bERN napisał(a):
09.09.09 - dzisiaj nastąpi koniec polskiej piłki
polska piłka skonczyla sie w 1974....
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
bERN napisał(a):
For An Angel napisał(a):
bERN napisał(a):
a ja myślałam że to był rok 1982For An Angel napisał(a):
bERN napisał(a):
Emperor, to fatalnie.Emperor napisał(a):
może to i dobrze , pojechaliby do Afryki rozegrać trzy mecze, tzn. dwa o stawkę, a trzeci towarzyski , a tak to mamy czas na tworzenie reprezentacji na Euro w Polsce , przed nami 2,5 roku wielkiej niewiadomej
ciap napisał(a):
a ja myślałam że to był rok 1982For An Angel napisał(a):
bERN napisał(a):
LitaseQ napisał(a):
Wszystko juz zostało powiedziane, więc powtarzał się nie będę.
Jak napisałem wczoraj, prawdziwy kibic zawsze będzie miał w sobie naiwność
i ja taką naiwność miałem, myśląc, że wygrają.
Przechodzili ten mecz. Nie mieli nawet siły i chęci biegać.
Co do Smudy. Dostał ogromny hajs za trenowanie Zagłębia i nie wiem czy będzie chciał objąć kadrę.
Pytanie czy ma zapis w umowie odpowiedni.
Jak nie Smuda to kto pytam?
Orest Lenczyk? Bo chyba innych poważnych typów nie ma
(żeby nie było to był sarkazm )
podzielam twoje zdanie co tej naiwności
też żyłem nadzieją - a tu dupa
według mnie dobrym kandydatem byłby Kasperczak
vonHell napisał(a):
Hiddink jak trenowal kadre Rosji, to jednoczesnie mial obowiazek przygotowac rozpiski - jak trenowac mlodziez, ile powinni trenowac, jak ustawiac rozgrywki mlodziezowe itp itd. Leo tego nie zrobil, nie probowal, moze nie chcial. o to mam olbrzymie pretensje, bo wzorce Holenderskie wyszlyby nam stanowczo na lepsze
vonHell napisał(a):
a ja wystawie sie na ogien szyderstw i krytyki, ale... uwazam, ze nie jest to wina Leo
jeth napisał(a):
A ja zapoczątkuję dla odmiany falę szyderstw i krytyki..
jeth napisał(a):
To jest wina Leo, że w bramce stoi zawodnik, który zachowuje się jak bramkarz z klasy okręgowej.. Podstawy kunsztu bramkarskiego mówią: "jeżeli zawodnik idzie skrzydłem, ma na sobie dwóch obrońców i nie ma realnej szansy na oddanie celnego strzału w światło bramki - zmniejszasz mu nawet i tę szansę stojąc przy słupku, tak by mieć możliwość zareagowania zarówno przy strzale jak i przy dośrodkowaniu. Pod żadnym pozorem nie wychodzisz do takich piłek zostawiając pustą bramkę przy zerowych szansach na odebranie mu piłki". Przynajmniej dwóch bramek dało się uniknąć.. a przynajmniej zachować się przy nich lepiej.. Juz w poprzednim meczu było widać, że Boruc nie jest w formie i do bronienia się nie nadaje.. Na bramce reprezentacji nie powinien stać człowiek, który wrzuca sobie piłkę do siatki, puszcza ją pod brzuchem, między nogami, czy przewraca się 10 metrów od niej... Przecież mamy przynajmniej 3 bramkarzy na jego miejsce..
jeth napisał(a):
To jest wina Leo, że po raz setny grał to samo ustawienie stosując najwyraźniej psychologiczny zabieg "będą przekonani, że w meczu o wszystko zmienię taktykę, żeby ich zaskoczyć, szczególnie, że z dwoma napastnikami nieźle nam idzie, a ja tymczasem zaskoczę ich nie zmieniając zupełnie nic. Tego na pewno nie przewidzą".
jeth napisał(a):
To jest wina Leo, że przestał w ogóle interesować się polską ligą i nie szukał nowych zawodników.
jeth napisał(a):
To jest wina Leo, że na ławce siedział chociażby Smolarek, który najwyraźniej miał polecenie "wejdź na piętnaście minut i strzel 10 goli". Prawie mu się udawało.. Ja tymczasem widziałem, że jeden Smolarek w piętnaście minut zmieniał cały obraz gry polskiej reprezentacji i to nagle my stawaliśmy się stroną atakującą, my oddawaliśmy strzały..
jeth napisał(a):
To jest wina Leo, że nie potrafił poprawnie reagować na sygnały z boiska jak dla przykładu potrojone krycie na Brożku. Jaka jest poprawna reakcja na taki stan rzeczy?
"-Ludovic! Schodzisz!
-ale przecież tylko ja coś robię w środku pola...
-To co? Brożek nie ma szans dojść do piłki! Dlatego schodzisz! Przecież nie dodam mu drugiego do pomocy! Za to na twoje miejsce wejdzie ten utalentowany masażysta!"
jeth napisał(a):
To jego wina, że od jakiegoś czasu zachowuje się, jakby nie obchodził go już los polskiej reprezentacji. Na szczęście już go nie musi obchodzić..
jeth napisał(a):
To wina Leo, że nie potrafi zmienić taktyki widząc, że jego zawodnicy nie są w stanie biegać. Dlaczego nie cofnął obrony, skoro nie nadążała za szybszymi napastnikami? W ten sposób dałby przynajmniej szansę bramkarzowi na przecinanie piłek na wolne pole dla szybkich napastników na 16 metrze, zamiast tego wolał patrzeć, jak jego zawodnicy ciągną się smętnie przez 10 metrów za napastnikiem, który potem dyktuje warunki bramkarzowi bez formy.. Tak było z Irlandią, tak było i teraz..
jeth napisał(a):
I tak, to jego wina, że nie jest Guusem Hiddinkiem, który czegokolwiek się nie dotknie - osiąga rezultaty...
jeth napisał(a):
Wszystkie odniesienia do grajków - zgoda.. Ale to są odniesienia do tych, którzy grali w tych meczach.. Nie do wszystkich polskich grajków.. Bo są w Polsce jak i poza nią zawodnicy, którzy grać potrafią - nie dostali szansy. To też jego wina..
jeth napisał(a):
Nie obwiniam go za wszystko co złe na świecie, jak raczył to zrobić "komentator"..
jeth napisał(a):
Obwiniam go za porażki w ostatnich meczach, bo tak naprawdę nie zrobił nic, żeby im zapobiec.. Nic nie zmienił.. Nawet nie było widać, żeby się starał.. Czym on chciał zaskoczyć? Samotnym Brożkiem? Przecież Polska pokazywała, że grać i wygrywać potrafi.. ech..
jeth napisał(a):
Ale Majewski?... To ja już może podziękuję....
PimP 1987 napisał(a):
otrzezwialem to pora cos napisac o wczorajszym pogromie...
przelaczylem kanal po 3 bramce dla Slowenii (wiem, mialem silne nerwy). Ogolnie to caly zespol sie wypalil - teraz po odejsciu Leo tez nie bedzie ladnie to wygladac. Juz od dawna wiemy, ze trenerem zostanie pupilek skorumpowanych pacanow z PZPNu pan Stefan Majewski . Zadna to charyzmatyczna postac i trener z osiagnieciami by pchac sie na takie stanowisko ale to juz odcyzja z gory... Moim jedynym typem na trenera jest Smuda - mysle, ze przez te 2,5 roku przerwy z Mistrzostwami cos by zlepil z tej Naszej rozypanej druzynki i wylowil kilka talentow ktorych nie zauwazyl Leo.
Jedyna nadzieja - Franz
o tym jak grali nie bede pisac bo mi szkoda klawiatury
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Grant- ().
vonHell napisał(a):
jeth napisał(a):
A ja zapoczątkuję dla odmiany falę szyderstw i krytyki..
dobrze wilczku Ty moj
jeth napisał(a):
To jest wina Leo, że w bramce stoi zawodnik, który zachowuje się jak bramkarz z klasy okręgowej.. Podstawy kunsztu bramkarskiego mówią: "jeżeli zawodnik idzie skrzydłem, ma na sobie dwóch obrońców i nie ma realnej szansy na oddanie celnego strzału w światło bramki - zmniejszasz mu nawet i tę szansę stojąc przy słupku, tak by mieć możliwość zareagowania zarówno przy strzale jak i przy dośrodkowaniu. Pod żadnym pozorem nie wychodzisz do takich piłek zostawiając pustą bramkę przy zerowych szansach na odebranie mu piłki". Przynajmniej dwóch bramek dało się uniknąć.. a przynajmniej zachować się przy nich lepiej.. Juz w poprzednim meczu było widać, że Boruc nie jest w formie i do bronienia się nie nadaje.. Na bramce reprezentacji nie powinien stać człowiek, który wrzuca sobie piłkę do siatki, puszcza ją pod brzuchem, między nogami, czy przewraca się 10 metrów od niej... Przecież mamy przynajmniej 3 bramkarzy na jego miejsce..
ok, zgoda, Boruc zawlil. ale kogo bys chcial na bramce ?
Fabianski - kontuzjowany, Szczesny - zero doswiadczenia, Kuszczak - nie gra, Dudek - ..., Boruc czy go lubisz czy nie (ja srednio), jest jedynym naszym bramkarzem, ktory w ogole gra w klubie
moze Pawelek ? oooooo wiem ! Cabaj :D
jeth napisał(a):
To jest wina Leo, że po raz setny grał to samo ustawienie stosując najwyraźniej psychologiczny zabieg "będą przekonani, że w meczu o wszystko zmienię taktykę, żeby ich zaskoczyć, szczególnie, że z dwoma napastnikami nieźle nam idzie, a ja tymczasem zaskoczę ich nie zmieniając zupełnie nic. Tego na pewno nie przewidzą".
owszem, to blad. ale czy naprawde uwazasz, ze dwoch napastnikow byc tu cos zmienilo ?
jeth napisał(a):
To jest wina Leo, że przestał w ogóle interesować się polską ligą i nie szukał nowych zawodników.
owszem, zgadzam sie. ale nasza liga tych zawodnikow nie produkuje. transferow z ligi jest z roku na rok coraz mniej, a jak ktos juz odejdzie to od razu na lawke
jeth napisał(a):
To jego wina, że od jakiegoś czasu zachowuje się, jakby nie obchodził go już los polskiej reprezentacji. Na szczęście już go nie musi obchodzić..
fakt. ale z drugiej strony, postaw sie na jego miejscu. jezeli PZPNowskie szambo cieszylo sie z porazek pod jego wodza, jak wszyscy wszedzie na niego pluli, wszyscy mieli pretensje, ba - nawet terminy konferencji wybierali mu tak by nie mogl na nich sie pojawic. dziwisz mu sie, ze skoro go nikt nie chce to jemu tez sie nie chce ? mogl zrezygnowac, tyle mogl...
tzn co ma zrobic ? jesli nasi obroncy sa 2 razy wolniejsi od przeciwnika. co maja zrobic ? jak taki Dudka w meczu z Irlandia puscil zawodnika na polowie boiska i w ogole mu sie nie chcialo za nim biec ? nie potrafie sobie wyobrazic zadnego ustawienia obroncow, by byli w stanie grac przeciw zawodnikom o dwie klasy lepszymi od nich. szczegolnie jak im sie po prostu nie chce grac
jeth napisał(a):
I tak, to jego wina, że nie jest Guusem Hiddinkiem, który czegokolwiek się nie dotknie - osiąga rezultaty...
a tak czysto teoretycznie - myslisz, ze Hiddink by pomogl ? ja mam bardzo powazne watpliwosci ;)
jeth napisał(a):
Wszystkie odniesienia do grajków - zgoda.. Ale to są odniesienia do tych, którzy grali w tych meczach.. Nie do wszystkich polskich grajków.. Bo są w Polsce jak i poza nią zawodnicy, którzy grać potrafią - nie dostali szansy. To też jego wina..
kto ?
bramkarze - moze Cabaj za Boruca ? Pawelek ? moze Majdan ? nie ma nikogo
obroncy - eeee, naturalizowac Marcelo ?
srodek - ok, Peszko, tu sie zgodze. moze Wilk. ale tez ten Wilk w meczu z Brugia - wstyd. moze Rybus, zeby sie ogrywal. ale nawet - Blaszczykowski/Obraniak/Lewandowski to sa pewniaki na srodek i ich by nikt nie zmienil. 3/4 skladu prawidlowej pomocy byly
napastnicy - Brozek dobitnie pokazal, czemu nikt go nie chce kupic. Lewandowski nie potrafil Irlandii strzelic z paru metrow. w lidze wiecej nie mamy dobrych i mlodych zawodnikow. w zasadzie - w lidze nie mamy dobrych i mlodych zawodnikow
jeth napisał(a):
Nie obwiniam go za wszystko co złe na świecie, jak raczył to zrobić "komentator"..
no wlasnie, o co chodzi z tym monologiem Szpaka ? ja wtedy juz samemu bylem na hali i sobie gralem. i kurcze, chcialo nam sie biegac...
jeth napisał(a):
a czemu, przeciez on ustawi obroncow prawidlowo, tuz przed bramka i to w ilosciu 7-8 ;)
zeby nie bylo - zgadzam sie, ze Beenhakker popelnil katastrofalne bledy. ale nie wierze, ze gdyby ich nie popelnil to bysmy wygrali. nasi pilkarze sa bez formy, sa wolniejsi, sa slabsi, nie umieja przyjac pilke, boja sie nawet Irlandii, nie potrafia podac, strzal to pojecie im obce, podania do przodu to jakas egzotyka. na co tu liczyc
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez tortoise ().
jeth napisał(a):
vonHell napisał(a):
ok, zgoda, Boruc zawlil. ale kogo bys chcial na bramce ?
W tym własnie rzecz. Kogokolwiek.. Wierzę w Boruca i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś pokaże na co go stać.. Ale na razie - nie..
jeth napisał(a):
I to kolejny problem polskiej reprezentacji - mamy dosłownie 14 zawodników, którzy czują się jak święte krowy.. Cokolwiek nie zrobią - i tak mają szansę zagrać. Niektórzy mają to pewne.. Inni nie zagrają mecz, czy dwa.. Kadra ma mieć 30 zawodników..
jeth napisał(a):
Niech poczują presję, niech poczują współzawodnictwo.. Ilu zawodników wypromował Engel, a ilu Leo..
jeth napisał(a):
Młodzi przecież tam są.. Pół reprezentacji Niemiec mogłaby grać w polskiej reprezentacji, gdyby tylko ktoś się tym zainteresował..
jeth napisał(a):
Nasze reprezentacje młodzieżowe.. Regularnie pokazują się na ME i prezentują niezły poziom, kilku zawodników godnych uwagi zawsze się tam znajdzie.. Nie mogą już grać w młodzieżowej - idą w odstawkę.. Nikt się nimi nie zajmuje, nikt się nimi nie przejmuje.. Niech starzy też poczują, że jest za ich plecami ktoś jeszcze i że są pod presją.. Niech Krzynówek wie, że jak znowu zacznie wykopywać na oślep - to jego wykopią na ławkę i wpuszczą kogo innego.. Nie może być tak, że zawodnicy są bezkarni.. Nie chcą grać - niech nie grają.. Za nich znajdą się zawodnicy może bez nazwiska, ale z sercem i zapałem do gry..
jeth napisał(a):
Tak.. Jeżeli zespół nie potrafi grać wedle ustaleń poprawnego 4-5-1, to odciążmy chociaż to 1 spod wszystkich obrońców.. Pomocnicy powinni cały czas wychodzić w tej formacji do przodu.. Tymczasem cały czas działo się tak, że akcja ofensywna.. I nie ma komu zagrać.. Koniec akcji.. Nie potrafią zrozumieć jak grać tą taktykę - ułatwmy im zadanie.. A nie.. Klepmy w meczu o wszystko te same założenia, których do tej pory nie potrafili spełnić..
jeth napisał(a):
Zawodnicy są. Nikt się nimi nie interesuje.. Bo mamy Krzynówka..
jeth napisał(a):
tzn co ma zrobic ? jesli nasi obroncy sa 2 razy wolniejsi od przeciwnika. co maja zrobic ? jak taki Dudka w meczu z Irlandia puscil zawodnika na polowie boiska i w ogole mu sie nie chcialo za nim biec ? nie potrafie sobie wyobrazic zadnego ustawienia obroncow, by byli w stanie grac przeciw zawodnikom o dwie klasy lepszymi od nich. szczegolnie jak im sie po prostu nie chce grac
Postawić na linii bramkowej, a Boruca na tyczkę..
jeth napisał(a):
a tak czysto teoretycznie - myslisz, ze Hiddink by pomogl ? ja mam bardzo powazne watpliwosci
jeth napisał(a):
Juskowiak, Boniek i Dawid Janczyk.. Pamięta ktoś Janczyka? Cudowne dziecko? Rozmontował razem z Cywką młodzieżówkę? Zadziwiał wszystkich? Jak dawali mu grać w Rosji - to Grał. Jak go dali do Belgii - Grał.. 22 lata..
jeth napisał(a):
jeth napisał(a):
a czemu, przeciez on ustawi obroncow prawidlowo, tuz przed bramka i to w ilosciu 7-8
Mam nadzieję, że wszyscy mówią o Szymonie Majewskim.. ^^"
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez vonHell ().
9 gości