TOP Największych Przyrostów / Punktów Ogame.pl

• Rekordy:

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Z e p t o s napisał(a):

- ciap, do minusów zaliczyłaś:
    + "Tylko top30 ogame.pl (?)." - a ile ma być ? i dlaczego aż tyle :) , w szczegółach gracza podaję pozycję gracza w całym kraju (Country Rank)
    To że mi tam pisze top 244 to widziałam ;)
    Na starym było pokazane całe top 1.000 i mogłam tam zobaczyć jak konkurencja nad i pod mi rośnie :uhuh: a tu nie mogę dlatego dałam to do minusów.

Z e p t o s napisał(a):

+ "Universe10. Hmm sam numerek nie byłby czytelniejszy?" - moim zdaniem nie, może w google będzie łatwiej znaleźć
    Chodziło mi o tutaj: infuza.com/en/Poland
    Na ogame.zeptos.pl/month/ same numerki były ;P
    Google łatwiej znaleźć? Hmm spacje dać? :x
    Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
    Fuzja a temperatury > Klik
  • W sumie jak się przyjrzałem lepiej, to nie jest tak źle, a nawet jest bardzo dobrze. Tylko niestety zawsze jest coś za coś.
    Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
    Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627
  • przepraszam za spamik, jednak dalej nie mogę znaleźć linka do miesięcznego przyrostu
    ten /month pokazuje roczne...

rozumiem, że zeptos da oficjalnie znać kiedy zaktualizuje i ten przyrost :)

ps. i tak czy siak, zeptos, good job ;}
  • Dobrze rozumiesz. Ma być do końca tygodnia:

Z e p t o s napisał(a):

- Poprawię bałagan na ogame.zeptos.pl, który dzisiaj zrobiłem do końca tego tygodnia :P
    przywróce przyrost miesięczny dla grudnia 2010r(nie został wcześniej opublikowany) na ogame.zeptos.pl/month
    utworzę nowy katalog ogame.zeptos.pl/year dla zestawienia rocznego 2010-2011
    Docelowo stara stronka nie będzie już uaktualniana
  • 9.01.2011r » Państw: 31 | Univers: 665 | Sojusze: 122.266 | Gracze: 759.894

aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 2.01 - 9.01.2011r
    www.infuza.com/pl/Poland

Zmiany:
    - TOP 10 Najlepszych graczy i sojuszy na całym Ogame zwiększone na TOP 30
    - dodane tłumaczenie dla krajów Niemcy i Rosja

Miesięczne przyrosty Grudzień 2010 - przywrócone na ogame.zeptos.pl/month
    Roczne przyrosty za 2010r - przeniesione na ogame.zeptos.pl/year

ciap, sprawdziłem różnicę w ilości graczach i prawidłowo przelicza
    zapomniałem wspomnieć, że biorę część wspólną graczy np. z 2.01 i 9.01.2011r - czyli aby gracz pojawił się w statystykach musiał mieć konto w dniu 2.01 i 9.01.2011r
  • Zeptos, dlaczego graczy zaaktualizowało, ale już sojusze były wcześniej? Bo mój spadek z godziny 9 jest. Ale nowego gracza w sojuszu z 9.30 nie ma ;)
  • Fenrir, dokładnie - statystyki dla Polski mam z ok. godz. 9:00 :)

Zapomniałem dodać że dostałem zaproszenie do Ogame Origin i jestem teraz w Team i w Team Tools & Skins, już widać pierwsze efekty bo przetłumaczyłem stronę wczoraj/dzisiaj na 4 języki z pomocą zespołu Ogame Origin :)
  • 23.01.2011r » Państw: 31 | Univers: 666 | Sojusze: 122.924 | Gracze: 762.317

aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 16.01 - 23.01.2011r
    www.infuza.com/pl/Poland

TOP 1 przyrost KingOfTheDestroyera jest spory, patrząc do ST uni18 mieli ustawkę, więc prawdopodobny - jeszcze sprawdzam czy nie wkradł się błąd :P
  • TO jest nie możliwe chyba w jeden dzień z 800k pkt na 10 milionow?
    skok floty z 9k na 210k? O CO CHODZI?
    Kolo musialby miec same nanity ale to i tak nie zbyt mozliwe dalej.

Licząc 800k pkt = 10 * nanity poziom 6 (tyle gdzies wyjdzie)
    budujac same lm-y w jeden dzien mozna wyboduwac max 144.000 (6 sekund na lma)
    co daje wynik ... 600k pkt ?
  • Generalnie 9 miliardów wydanych w jeden tydzień to trochę popelina, chyba, że wszystkie budynki na jeden tydzień zebrał, ale i tak ...
    A bana na koncie zdjętego nie było, żeby przyrost nagle skoczył

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Horizon ().

• Cezarcfc napisał(a):

Z tego co gdzieś wyczytałem to mu chyba przywrócili straty spowodowane włamaniem na konto.

No to by zmienilo postac rzeczy :) W tedy jest to w pełni możliwe :P

Czyli można zrozumieć że po tych włamach będą jednak przywrocone staty :)
  • ewentualnie jesli konto by na wosp bylo oddane to punkty sa zerowane , a pozniej przywracane chyba ;) wtedy tez taki przyrost by mogl byc.
    albo zbieral na cos dlugo i wrzucil cos konkretnego na wszystkich planetach, plus jakies badanie zyskowne
  • skar778 napisał(a):

ewentualnie jesli konto by na wosp bylo oddane to punkty sa zerowane
    Konto oddane miałoby 0 punktów a on jakieś tam 865.880 miał.

Gwizdacz napisał(a):

No to tylko 400.000 dt trzeba żeby tyle wozić :>
    To nawet ja takiej ładowności nie mam xD

Jedna zakazana strona mówi ze ma 9 planet a inna że 5 ;)
  • ^MoonSet napisał(a):

A miesięcznych statystyk już nie będzie ?
    Mniej pracy dla Ciebie, a chyba ważniejsze i bardziej obrazujące grę danego gracza.
    Co tam że Z e p t o s od zawsze miesięczne statystyki robi ok 12:00-16:00 lepiej przyjść i marudzić w temacie. ;)
    Kogo tam obchodzi że jest środek tygodnia i taki sobie zeptos może być w pracy, na uczelni pisać egzamin toć sesja jest albo siedzieć w szkole na matematyce.
  • Więc może wyjaśnie wam wasze dylematy :E

KingOfTheDestroyer to ja Makina aka I am Legend u25 :D

Dostałem wlama na konto skasowano mi 4 planety w tym moon-a z flotą
    90k LM
    30k recków
    9k OW
    17k Pancków
    43k niszczy ;)

wlamanie to było na początku grudnia i nie miało nic wspólnego z tymi wlamaniami które były ostatnio ,oglnie przeswietlono mnie calego i wszystkie moje konta odpowiadałem na mnóstwo pytań kogo znam i nie znam jak sie loguje kto ma dostep i takie tam nic nie wykryto ,dodam że nigdy nie logowałem sie z stron nie dozwolonych jak to mi zarzuca mroczny i nie mam zasiadaczy jak tez on twierdzi potwierdzili to GO GM GA odbyli rozmowe zdecydowali napisac sie do germańców o backup trwało to 1,5misiąca i GF przywruciło moje konto ale słałem tickety czekałem godzinami na irc na odzew i sie udało ;)

Oddali prawie wszystko kilka stateczków brakuje ale za to wypachli magazyny na maksa wszedzie 8-)

Tak że nie kombinujcie juz więcej nie nie myślcie że wydałem 10kkk surki w tydzień :E

Pozdro Makina :)
  • mam dane z dnia dzisiejszego - w tym miesiącu pojawią się Przyrosty Miesięczne za Styczeń 2011

jak już ciap słusznie zauważyła mam teraz Sesję egzaminacyjną, pracę i parę projektów do wykonania i to jest moim priorytetem - dodam statystyki miesięczne w tym miesiącu
  • antyflachahaha, uni20 de ma stary kod ogame - jako jedyne uni ze wszystkich państw, jest zbyt specjalne abym dodał je do statystyk :)

6.02.2011r » Państw: 31 | Univers: 686 | Sojusze: 130.306 | Gracze: 847.368

aktualizacja Tygodniowych Przyrostów 30.01 - 6.02.2011r
    www.infuza.com/pl/Poland

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Z e p t o s ().

• Keyra napisał(a):

Ciap, wg mnie ^MoonSetowi chodziło o to, że na Infuzie jest napisane, że następna aktualizacja jest za 4 dni i ani widu, ani słychu o aktualizacji statów miesięcznych.

Otóż to.
    Jestem bardzo wdzięczny Zeptosowi za wkład pracy w jakiekolwiek statystyki. Oczywiście bardzo dziękuję, życzę udanej sesji itd.
    Ale po prostu wróciłem po długim urlopie i trochę pofarmiłem więc jestem ciekaw jak to wygląda.
  • Miałbym pytanie/propozycję dla autora

Czy możliwe (znaczy na pewno jest możliwe, ale czy jest w planach) jest zrobienie osobnego rankingu graczy z uni specjalnych, wrzucić wszystkich do jednej tabeli?
    Patrząc na szczegóły gracza grającego na uni specjalnym jest podany Jego top w kraju, ale nie ma tabeli dla tych graczy (chyba, że jest a ja nie znalazłem).
    Wiem, że te uni się różnią od siebie, ale da to również jakiś obraz, a pracy to nie będzie dużo ;)

pozdrawiam
    chemikos