TOP Największych Przyrostów / Punktów Ogame.pl

• Rekordy:

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• 2011-06-19 » Państw: 31 | Univers: 710 | Sojusze: 129.271 | Gracze: 808.828

aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 12.06 - 19.06.2011r
    www.infuza.com/pl/weekly/Poland

ciap, poprawione - dzięki :)

Młody wilk, tak - jednak poprawki i utworzenie nowych stron z odpowiednimi linkami wymaga trochę pracy z mojej strony, na pewno zamieszczę roczne zestawienie
  • Galaxy Xtreme, prawidłowo, nie powinieneś być w statystykach skoro konto masz z 20 czerwca - zauważ że statystyki są aktualizowane co Tydzień/Miesiąc
    np.
    od 19.06 godz. ok. 11:00 do 26.06 godz. ok. 11:00
    to oznacza, że pobieram dane 19.06 o godz. ok. 11:00 i pobieram dane 26.06 o godz. ok. 11:00
    przetwarzam, przygotowuje i aktualizuję stronę
    za tydzień na pewno się pojawisz jeśli 3.07 będziesz w statystykach

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Z e p t o s ().

• Galaxy Xtreme napisał(a):

Będzie liczył ten przyrost, z tego tygodnia do przyszłego, czy talko przyrost z przyszłego tygodnia będzie liczony ?
    Tylko z przyszłego.
    OMG X_X

Z e p t o s
    Czemu nie dodajesz ludzi z nowymi kontami i przyrostem tyle ile mają punktów? (Procentowy dać - lub 0)
    Takie statystyki jak teraz robisz strasznie kłamią przyrosty roczne (ktoś zaczął grę w styczniu, zrobił 3kk punktów a w przyrostach go brak) i miesięczne (na nowym uni). :>

edit:
    Galaxy Xtreme

"ciap, prosił Cię ktoś o zdanie ? "
    Jeżeli chcesz prowadzić prywatną rozmowę z Z e p t o s em to kliknij mu na priv.
    Jestem na forum i będę sobie pisać gdzie chce.

"Ale dobra i tak dobrze, że w ogóle takie statystyki istnieją, bo wątpię, żeby ktoś tutaj zrobił taką robotę jak ty. ;)"
    Mam podobny program napisany jak Z e p t o s tylko używałam go do innej gry Gameforge.
    (Choć Z e p t o s w ładniejszej formie to przedstawia)

edit2:

"Zamilcz, jak masz pisać tego typu teksty do mnie, bo nie mam ochoty wchodzi w głupie dyskusje i odbieganie od tematu, a włączanie do dyskusji swojego Boga, jest trochę śmieszne."
    Sam zacząłeś dyskusję postem niżej.

"I nie widzę sensu tego typu ludzi traktować poważnie, bo nie myślą nad tym, co piszą. ;)"
    Ja nie myślę? Jak przyrosty są np od 7.6 do 14.6 to jak mogą się liczyć punkty które zrobiłeś przed 7.6? X_X
    Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
    Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• ciap, prosił Cię ktoś o zdanie ?

Moim zdaniem, jest to bez sensu, pierwsze dni gry, nie są uwzględniane do statystyk, żeby następnym razem zobaczyć kto miał najlepszy przyrost, będzie trza zacząć grę kilka minut przed następnym tygodniem. :quasi: Szkoda, że tego nie uwzględniłeś gdzieś w widocznym miejscu. :XP:
    Ale dobra i tak dobrze, że w ogóle takie statystyki istnieją, bo wątpię, żeby ktoś tutaj zrobił taką robotę jak ty. ;)
  • ciap,
    - masz rację ze statystyki są czasem niedokładne, ale to dotyczy tylko nowych graczy
    co chwila: zmieniają się punkty / pojawia się nowy gracz / usuwane jest jakieś konto / ktoś dostaje bana / zostaje odbanowany / serwer pada
    dla rocznych statystyk uwzględnię wszystkich graczy

pomyślę jeszcze nad opcją poprawy miesięcznych i tygodniowych - testowo wprowadzę tylko dla polski w przyszłym tygodniu i dacie mi znać czy jest OK

Galaxy Xtreme,
    pytasz: "Będzie liczył ten przyrost, z tego tygodnia do przyszłego, czy talko przyrost z przyszłego tygodnia będzie liczony ? "
    tak jak ciap napisała od przyszłego chyba że wprowadzę zmiany o których piszę wyżej

dalej piszesz "ciap, prosił Cię ktoś o zdanie ?"
    wypowiadasz się publicznie, więc każdy ma prawo skomentować twój komentarz
    zachowaj trochę kultury i odzywki zachowaj dla siebie, bo nie wiem co chcesz przez to sobie udowodnić
  • 2011-07-03 » Państw: 31 | Univers: 710 | Sojusze: 128.703 | Gracze: 806.179

aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 26.06 - 3.07.2011r

wprowadziłem poprawkę statystyk dla nowych graczy na uni, po pierwszych testach:
    - jest OK, pojawili się gracze z ilością punktów równą 0
    - nie wiem jeszcze jak rozwiązać motyw z pozycją na uniwersum bo teraz gdy pojawia się nowy gracz to pozycję ma np. 456 +456
    gdzie +456 to różnica pozycji (trochę bezsensu :P), dlatego myślę nad wprowadzeniem dodatkowego znacznika że to jest nowy gracz na uni
    - jeśli wprowadzę znacznik nowy gracz np. "<new>" - co z graczami "z banem + po banie"? jak mam ich odróżnić od nowych graczy ... wypadają z statystyk i się pojawiają = przyrost równy ilością punktów

• Z e p t o s napisał(a):

- jeśli wprowadzę znacznik nowy gracz np. "<new>" - co z graczami "z banem + po banie"? jak mam ich odróżnić od nowych graczy ... wypadają z statystyk i się pojawiają = przyrost równy ilością punktów
    No można na dwa sposoby :>
    + Zapamiętywać graczy którzy spadli w wszystkich statystykach o tyle ile mieli punktów. Jeżeli gracz który skoczył z 0 punktów na X byłby na takiej liście znaczy że wrócił z bana. Po powrocie kasować z tej złej listy.
    + Dać ograniczenia że np ktoś zrobił z 0 punktów np 100k* to znaczy że miał bana, poniżej znaczy że jest nowy i się rozwinął.

Wprowadzenie znacznika "new" jest ok.

*wartość przypadkowa.
  • 10/07/2011 » Countries: 31 | Universes: 710 | Alliances: 129.538 | Players: 834.635

aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 3.07 - 10.07.2011r

ciap,
    - zapamiętywanie zbanowanych graczy + weryfikacja błędów - czasochłonne do wykonania i bardzo uzależnia od poprzednich przyrostów
    - druga opcja jest dobra, np. jeśli ma przyrost powyżej xx% punktów gracza top100 na danym uni to pokazać z zerowym przyrostem punktów

jeszcze tego nie wykonałem, przeprowadzę testy ile powinien wynosić ten xx%

musiałem zmienić przyrost nowych graczy na 0, bo w głównych statystykach pojawili się gracze odbanowani z przyrostami po 18mln punktów
  • Rusza program
    Wczytujesz graczy "miał bana" z pliku
    Liczysz przyrost gracza w punktach, flotach, badaniach
    • Jeżeli gracz miał poprzednio wszędzie punkty a teraz same zera to zapisujesz go do "miał bana" -> uni, nick, kordy matki, sojusz, ex punkty
    • Jeżeli gracz miał ostatnio zero punktów i jest w "miał bana" znaczy że miał bana i dajesz jako [ban]+kasujesz z "miał bana" reszta dostaje [nowy]
    Zapisujesz graczy "miał bana" do pliku
    Koniec programu.

Czasochłonne do wykonania?
    Robię tak samo w górnikach. U mnie ograniczyło się to do 2 funkcji czytania+zapisu pliku i 1 ifa (no Ty będziesz mieć ich trochę więcej 4?5?) czy gracz był już w zestawieniu (tak => licz przyrost, nie => daj new) ;)

"bardzo uzależnia od poprzednich przyrostów"
    Hmm? Tego nie rozumiem. Jak uzależnia? Przecież i tak jak liczysz jakieś przyrosty w tym tygodniu grzebiesz w punktach z starego to byś mógł taki magiczny plik "bany" tez otworzyć i zapisać w nowych punktach których będziesz używać w następnym tygodniu? :P

Nie wiem jak Ty tworzysz swoje przyrosty. ;)

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• 2011-07-17 » Państw: 31 | Univers: 719 | Sojusze: 131.739 | Gracze: 869.272

aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 10.07 - 17.07.2011r

ciap, program do przeliczania statystyk można napisać na tysiące sposobów co jest oczywiste
    Twój sposób jest jak najbardziej poprawny

mój program podzielony jest na "warstwy" - coś jak niezależne moduły, które komunikują się przez pośrednie pliki o ustalonym schemacie
    na plus:
    - mogę przetwarzać dane na laptopie, na stronie, na komórce/tablecie wykorzystując dotychczasowy kod
    - uniwersalność - każdy moduł coś generuje i mogę takie dane wykorzystać w dowolny sposób
    na minus:
    - przy modyfikacji trzeba trochę pogłówkować jak zachować uniwersalność i niezależność tych modułów

modyfikacja schematu o historię banów jest wykonalna, ale jeśli wiem że to mi zajmie powyżej godziny to to jest nieefektywne (KeepItSimpleStupid :) )
  • Zeptos, na swojej www masz malego buga. Chodzi o odliczanie czasu do kolejnej aktualizacji, jest on taki sam w przypadku podliczen tygodniowych jak i miesiecznych, choc oba sa robione w roznym terminie :P

A tak poza tym, to swietna robota, gratuluje.
  • l3s3r, dzięki - już poprawione
    ktoś mi już kiedyś zwracał uwagę na odliczanie czasu dla przyrostów miesięcznych - mój błąd, że nie poprawiłem od razu

2011-08-01 » Państw: 31 | Univers: 719 | Sojusze: 131.499 | Gracze: 863.676

aktualizacja Miesięcznych Przyrostów 1.07 - 1.08.2011r
    www.infuza.com/pl/monthly/Poland

• Mam malutkie spostrzeżenie przeważnie o 12-13 wszystkie unie są podliczone a u15 jak zwykle szarym wieczorem i to też nie zawszę .Jest 18.30 a na tygodniowych przyrostach --------Trwa aktualizacja strony Infuza.com!-------- czemu tylko u 15 ?
  • 2011-08-14 » Państw: 31 | Univers: 719 | Sojusze: 130.528 | Gracze: 854.012

aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 7.08 - 14.08.2011r

sebek85, wszystkie unie są aktualizowane w jednym czasie - problem leży w cache przeglądarki, a dokładniej ja narzucam cache podstron (lokalne kopie podstron na komputerze użytkownika) przez 12h - i tak, to zdecydowanie za dużo, zmienię to jutro na max. 1h

pomóc może dokładniejsze odświeżenie strony -> przez CTRL + F5 (firefox)
  • 2011-09-11 » Państw: 31 | Univers: 720 | Sojusze: 128.250 | Gracze: 829.234

aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 4.09 - 11.09.2011r

ciap napisał(a):

Gdzie moje obiecane rozszerzone top30? :}

Czy jak łączenie będzie w tym roku zrobisz przed przyrosty "roczne"? ^^

1. rozszerzone top30 - obijam się z tym, w październiku będę miał więcej czasu to wprowadzę wymagane zmiany
    2. z łączeniem uni & przyrosty roczne - jeszcze nie wiem co z tym zrobić, a rzeczywiście pokrzyżuje znacznie plany wygenerowania rocznych statytyk