Kabaretu ciąg dalszy.
Reprezentacja Polski w piłce nożnej.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
aaa... i w ogóle pierwsza porażka reprezentacji w Szczecinie i to od razu w tak beznadziejnym stylu.. szkoda
-
Jak tam wasze nadzieje na WIELKĄ reprezentacyjną piłkę? Śmiech na sali.
Dziś nie oglądałem i więcej tej żenady nie mam zamiaru oglądaću15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off) -
Bardzo mnie cieszy, ze nikt tu nie jedzie po Smudzie - jak np Tomaszewski znowu
Smuda wybiera z kupy, to i kupa z tego jest. Trudno oczekiwac, ze selekcjoner znajdzie pilkarzy mogacych wygrac z Kamerunem, skoro polskie kluby nie potrafia pokonac Azerskich...
Z boiskowych przykladow - jak bylem w podstawowce to gralismy na piachu, trawa byla tylko przy naroznikach. Teraz na tym samym boisku sa chwasty - wszedzie. Nikt go juz nie uzywa... -
Mi to bez większej różnicy, Smuda dopiero sprawdza, przebiera i dobiera graczy. Przecież nie raz powtarzał, że rok przed Euro nasza kadra będzie inną drużyną. Wszystko to są testy przygotowawcze na Euro.
Ale jakby nie patrzeć w obronie jest kaszana. -
^Zaborca63^ napisał(a):
dzisiaj już rozumiem dlaczego Lewandowski w reprezentacji nie gra nic, kompletne dno, a w klubie gra świetnie. Odpowiedź jest prosta. w Borusii są lepsi koledzy z drużyny niż te Polskie 'kopacze' ...
Zapłacisz mi za klawiaturę bo ją oplułem kawą Lewandowski miał wczoraj swoje okazje to strzelał prosto w bramkarza, na co on i Ty liczycie? Że będzie dostawał na tacy piłki które trzeba skierować do pustej bramki z metra? Wczoraj pokazał że tylko w polskiej lidze może być gwiazdeczką. Już parę razy pisałem że jak oglądam mecze w których on gra, to pokazuje totalne dno i wielkie G robi. Podobnie jak kreowany na równie wielką "gówiazdę" Peszko.
W reprezentacji, poza meczem z Grecją zaskakuje mnie Obraniak. Podobno dobry piłkarz, wychowany we Francji, zawodnik całkiem dobrego Lile. W reprezentacji widać jakby się starał, a wychodzi mu jakby miał dwie hmm... prawe nogi.
Nasza obrona to dno totalne, o ile w pomocy Murawski czy inny Mierzejewski potrafią coś poszarpać, w ataku super gwiazdy nie trafiają sam na sam, a inne niby gwiazdy urządzają konkurs "kogo będzie mniej widać" (wczoraj minimalne zwycięstwo Brożka nad Rybusem) to obrońcy, którzy stanowią podstawę całej drużyny wyglądają jak jakaś przypadkowa zbieranina. Glik to dobry polski obrońca ligowy. Ależ będzie płakał w tym Palermo, już mi go szkoda. Sadlok zostawiał takie dziury z lewej strony że szok, ale i tak grał lepiej niż duet Wojtkowiak&Kowalczyk, którzy byli regularnie ogrywani (ciśnie się na usta wiele innych słów) przez Kameruńczyków. Żewłakow ze spokojem zagrywający do tyłu w 70 minucie i stanie 0-2 to już chyba esencja jego inteligencji (jest stary, znaczy że jest doświadczony, znaczy że jest dobry... otóż nie, z każdym meczem jest coraz bardziej do niczego).
Błaszczykowski? Z tego co kiedyś pokazywał do dziś pozostały mu pomysły. Chłopak biega, podaje, drybluje, strzela... Panu Bogu w okno i niewiele pożytku z jego gry jest.
Czy ci piłkarze są naprawdę aż tak słabi? Przecież niewiele różniący się umiejętnościami skład potrafił ograć Portugalię w meczu o punkty. Co jest przyczyną aż tak fatalnej gry? Czy to ciągle tylko ja nie potrafię pojąć że ci piłkarze to takie cieniasy, czy słusznie myślę że stać ich na więcej? Czy to wina trenera? Psychiki? Nie wiem, ale Euro2012 zapowiada się w szarych barwach. -
nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło
Hiszpania pokazała im prawdziwą lekcję gry w piłkę xD
a Kamerun pokazał gdzie miejsce swoje na boisku ma PolskaWcześniejszy nick: Manamanah
PB Solo - 1.531,25%
PB ACS - 5959,,01%
u42 top 9, u60 top 60, uKallisto top 30, uRhea top 20...
Urlopik 02.2018
-
polska piłka = kompletne dno ..
Kamerun także nie przyjechał tym składem co z MŚ - ale i tak nam sprawili lanie ..
Dodam, że Kamerun dużo lepszą ekipą co do nazwisk przegrał wszystkie 3 mecze na MŚ - do nas przyjechali rezerwami prawie, no nasi też nie grali pełnym składem, bo wiadomo selekcja .. ale wszystko świadczy o naszej piłce ! -
-
vonHell napisał(a):
Smuda wybiera z kupy, to i kupa z tego jest. Trudno oczekiwac, ze selekcjoner znajdzie pilkarzy mogacych wygrac z Kamerunem, skoro polskie kluby nie potrafia pokonac Azerskich...
Z boiskowych przykladow - jak bylem w podstawowce to gralismy na piachu, trawa byla tylko przy naroznikach. Teraz na tym samym boisku sa chwasty - wszedzie. Nikt go juz nie uzywa...
Śmieszy mnie Twoja wypowiedź co do Smudy. Jakoś przy Leo wszyscy uważali inaczej a działo się bardzo podobnie. -
vonHell napisał(a):
Z boiskowych przykladow - jak bylem w podstawowce to gralismy na piachu, trawa byla tylko przy naroznikach. Teraz na tym samym boisku sa chwasty - wszedzie. Nikt go juz nie uzywa...
Jak mieszkałem kilka lat temu na osiedlu jeszcze to codziennie się całe dnie grało w piłkę, albo poprostu biegało czy cuś, a teraz większość osób, które tam mieszkają siedzą całe dnie na kompieu15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off) -
bERN napisał(a):
vonHell napisał(a):
Jak mieszkałem kilka lat temu na osiedlu jeszcze to codziennie się całe dnie grało w piłkę, albo poprostu biegało czy cuś, a teraz większość osób, które tam mieszkają siedzą całe dnie na kompie
Ja wychowałem się na wsi, graliśmy na małym boisku, które było niewielkie, ale za to krzywe Muldy wielkie, ale i tak świetnie się grało. Trzeba było się wykazać. Gdzie tylko był większy kawałek łąki to stawiało się choćby dwa patyki w ziemie i już się grało. Do tego zawsze było z kim, krzyknąłeś do sąsiada, ten do następnego i zaraz było z 15 osób. Dziś już jestem dorosły, od kiedy cała moja "banda" z dzieciństwa także, już nikt nie gra tak jak my. Na szczęście w mojej rodzinnej miejscowości wybudowano orlika, na którym gram sam ze znajomymi, a także dużo młodszych chłopaków. Miejmy nadzieje, że coś to da.
/EDIT literówki
Uni 16: TOP 200 OFF
Uni 34: TOP 30 OFF
Uni Cosmos: TOP 600 ON
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez GoToSleep ().
-
I w tej chwili muszę napisać, że uważam iż najlepiej by było gdyby komputerów nigdy nie wynaleziono i piszę to z całą szczerością. Mi by pasowało.
Mocno tego żałuję, że nie jestem dalej tym malcem, który cieszył się każdym dniem życia. Jak byłem mały to codziennie się latało grać w piłkę - fakt faktem boisk nie było dobrych, bo co to za boiska z piachu lub z asfaltu (nie raz się człowiek na tym przejechał, biegało się po nich jak na szpilkach, w obawie żeby się nie przewrócić). Teraz są boiska, a za to coraz mniej młodych gra w piłkę.
Zastanawia mnie też fakt, że np. z RPA, Kamerunu różnych krajów etc są młodziki wysyłane do szkółek głównie w Holandii etc gdzie wyrastają na wielkich piłkarzy (C.Ronadlo itd), a z Polski to czy wgl są takie akcje organizowane? Chyba nie. -
G R A N T napisał(a):
vonHell napisał(a):
Śmieszy mnie Twoja wypowiedź co do Smudy. Jakoś przy Leo wszyscy uważali inaczej a działo się bardzo podobnie.
Poszukaj troche stron wczesniej i zobaczysz, ze mialem identyczne zdanie. Beenhakker nie byl tuza trenerska, ale zwalania na niego wszelkich win polskiego "futbolu" nigdy nie popieralem -
Najpierw piszecie, że Smuda dopiero wybiera, a potem, że grają słabo. Trudno sie dziwić jeżeli niektórzy grają dopiero pierwszy raz ze sobą. Brakt zgrania, komunikacji i sie trafiaja takie proste błędy.
Ja w dzieciństwie miałem boisko 15 m szerokości po bokach trawa na środku piach, teraz dzieci by narzekały, że trzeba latać za piłką. Czasy się zmieniły, dzieciaki wogle nie interesują się piłką. zresztą system szkolenia młodzieży pozostawia wiele do życzenia.
Jesteśmy biednym, ciemnym krajem, który nie potrafi wyszkolić dobrych piłkarzy. Dla przykładu: Portugalia10 milionów ludzi i jak grają? Ile oni maja znakomitych piłkarzy. A dlaczego są tacy dobrzy? bo maja kasiorkeHyperion ON
Nick: NotoriousTT -
Nadal sprawdza odpowiednich piłkarzy. Ja jestem amatorem i nie mam pojęcia o układaniu drużyny, ale z meczy które rozegrali muszę powiedzieć, że Smuda w niektórych przypadkach źle dobiera skład. Brakuje świetnych zawodników, którzy mogliby choć trochę podnieść poziom reprezentacji. Aktualnie najlepsza 11 jaką można zbudować moim zdaniem wygląda tak.
---Kuszczak---
Żewłakow(Piszczek)-Augustyn-Jodłowiec-Jędrzejczyk
Błaszczykowski-Murawski-Mierzejewski(Matuszczyk)-Obraniak
Jeleń-Lewandowski
W nawiasie podałem równorzędnych zawodników. Normalnie dla Żewłakowa nie szukałbym kogoś kim można by go zastąpić, ale wczoraj niezbyt dobrze się pokazał. Może jednak doświadczenie to nie wszystko.
Ławka: Wojtkowiak, Glik, Piszczek,Matuszczyk, Majewski, Sobiech, [Jakiś napastnik/ofensywny pomocnik]
EDIT: Bardzo przepraszam, poprawiłemPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().
-
Może olisadebe?
Choćbyśmy mieli niewiadomo jakich piłkarzy to potrzebny jest im czas aby się zgrać. Przecież gdyby Hiszpanie grali w różnych klubach to by nie grali tak jak grają. Tam jest w zasadzie sama Braca i real. A u nas troche Legi troche Wisły troche Lecha i trochę z zagranicznych lig. Jeżeli niektórzy grają pierwszy raz ze sobą to nie ma mowy o ładnej grze co oni mogą potrenować przez te dwa dni przed meczem ;/Hyperion ON
Nick: NotoriousTT -
Yamato Damashi napisał(a):
Nadal sprawdza odpowiednich piłkarzy. Ja jestem amatorem i nie mam pojęcia o układaniu drużyny, ale z meczy które rozegrali muszę powiedzieć, że Smuda w niektórych przypadkach źle dobiera skład. Brakuje świetnych zawodników, którzy mogliby choć trochę podnieść poziom reprezentacji. Aktualnie najlepsza 11 jaką można zbudować moim zdaniem wygląda tak.
---Kuszczak---
Żewłakow(Piszczek)-Augustyn-Jodłowiec-Jędrzejczak
Błaszczykowski-Murawski-Mierzejewski(Matuszczyk)-Obraniak
Jeleń-Lewandowski
W nawiasie podałem równorzędnych zawodników. Normalnie dla Żewłakowa nie szukałbym kogoś kim można by go zastąpić, ale wczoraj niezbyt dobrze się pokazał. Może jednak doświadczenie to nie wszystko.
Ławka: Wojtkowiak, Glik, Piszczek,Matuszczyk, Majewski, Sobiech, [Jakiś napastnik/ofensywny pomocnik]
Otylia zawsze pływała A Artur JĘDRZEJCZYK to jak już prawy/środkowy obrońcaMenelinho -
Też niektórzy za przeproszeniem, głupoty wypisujecie. Co wynika z tego ilu ludzi jest w danym kraju? To nie ma prawie żadnego wpływu (tylko w ekstremalnych wypadkach kiedy liczba ludności jest poniżej miliona jest już na prawdę ciężko), zauważcie że na mundialu co prawda grają maleńkie Słowenie, Słowacje, Portugalie czy inne Urugwaje i rozbijają się wysoko, ale z drugiej strony z państw naprawdę dużych mamy tylko USA i Brazylię, gdzie są Indie?! Gdzie są Chiny?! Nasze 40mln wobec tych państw to kropla w morzu.
-
Najbardziej podobali mi sie kibice " jeszcze jeden " i te oklaskiwanie Eto. Nasi pilkarzyki to jednak porazka i ten nasz trener " Franek lowca bramek ". W Anglii stawka na Kamerun byla 3.00, ja glupi moglem stawiac a zachowalem sie patriotycznie, tylko zastanawiam sie dlaczego ?
-
Franek łowca bramek to o Frankowskimu15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off) -
Smuda to nie Gepheto i drewna nie ozywi... Po wczorajszym spotkaniu Naszej reprezentacji obiecalem sobie, ze juz nigdy nie poswiece swojego czasu na ogladanie takiego meczu ale juz dzisiaj zmienilem zdanie. Wojtkowiak, Kowalczyk, Rybus - najwieksze porazki tego meczu - z jakiej paki oni sa powolywani? Dla mnie na "+" Lewandowski, Blaszczykowski, Obraniak i Murawski - jedyni, ktorym zalezalo, a nie zawsze wychodzilo .
Moja 11 to: Kuszczak, Piszczek, Augustyn, Perquis (jesli dostanie papiery do gry w kadrze), Glik, Murawski, Obraniak, Matuszczyk, Lewandowski, Jelen
I My sie dziwimy, ze taki Koscielny nie chce u Nas grac... A czy wyniki sa zachecajace? -
**PIMP** napisał(a):
Moja 11 to: Kuszczak, Piszczek, Augustyn, Perquis (jesli dostanie papiery do gry w kadrze), Glik, Murawski, Obraniak, Matuszczyk, Lewandowski, Jelen
Jak dla mnie to wyszło 10 graczy w dodatku 3 środkowych obrońców, Perquisa to tak naprawdę nikt w akcji nie widział.
W teorii Twojej brakuje Kuby, który chyba jest obecnie naszym najlepszym zawodnikiem.Menelinho -
Nasi przegrali wczoraj 3:0 z Kamerunem To pierwszy mecz towarzyski tych druzyn i my go przegraliśmy! Ja bym wymienił tego Smudę...
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Plazma123 ().
-
Kar(L)ik napisał(a):
**PIMP** napisał(a):
Jak dla mnie to wyszło 10 graczy w dodatku 3 środkowych obrońców, Perquisa to tak naprawdę nikt w akcji nie widział.
W teorii Twojej brakuje Kuby, który chyba jest obecnie naszym najlepszym zawodnikiem. -
Np. Rzeźniczak z Legii też biega do ataku tylko tam już nic potrafi zrobić. Obraniak też wychowany we Francji, ale powoli zaczyna nasiąkać Polską mentalnością.
Przykład: człowiek czyta dziś wypowiedź Dudki, który mówi, że równie dobrze mogłoby być 3-3. Z takim podejściem to nie dziwne, że przegrywamy co mecz.Menelinho -
Plazma123 napisał(a):
Nasi przegrali wczoraj 3:0 z Kamerunem To pierwszy mecz towarzyski tych druzyn i my go przegraliśmy! Ja bym wymienił tego Smudę...
Szkoda czasu na oglądanie takich meczy. Lepiej jakby Polacy w ogóle na Euro nie brali udziału ...
Lubie kopać
-
Taa, "rany boskie Kikut!" ja to sobie marzę o obrońcy który jest solidnym obrońcą, a ciągotki do ataku to niech on sobie zatrzyma na słabych przeciwników. Po kiego grzyba nam obrońca z "ciągotkami" (wczoraj Kowalczyk też chodził do przodu, ale co mu po "ciągotkach" skoro piłki prosto kopnąć nie umie) skoro obrońcy są od obrony, a żaden polski obrońca nawet tego nie potrafi?
-
Kikut jak dla mnie jest jednym z lepszych skrzydlowych obroncow jakich ma Polska . To ze zawalil z Udinese nie znaczy, ze musi zawalic kazdy mecz. Jest solidny i dziwie sie Zielinskiemu, ze kisi sie na lawie kosztem Gancarczyka czy Wojtkowiaka, ktorzy sa kompletnie bez formy. Akurat ta pozycja jest jedna z najslabszych w Naszej reprezentacji. To moje osobiste zdanie i nie kazdy musi sie z nim zgadzac. Po jakiego grzyba daje tam Wojtkowiaka, ktory ma w "genach" granie na srodku?
-
tez myslałem ze to przegiecie no ale w sumie Kamerun jest wyzej niz my w rankingu fifa
a meczu nawet nieogladalem towarzyski to mnie nie interesuje
moze i dobrze sądzac po wyniku
lepiej testowac zawodnikow w towarzyskim niz na euro
moze cos tam smuda z nich zrobi choc to nie wina trenera
bo nie mamy zadnych piłkarzy ktorzy sa w stanie cos ugraćNajlepszy Złomiarz u65Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Pov3r ().
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 13
13 gości