MŚ 2010 i komentatorzy tak prosili, aby polska znalazła się w "teoretycznie słabszej grupie". Jak się te eliminacje skończyły sami wiemy.

leedsheart
      Nie chce mi się z Tobą dyskutować, bo to nie ma sensu. Chcę Ci uświadomić, że nasi piłkarze stają przed ważnym zadaniem. Chodzi mi tu o Euro.
      Jak piłkarze lecą do USA i leca tam tylko po to, aby zwiedzić stany i kupić markowe ciuchy, to po grzyba tam jadą. Oczywiście Ciebie to nie obchodzi, bo przecież mogą robić co chcą.
      Nie wymagajmy od nich chodzenia cały czas w tych dresach, no ale niech się nie wygłupiaja. Ubierają się jak gwiazdy rocka, czy hip hopu. Mam na myśli Żewłakowa.

Porównałem Cię do PiS-owca, ponieważ z poprzedniego twojego posta, wyciągnąłem wnioski, że nie obchodzi Cię nasz kadra narodowa.
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • To czy będziemy w 4 koszyku czy w 3 nie będzie miało wpływu na grę. No ale jasnym jest fakt, iż lepiej trafic do łatwej grupy z rywalami, z którymi mamy szanse wygrać niż do grupy śmierci.

A nie można trafić do łatwej grupy z czwartego koszyka? Niby mniejsze prawdopodobieństwo bo pozostałe drużyny są rankingowo lepsze ale przy supermiarodajnym rankingu FIFA to chyba nawet lepiej. Bo na miejscu każdej reprezentacji wolałbym grać z Norwegią (13 lokata w rankingu) niż z Polską.

Przypomina mi sie losowanie grup do el. MŚ 2010 i komentatorzy tak prosili, aby polska znalazła się w "teoretycznie słabszej grupie". Jak się te eliminacje skończyły sami wiemy.

Dostaliśmy super łatwą grupę i przegraliśmy? To raczej nie dowodzi Twoich racji.

Nie chce mi się z Tobą dyskutować, bo to nie ma sensu.

Z góry zakładasz że jestem lepszym dyskutantem? Dziękuję.

Chcę Ci uświadomić, że nasi piłkarze stają przed ważnym zadaniem. Chodzi mi tu o Euro.

Wow, dziękuję że mnie łaskawie uświadomiłeś bo bym zapomniał.

Jak piłkarze lecą do USA i leca tam tylko po to, aby zwiedzić stany i kupić markowe ciuchy, to po grzyba tam jadą. Oczywiście Ciebie to nie obchodzi, bo przecież mogą robić co chcą.

Znowu coś mi imputujesz, chcesz wrócić do wcześniejszego wątku ciach bo jeszcze nie wytłumaczyłeś się z tamtego a znowu skaczesz. A to co napisałeś - skąd wiesz że tylko zwiedzali i kupowali ciuchy, nie grali w ogóle? A może mieli całymi dniami siedzieć w pokojach? Może pora na jakieś małe leczenie?

Nie wymagajmy od nich chodzenia cały czas w tych dresach, no ale niech się nie wygłupiaja. Ubierają się jak gwiazdy rocka, czy hip hopu. Mam na myśli Żewłakowa.

Ale co ma ubiór Żewłakowa do gry i do reprezentacji? Niech się ubiera jak chce, jego sprawa, do opery tak szedł?

Porównałem Cię do PiS-owca, ponieważ z poprzedniego twojego posta, wyciągnąłem wnioski, że nie obchodzi Cię nasz kadra narodowa.

Raz, pokaż mi co takiego napisałem w poprzednich postach co wskazuje na to że nie obchodzi mnie reprezentacja Polski? I powiedz mi czemu niby PiS'owców nie obchodzi kadra narodowa.

Widzę że lubisz pisać głupoty bez pokrycia ale za to nie potrafisz w żaden sposób logicznie odpowiedzieć lub napisac czegoś gdzie widać choć cień intelektu.

/Wulgaryzm + obraza i prowokowanie kłótni.Proszę nie kontynuować.
      *sisko
    • @dragon skończ z Pisowcem i się nie tłumacz bo się pogrążasz coraz bardziej ;)

Ja do strojów też nie mam zastrzeżeń wraca do domu to nikt go nie zmusza do chodzenia w dresie. Zresztą Żewłakow przyznał, że może wyglądał śmiesznie i nieodpowiednio, ale żadnych wytycznych z góry nie dostali i nikt mu tego nie zabronił i nie powinien :)

kto [mający wpływ na wyniki] się teraz przejmuje rankingiem FIFA ?( sukces na EURO priorytetem, zresztą jeśli wygramy EURO to co nam po 4 koszyku rozjedziemy wszystkich :E

a to, że grupa el. na MŚ2010 była słaba to chyba nikt nie wątpi :D

PIMP właśnie z takimi 'ogórkami' będą chcieli grać żeby sobie punkty w rankingu zdobyć :P
    • Z pewnością ułożył byś lepszy ranking, niż ten FIFA...

- skąd wiesz że tylko zwiedzali i kupowali ciuchy, nie grali w ogóle?

Nie chce mi się wierzyć w to, że nie skorzystali z okazji i nie powłóczyli się gdzieś po mieście. To tylko moje przypuszczenie.

Ale co ma ubiór Żewłakowa do gry i do reprezentacji? Niech się ubiera jak chce, jego sprawa, do opery tak szedł?

To, że zamiast zastanowić się jak poprawić grę, to martwi się jakby sie tu ubrać.

Może pora na jakieś małe leczenie?

Nie prowokuj, bo to nie miejsce na zaczepki.

Oglądałem meczyk Borussiod drugiej połowy i jak patrzę na grę Lewego, to nie wiem, czy on się łapie do kadry. Kilka ostatnich meczów w jego wykonaniu było, co tu dużo mówić, fatalne. Pewnie pogra jeszcze rok w Borussi potem 2 Bundesliga, potem Grecja, Cypr i znów do Polski. Obym się mylił.
      Kuba gra dość pewnie, dużo walczy na boisku ale brakuje mu czasem zimnej głowy. Piszczek gra praktycznie cały czas w podstawowym więc o prawa obronę jestem spokojny
      Hyperion ON

• Z pewnością ułożył byś lepszy ranking, niż ten FIFA...

Rankingu FIFA nikt nie układa, on sam się układa - jest zależny od wyników. Nie wiedziałeś?

Nie chce mi się wierzyć w to, że nie skorzystali z okazji i nie powłóczyli się gdzieś po mieście. To tylko moje przypuszczenie.

A ja mam 100% pewności że się powłóczyli tylko co z tego? Ponawiam pytanie, mieli cały czas siedzieć w pokojach?

To, że zamiast zastanowić się jak poprawić grę, to martwi się jakby sie tu ubrać.

Jeść też nie powinien bo zamiast grać to martwi się co zjeść. Ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.

Nie prowokuj, bo to nie miejsce na zaczepki.

To nie prowokacja, naprawdę by Ci się przydało. Jak już bronisz Żewłakowowi się ubierać i wszędzie widzisz PiSowców to naprawdę coś jest z Tobą nie tak.

Coś dzisiaj źle się czuje, ciach ale Ci odpowiadam :/

/Nie obrażamy innych użytkowników.
      *sisko

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez leedsheart ().

• Hiszpania, Włochy, Szwecja, Rumunia, Walia - tak może wyglądać "polska" grupa w eliminacjach mundialu. Niezwykle silni rywale to efekt spadku naszej drużyny w rankingu FIFA.

Jutro FIFA ogłosi nowe zestawienie, w którym Polska obsunie się na 71. miejsce. Wyprzedzą nas Botswana, Zambia i Arabia Saudyjska, my za to prześcigniemy Benin.

Niedawno na łamach "Przeglądu Sportowego" Jacek Masiota, członek zarządu PZPN i szef Rady Nadzorczej Ekstraklasy SA, zwrócił uwagę, że w kwalifikacjach mundialu Polska może znaleźć się w czwartym koszyku.

Jest jeszcze gorzej. Poważnie grozi nam bowiem piąty koszyk! W tej chwili Polska wśród europejskich drużyn jest sklasyfikowana na 36. pozycji, ostatniej dającej miejsce w czwartym koszyku. Po piętach depczą nam Łotwa, Estonia i Macedonia, które tracą do nas odpowiednio zaledwie 6, 8 i 13 punktów.

Piłkarski statystyk Eduard Ranghiuc, który wyliczył jak będzie wyglądał najbliższy ranking FIFA, przewidział dla nas miejsce właśnie w piątym koszyku. Oczywiście, o ile najbliższy ranking opiera się na wynikach meczów już rozegranych, o tyle jego prognoza nie musi się sprawdzić. Należy ją jednak brać poważnie.

To juz przestaje byc smieszne...
    • Hiszpania, Włochy, Szwecja, Rumunia, Walia - tak może wyglądać "polska" grupa w eliminacjach mundialu. Niezwykle silni rywale to efekt spadku naszej drużyny w rankingu FIFA.

Musiałby być ogromny niefart gdybyśmy trafili na te drużyny. Na MŚ w RPA mieliśmy chyba jedną z najłatwiejszych grup eliminacyjnych od lat no i nawet tego nie wykorzystaliśmy.
      Miejsce w tym rankingu to efekt tego, że gramy z zespołami, które są od nas sporo lepsze. Wątpie, czy Botswana, czy Zambia jest lepsza od nas... Nie zmienia to faktu, iż na wyższe niż 50 miejsce, to na razie nie zasługujemy.
      Na otwarcie stadionu we Wrocławiu zagramy z Anglią. Najprawdopodobnie we wrześniu 2011.
      Hyperion ON

• - Nie zamykam Manuelowi Arboledzie drogi do naszej reprezentacji - odpowiedział selekcjoner Franciszek Smuda, na pytanie czy obrońca Lecha ma szansę na występ w jego drużynie.

Ściągnijmy jeszcze Hernaniego, Vrdoljaka itp itd, a co tam... w Polsce nie ma piłkarzy to zrobimy sobie reprezentację świata :E :quasi:

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez G R A N T ().

• G R A N T napisał(a):

- Nie zamykam Manuelowi Arboledzie drogi do naszej reprezentacji - odpowiedział selekcjoner Franciszek Smuda, na pytanie czy obrońca Lecha ma szansę na występ w jego drużynie.

Ściągnijmy jeszcze Hernaniego, Vrdoljaka itp itd, a co tam... w Polsce nie ma piłkarzy to zrobimy sobie reprezentację świata :E :quasi:

Gosc siedzi ponad 5 lat w Polsce, ma zone polke, umie Nasz jezyk, wiec na moje jest wiekszym Polakiem niz Obraniak czy inne wynalazki jakie maja szanse zagrac u Nas.
    • No ale bez przesady.... Nie róbmy zbiorowiska piłkarzy, którzy graja w naszych klubach.

wiec na moje jest wiekszym Polakiem niz Obraniak czy inne wynalazki jakie maja szanse zagrac u Nas.

Z tym, że z tego co mi wiadomo to Obraniak ma polskie korzenie a Arboleda?
      Już wolę, aby w Polsce grali piłkarze z polskimi korzeniami, niż tacy co u nas grają.
      Hyperion ON

• Oprawy w dniu dzisiejszym nie bedzie. Jakis debil wyslal nie te elementy, ktore byly zamawiane - komedia i dramat w jednym.
      @dragonartur - wszedzie na swiecie jest to powszechne, tylko jak zwykle Polska jest krajem zacofanym =) . Maniek jak najbardziej zasluguje zeby grac w reprezentacji i wiem, ze dzieki niemu ilosc bramek straconych drastycznie spadnie. A Obraniak wg. panow z "Cafe Futbol", ktorzy sa w kontakcie z gosciem, ktory odkryl Obraniaka Tadeuszem Fogielem mowili, ze Ludo nie wyraza ochoty na nauke polskiego - to przepraszam - co to za Polak?
    • Reprezentacja Polski zajmuje 71. miejsce w najnowszym rankingu Międzynarodowej Federacji Piłki Nożnej (FIFA).

Piłkarska reprezentacja Polski zagra 7 grudnia w Turcji towarzyski mecz z Bośnią i Hercegowiną. Pierwotnie rywalem miała być Słowacja, ale wycofała się z udziału w spotkaniu.

No to mamy zapowiadany spadek na 71 miejsce i czyżby pierwsza tego konsekwencja ? ;>
    • PIMP zgodzę się z Tobą, że Arboleda by nam się bardzo przydał. Jak dla mnie najlepszy stoper w polskiej lidze. Szkoda, że swoje lata już ma;/
      A ja dalej zostaję przy tym, że większym polakiem jest osoba, która ma korzenie w polsce, niż ta co mieszka w Polsce i mówi po Polsku. Nie miałbym nic przeciwko grze Arboledy w reprze. Ba, bardzo bym się cieszył. Jednak jak będziemy tak sięgać po zagranicznych to w Polskiej reprezentacji znów będzie kilka języków.
      Hyperion ON

• Moj pierwszy i ostatni mecz reprezentacji - szkoda mi ludzi z Kotla, bo sie starali. Myslalem, ze nie mozna gorzej dopingowac niz na meczu Lecha z Zaglebiem - mylilem sie. Nie cale 20tys. potrafilo zrobic ryk, a tutaj jedna wielka zenada. Wynik cieszy, a doping do dupy. Cos sie ruszylo od 77min - jak wynik byl juz ok - kibice sukcesu...
    • Zgadzam się z Pimpem... tak jak ogladam mecze Leszka w TV, tak zawsze doping stal na b.wysokim poziomie... az do dzisiejszego meczu reprezentacji ^^

Co do gry naszych piłkarzy, w końcu było to, czego w poprzednich meczach zawsze brakowalo - dobre wykonczenie akcji. Gra Lewandowskiego zasługuje na słowa uznania. Oby jego wysoka forma utrzymała się jak najdłużej. Gol Obraniaka - cud miód i orzeszki :D ^^

A i warto wspomniec o Fabianie, który zagrał kolejny dobry mecz. W Arsenalu nie powinien mieć problemow z objęciem miejsca w podstawowym skladzie na stale :P . Niezwykle pewny punkt naszej repki, zawsze stojący w pogotowiu, zdecydowanie wychodzący z bramki. Chwała mu za to i oby tak dalej !
    • **PIMP** napisał(a):

Moj pierwszy i ostatni mecz reprezentacji - szkoda mi ludzi z Kotla, bo sie starali. Myslalem, ze nie mozna gorzej dopingowac niz na meczu Lecha z Zaglebiem - mylilem sie. Nie cale 20tys. potrafilo zrobic ryk, a tutaj jedna wielka zenada. Wynik cieszy, a doping do dupy. Cos sie ruszylo od 77min - jak wynik byl juz ok - kibice sukcesu...

Własnie dlatego nie poszedłem na ten mecz. Jak widziałem polonusów w cylindrach POLSKA to mi się na wymioty zbierało.
      Fajny wynik, ciekawe czy też bysmy wygrali z WKS, jednak juz z Drogbą i Kalou.
    • **PIMP** napisał(a):

Moj pierwszy i ostatni mecz reprezentacji - szkoda mi ludzi z Kotla, bo sie starali. Myslalem, ze nie mozna gorzej dopingowac niz na meczu Lecha z Zaglebiem - mylilem sie. Nie cale 20tys. potrafilo zrobic ryk, a tutaj jedna wielka zenada. Wynik cieszy, a doping do dupy. Cos sie ruszylo od 77min - jak wynik byl juz ok - kibice sukcesu...

Też właśnie dlatego odpuściłem sobie ten mecz. Dobrze wiedziałem jak to się skończy pod względem dopingu kiedy to zjadą się fani piłki z całej Polski. Skoro mówisz że na Zagłębiu było lepiej to domyślam się jak to wyglądało. Co do meczu nie oglądałem bo byłem w pracy. Jednak kiedy dostawałem smsy że prowadzimy to byłem w lekkim szoku. No a jak było już 3:1 to się zacząłem zastanwiac czy to aby na pewno WKS przyjechał. A takich kibiców to coraz więcej na Bułgarskiej, zwłaszcza na meczach LE.

• Przesadzacie chyba troche z tym dopingem. Reprezentacja reprezentacja, to nic nie zmieni, ze to byl tylko mecz towarzyski, w dodatku druzyny, ktora od dwoch lat grala piach, a teraz jest w fazie budowy. Wszelkie afery o tym jak pilkarze podchodza do swoich obowiazkow (wytrzymajcie 3 dni bez picia!) tez nie dodawaly checi do aktywnego wspierania druzyny. No i ogolna atmosfera.
      Jestem pewien, ze w meczach o cos, i z druzyna walczaca (niekoniecznie wygrywajaca, ale zawsze walczaca), bedzie doping taki jaki powinien byc.

Co do samego meczu, wynik cieszy, ale nierozumien tej euforii. W naszej grze bylo przeciez sporo mankamentow!
      1) Obrona- ja wiem, ze niezgrana, i zestresowana; ale tam tez widac jeszcze cos- brak umiejetnosci. I nie chodzi mi o bramke stracona, bo to moze sie zdarzyc (Lech w Juventusie tez stracil jedna bramke po serii kiksow w defensywie, mimo ze defensywe ma naprawde niezla), tylko o wrazenia ogolne.
      2) Pomoc- zgodze sie, jesli chodzi o odbiory i kontry, nie wygladalo to zle. Byly tez momenty kiedy potrafili sie utrzymac przy pilce, i fajnie cos rozegrac. Ale w przekroju calego meczu widac bylo, ze to WKS z wieksza latwoscia operuje w srodku. Nasi maja z tym problem. W starciu z silniejszym rywalem moze to byc problem.
      3) Bylo jeszcze kilka innych mankamentow, jak chocby to, ze Lewandowski (potem Brozek) za czesto zostawal osamotniony, przez co pilki w jego kierunku czesto konczyly sie strata, po co mial zrobic sam przeciwko obronca WKS?

Oczywiscie sa tez, i pozytywy. Przede wszystkim widac, ze ta druzyna ma pewien potencjal. Jest kilka zawodnikow, ktorych gra sie moze podobac, i sa elementy (odbior, kontra), w ktorych wypadna niezle, a moze wypadac jeszcze lepiej. Potencjalu na mistrzostwo to ona nie ma, i nie bedzie miec, ale na wyjsce z grupy, jak najbardziej!
      "Zazdrość jest deklaracją niższości."
      Napoleon